Sari la conținut
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

stream_title_6

Afișare tot conținutul postat în ultimele 365 zile.

Acest curent se actualizează automat     

 1. Today
 2. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  @cri5tian Ce mi-ai descris tu mai sus e viața omului de rând prin cam toate țările din vest și nu numai. O știm bine că dacă vrei să câștigi mai bine o să-ți trebuiască ore mai multe, implicit timpul tău liber o să scadă. Apoi te poți adapta la cât câștigi, nu poți găsi ceva mai jos de 600,-£? Dacă nu mergeai în UK de unde scoateai banii pentru autoturismul ăla cu 0 km? Știm bine că nu ai fi avut de unde cu un salariu românesc. 3000 de lei salariu pe maxi-taxi? Serios? Nu credeam că a ajuns la atâta pe RO, drept e că nici nu m-am interesat. @mosmartin1166 Dacă mă împac cu gândul, nu înseamnă că-mi și place, dar dacă vreau să mă opun total sistemului o să trebuiască să mă trag în pădure să vânez și să-mi prepar singur hrana. Nu uita ce ți-am scris mai sus, chiar te rog să îți scrii experiența pe țară dupa cateva luni de muncă acolo, mă refer la viitor... Voi aveți impresia că o să vă duceți în țară și o să aveți și bani de trai bun și timp liber. Compensând cu agoniseala de prin alte țări cred și eu. Am fost de câteva luni prin țară, zboară banii pe cheltuieli mai ceva ca pe aici. Nici nu mi-aș putea închipui ce aș face cu 2000 de lei pe lună. Nimic de fapt... Baftă multă, ce să vă spun, o să vedeți mai apoi dacă ați făcut alegerea corectă sau nu. Și să nu înțelegeți cumva greșit cum au făcut alții, eu doar mi-am scris punctul de vedere, nu am spus că trebuie să plecăm din țară sau din contră, să ne întoarcem. Fiecare cu opțiunea sa.
 3. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Eeee uite ca eu nu ma impac cu gandul asta. Impacate tu! Imi pare rau ca nu am putut sa fiu asa de explicit ca Cristian, banuiesc ca acum ai priceput de ce nu imi place aici. Si dupa cum se vede nu sunt singurului.
 4. update: inca nu am primit permisul. pentru ca romania.
 5. @CristiYMP Eu sunt și proprietar de apartament în România, și din 24 luna asta (deci peste 4 zile) voi fi și proprietar de autoturism (0km, atenție! Cu 5 ani garanție!!!)deci: Apă = 11 lei/lună; Gaz = 106 lei/lună (abonament, fără regularizare); Curent = 67 lei/lună (cu regularizare bi-anuală); Internet + TV = 55 lei/lună; Impozit = 0 deocamdată, până în 2022. Plată în compensație de la primărie pentru un garaj dărâmat. RCA = 559 lei/an, Casco = 170 lei/lună; Țigări = 450 lei/lună. Și dacă mă bag la maxi-taxi local, iau în medie 3000 lei/lună (în mână). Și hopa... raportul salariu vs. cheltuieli este brusc mai bun în RO decât în UK. Și nu-mi fură nimeni ghena de gunoi și nu-mi bate poliția locală la ușă că dorm cu TV aprins și etc și etc. Și dacă am ceva de cărat, inevitabil o să aud ''Hai să te ajut vecine!'' Și am timp liber berechet (se muncește 48 de ore în 5 zile), o grămadă de prieteni și viață socială activă... Da, România e muuult mai ok decât mirajul englezesc. Eu am venit în UK pentru o femeie (cumva, cam cum a zis colegul mai sus... adică de prost :D) și dacă n-a mers cu duduia, am zis să încerc să văd ce și cum e cu munca. M-am lămurit acum, după 1 an și 8 luni...
