Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

lentzu38

Members
  • Număr conținut

    19
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Despre lentzu38

  • Dată Naștere 02/28/1973

Profile Information

  • Gen:
    Masculin
  • Locatia:
    Brasov

Contact Methods

  • Yahoo
    lentzu38

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

lentzu38's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputație Comunitate

  1. Buna colegu si eu sunt in aceeasi dilema ca si tine. Pe mine ma sunat mai intai de la o firma de recrutare din Oradea astia mi-au spus ca o sa fiu sunat din SK de la Dabeda si a2a zi am fost deja sunat aceleasi detalii am primit ca si tine eu am inteles de la acea doamna ca in vacanta esti platit doar cu salariu de baza si eu am inteles ca asta net ar fi 410eur, pe data de 03.08.16 ar trebuii sa ma prezint la Bratislava pentru angajare asa m-am inteles cu doamna dar sincer sa fiu inca nu sunt prea sigur daca o fac pentruca am cam fost luat pe nepregatite, in momentul de fata eu am 1950eur la o firma romaneasca si sincer nu dau pasarea din mana. Pe 1 august ajung acasa si cred ca o sa-mi iau familia si sa fac o plimbare pana la Bratislava asa ca o mica vacanta si poate ma conving. A si ce stiu e ca nu asigura transportul de acasa la Bratislava si invers va trebuii sa te descurci singur. Dar una peste alta pare o oferta interesanta sincer daca nu ai o varianta mai buna eu zic ca merita incercat. Sanatate si drumuri bune tuturor!
  2. Multumesc pentru acest raspuns clar cu legea, deci trebuie sa am actele doveditoare pe ultimile 7 zile in care se accepta maxim 3cabotaje, dar in cazul incalcarii legii amenda poate revenii soferului? sau in ce situatii ar putea revenii soferului? depilda in cazul meu cand sunt rugat de cei de la firma ca la al4lea cabotaj sa nu mai tin acte la mine pentru ca din punctul lor de vedere e mai mica amenda decat daca se gaseste un cabotaj mai mare.
  3. Stimati colegi! Haideti va rog cei care stiu mai mult despre acest subiect sa incercam sa lamurim cat de cat. Eu unu nu sunt total lamurit cu aceasta lege,cum se aplica in cumunitatea EU.Deci cate curse ai voie ca si transportator intr-o alta tara cu descarcare si incarcare intr-o alta tara decat cea in care e imatriculata firma si masina. Depilda firma la care lucrez face foarte mult Germania si eu aici am fost gasit de BAG cu 3curse de cabotaj pe Germania dar m-au lasat in pace. Un alt coleg de al meu la 4curse de cabotaj a luat amenda cca 1000eur nu sunt sigur cat dar a luat.Recordul de amenda la noi la firma a fost de 5000eur pentru cabotaj doar in ultimul an, am inteles ca au avut si de 8000eur dar asta mai veche. Acum zic eu intrebari ar fi multe, depilda cum se aplica aceasta lege in fiecare tara pentru ca eu cred ca daca eram gasit cu 3curse de cabotaj in Belgia sau Franta nu scapam dar in Germania se pare ca e altceva. Deci stiti cumva ceva mai concret? Ce indatoriri avem noi ca soferi legat de asta? Cate cmr-uri ar trebui sa am asupra mea in caz de control, eu stiu ca pe ultimele 28zile calendaristice. Dar firma zice sa nu tin nimic asupra mea legat de curse pentru ca amenda va fi mai mica si ca o vor platii orcum ei. Ce as vrea sa aflu si cred ca oricare sofer pe comunitate ar vrea sa stie, oare ce raspundere avem noi fata de asta? Oare ni-sar putea imputa in vreun fel vre-o astfel de amenda. Apropo firma imi cere sa anunt cand am a3a cursa de cabotaj dar daca nu au ceva extern imi spun ca nu au si imi dau tot cabotaj si imi spun sa nu tin acte la mine si etc., etc. Deci care ar fi indatoririle noastre ca soferi pe comunitate legat de cabotaj? Mentionez ca lucrez la o firma din Romania cu masini imatriculate in RO. Ar fi multe de spus aici,dar pe scurt am putea primii noi ca soferi amenda pentru cabotaj? Pentru ce motiv?
  4. Colegu eu am fost exact in situatia ta, mai exact in 2010 mi sa retinut permisul in Cehia pe motiv de alcool in vederea anularii ceea ce sa si intamplat hotararea judecatoreasca m-i sa trimis acasa cu anulare si interdictia de a redobandii altul pe 2ani, in 2012 exact la 2ani m-am prezentat la politie cu hotararea tradusa si legalizata plus actele necesare pentru programare la examen apoi am reluat pe rand categoriile pentru care am optat deci fara sa refac scoala doar ca la proba practica a trebuit sa gasesc eu pe cineva cu masina de scoala si sa-i platesc ora de examen. Asta in 2012 nu stiu acum daca sa schimbat ceva.
  5. Colegu eu cred ca 100% pe teritoriu Germaniei figurezi cu permisul suspendat indiferent ca il predai sau nu, iar daca nu vei merge si dovedii ca ai fost la psiholog si idiotentest nu ti se va ridica pedeapsa nici dupa cele 6 luni deci va ramane suspendat pana faci dovada ca ai trecut testele si mentionez ca e posibil sa nu le treci din prima. Iar la ideea de a nu preda permisul cred ca pentru tine ar fi mai bine sa nu il predai ca sa poti conduce in alte state dar aici nu sunt 100% sigur.
