Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Kem

Members
  • Număr conținut

    53
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    4

Kem a câștigat ziua ultima dată pe Martie 30 2017

Kem a avut cel mai apreciat conținut!

Despre Kem

  • Dată Naștere 11/27/1974

Profile Information

  • Gen:
    Masculin
  • Locatia:
    Bucuresti

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

Kem's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

21

Reputație Comunitate

  1. Buna ziua, Sunt in cautarea unui post liber ca sofer categoria C,E doar pentru tur-retur cu plecare din Bucuresti revenire tot in Bucuresti. Ofer experienta in toate tarile europene, inclusiv Anglia si Norvegia, vorbesc engleza si italiana fluent, curat, ordonat, linistit, educat si serios. Evit plata la kilometru, plecari a doua zi dupa ce ai revenit din cursa, psihoza cu consumul, masini murdare. Am 43 de ani, familie, casa si nu mai pot pleca cate doua trei luni de aceea caut doar tur-retur. Daca aveti un loc liber va rog sa ma contactati la telefon 0728.106.777 Multumesc, o zi placuta!.
  2. Nu vedeti esentialul problemei si anume ca nu cu patronii trebuie sa va bateti capul ci cu educatia/situatia financiara si mentalitatea soferilor de tir. Nu vreau sa irit pe nimeni dar degeaba am eu pretentii daca in firma sunt inconjurat de astfel de soferi care ridica mandrii manuta si spun "fac eu boss" visand c-o sa le faca statuie. Cum rezolvi situatia asta, care este foarte cunoscuta si speculata de angajatori?. Imi aduc aminte de un coleg care tare s-a suparat cand i-am spus ca 80% din soferi sunt retardati, deoarece fiind sofer, s-a autoinclus in procentul mai mare. Cu tot respectul...
  3. Vizitator, dumneavoastra ar trebui sa postati la rubrica "vreau statuie de sofer" nu sa va abateti de la topic. Va informez cu respect ca diferentele intre titular si inceptor da sunt dar nu asa de dramatice cum le prezentati dumneavoastra. La Carrion un sofer doi tot 21 de ore sta la volan ( dreapta-stanga, tot oboseala este ), de paleti trage si el, cand suna telefonul se trezeste, pleacat de acasa, etc... Cat despre cunostintele supra docente pe care incercati sa le expuneti sa fim seriosi, daca Elvetia va da emotii... e clar. Tot cu respect va comunic ca jobul la care acesti colegi incearca sa aplice este de sofer 2 nu de mecanic auto, acest job implica responsabilitate si investitie si din partea acestor colegi chiar daca nu au experienta, iar din partea dumneavoastra, a titularior, colegialitate ! Din pacate am intalnit destui care-si tratau colegii de cabina ca pe stuardeze fiindca unii dintre noi ne consideram capitani de aeronava cu doctorat in propulsiile turboreactoarelor dar va rog sa-mi permiteti un zambet cand aud prin parcari cum retarderul obtureaza teava de esapament. Intrebarile legate de salarizare sunt pertinente si foarte bine fac ca-si pun aceste intrebari. Succes,
  4. Mihai13, acum au schimbat salarizarile, soferul 2 are garantat 950 daca nu gresesc. Cel mai bine este sa le dai un telefon dar cum ai spus si tu problema este sa-ti gasesti un coleg cu care sa te intelegi. Ca si numar de km ai o medie care fluctueaza rau de la sezon la sezon, vara ai undeva la 10-12.000 iar toamna primavara sigur faci peste 15-18000.
  5. Eu tot nu am inteles, am dat si am fost admis pentru clasa 1. Pe spatele cardului am exact ce a postat si colegul dar nu reiese aceasta clasa 1, desi am fost admis...
  6. Da stimati colegi foarte corect, amplitudinea si pauza trebuie sa se incadreze in 24 de ore calendaristice dar este subiectiva deoarece la curse lungi aloci aproximativ 10 ore ( condus si pauza de 45' ) si 11 ore somnic de unde dupa cum vedeti dupa 21 de ore incep un nou program. Daca iau ziua calendaristica in considerare, lucrez 13 ore. Daca fac repaosul de 9 ore, lucrez 15 ore intr-o zi calendaristica si culmea ESTE LEGAL ! Dispecerul colegului cred ca s-a referit la o amplitudine de 15 ore, nu program de condus, cu alte cuvinte ai 15 ore in care-ti poti efectua 9 ore de condus, modul de exprimare al dispecerului si emotiile colegului au dus la ambiguitati... Amenda in Spania ca nu ai facut decat repaosuri de 9 ore toata saptamana este de doar 401EU, aveti idee cate firme platesc aceasta suma fara probleme fiindca da este foarte mica. Ce poate face soferul in acest caz cand dispecerul ii spune sa faca numai pauze de noua ore?.
