Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

maramicuip

Members
  • Număr conținut

    27
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

maramicuip's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputație Comunitate

  1. Am obţinut permisul categoria C . Urmeaza E-ul . Unde gasesc chestionarele specifice categoriei ? Site-ul oficial drpciv, nu are o sectiune dedicata .
  2. da, trebuie sa astepti. nu ai ce face . sunt categorii separate , care au un minim de ore necesare intrari in examen .
  3. Nu te fura nimeni, repet. Atat ai platit, atata peste primesti . Daca insisti cu paranoia ca esti furat, iti spun sa ai mare grija atunci cand faci fisa medicala , sa nu cumva sa ai surpriza sa primesti inapt . Inca o informatie pe care 100% nu o stiai. Controlul medical facut pentru inscrierea la scoala de soferi este mai putin exigent decat cel pentru angajarea in functia de sofer profesionist . Vei avea surpriza sa vezi ca la oftalmologie va fi alt test . plansele ishihara vor fi mai complicate , psihologol si psihiatru vor acorda mai mult timp consultatiei , chiar si orl-ul va fi un pic mai amanuntit . Repet , Nu te fura nimeni, doar ai tu impresia ca esti urmarit de evazionisti fiscali si de prifitori dornici sa se imbogateasca rapid pe seama buxzunarului tau . Ai platit un pachet minimal , un somn intr-o camera cu 2 paturi si nu un concediu la hotel de 8 stele in dubai, la etajul 14.
  4. Ai prioritate ? Intrii , ceilalti trebuie sa-ti acorde prioritate . 2.NU ai prioritate ? Astepti pana cand traficul se elibereaza suficient cat sa poti face manevra in conditii de siguranta totala pentru tine si ceilalti participanti la trafic . 3.Nu inteleg care este dilema ta existentiala ? Oare instructorul este vinovat ca tu nu stii regulile de circulatie pe drumurile publice ? Acum intelegi poate un pic mai bine faptul ca pe drumurile noastre circula soferi amatori care habar nu au ce cauta pe sosele ? Daca-i intrebi , raspund ca soselele partriei sunt doar pentru ei, ca ei platesc taxe si impozite . Zic despre soferii profesionisti ca-s manivele, ca din cauza lor se strica asfaltul ca suntem inconstienti , ca ar trebui sa fie interzis traficul autocamioanelor pe soselele patriei . Astia au impresia ca autostrazile romanesti trebuie sa fiew construite pentru a ajunge ei in conditii de confort la mare sau la munte in weekend sau in concediii . Exista si cea de-a 3-a posibilitate: inchizi ochii si intrii in sensul giratoriu. Nu patesti absolut nimic, estri protejat de masa camionului , ceilalti vor injura si te vor evita, iti vor crea spatiu necesar manevrei . Daca nu fac asta, atunci le arati asigurarea si ai trimiti la service-ul aoto , la " reprezentanta ". '" Incearca " sa fortezi intrarea intr-un sens giratoriu in timpul examenului de traseu , cu militianul in partea dreapta . Vei afla imediat ca ai acumulat cele 24 de puncte necesare reprogramarii acelui examen . Drept bonus primesti si dreptul de a te prezenta inca odata si la examenul de sala .
  5. Nu mai exista in romanaia scoala de soferi profesionisti . Exista doar scoli de soferi , iar acestea ofera diferite categorii . Pricepusi ? Ce contract ai semnat dumneata ? ai semnat o cerere . Stai linistit, conform legislatiei in vigoare primesti fix , exact ce ai platit . Nu te fura nimeni . Doar mintea ta putina crede ca a cumparat universul platit 2.000 ron . Si ,da, am si atestat de instructor auto . Daca mergi la un chiosc si cumperi un covrig de 1.5 ron, ai impresia ca ai platit o masa completa ? In momentul in care ai achitat covrigul ai facut un " contract " cu comerciantul respectiv , Ai si o dovada fsicala adica un bon fiscal . De ce nu esti revoltat si pe cei care vand gogosi care nu satura 3 familii la un singur leu ? Chiar sunt curios ce parere vei avea cand va trebui sa obtii atestatul . Sa vezi atunci cum iti zboara din buzunar 700 de ron, fara sa stii pe ce anume . Si cand va trebui sa platesti ARR-ului ~300 de ron cartela tahograf ........... Stii cat costa actele medicale necesare la angajarea unui sofer profesionist ? 300 ron . Stii ce primesti de banii astaia ? o analiza de urina, una de glicemie si atat . In plus , afla de la mine ca absolventii scolii de soferi , chiar daca au platiti niste bani , nu sunt obligati sa promoveze examenele finale . Aproximativ 50% dintre astia nu trec nici macar de proba teoretica .
