Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

cabbie99

Members
  • Număr conținut

    117
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    5

Orice postat de cabbie99

  1. Buna seara, Pentru ca in ultimul timp au aparut fel si fel de angajatori/intermediari care va promit locuri de munca in Germania mai mult sau mai putin legale,incerc in limita timpului meu liber sa va ajut cu orice informatie va este necesara,legata de viitorul loc de munca,legitimitatea lui sau nu.Va doresc drumuri bune!
  2. Tare asta cu vamesa tanara care a cerut CMR si reversul medaliei oferit de vamesul mai invarsta care a confirmat ca nu-ti trebuie.Dovada ca in Romania culoarea neagra este discutabil si roz
  3. Nu este infractiune este cel mult contraventie
  4. Repet la ultima intalnire cu reprezentantul BAG master driver-ul nostru ne-a comunicat ca Politia si BAG-ul nu au competenta pe aceasta pauza ea fiind sanctionata prin ministerul muncii la un eventual control sau fereasca D-zeu accident.Cico are dreptate.
  5. Pauza de minim 30 de minute de la inceperea programului este obligatorie din punct de vedere juridic dar asta nu creeaza efecte in fata politiei sau a BAG-ului in cazul meu.Incerc cat de cat sa o respect desi sunt situatii care impune neefectuarea ei.
  6. Hahahahaha ce bandit e Heiko.Inca vaneaza.....posibil sa te duca la baza din Nossen unde au si atelier mecanic dar germana inveti in doua luni suficient cat sa ceri hartie igienica de la magazin.Acum 2 ani aveau 3 copii romani care lucrau in atelier dar aveau tot asigurat,cazare,masa si scoala.
  7. Heiko este un om ok,insa de la interviu sau prima intalnire iti ascunde lucruri importante.Sa va fie foarte clar:nu conteaza la ce firma lucrati,Mayer,Edeka,Rewe,etc. pe frig este de munca.Pentru cei care nu sunt invatati cu munca grea in speta Mayer nu aplicati aiurea.Va cheltuiti banii in zadar.Si Bughi sa-ti fie de inteles ca Meyer prefera romani,polonezi,unguri pentru ca niciodata nu-i va platii ca pe nemti.Apropo daca nu stiai nemtii au la Mayer 14 euro pe ora brut.Iar romanii 1700 net lunar .De aici poti trage concluziile.
  8. Nu,nu,nu la ITM direct la Parchet cu plangere penala.
  9. In princiupiu neamtul da amenda atunci cand ceva este in neregula.Respectati perioada de condus,pauzele facute corect si se vor purta cu voi cu manusi.Nu cer mai mult,decat atat.Program corect si pauze corecte.Restul e cancan.
  10. Cand a auzit de complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani va roaga sa-i inchideti contul.Hmmm....ciudat nu?
  11. Toate acestea se intampla cand nu stiti sa va negociati ceea ce vreti ca soferi sau ceea ce doriti ca intermediari.
  12. Gata problema a fost rezolvata.Au sosit noile cisterne cu tahografe care atunci cand opresti motorul sare singur pe patratel.Nu-i nimic.Apasam cu degetul pana apar ciocanele .
  13. Patratelul sau bereitschaft asa cum este numit in limba germana este platit la fel ca si arbeitzeit adica ciocanele sau condus.In Germania esti platit din momentul in care ai bagat cardul pana in momentul in care il scoti evident minus pauza.
  14. Posibil sa nu inteleg eu sau posibil sa nu fi explicat cum trebuie.Ei zic asa:cand stai si astepti la incarcare pune taho pe patratel ca in asa fel eu pot sa-ti mai de munca (condus +ciocanele).Eu zic asa:eu nu pun taho pe patratel atata timp cat sunt in camion chit ca in tank lager nu intra politia,BAG or whatever.Atata timp cat sunt la munca stau ori pe ciocanele ori pe pauza ori conduc.Ca daca militia germana sau BAG vede patratel mult chit ca tu cu tot cu acest patratel ai depasit 60 de ore nu zice nimic.Deci ei nu considera patratelul timp de lucru eu il consider atata timp cat stau in camion si sterg praful.Asa vad eu treaba.
  15. Pai da Mit ca lucram in 3 soferi pe saptamana pe cisterna adica cisterna merge non-stop insa noi lucram doar 4 zile pe saptamana.Asta in cazul in care sunt toti nemtii la munca si nu in concediul medical
  16. Pe scurt problema sta asa:De luni pana vineri la terminarea programului aveam 54 de ore lucrate.Am sunat disponentul si l-am rugat pentru sambata sa nu-mi dea mai mult de 6 ore de munca.Intrebarea lui a fost cat timp disponibil am in aceasta saptamana.Evident raspunsul meu a fost habar nu am.Tu ar trebui sa sti cat timp disponibil am pentru ca descarc cardul zilnic.El a zis ok acest ok fiind urmat de doua comenzi insumand 9 ore de munca.(noi stim dinainte cat timp ne ia fiecare benzinarie de facut cu toate cele incarcat condus descarcat condus inapoi).In fine dupa prima comanda am parcat cisterna ura si la gara.Ah am uitat sa spun ca pentru depasirea programului de munca i-am cerut scris evident acest lucru nefiind acceptat.Deci problema sta in fel urmator:depasirea a 60 de ore de munca saptamanal atrage dupa sine amenda catre conducatorul auto,disponent si dublu la firma.Vreau sa aflu in acest fel daca disponibilitatea este sau nu incadrata in timpul de munca.Astept parerile dvs care cu siguranta vor fi sustinute legal
  17. Multumesc Mit si Mario pentru raspuns insa nu sunt lamurit.Activarea pe tahograf a altor activitati este sau nu legala in timp ce eu stau sa astept sa incarc?E foarte ciudata aceasta definitie si tocmai din acest motiv vreau sa aflu corectitudinea sau legalitatea acestei operatiuni.
  18. Buna ziua tuturor colegilor.Am o dilema legata de titlul topicului.In Germania tara unde lucrez am fost sfatuit sa nu depasesc 60 de ore pe saptamana timp de lucru.Timpul de lucru incluzand ore de conducere plus ciocanele.Pana aici totul ok.Ideea este ca nu inteleg de ce disponibilitatea nu este inclusa in acest timp de lucru.Am fost anuntat de disponenti ca atunci cand stam si asteptam la incarcare sa punem taho pe disponibil ca acest timp nu este inregistrat ca timp de lucru.Ceea ce eu cred ca e total gresit.Si disponibilitatea este tot timp de lucru.As dori o parere avizata de la dvs.Multumesc.
  19. Trebuie mentionat ca majoritatea masinilor sunt camioane cu remorca cu protap.Foarte putine vagoane.Si da adevarat tu te incarci tu de descarci.Trebuie sa stai cam bine la capitolul forta.Eu am lucrat 3 luni la ei din care 1 luna pregatire in Germania dupa care la Worgl in Austria.Nu am rezistat.Enorm de multa munca fizica si bani putini.1600 net pe luna in timp ce aceeasi colegi dar angajati pe Meyer Austria lucreaza pe 2300-2600.Nu,nu am continuat.Masini foarte ok.Scania,Iveco,Man.Dar repet foarte multa munca fizica.
  20. cabbie99