  7. Ce nu se spune: - prima luna, daca nu este completa, se plateste la km, respectiv 8centi pentru. echipaj si 9 centi singur. De exemplu, te-ai angajat pe data de 5 a lunii, 25 de zile esti pe 9 respectiv 8 centi. - a doua luna ai salariu 1500 singur si 1700 echipaj. - a treia luna ( calendaristica ) pe data de 15 sau 20 a lunii te trimite acasa si esti platit cu numarul de zile lucrate x 43.3 EU. Acuma adunati si voi si-o sa vedeti ca nu este deloc roz. Drumurile sunt 90% pe autostrazi si este foarte greu cu aprovizionarea alimentelor. Aviz celor ce urca la Oslo - acolo nu aveti ce face cu euro si daca te tine o saptamana Norvegia - Danemarca chiar trebuie sa fi aprovizionat. Se circula mult prin Luxemburg unde este obligatoriu sa se alimenteze si nu o sa stiti sa ajungeti nici cu coordonatele gps fiindca in Luxemburg tranzitul este interzis si gps-ul nu va duce bine - intrebati la angajare de traseu. Dispecerii te suna non stop nu tin cont ca dormi si mai au si un ton obraznic unii chiar se amuza sau fac pe sefii, lucrul acesta este cel mai rau la aceasta firma, lipsa de linisye si somn. - aproape zilnic faci schimb de remorca, unele nu au lada si ramai cu lucrurile in brate, altele sunt incarcate prost si-ti fuge remorca stanga dreapta. - foarte multe remorci cu probleme de ABS !!! am luat doua remorci fara frane, cu prima am mers foarte incet pana la un service, dupa certuri la telefon desigur iar a doua am refuzat sa plec cu ea din Montornes (baza carrion) cu certuri si mai mari fiindca incercau sa ma convinga sa plec cu ea asa - sa scot cablu abs ca asa-mi dispare eroatea de pe bord argumentand ca el (tehnicul de la service) are oameni la Oslo care merg pe gheata la Oslo fara cablu ABS si pana nu i-am spus sa-i trimita pe aia cu remorca asta nu au bagato in service. Ce vreau sa punctez este ca atat din partea dispecerilor cat si a tehnicienilor romani de la baza Montornes se face un pressing cu orice pret - nu sunt interesati decat sa le duci remorca, nu conteaza problemele tehnice sau oboseala soferului!. Cine a lucrat la ei stie cat de greu se obtine un bec sau ce te chinui sa speli remorca dupa ce ai carat peste iar dispecerii stiu sa te sune sa-ti dea repede incarcare si niciodata spalatorie!! - Se fac incarcari sau descarcari pe pauza, daca nu merge magnetul pur si simplu rupi pauza ( pe riscul firmei ce-i drept ) dar dupa noua ore incepi o noua amplitudine, se uita total ca TU nu te-ai odihnit noua ore, alta cearta cu dispecerii... Va urez succes la ei (in ghilimele desigur) dar sa nu traiti cu impresia ca se schimba ceva, cu certitudine doar soferii !.
  8. Daca ai impresia ca prin 15 zile si insulte te situezi administrator, eu te salut si sa fi sanatos !
  9. Da, deoarece subiectul si aici ma repet era cand bagi finalul de program si inceput de program. Tu postezi amenzi pentru faptul ca nu s-a introdus deloc ! Acuma intelegi ? Asa ca lasa orgoliul de administrator si intelege ca ai gresit !
  10. Cel mai bun bagaj este portofelul in primul rand, sa fi pregatit sa cheltui 200-300 EU / luna, uneori ai toalete gratis gen franta alteori pe bani cum este germania, dar cel mai important este sa mananci sanatos. Restul, e ca la munte cu cortul, doar ca nu le cari in spate. Si era sa uit...alifie pentru dos ca daca te iriti o sa furi vaselina de pe placa
  11. Postezi lucruri me relevante, prima era un simplu control, a doua nu s-a introdus simbolul de tara si nu asta era subiectul ci cand se poate introduce tara. Doi, controalele made in romania le-am tot auzit si stim cum sunt, toate pe spaga si nesimtire. Cat despre rolul forumului corect, litera de lege e lege dar te rog sa nu fi asa aprins, membrii nu sunt toti juristi si incepatori, unii mai sunt si soferi si se exprima cu "pauza" altii cu " vacanta"... discutii domnule administrator, nu tribunal ca se pare ca acolo tinzi sa se ajunga. Asa ce te rog sa nu te mai aprinzi si sa te linistesti ca nu te-a suparat nimeni, nu mai lua totul asa personal ca nu schimbi societatea. Daca vrei, desigur... O seara placuta-ti doresc.
  12. Tu ai o problema cu "povestile din parcare" sau cu oamenii care nu pricep textul legislativ?. Se penalizeaza daca introduci franta si tu esti in italia, dar nu a luat nimeni amenda, in nici o tara, ca a introdus sfarsit si inceput dupa, sa nu zic vacanta ca iara te enervezi, dar pauza ?
  13. TGV te rog sa-ti insusesti un vocabular legislativ, altfel incepe Mario sa se supere. TGV sincer sunt chiar curios ce faci tu acele 15 ore minus 9.45 rezulta fix 5.15' h in care tu din ce ne spui le ocupi cu alte activitati in fiecare zi ?, azi ai o pana, maine bagi adblue cu pipeta ca nu mai are magnet, dar zilnic domnule fix 5.15 ocupate chiar asa ?
  14. Tu poti sa simti atins cat vrei dar vad ca sunt singurul care explica pe intelesul celor care nu au vazut inca un tahograf. Eu zic sa te faci jurist, vad ca te enerveaza explicatiile soferesti, docentule...
  15. Kem

    Timp de lucru!!! Sondaj!

    Eu am lucrat in doi trei luni si-mi ajunge pana peste cap 18 ore/zi....acum ca lucrez singur pe cabina zici ca sunt in vacanta turist, de doua ori 4.30 ore si hop pauza, singura problema ar fi timpul pe care un sofer il poate sta in comunitate, ar trebui o limita de maxim 6 saptamani.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.