 6. Pentru că: 1. Chirie = £600/lună; 2. Council Tax = £120/lună; 3. TV Licence = £32/lună; 4. Apă = £18/lună; 5. Gaz = £121/lună (+ regularizare anuală); 6. Curent = £90/lună (+ regularizare anuală); 7. Parking permit (la mine pe stradă) = £23/an; 8. Road Tax = £13/lună (2.0L diesel, euro 4); 9. Asigurare = £131/lună (full comprehensive, fără minciuni declarate. A fost £213/lună tot anul trecut, acum a scăzut); 10. Motorină = £75/lună (2 plinuri, rezervor de 60 de litri); 11. Virgin Media (internet + TV) = £64/lună; 12. SIM Lebara = £15/lună (operatorii naționali sunt jalnici la semnal și abonamente sub £20/lună nu există); 13. Comision business account = £7,5/lună; 14. Soft contabilitate = £35/lună; Până acum £1321,5 lunar. La care adaugă: țigări (£5,5/pachet/zi în cazul meu), mâncare și cheltuieli ''administrative'' (cam £60/săptămână) + micile extra cheltuieli (o cafea (de fapt poșircă) pe autostradă e £2,49 cea mai ieftină)...și te apropii lejer de £2000 bani dați doar ca să trăiesc pentru a merge la muncă! În fiecare vineri dimineață la 6:00-6:30 trebuie să fiu prezent în fața casei când vine mașina de gunoi, căci lăsat tomberonului afară s-a dovedit a fi o greșeală. Mi l-au furat și a durat 3 săptămâni până mi-au adus altul. Apropos... să predai personal sacii nu merge, nu ți-i ia, că deh... înțelepciunea Angliei! Vrei la doctor? = programare. Vrei la bancă? = programare. Vrei acolo, sau dincolo? = programare. Nu te-ai prezentat la programare, ghici ce? = altă programare!!! Vecinii te reclamă/cheamă poliția dacă: - nu-ți cureți și nu-ți tai boscheții din fundul curții (curte interioară, să ne înțelegem); - nu ai adunat gunoiul aruncat de un bulangiu în ''prispa'' casei tale, CÂND TU ERAI PLECAT LA MUNCĂ!!! (dezavantajul de a locui pe o stradă principală); - stai până la 4:00 dimineața la TV (au crezut că mi-e rău?!!); - parchezi în fața casei UNUIA CARE NU ARE MAȘINĂ!!! (din cauză că pe locul meu parcase altul); Deși este aproape zi lumină cel puțin unul din vecini afară, în fața casei lui, nimeni n-a văzut când: - mi-au agățat și distrus oglinda la mașină? - furat tomberonul; Nu s-a oferit nimeni să mă ajute să bag un ditamai TV în casă, o saltea și o canapea și am fost refuzat când am întrebat dacă poate primi un colet pentru mine (deși eu m-am trezit cu 2 plicuri și un colet, fără ca nimeni să-mi spună ceva. Au venit la ușă să și le ia când mi-au văzut mașina...) Am 32 de km de acasă până la locul de muncă (pe sens) și bag o medie de 12h/noapte. O oră deplasare dus-întors, încă una cu pregătirile și vreo 6 de somn. Sunt liber doar luni și marți (alegerea mea), dar luni de obicei îmi recuperez somnul. Deci înțelegi cam ce viață am eu (căci tot ce am scris este situația mea). Care vrea, e liber să vină în locul meu... mai ales ăștia care vedeți doar câini cu covrigi în coadă pe aici! P.S. Câștig în medie £ 4000 lunar, dar am uitat să adaug plata TVA-ului la fiecare 3 luni (10% din valoarea facturilor/trimestru).
 7. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Cristiymb iubesc prea mult Romania asa ca nu iti pot dori decat sa ramai acolo unde esti pe veci cu drag al tau prieten
 8. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Încă o frază constructivă din partea ta, ca de obicei, chiar mă întrebam pe unde ești de nu mai vii cu vreun exemplu de domnitor român ce s-a sacrificat pentru popor. Te bucuri acum că mai ai un potențial aliat ce se întoarce ca să te ajute la "zidul plângerii" pe acolo ?
