Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Gogo

Members
  • Număr conținut

    9
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Despre Gogo

  • Dată Naștere 07/04/1978

Profile Information

  • Gen:
    Masculin
  • Locatia:
    Turnu severin

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

Gogo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Prima saptamana in comunitate Rare
  • O lună in comunitate Rare
  • Un an în comunitate Rare

Recent Badges

0

Reputație Comunitate

  1. Apreciez schimbarea de ton Deci avem o diferenta de 2880 ? Aici ne despartim ca tu mizezi pe generozitatea patronului ca plateste partea lui . De ce ar face-o ? Ca tu vii sa iti treaca mai mult cartea de munca lucru care ii produce costuri. Eu zic ca o sa platesti tot daca vrei salariu marit. In acelasi fel poate sa iti dea 5 euro la diurna in plus. Nu tin partea patronului sau ca nu ar putea plati si el macar o parte , dar asa vad eu situatia. Sumele astea nu inteleg de unde sunt. La salariul minim aia 433 nu ii poate ocoli,dar urmatorii 1046 vin in plus ca urmare a solicitarii angajatului. Dar am spus daca vrei salariu mare din diferite motive inteleg. Si pe mine ma intereseaza salariu mare, dar nu imi fac iluzii ca va plati vreunu diferenta de taxe. Mi-o suport pe perioada cat am nevoie. Aici e problema , ca o respecta la minim.
  2. Este un calculator de taxe pus de cristian din care rezulta ca diferenta de taxe intre un salariu de 1450 (minim pe economi) si 3500 lei ( exemplul dat de cristian ) este de 1100 lei( angajat +angajator)...cam 250 euro/luna. Cristian sustine ca va plati de bunavoie o parte macar ( el ajunsese dupa niste calcule de el stiute sa mai plateasca angajatul doar vreo 24 de euro pe luna). Eu zic ca nu va plati un leu in plus de bunavoie doar pentru ca vrei tu sa ai pe carte mai mult. Diurna sigur scade dar scade si venitul total( diurna +salariu) pentru ca trebuie acoperite de undeva taxele la stat. De aici divergenta. La punctul 2 nu te contrazic...fiecare are pretentiile lui, si daca plateste unele pot fi obtinute. Cu" amortizarea" nu stiu exact la ce te referi dar ce reuseste sa evazioneze baga in buzunarul lui...sa fim realisti.
  3. Ai sustinut o prostie si o sustii in continuare. Am spus eu ca a cere un salariu decent este degeaba asa cum sutii tu ? 24 de euro pe luna in imaginatia ta. In fiecare luna trebuie platiti in plus pentru salariul 3500 lei din exemplu aproximativ 250 de euro in plus. Si daca faci o medie pe un an suporti 3000 de euro in 12 luni indiferent de perioadele de lucru si de libere. Eu sustin ca nu ii va plati patronul de bunavoie doar pentru ca e obligat. Nu intelegi ca iti trece 3500 pe carte la cererea ta, altfel el ti-ar plati la minimul pe economie. Tu ai impresia ca pacalesti pe vreunu cu chestia asta. Ca iti va plati vreodata o parte din taxele astea in locul unei mariri de venit nedorind sa te piarda...sunt cazuri rare si nesemnificative. Acum dupa ce ai aflat ca in ingamfarea ta ai presupus ca sunt patron in transporturi si le tin partea, ma iei cu superioritatea ta in ceea ce priveste legatul chingilor si condusul unui tir cu gresie. Presupun ca nu te-ai nascut direct sofer cu experienta si ca nu e ceva imposibil de invatat avand in vedere ca sunt destule tiruri pe drumuri si pana si tu ai invatat sa conduci unu si sa legi niste chingi( cu greu banuiesc). Sa imi fie rusine ca nu am aceeasi opinie cu tine ? Ciudat mod de gandire. Mai repet odata ...Nu e corect sa fii platit cu minimul pe carte , dar ideea ta de a da bine in carte salariul suportand taxele e tampita si nu rezolva problema. P.s daca ziceam ca sunt pescar ziceai tu ceva ca nu am prins stiuca cea mare, orice numai sa jignesti si sa ataci la persoana pe cei care nu iti impartasesc aberatiile.
  4. Inteleg ca esti bun doar sa jignesti pe cei care nu sunt de aceeasi parere cu tine. Ai tras o concluzie proasta la fel ca ideea emanata de tine. Aia 250 de euro vin exact din ce ai calculat si tu dar nu pricepi...... 138 datorati de angajat + 103 datorati de angajator , ca doar tu ai imaginatia asa de bogata sa crezi ca va plati vreun patron de buna voie. Poate tie ca esti mai luminat decat astia ailalti. Acum ca sa intelegi cat te duce capul cand elaborezi pareri despre viata si opera altora...nu sunt patron , doar ce am luat permisul si atestatele si vroiam sa stiu cate ceva despre aceasta meserie...pana m-am lovit de aberatiile tale si de lipsa de bun simt si edicatie de a accepta si alte pareri chiar daca contradictorii, avand in vedere ca te exprimi pe un forum public. Te las in megalomania ta si imi cer scuze daca am deranjat pe altcineva prin exprimare.
