Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Giani Grecu

Members
  • Număr conținut

    292
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    45

Giani Grecu a câștigat ziua ultima dată pe Martie 7

Giani Grecu a avut cel mai apreciat conținut!

2 Urmăritori

Despre Giani Grecu

  • Dată Naștere 05/16/1971

Profile Information

  • Gen:
    Masculin
  • Locatia:
    Bucuresti

Contact Methods

  • Yahoo
    grecu_giani@yahoo.com

Vizitatori Recenți Profil

3937 citiri profil

Giani Grecu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Foarte Popular Rare

Recent Badges

228

Reputație Comunitate

  1. Salut și bine v-am regăsit. Nu știu câtă relevanță are ceea ce am de spus,.dar poate ajută. Am descărcat la Sibiu, granule de plastic pe care le-am adus din Belgia, de la Genk...mai departe le duceau ei. Harababură totală, am ajuns la 10 dimineața, conform înțelegerii și la ora 16.30 încă aveam marfa în camion. Fata patronului învârte hârtiile pe acolo, dar e praf...crede că sistemul planetar se învârte în jurul firmei lor. Din cauza proastei organizări de acolo, a trebuit să închei activitatea zilnică la Râmnicu Vâlcea... puteam să ajung liniștit acasă, la București, dacă erau profesioniști.
  2. Cri5tian...Am terminat cum- necum, o facultate de drept... Soția mea, fost inspector ITM, are o firmă de HR...Cu firme de pază în portofoliu, cu firme de transport, cu firme de construcții... Știu exact când ceva nu este in ordine ! Iar Legea 16/2017, art. 2, literele " g " și " h ", spune ceva despre obligativitatea întocmirii actului adițional pentru diurnă...
  3. Up date. Am renuntat la o eventuala colaborare cu Carpat Cargo Shipping SRL. Ei au pus problema asa : ori pleci fara act aditional pentru diurna, ori deloc...am preferat ultima varianta. Nu am incredere in genul asta de oameni/firme. Mai ales ca in CIM-ul pe care nu am vrut sa-l semnez, era trecut la punctul " Locul de.munca ", in felul urmator : " activitatea se desfasoara la alt loc de munca organizat al angajatorului Carpat Cargo Shipping SRL ". Adica, ca si cum eu acceptam sa ma mut in alta localitate/tara, si sa lucrez intr-o alta locatie al acestui angajator... Situatie, in care eu nu aveam dreptul la diurna ! Oricum, Domnul Barbu, cu care am sustinut interviurile si care mi-a predat camionul, mi-a spus ca - atunci cand l-am intrebat - " alt loc de munca organizat ... " nu exista !?!? Aici e smecheria ! Ultima " gaselnita " din domeniu... In concluzie : aveti grija ce semnati, cum plecati ! P.S. -ce ma mira este faptul ca totusi, nimeni nu a postat un act aditional...nimeni nu are nimic de.spus...
  4. Buna ziua. Pentru ca in Romania nu se poate lucra legal, trebuie sa plec din nou in " pribegie "...deci, comunitate... Toate bune, am gasit un angajator, ne-am inteles cu privire la durata deplasarii, salarizare, camion, diurna...aici o mica problema...am solicitat act aditional la CIM cu cuantumul diurnei...angajatorul - de buna credinta - solicita acest lucru contabilei. Buun...aceasta incepe sa-mi debiteze la telefon o gramada de ineptii, precum ca, daca, imi face un asemenea act... diuna este supusa impozitarii ?!?! (35%). Am ramas " interzis " ! Toate argumentele mele legale, toate trimiterile la normativele in vigoare, Codul Muncii,etc...au fost.egale cu.zero ! Deci..., cine lucreaza pe baza unui asemenea act/ document, il rog sa-l posteze aici. Sa vada si " Doamna Specialista " despre ce este vorba. Eu am epuizat toate argumentele...ma trimetea sa ma adresez la ANAF... Multumesc anticipat. Drumuri bune si bine platite !