 9. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Moșule vezi că îți faci probleme dacă încerci să te întorci în România,ii vei dezamăgi pe mulți și mai ușor cu patriotismul că tulburi apele pe aici .Prietenii știu despe ce vorbesc.
 10. Ce GPS folositi?

  Da,nu e rău ,un singur dezavantaj,nu poți regla luminozitatea,daca începi programul de exemplu la 05.00,si a rămas din ziua precedenta cum a fost ziua afara,trebuie tot timpul sa umbli in setări,asta inseamna ca IGO trebuie inchis,eu l,am vândut si am trecut la o tabletă de 7 inch,unde fac reglajul luminozitatii cu igo pornit in maximum 5 secunde
 11. Ajutor schimbare soft/harti igo primo truck

  Târziu comentariul, dar poate va fi util altora,sa dai copy/paste la hărți nu ajunge,daca ruleaza prost,efectiv trebuie instalat un nou program,eu dupa multe IGO-uri instalate am nimerit unul care ruteaza ca si Transics.ul din camion,acum nu mai fac decat sa actualizez hărțile si poiurile
 12. Ieri
 13. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Nu sunt în UK. Și da, îmi place unde locuiesc. De asta am venit, de asta am rămas. Îmi plac banii, nu înghit orice pentru bani, lucrez pentru a-i produce. Nu crede că toți suntem la fel. *Vrei să spui "unii" și "alții".
 14. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Am venit aici de prost si plec tot cum am venit mie nu imi place. Daca tie iti place bravo tie nu trebuie acum sa ne placa tuturor. Uni poate au motive intemeiate sa displaca aceasta tara alti poate au motive puerile. Si ca sa inchei si eu: ce ne mai plac bani si inghitem orice pentru bani.
 15. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Nu am deraiat cu nimic, habar nu am de ce zici asta. Ai 2 exemple, cu un diagnostic greșit și cu niște idioți de la reprezentanță. Asta înseamnă că sunt toți la fel? Atâta comentarii despre regină, păi de ce te-ai dus de prima dată acolo și de ce ai rămas atâta vreme dacă nu ți-a convenit? De unde ți-ar veni atâtea avantaje dacă nu ai plăti dări după salariul ăla de 3000,-£? Ce ne mai place să câștigăm și să avem o calitate bună a vieții dar când e vorba de plătit la stat ne fofilăm... Stai să vezi când o să-ți plătești taxele din 2000 de ron pe luna, cât o să-ți rămână deși ești proprietar în RO. Ne oprim aici, ți-am observat ideile și am văzut cum gândești. N-are rost să mai pierdem vremea cu discuții inutile.
 16. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Nu am scris ca platesti la spital deci nu prea ai fost atent cand ai citit. Deasemenea comentariile mele se bazeaza pe ce observ in jur. Eu am masina de 300 de.lire si asigurare de 120 :))). Nu am fost bolnav sa ma duc la spital. Comentariile mele se bazeaza strict le ce observ si cum le percepe neuronul meu. Daca ma descurc?? crede-ma ca ma descurc de ma uimesc cand ma uit in urma masa si casa nu mi-a fost UK-ul nu am avut benefit-uri ca sa o ridic in slavi pe regina. Am muncit am fost platit. Din bani munciti i-am dat inapoi la regina ca sa am masa si casa. Cred ca deraiezi un pic fara suparare si poate e vina mea ca nu ma exprim bine.
 17. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  S-a imbolnavit fata unui prieten si doctorul i-a pus diagnostic gresit la Nothwick park Hospital era o simpla raceala si pe doctor l-au luat filmele de a bagat teroarea in parinti. Unui prieten i s-a stricat masina si a dus-o cu recovery la service. I-au reparat-o aia de numai are ce sa ii mai faca ( precizez ca e reprezentanta Mercedes ) defiecare data nu a fost vina lor daca intelegi reparau un lucru se strica altul. Era masina praf trebuia dusa la fier vechi decand a iesit din fabrica sau asa dadeau ei de inteles. 6800 lire a bagat in ea si e si acum stricata. Mercedes din 2014 E klass 250 CDI. Nu am zis ca platesti la spital. Nu ai citit bine. Poti sa intelegi mai bine daca te lovesti de ce am scris aici sau incearca sa te imaginezi fara job 2-3 luni. Eu am dat exemplu de chirie in nordul Angliei ca daca era discutia despre londra esti mancat din prima luna in care nu prea gasesti de munca ( asta in cazul in care iti permiti luxul si intimitatea sa stai singur in casa ).