  5. Ce calcule ca mai faca , ca sunt clare pe exemplul dat. Mai minuneaza-te putin ...............salariul minim +diurna mare=1800 euro salariul mare+diurna mica = 1650 euro deoarece statul va incasa 250 euro mai mult taxele aferente salalariului tau mai mare si tu le suporti ( asta sustine si cristian, sa le suporti tu ca sa ai salariul mai mare. Aceasta suma de 250 de euro va trebui platita si pe perioadele cand nu lucrezi ceea ce inseamna ca va scadea media de 1650 euro pe luna. Acum, daca voi considerati ca e un pas inainte in negocierea venitului cu patronul sa renunti la 250 de euro iarpe el sa nu il coste nimic...nu cred sa se supere vreunul.Si cum cei 250 dee euro sunt banii tai, poti face ce vrei cu ei, sa platesti taxe la salariu( inclusiv si parte angajatorului),sa iti platesti ceva privat ,sa ii bei, ca pe patron oricum nu il afecteaza.Ideea ca da mai bine un salariu mare pe cartea de munca, in conditiile in care supoti tu taxele, e inutita. In aceeasi idee, daca un negru pe plantatie nu mai vrea sa mearga trimis la munca ,si isi "negociaza" sa mearga de buna voie dar tot gratis , e deasemenea un pas inainte. Dar poate am intarzieri la cap cum spune cristian, dar nici astfel de inaintari la cap nu le vad ca pe solutii viabile, excluzand cazul cand asa cum am spus ai nevoie de un salariu mare pe cartea de munca pentru cateva luni. Mai specific odata ca poate nu am fost inteles. Nu sunt de acord cu salariul minim pentru o munca calificata, dar asta este situatia deoarece legea o permite.Solutia ar fi sa se intervina prin lege la salariul minim pentru soferi, am inteles ca exista in unele tari. Nu m-am putut abtine sa nu comentez, dar vad ca sunteti multi cu aceasta idee si nu inteleg de ce as plati 250 de euro taxe deoarce nu vei beneficia la pensie de toata suma.E adevarat ca multi sunt depasiti grav in a sti ce sa faca cu banii in vederea unui venit dupa pensionare.
  6. Inteleg ca doar comentariile tale sunt utile , mai ales cand sustii ca daca vrem sa avem pe contract trecut un brut mare trebuie sa platim noi din diurna taxele la el. Buna logica, daca vrei sa il sustii pe dragnea si psd in a colecta mai mult la buget ca sa aiba de pomeni. Altfel spus pentru salariul minim de -1450......se plateste 329 de catre angajator la 3500.... se plateste 797 de angajator iar la 7000.....se plateste 1594 de angajator De asemenea vei plati si diferenta la ceea ce plateste angajatul La exemplul tau inseamna angajat +angajator la brut de 3500 .....1843- angajat + angajator la brut de 1450........714 1129lei adica 250euro Acum, tu consideri ca angajatorul va plati cu placere diferenta de la 329 cat plateste acum la minimul pe economie de 1450 pana la 797, sau 1549 daca vrei 7000 pe contract. Inteleg ca pe un forum public ar trebui sa comenteze cine doreste.Daca nu iti place sa fii contrazis , sau vrei ca ceea ce scrii tu sa fie luat drept axioma scrie o carte sau vorbeste cu moderatorul sa iti faca topic spcial unde scrii doar tu.Scuza-ma ca am deranjat ,nu o sa o mai fac si poate fi sters ce am scris.In felul asta fiecare ramane cu ideile lui.
  7. M-ai inteles gresit . Eu nu consider ca e bine sa faci o munca calificata pe salariul minim pe economie , dar nici ca solutia e sa imi platesc eu diferenta de taxe. Taxele cresc si pentru angajator in exemplul tau, daca tu il vezi generos e bine. Nu sunt negativist, sunt cat se poate de realist. Salariu net mare ai doar cu contract afara.
  8. Realiatea e ca majoritatea nu se gandesc,iar cei care se gandesc ar trebui sa analizeze putin....imi platesc toate taxele la diferenta de salariu sau ma orientez spre altceva (pensie privata sau investiitii).
  9. O precizare referitor la exemplu...la cei 1046 taxe datorate de angajat se va mai adauda inca 329 partea angajatorului( ca nu mizez pe generozitatea lui). Asta inseamna vreo 300 de euro platiti de angajat , altfel spus iti finantezi singur luxul de a avea 3500 lei pe cartea de munca. Daca te intereseaza pentru un imprumut, merge...altfel nu vad rentabil sa dai 3600 de euro pe an pentru o pensie ipotetica( nu da romanul vrabia din mana pe cioara de pe gard).O pensie privata e mai rentabila si cu mai multe beneficii. o parere....
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.