  6. Anul trecut 2015 am facut n pauze de 45 pe Franta si nu am avut nici o problema cei drept nici nu am avut parte de control in parcare nici nu am vazut sau auzit ceva concret despre aceasta problema pana acum am vazut doar povestile de pe net nimic concret, cei de la firma mi-au spus ca pot sa fac pauzele de 45 pe F linistit ca toate sunt doar povesti pe net sau de parcare. Oare?
  7. Stimati colegi, la mine la firma nu se decontau aceste avize dar invatat de un avocat am scos un extras din HG. 355/2007 art.7 si alaturat o cerere pentru decontare si cu factura de la analize facuta pe numele firmei, chiar daca au strambat pe moment din nas mi-au decontat in final tot.
  8. Colegii, eu am avut cateva ocazii sa fac pauza in compania unor colegi care alimentau doar biodisel si care aveau pe rezervoare acele embleme cu biodisel si din discutiile avute cu ei se pare ca ei nu se lovesc de asemenea probleme, chiar mam gandit se pun si eu asa ceva pe rezervoare cel putin pentru intimidare dar chiar nu stiu unde gasesc acele embleme.
  9. Salutare stimati colegii!!! Revin asupra topicului precizand ca nu mai lucrez la Waberers de 1an si nu mai sunt informatiile de actualitate ceea ce pot sa mai spun din informatii primite de la fostii colegi este ca la waberers se fac incontinuare angajari chiar si incepatori conditiile nu cred ca sau schimbat din ce am inteles deci incercati la Miercurea Ciuc sau cautati informatii de contact pe google waberers.ro. Mult succes.
  10. Daca am inteles bine dintr-o discutie anterioara maine 26.02.2015 forumul implineste 6 ani. Doresc pe aceasta cale sa urez LA MULTI ANI!!! tuturor membrilor, staffului si mai ales celor ce au avut splendida si benefica initiativa de a crea acest minunat forum. LA MULTI ANI, SANATATE, mult spor in continuare in tot ce faceti ptr noi. Drumuri bune colegilor!!! P.S. peste 2 zile implinesc 42ani si imi doresc tare mult ca atunci cand forumul va avea aceasta varsta sa ne auzim tot aici sanatosi, numai bine.
  11. Salut colegule! Bine ai venit pe forum si mult succes in viitor in aceasta noua bransa pentru tine si multi altii, o meserie frumoasa un pic grea la inceput dar care daca o sa iti placa nu o vei mai lasa. Recomand pentru inceput firme ca Waberers M. Ciuc, Hartl Timioara, Dumagas Craiova, Volumax Brasov astea daca vrei sa intri direct pe camion mare angajeaza fara experienta din cate am auzit. Eu la Waberers am lucrat e ok dar chiar numai pentru inceput, acum lucrez la Volumax unde e destul de ok. Cred ca cel mai indicat este sa incepi cu inceputul adica pe ceva mai mic(7,5) si apoi sa le incerci treptat ti-ar fi mai usor aceasta recomandare am primito si eu de la cei cu experienta si credema ca e valabila. Inca o data succes, drumuri bune si fara evenimente!
  12. Am auzit aceasta poveste de parcare de cateva ori si desi pare o poveste horor totusi cred ca poate fi adevarat, e posibil in ziua de azi si cum se spune ca orice basm are un sambure de adevar.
  13. Daca ai noroc de un patron inimos iti deconteaza daca nu tu ca sofer platesi tot, analize, psihologic, carduri, atestate, etc.
  14. Colegu incerc acum si eu sa-mi dau cu parerea pt c am si eu magnet l-am incercat sincer dar numai la desc. si inc. desi si asa e periculos pt ca se fac controale si in firme in plus un agent BAG sau ARR istet sunt sigur ca isi da seama citind cardul ca ai pus magnetul deci oricum o dai riscul e al soferului total degeaba spun unii ca le spune de la firma sa-l puna ca raspunde firma totul e o vrajeala pana pici si atunci descurco daca mai poti mai bine sa nu ai si sa nu fi curios asa dormi mai linistit daca auzi de o firma unde se merge pe magnet fugi fara sa te uiti inapoi. In privinta efectului pot spune ca se pune la cutie la sonda care iese din cutie spre tahograf si acolo magnetul blocheaza impulsurile care le trimite senzorul de la cutie la taho. cel putin asa cred. La noi la firma aduc mai nou MAN tgx noi la care nu tine nici un magnet si uite asa poate dispare si smecheria asta si e mai bine, in fond tot soferii au gasit varianta asta si altele si uite asa ne furam caciula singuri. uite asa am ajuns sa mergem cu plata la km si ne miram cand vedem ca neamtu ia 2500eur pe luna la program si fara stres
  15. Lucrez la Waber si asa e cum se aude se castiga lejer 800-900 si nu dupa 6luni eu am luat banii pe km facuti inca din prima luna daca facvi km totul e ok in medie se fac11000 pe luna plus salariu pe tara la care se adauga vechime la motorina sau km in plus se trag bani numai in cazuru exagerate e drept ca se mai sta pe parcari dar in cazuri rare una peste alta nu e chiar rau dar cu siguranta sunt locuri si mai bune Bafta Tuturor si drumuri bune!
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.