 18. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Dragul meu, păi în România nu o să ai cheltuieli similare din ăia 2500 de ron pe care o să-i câștigi? Sau mașina nu o să se strice, curent nu o să plătești, nici impozit? Asigurare medicală nu ai în UK sau de ce zici că plătești? Și de ce sunt doctorii proști? Chiar te rog să dai exemplu. Dacă te costă așa de mult să repari mașina în UK, poate nu ar trebui să mergi la reprezentanță și să cauți un garaj cu preț acceptabil. Ce s-a întâmplat acum cu românul care se descurcă în toate situațiile? Nu se mai descurcă acum? Trebuie să te împaci cu gândul că suntem toți sclavi din start de când trebuie să muncim pentru a ne asigura traiul zilnic. Așa e lumea făcută, de asta există banii...nu are rost să intrăm în detalii. Apoi tu vii cu ura asta față de UK pentru că vrei să pleci, deși ți-a fost casă și masă pentru o bună bucată de timp. Nu-i frumos. O să te rog ca după întoarcerea în țară să-ți scrii părerea, după câteva luni și să compari sistemele... de la doctori la transport, de la comportamentul patronilor la situația generală. Dar să o scrii aici, sincer. Și apoi mai vedem.
 19. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Nu am bani stransi, nu alerg dupa bani si sa ma pricopsesc. Caut linistea care UK nu poate sa mi-o ofere, sunt obisnuit cu cocina de acasa (nu ma refer in materie de soferie), sunt obisnuit cu sistemul de acasa, casa am si nu vreau sa muncesc o viata intrega pentru vre-o casa in UK. ..... ( ELIMINAT ) pe casele lor si pe ratele lor care te transforma in robot. Poti sa spui adio vietii daca ai rate la o casa si la o masina numai ai timp liber. Si daca nu ai de munca 2 - 3 luni sau ai de munca 2-3 zile pe saptamana poti sa spui adio si casei si masinii. Repet nu sunt insurat si nu am copii si nici nu am degand sa fac pasul asta in viitorul apropiat si daca l-as face, copii sa munceasca daca vor casa. Mi se pare totul un miraj cu lirele reginei iti da ceva si ti le ia inapoi repede. Ex: council tax 100, asigurare masina 120, chirie apartament 3 camere 400-650, rata la masina 250, curent 50, gaze 50, apa 40, telefon 100, papa motorina si alte alea nu le mai pun. Dintr-un scurt calcul iei 3000 lunar dai jumate inapoi si ramai cu jumate. Daca ti se strica masina te-ai cacat la semafor ca te costa o carca de bani sa o repari (desigur daca gasesti mecanic bun ca astia nu prea au) daca te imbolnavesti e misto in spital curat..etc dar doctori bezna totala si aia care sunt, sunt pamant de prosti. Si la fel daca te imbolnavesti adio masina, adio casa.
 20. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Printre altele, nici un sistem nu e perfect, depinde fiecare cum îl percepem... Dacă la 30 de ani îți iei o casă cu rate pe 20 de ani de exemplu, la 50 o să o ai achitată. Încă minim 10 de muncă și ai apoi un trai bun la pensie (Care nu e de 200,-eur) ca pe RO à propos... Casă pe care o lași copilului/ copiilor tăi ca și moștenire... Spune-mi acum sincer, dacă în România ar fi același sistem ca și în vest, gen majoritatea chiriași sau plătitori de rate, pentru că știm că suntem majoritatea cu casele achitate în țară, ai supraviețui au ba? Abia de târâi așa cu traiul zilnic. Darămite să ai speranța unei mașini nu știu de care, unei locuințe cumsecade sau unei vieți mai de calitate...