    Problema card

    Da poti.Depinde in ce regiune ai rezidenta.De exemplu la mine in Baden-Wurttemberg cardul este emis doar de TUV sau Dekra si nu de Landrasamt.Dar poti sa soliciti un card nou.
  21. Multumesc Cico foarte utile informatiile.Exact asta banuiam cu comportamentul in timpul rularii.Oricum din cate stiu cisterna are spargatoare de valuri inauntru ca sa nu creeze balans sa te rastorni.Evident asta nu are legatura cu atentia sporita care trebuie sa o dezvolti.Am deschis acest subiect din doua motive.Unul este ca nu am gasit ceva informatii utile iar al doilea este ca am o oferta de angajare si vreau sa stiu din timp la ce sa ma astept.Daca mai sunt si alti colegi cu sfaturi utile ii rog sa dezvolte subiectul.Multumiri!
  22. Salut colegilor.Rog pe cei care au experienta pe cisterna cu ADR sa ne detalieze si noua umpic aceasta activitate cu bune si rele.Sunt convins ca gasim pe cineva care sa ne detalieze generos acest topic.
  23. Referitor la problema cu semnat acte in alta limba decat cea materna este o mare tampenie.Nu mai semnati acte in alte limbi decat cele materne.Si propuneti de la interviu aceasta chestie ca sa nu va loviti de probleme inutile pe parcursul angajarii.Pe de alta parte e o chestie de bun simt sa-ti puna la dispozitie bilingva aceste hartii.In alta ordine de idei s-a stricat treaba si la Bring dupa cum se foarte bine vede.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.