Sari la conținut
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

masteriasi

Members
 • Număr conținut

  30
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

1 Urmăritor

Despre masteriasi

 • Rang
  Incepator
 • Dată Naștere 30.12.1966

Profile Information

 • Gen:
  Masculin
 • Locatia:
  Iasi
 • Varsta:
  48
 1. Becker e foarte bun, numai ca firma a dat faliment, nu stiu cat timp vor mai oferi actualizari la harti (acel lifetime update) am inteles ca partea de servis garantii si post garantii a preluat-o alta firma, softul este super bun, unele aparate au mai dat kix, sper sa nimeresti unul bun si imediat dupa cel cumperi inregistreaza-l la ei si fati actualizari la program si harti. Drumuri bune.
 2. Aprecierea mea ca exemplele sunt corecte legal se bazeaza pe faptul ca cele 2 repausuri de 24 ore luate in saptamana 2 se incadreaza in cele 6x24 din saptamana, unul la inceput si unul la sfarsit , in acest mod se respecta toate regulile, daca se depaseste 6x24 atunci e o problema. Instructive parerile tuturor, multumesc si o zi buna.
 3. Mai multe bancuri :)

  Vine un moment cand o femeie trebuie sa aiba incredere in sotul sau. De exemplu: O sotie vine acasa seara tarziu, cu o zi mai devreme, dupa ce fusese plecata intr-o calatorie de afaceri si deschide incet usa de la dormitor. De sub patura ea vede iesind patru picioare in loc de doua. Se intinde dupa bata de baseball si incepe sa loveasca cu sete patura. Dupa ce termina se duce in bucatarie sa se racoreasca cu un pahar de vin. Cand intra in bucatarie il vede pe sotul sau citind o revista. “Buna draga!” spune el … “Parintii tai au venit in vizita si i-am lasat sa stea in dormitorul nostru. I-ai salutat si tu?”
 4. Acum sunt pe calculator, erata la exemplul 2 "repaus zilnic" , deoarece repausul de 24 ore este luat in timpul saptamanii fara a se depasi cele 6 perioade de 24 ore si nu se incalca regula de 2 saptamani indiferet care, la intrebarea " pentru care repausuri saptamanale reduse se compenseaza reducerea? " - eu personal as face compensarea la ambele reduse dar dilema mea este in bloc sau separat? As lua separat alipita la un repaus zilnic fara a depasi cele 3 saptamani si fara a cumula repaus mai mare de 72 ore, daca urmeaza la sfarsitul perioadei de 2 luni pe comunitate ar fi perfect. O zi buna.
 5. Scenariul 1= corect, se respecta regula 2 saptamani luate indiferent, unul redus unul normal, pentru amandoua redusele se compenseaza separat , pentru a respecta regula , redusele se compenseaza. Scenariul 2= gresit total Scenariul 2= primul 24 se considera repaus normal, dupa care se repeta scenariul 1 Pot sa incep saptamana de lucru in oricare zi a saptamanii si repausul saptamanal sa-l fac in timpul saptamanii, sambata si duminica sa lucrez. Asta e punctul meu de vedere Nu am mai putut edita scriu de pe telefon e greu cu degete mari
 6. Am auzit ca de la 01.01.2016 se schimba sistemul de plata la Waberers si se maresc salariile, este adevarat?? stie cineva din sursa sigura??
 7. Concediu fara plata

  Eu am trei contracte de cate 1 ora, intretinere si interventii, program 08-09, 09-10, 10-11, in rest cand pica ceva
 8. Concediu fara plata

  Tipul Cel RauDau Cezarului ce este al Cezarului Se poate sa ai mai multe contracte de munca dar nu trebuie sa depaseasca timpul de munca conform art. 114, sa respect si intrebarea principala, fiind in concediu fara plata contract pe perioada determinata cu norma intreaga. ART. 114 (1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 4 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.(3) Pentru anumite activităţi sau profesii stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, se pot negocia, prin contractul colectiv de muncă respectiv,perioade de referinţă mai mari de 4 luni, dar care să nu depăşească 6 luni.(4) Sub rezerva respectării reglementărilor privind protecţia sănătăţii şi securităţii în muncă a salariaţilor, din motive obiective, tehnice sau privind organizarea muncii, contractele colective de muncă pot prevedea derogări de la durata perioadei de referinţă stabilite la alin. (3), dar pentru perioade dereferinţă care în niciun caz să nu depăşească 12 luni.(5) La stabilirea perioadelor de referinţă prevăzute la alin. (2)-(4) nu se iau în calcul durata concediului de odihnă anual şi situaţiile de suspendare a contractului individual de muncă.(6) Prevederile alin. (1)-(4) nu se aplică tinerilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.
 9. Concediu fara plata