 21. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Eu nu râd de nimeni și n-am să fac asta niciodată, din contră... Ăia 2000 de lei din țară o să-ți provoace repulsie după ce îți cheltui economiile din UK în paralel cu salariul. Nu or să-ți ajungă, prețurile fiind la nivel european, o știm bine cu toții. E ușor să discuți când ajungi în România cu buzunarul plin, mai greu să trăiești cu 500,-eur pe plan local. Nu înțeleg de ce nu îți cauți ceva pe regional în UK și poți să o duci bine, să ai o viață socială activă, ai timp de prieteni, relatii, ieșiri. Nu s-au schimbat așa radical lucrurile în România încât să te poți întoarce și să răzbești cu banii ăștia, tu crezi că majoritatea care pleacă astăzi renunță la tot pentru că e OK? Eu încerc să expun realitatea aici, nicidecum să-mi impun ideile, nu spun nici că am dreptate sau că greșesc. Rămâne la latitudinea fiecăruia să-și calculeze viața din propria-i prismă. Ai grijă la ce renunți ca să nu-ți pară rau după. Nu uita că oricât ai detesta UK acum, asta pentru că ești hotărât să pleci, riști să urăști sistemul românesc după ceva timp... Și să nu mi-o spui cumva p-aia cu "Fie pâinea cât de rea..."... căci te asigur că a fost inventată de unul cu idei înguste căruia i-a fost teamă de a vedea noi orizonturi. Mult noroc!
 22. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Eddie Stobart, Metroline, DHL Nisa...etc sunt tomberoanele angliei. Acolo te angajezi ca sofer profesionist respectiv autobuz fara permis, decat cu B iti fac ei scoala de profesionist. De ce oare? Simplu ca nu se duce nici dracu la ei decat noi. Eu am schimbat 6 agentii desi am pus in aplicatie truncking, desi vorbesc engleza bine si le-am explicat ca nu bag osu si nu imi place genu ala de munca -> m-au tratat ca pe o prostituata nu conteaza ce preferinte am si m-au trimis la ce au avut ei nevoie. Desigur ca i-am facut sa regrete dar nu asta conteaza. Si CristiYMP ca sa razi de mine calumea sau sa iti faci ideea cat demult imi e scarba de divinitatea asta UK eu castig 600-800 lire pe 5 zile de munca. Ma cac pe ei. As munci pe 2000-2500 Ron pe luna acasa si dorm in fiecare seara acasa si nu cred ca e greu target-ul asta. Nu sunt nebun dar nu sunt insurat, nu am copii deci nu urla nimeni cand nu am bani, urlu decat eu :))). Despre comunitate habar nu am ca nu am facut niciodata dar o sa incerc si daca nu ma incanta o abandonez si pe aia ca nu imi e greu. Sunt anumite tipuri de persoane care accepta UK si se adapteaza, si mai sunt anumite persoane ca mine, ca Cristian si ca altii care sunt nebuni si sunt atenti la toate detaliile si de acolo vine repulsia fata de UK.
 23. Salariu șofer profesionist

  Nu m-aș încurca. Mi-aș lua oameni ''după chipul și înfățișarea mea'' ca să fiu sigur că fac bani. Ca să fiu sigur că nu fac nimic, aș lua pe oricine.