  5. Examen de rutină, exact. Poate pentru mine este mai greu să înțeleg...de ce unii nu pot să înțeleagă. De aceea am și renunțat repede, la job-ul de instructor. Dar, ajută-mă tu, să înțeleg eu : te panichezi - conform afirmațiilor tale - la un examen de rutină...Și când o să vezi că vine un bezmetic spre tine, pe contrasens, și tu ești pe o porțiune de drum național îngust - să spunem în " S "-ul dintre Teișani și Izvoare, înainte de pod -, atunci cum o să reacționezi ? Crede-mă că ai mult mai puțin timp de reacție la dispoziție, decât la examen ! Și cu foarte puține șanse, să ai posibilitatea unei repetări... Hai acum să încerc să te fac să înțelegi tu despre ce este vorba : ai dat examen de trei ori, de trei ori " mai trage o dată "... În loc să încerci să înțelegi unde greșești, și să remediezi situația, ai încercat să treci " printre bariere "...noroc că te-a oprit Mario. Nu te-am criticat...ești puțin prea sensibil pentru circul ăsta numit șoferie profesionistă. Repede, ai " dat-o în story ", cu " profesioniștii " cu 20 de ani de experiență - ghilimelele îți aparțin. Nu ei au căutat - cel puțin, nu aici - subterfugii pentru a fenta examenul ! Așa că lasă-i pe ei, și încearcă să te concentrezi pe problema ta ! Dacă ai ceva întrebări, aici - pe Forum - vei primi răspuns, care să te ajute să-ți rezolvi problema LEGAL ! Acum, părerea mea personală : examenele, sunt o glumă proastă ! Întrebări repetitive, intuitive, în proporție de 90%. Cei mai mulți le învață papagalicește, chiar și pe cele cu răspuns greșit, dar care apar ca răspunsuri bune, în setul de întrebări pentru examen ale ARR-ului. Dacă ai memorie vizuală bună, e floare la ureche. Și încă ceva : în setul ăla de materiale pe care l-ai primit de la școală, în secțiunea " studii de caz ", ai niște răspunsuri greșite, formulate așa cu intenție. 99,9% dintre cursanți, nu încearcă să înțeleagă despre ce este vorba, memorează variantele enunțurilor, și la revedere pa ! Dacă nu ai greșeli, și la variantele viabile, promovezi și așa...Dar asta nu înseamnă că știi ! Doar că promovezi un examen de doi lei...
  6. Te panichezi când este vorba de un examen de rutină, dar vrei să conduci un camion pe drumurile publice...și bineînțeles, imediat " TIR ", și comunitate...
  7. Mamăăă, câtă generozitate din partea lui...poți să dormi în cabina camionului, fără să plătești chirie ! Plătești doar motorina consumată de încălzirea staționară...și curentul de la baterii...și apa din bidonul de pe șasiu. Baftă curată, asemenea loc de muncă. Cred că e coadă la angajare... Ăștia cred că trăiesc în altă galaxie, de nu văd ce se întâmplă în jurul lor.
  8. Urâtă atitudine din partea lor. Ai pierdut timp și niște bănuți, dar mai puțin decât dacă rămâneai " amanet " pe afară... Poate tot răul, spre bine. Am pățit-o și eu - de două ori -, dar m-am deplasat puțin. Ultima dată, interviu, prezentare condițiile contractului, ne înțelegem la bani, a doua zi urma să perfectăm actele, și să preiau camionul. Mă prezint, nimeni la birou, nimeni nu răspunde la telefon. Furios, am plecat acasă, am " încălecat " telefonul " și net-ul, am găsit altă firmă, în ziua aia, și de atunci sunt acolo. Pe o scară de la 1 la 10, este de 9... A, nu sunt români.
  9. Bună seara Domnilor. Am urmărit cu mare atenție părerile celor " două tabere "...Una peste alta, discuția -deși în contradictoriu - a fost constructivă - cine vrea și este capabil să înțeleagă, va avea un punct de referință în această discuție. Cine nu, se va văita pe forum... Acum, cu permisiunea colegilor de forum, voi emite și eu o părere. Nu sunt un " specialist " în U.K. ! În 24 de ani de extern, cred că am călcat acolo, maxim de 30 de ori ! După prima tură, nici nu mai voiam, dar deh...serviciul. Totuși, mi-am făcut o idee de cum stau lucrurile acolo. În concluzie : nu aș trăi, nu aș munci acolo, pentru nimic - și nimeni - pe lumea asta ! Mizerie, înghesuială, totul duhnește a putred, a hoit, exact precum " sir " - i, din Evul Mediu, cu perucile pline de păduchi, unși cu parfumuri scumpe, care nu puteau acoperi duhoarea de nespălat. De aceea, tot mai mulți " băștinași " părăsesc insula, și se mută în Franța sau Spania. P.S. - Phraeudian, în U.K. nu rulează nici un film de acțiune... S-a văzut la referendum. Cel mult, o tragicomedie de serie B, cu actori înbătrâniți, într-o " sală " pe jumătate goală... Și cel mai important : pentru care nu mai " plătește " nimeni ! În privința României, ai dreptate : film de groază ! Cu casa închisă !