  Da tu la un contabil ce ti-am scris eu si sa ma contrazica cu legea in mana, spetele sunt analizate si discutate cu cei de la ITM, spun spete deoarece am mai avut o contradictie cu ITM referitoare la ca anumiti patroni care cer la angajare demisie in alb, cea ce contravine legii, demisia este un act de vointa unilateral nu ce vor patronii , am si solutia pentru patroni dar sunt deja offtopic, o zi buna
 10. Concediu fara plata

  Cu privire la timpul de lucru, prevederile din Codul muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca.Atentie la faptul ca pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana. Nu uitati ca durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana. Astfel, Codul muncii, republicat nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca. In acest sens, prevederile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca In cazul unui cumul de functii, in unele opinii se apreciaza ca interdictia referitoare la cele 40 de ore si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate. Totodata, legislatia muncii nu instituie obligatia existentei unei pauze intre munca prestata in temeiul a doua sau mai multe contracte individuale de munca. In concluzie, o persoana poate cumula doua contracte individuale de munca laangajatori diferiti, pe functii diferite, situatie in care apreciem ca prin dispozitiile sale, Codul muncii, republicat nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca. adica pot fi desfasurate doua functii cu norma intreaga, la angajatori diferiti, cu respectarea conditiilor mentionate anterior, programul de lucru nu se suprapune, iar prestarea activitatilor sa poata fi realizata in mod corespunzator pentru ambii angajatori.
 11. Concediu fara plata

  Asadar, in plus fata de cele mentionate, apreciez ca pot fi desfasurate doua functii cu norma intreaga, la angajatori diferiti, cu respectarea conditiilor - programul de lucru nu se suprapune, iar prestarea activitatilor poate fi realizata in mod corespunzator pentru ambii angajatori.
 12. Concediu fara plata

  LEGE nr. 53 din 24 ianuarie 2003 (**republicată**)(*actualizată*) Codul muncii*)(actualizată până la data de 25 ianuarie 2015*) ART. 35(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau laacelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind desalariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin legesunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii. ART. 112(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului demuncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână. ART. 115(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poatestabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normativespecifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore.(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadăde repaus de 24 de ore. ART. 118(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de muncă, cu acordulsau la solicitarea salariatului în cauză.(2) Programele individualizate de muncă presupun un mod de organizareflexibil a timpului de muncă.(3) Durata zilnică a timpului de muncă este împărţită în două perioade: operioadă fixă în care personalul se află simultan la locul de muncă şi o perioadăvariabilă, mobilă, în care salariatul îşi alege orele de sosire şi de plecare, curespectarea timpului de muncă zilnic.(4) Programul individualizat de muncă poate funcţiona numai cu respectareadispoziţiilor art. 112 şi 114. Poate nu ma pricep, dar in codul muncii acestea sunt prevederile, daca ai alta lege care prevede altceva informeaza-ma si pe mine, Am pus intre ghilimele tocmai sa se inteleaga ca fiind interpretarea mea, acum ai baza legala, multumesc anticipat pentru informatiile viitoare, o zi buna
 13. Concediu fara plata

  Revin cu precizari, poti avea 1 un singur contract cu norma intreaga, dar poti avea mai multe cu fractiuni de norma "in limita bunului simt" adica logic sa nu depaseasca 24 ore bate la ochi, singura diferenta este la impozit deducerile se fac la norma intreaga, o zi buna
 14. Concediu fara plata

  Cu contract de munca valabil poti lucra la cate firme vrei
×

Important Information

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.