 24. Da?! Ai uitat ce povesteam cu tine la telefon? Și ce am postat și aici, pe forum? De unde atâta corectitudine, când eu am 4 note de credit la 4 agenții, de peste 230 de lire în total. După nici măcar 2 ani de UK... Nu e o avere, dar eu am muncit pentru acei 230 de lire, ești de acord cu mine? Și să nu mai zic că speranțe să mai văd banii ăia... aproape 0 (DHL-ul cel puțin nici nu mai răspunde la mail...) Dacă tu ești de X ani cu aceeași agenție și în afară de Eddie Stobart n-ai văzut nimic, atunci abține-te de la afirmații generaliste. Mai suntem care am încercat mai mult decât Eddie Stobart (despre care, apropos, îți mai amintești ce ți-am povestit?) De ce crezi că a te îndatora CEL PUȚIN 150.000 de lire ar fi ceva bun?!! Și când o să-mi arăți pe cineva PROPRIETAR al unei mașini la 0 km, atunci da, o să-l felicit și eu. Imaginile astea de ''succes'' sunt complet false Cico... mașinile sunt 99% second-hand-uri luate în leasing operațional, cu limită de km și interdicție de a o spăla la spălătorie automată, iar mortgage-ul e rețeta sigură ca să nu mai ai viață deloc. Rata la casă e puțin mai mică decât chiriile, e adevărat, dar ce nu spun ''fericiții'' ăștia sunt și costurile adiacente statutului de proprietar (impozit, Council Tax, TV Licence, utilități etc etc). Și când reușești în sfârșit s-o achiți... realizezi că ai 81 de ani!!! Dar realitatea este că oamenii sunt retardați. La propriu și fără să exagerez. Nu am spus că m-ar deranja normele de protecția muncii, mă deranjează prostia obsesivă în aplicarea lor. Nu mă deranjează părerea lor despre români, mă deranjează că sunt falși (dacă nu mă suporți, ( ELIMINAT ) spune-mi în față, sau cel puțin nu-mi zâmbi... ignoră-mă). Nu mă deranjează că economia lor e vraiște, mă deranjează când e pusă în cârca mea și a ta (care în realitate muncim cinstit) și altele și altele.
 25. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  http://www.ziaruldelta.ro/2017/08/18/birocratia-ii-tine-pe-vietnamezi-la-poarta-santierului/in curand poate vor apela si la soferi..............
 26. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  Odată ce te stabilești într-o altă țară, trebuie să-ți asumi ideea că ești străin. Inevitabil, o să ai încuiați d-ăștia de o să-ți inducă stress prin ideile lor tâmpite despre România sau pur și simplu o să comenteze aiurea doar ca să-ți pună bețe în roate. Tu, știindu-te o persoană respectabilă, care are calități, prin comportamentul adecvat o să le cam dai peste bot și o să faci dovada că nu e românul praf cum cred ei, la fel când e vorba despre țară. Apoi, după cum am mai spus, contează cât de mult te adaptezi în locul respectiv. Nu pot să cred sincer că vrei să pleci de la ceva stabil din UK, la munca pe "comunitate", treabă care e tot mai des pusă la zid și care o încet-încet o să se termine. Preferi să faci "camping" prin parcări sau la hoteluri gen "Formule 1" 2 luni apoi să ai 2 săptămâni de "libertate" ? Păi prima săptămână o s-o ai doar de adaptare, deci tot cu una liber rămâi... În fine, când o să muncești la românul ăla hoț de care sper să nu dai, o să ți se facă dor de standardele de securitate din UK - de care sincer nu înțeleg ce atâta tam-tam, e cam peste tot treaba asta. Eu am un loc unde trebuie să port mânecă lungă tot timpul, indiferent de anotimp de exemplu, să facem petiții acum ca să ne lase în pantaloni de plajă la încărcare? Apoi treaba cu diferența de plată între tine și alții, foarte bine că tu iei mai mult. Restul să facă ce vor. Nu o să ai niciodată o așa unitate între oameni încât să fie egalitate, doar o știi bine, e o chestiune generală asta cu salariile, depinde și de cât te duce capul, vorba cântecului...
 27. In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!

  UK va deveni istorie 100% daca le baga vama! De aia nici nu vor si trag cu dinti sa ramana in EU cu comertul. Pai ori iesi ori numai iesi. Ori esti baiat ori numai esti ce dracu
 1. Încarcă mai multă activitate
×

Important Information

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.