  6. Terminati-va odata . Scoala de soferi are ca obiectiv obtinerea permisului auto , adica a dreptului de circulatie pe drumurile publice . Cu 500 de euro voi vreti sa invatati tainele meseriei ? Cand ati obtinut categoria B, ati platit vre-o scoala de pilotaj ? Ce legatura are scoala de soferi cu meseria de sofer profesionist ? S-a pus cineva in locul patronului de scoala de soferi ? minim 5 autovehicule, salarii , taxe la stat , asigurari, rovignete ......... Credeti ca daca platesti 2400 ron ai cumparat intreaga planeta ? Are cineva idee cat costa o cutie de viteza sau un ambreiaj, sau un litru de motorina ? adunati costurile aste si ziceti mersi daca 50% dintre cursanti reusesc sa treaca de traseul cu militianul in dreapta sa .
  7. Multa lume , foarte putini oameni . ..................... celelalte fraze au fost sterse, nu aveau legatura cu tema, ai alt topic pentru asa ceva.
  8. http://forums.soferii.ro/index.php?/topic/8640-skiptrans-jost-grup/page-2?hl=skiptrans
  9. Atunci cum iti explici ca produse periculoase se transporta inclusiv cu autoturisme ? Exista cisterne montate pe autoturisme , dinamita se transporta de regula cu 4x4 . Magazinele mici din toata tara vand lacuri si vopsele , diluanti si alte produse chimice . acesti mici comercianti fac transport in cont propriu si ei sunt supusi controalelor ARR . Este nevoie de atestate si pentru marfa transportata cu masini mai mici decat categoria c1. Aceste atestate sunt obtinute fix in aceleasi conditii precum cele pe care le au camionagii . Nu conteaza momentul in care sustii examenul ci momentul in care ridici atestatul respectiv . Daca intre momentele acestea doua , s-au sustinut examene pentru obtinerea de categorii suplimentare , atunci atestatul va fi eliberat pentru toate categoriile valabile ale permisului de conducere . La data sustinerii examenului pentru atestat te poti prezenta si cu dovada , nu neaparat cu permisul de plastic . Seria care este scrisa pe dovada , va corespunde cu seria scrisa pe viitorul permis , chiar daca candidatul mai obtine intre timp categorii .
  10. poti depune o imputernicire semnata de un notar. Doar in felul acesta, persoana imputernicita se poate prezenta la ARR si ridica atestatele in locul titularului .
  11. A nu se confunda fisa medicala permis auto cu FISA MEDICALA ( aviz-ul medical ) si FISA DE SIGURANTA A TRANSPORTURILOR Fisa aceasta ramane la unitatea medicala , soferul primeste doar aviz-ul medical si avizul psihologic . . Trebuie neaparat sa cautati o clinica medicala autorizata de ministerul transporturilor . Pasul nr. 1 obtinerea de la medicul de familie a " adeverintei de boli cronice " Pasul nr.2 analizele efectuate in clinica respectiva ( inclusiv probe de sange ) , deci trebuie sa va prezentati cat mai devreme in dimineata respectiva, fara sa mancati absolut nimic, nici macar cafeaua de dimineata Pasul nr .3 achitarea taxelor : RON AVIZUL MEDICAL 180 AVIZ PSIHOLOGIG 50 Fisa de aptitudine 60 Total = 290 taxele sunt aproximative si sunt valabile la clinica pe care am folosit-o personal . Daca moderatorii sunt de acord , pot sa prezint si site-ul respectiv . Mentionez ca este vorba de orasul ploiesti . http://www.munmedica.ro/ daca se considera reclama, va rog sa stergeti link-ul acesta . 0244.525.981 http://s29.postimg.org/644u878if/fisa_medicala_soferi_profesionisti.jpg Unitatea medicala respectiva , la cerere , poate specifica in aviz-ul medical si mentiunea in trafic national si international .
  12. marfa http://www62.zippyshare.com/v/fuJO6Jsq/file.html persoane http://www62.zippyshare.com/v/G7ZWWSZM/file.html Pictograme tahometru http://www78.zippyshare.com/v/jvxYr5he/file.html
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.