Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Arny

Members
  • Număr conținut

    30
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Despre Arny

  • Dată Naștere 11/01/1993

Profile Information

  • Locatia:
    Timisoara

Contact Methods

  • Yahoo
    arny_messi_30

Arny's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputație Comunitate

  1. Din Ianuarie 2013 se obtine categoria C la 21 ani, pana atunci puteai sa te inscrii pentru C, CE de la 18 ani.
  2. Multi dintre soferii incepatori isi cauta loc de munca si nu gasesc nicaieri, probabil ca multi pe langa cele invatate la scoala nu stiu mare lucru despre aceasta meserie. Am selectat cateva filmulete care dupa parerea mea pot fi de mare ajutor unui incepator inainte sa plece la drum, unii ati spune ca degeaba urmariti cateva clipuri pe internet sau degeaba invatati teoria din carti fiindca fara practica degeaba. Eu nu sunt de aceeasi parere, consider ca inainte de a pleca la drum chiar si un detaliu mic pe care il sti in plus iti poate fi de mare folos in unele momente. - Cum arata scrisoarea CMR? - Cum se completeaza scrisoarea CMR? - Cum se completeaza o diagrama? Sper sa va fie de folos!
  3. Am vazut toate filmuletele acestui baiat si mi-au placut foarte mult, chiar mi se par foarte bine realizate. Cel care filmeaza este un baiat care mergea in vacante cu tatal sau in curse prin Europa. Va recomand si filmuletele acestea, in mare parte e vorba cam de aceasi chestie, tot un tanar dornic sa mearga in vacante prin Europa, doar ca acesta mergea cu unchiul sau din cate tin minte. http://www.youtube.com/user/TheRokseris/videos
  4. Bravo, din prima fara probleme si pe timp de noapte.
  5. Nu mai sariti cu gura pe cris5tian pentru ca are foarte mare dreptate. El nu spune sa te duci la angajator sa te lauzi ce filmulete ai vazut tu pe youtube sau sa te lauzi ca sti sa completezi CMR, astea le faci pentru tine ca sa ai cat de cat o idee si sa te descurci mai usor cand te angajezi, dar ce spune el si ce intelegeti voi. Daca te informezi ca sa sti cum sta treaba chiar daca o sti doar teoretic e mai bine decat atunci cand esti pus in fata situatiei si habar nu ai cum si cu ce se mananca, informarea de care zice el e doar pentru cunostintele voastre, nu pentru a te lauda la angajator. Mi se pare amuzant cand spun cei fara experienta ca nu e greu de invatat sa conduci un TIR, ca nu iti trebe facultate si tot ce ai nevoie este un coleg binevoitor si cineva care are incredere sa iti inmaneze hardughia de 40t. Fara suparare dar de unde stiti ca inveti usor daca inca nu ati avut ocazia sa lucrati in acest domeniu? PS: Si eu sunt tot fara experienta, nu am mai lucrat niciodata pe TIR, asta ca sa nu credeti ca am ceva cu cei fara experienta.
  6. ALex1993 incearca sa te pui si in postura angajatorului. Tu daca ai avea camion ai angaja pe Popescu care are 20 de ani si experienta zero ca sa il ajuti si pe el sa faca experienta sau ai angaja pe Gigel care are 35 de ani si lucreaza de 5 ani ca sofer profesionist? Pe angajator nu il intereseaza ca X sau Y nu are de unde sa faca experienta, pe el il intereseaza ca masina lui sa ajunga in siguranta si fara probleme la destinatie, iar angajand un incepator riscurile sunt mai mari.
  7. Arny

    La Multi Ani!

    La Multi Ani si din partea mea!
  8. Intrebarile de pe calculator sunt cele din acest program, dar la chestionare si studiile de caz ai altele care nu sunt in program, iar alea sunt cu raspuns direct, adica nu ai variante de unde sa alegi ci trebe sa scri tu cu pixul raspunsul.
  9. Cum sa dai cu spatele cu remorca e aproape imposibil de explicat si chiar daca s-ar putea explica pana nu urci la volan nu ai cum sa sti. Totusi am gasit un video pe youtube, intelegi din el in mare parte cam cum sta treaba, iar daca sti engleza vei intelege si mai bine. Bafta
  10. Ai gasit o carte din 2013? Daca da, zine si noua daca ai gasit ceva legat de varsta peste 7,5t in ea.
  11. Pozele trebuie sa fie de dimensiunile 25 x 32 mm, adica la fel ca cel de atestat, iar taxa platesti la Posta sau la Directia Generala a Finantelor Publice din judetul tau.
  12. In noul cod rutier intrat in vigoare in 2013 nu mai este specificat nimic legat de varsta minima pentru conducerea autovehiculelor peste 7,5t. Deci chiar daca te opreste si nu ai 21 ani nu are ce sa iti faca.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.