  10. Prietene, șoferia de cursă lungă înseamnă deplasare în interesul serviciului. Nu călătorie ! Și cu atât mai puțin drumeție ! Dacă nu puteai negocia cu un client din postura de agent de cãlătorie, la un interviu cu un potențial angajator, eśti " victimă sigură ". Meseria asta s-a schimbat foarte mult în ultimii ani...și nu în bine. Cândva îți asigura o anumită libertate față de strungarii, tâmplarii, croitorii, etc, care pontau dimineața și stăteau tot programul în ochii superiorilor ierarhici ( iar acum, au devenit, peste noapte, " profesori de șoferie " ). În prezent, cu sistemele de supraveghere instalate pe camioane, telefoanele mobile de serviciu, este același lucru. Tu ai o viziune foarte...romantică despre șoferie, dar total greșită. Dacă nu vrei să înveți, găsește-ți ceva de muncă, cu un program care să- ți permită să și " trăiești ". Crede-mă, anii trec repede și ireversibil. Între timp, poți să te mai interesezi despre realitatea din domeniu. Partea cu " bunăciunile " care fac autostopul, sau cu chelnerițele din parcările de camioane, lipsește complet. Să stai la o bere cu " prieteni de parcare " o să ai ocazia, mai ales dacă tu ești cel care plătește. Dacă nu duci la băutură, a doua zi o să constați că " amicii " de ieri, te-au făcut la motorină. În patru-cinci ani, nu o să ai o firmă mică, ci unu - doua epave de camioane, după urma cărora nu o să- ți rămână nici un salariu de șofer. Iar banii pentru ele, o să-i strângi eventual, privându-te de toate plăcerile tinereții, ani la rând care nu se mai întorc. În concluzie, eu zic să te mai gândești la această alegere. Pune cap la cap ce ai citit aici - este realitatea, nu poveștile de pe rețelele de socializare -, și ia o hotărâre în cunoștință de cauză. Având în vedere vârsta ta, ai timp suficient la dispoziție să analizezi.
  11. Aceeași tactică de la anunțurile de angajare : postează un anunț fără niciun detaliu, dacă cineva sună la așa ceva, înseamnă - în opinia lor - că " e în foame "...
  12. Am ìnțeles ce vrei să spui...Trebuie refuzat din start aranjamente gen " la cursă ", " pe km " ! Indirect te obligă la " mânăreală ". Ai calculat acei 150 de euro la numărul de ore lucrate efectiv ? Și când stai pe scaun alături muncești...Nu dai cu sapa, dar sunt o mulțime de alte profesii unde oamenii stau pe scaun, eventual se uită/supraveghează ceva, și câștigă bani din asta ! Iar scaunele lor nu se mișcă cu 90km/h, printre alte scaune de 40t, care se mișcă și ele cu 90km/h ! Adaugă și orele " de buton ", plus faptul că - pe baza celor spuse de tine - 25% spor de noapte...canci ! Dacă faci un calcul, un salahor pe șantier, iese mai bine ! Faptul că ai renunțat, este un lucru bun. Faptul că ai avertizat colegii, este un lucru și mai bun !
  13. Colegule, pe cursele de tur- retur, este cea mai mare boschetăreală ! Toate sunt plătite la km, sau la cursă. Nu există cursă tur-retur fără " mânăreală " tahograf. Și asta din cauza unor neica-nimeni, precum colegul tău, care acceptă rahaturi de doi lei, pe bază de " așa e peete tot "... Nu ar fi nicăieri așa, dacă nu ar accepta !
  14. Adică ? Ceva detalii, să înțelegem și noi ce dorești mai exact ?
  15. Dacă nu ți-a propus cineva 11euro/100 km, și traversare Franța și Germania cu agabaritic, noaptea, fără autorizație, înseamnă că ești încă la început. Și să nu uit, un tub de superglue să lipești magnetul pe cutie - să nu-l pierzi...Dacă vrei job-uri corecte pe țară, ai un loc pe bancă asigurat. La coadă așteaptă și Cri5tian, și mulți alții...eu, de vreo 4 anișori tot încerc - speranța moare ultima ! Până una, alta, am ajuns înapoi pe comunitate. Bineînțeles, cu angajator străin - " conaționalii " sunt excluși din lista de opțiuni, din start ! Indiferent cât de corect și profesionist ești, dacă nu faci și o mânarie pentru firmă, nu-i cade șefului bine maneaua la sfârșit de săptămână...
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.