Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Danny

Administrators
  • Număr conținut

    803
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    7

Orice postat de Danny

  1. Salut. Pe Polonia sunt anumite autostrazi care merg platite cu ViaToll direct (e un aparat care-l poti cumpara din anumite peco-uri din PL, in special BP, si le poti face prepay - adica platesti inainte sau postpay - iti ia bani de pe card in functie de cati km faci), altele care le platesti cu cardul la bariera. Parcarile pe autostrada sunt free... Aici ai un calculator ViaToll http://213.25.68.37/tc/Default.aspx?lang=en&AspxAutoDetectCookieSupport=1
  2. Vezi pe facebookul SOFERII.RO, ca a fost pusa intrebarea si sunt colegi ce au trecut Virusul il poti lua oricand.. de pe oriunde.. deci e dupa cum o vrea Dumnezeu ..
  3. Eu saptamana viitoare urmeaza sa plec.. voi pleca cu masina personala cu inca 2 colegi. Din ce m am interesat, daca dovedesti cu contractul de munca (eventual o adeverinta de la firma) precum ca mergi la munca (sa preiei camionul din locul X) n-ar trebui sa fie probleme pe la vama. Referitor la situatia expusa de tine.. eu am renuntat de mult la a mai merge cu microbuze/etc din cauza marlanilor de care am tot avut parte de-a lungul calatoriilor... asa ca.. masina personala. Si inainte, cand mergeam singur, tot cu masina personala mergeam.. chiar de ma ajungea dublu drumul (ca si bani ma refer), macar eram linistit. Acum mergand cu inca 2 colegi.. e mai OK.
  4. Sumar Site / 12 luni Bounce: 76.6% Durata Vizita: 2' 56" Vizitatori/luna: 10.760 Afisari/luna: 23.946 Vizite/luna: 14.301 Afisari/Vizita: 1.7
  5. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că șoferii de camioane care vin din zone devastate de noul coronavirus scapă de carantină doar în cazul în care nu prezintă simptome. Citeşte întreaga ştire: Șoferii de TIR care vin din „zone roșii” scapă de carantină doar dacă nu au simptome https://www.libertatea.ro/stiri/soferii-de-tir-care-vin-din-zone-rosii-scapa-de-carantina-doar-daca-nu-au-simptome-2916500
  6. Stiu de ordinea la cuplare, n-o folosesc intotdeauna, insa eu unul mereu agat remorca dupa care cuplez furtunele, in felul asta remorca "nu mai misca". Stiu.. la frig e mai dificil de facut asta...
  7. Cu casele de expeditie, poate o sa fii mai bine platit la cursa, insa nu cred ca-ti pot garanta curse cursiv, la modul una dupa alta.. pe cand companiile mari poate platesc mai putin, insa ai "cursivitate"..
  8. Stai linistit, ca majoritatea celor care lucreaza prin vest, lucreaza cu contracte de Romania incadrati cu salariul minim pe economie + diurna. Cat despre salariu echivalent cu al presedintelui ... si aici e discutabil
  9. Sunt mai multi factori pentru care nu se mai gasesc soferi ... intradevar, cel mai mare factor e salariul, urmat, parerea mea, de conditiile de munca. Cand te duci la angajare ti se da un camion de ti-e frica sa deschizi portiera (sa nu pice din balamali), urmat de infrastructura (faci pauze pe unde apuci, te miri prin ce boscheti, asteptand sa ti se fure motorina), etc. Daca ar colabora putin patronii (prin cresterea salariului, asigurarea unor conditii si echipamente de lucru optime) cu statul roman (prin asigurarea infrastructurii, parcari, etc) alta ar fi situatia... insa pana atunci, suntem sclavi moderni prin vest.
  10. Cam toate firmele angajeaza soferi incepatori pe care-l da in echipaj la inceput cu unul experimentat. Important e sa te indrepti catre o firma care sa te plateasca OK, chiar daca esti incepator... pentru ca majoritatea profita de incepatori si nu le da banii care ar trebui.
  11. Cel mai bine cititi prospectul sau adresati va unui medic... nu e tocmai OK sa va documentati de pe internet in privinta asta.
  12. Si spune-ne si de unde ai internetul (tara in care esti, oferta de net, etc)
  13. Nu inteleg de ce trebuie sa se pronunte fiecare tara asupra acestui aspect cand Curtea Europeana de Justitie a spus ca repausul saptamanal in cabina este interzis.
  14. Cati crezi ca isi vor face acest "abonament" ? Majoritatea cauta informatii gratuite ... cand ii pui sa plateasca, fug. De aia e mai bine cu donatul .. cine vrea sa ajute, poate ajuta.. cine nu, nu. Nu e nimeni obligat.
  15. Chiar acum 10 minute am trecut pe langa un camion care facuse explozie pe o roata fata (directie) si l-a aruncat pe contrasens intr-un microbuz persoane (fara victime cred). Erau acolo politia, ISCTR-ul, etc. Daca ii gaseste probleme in programul de conducere sau de repaus, sa zicem acu 2, 3 zile, ce zici, o incurca soferul? Eu spun ca da. De aia e bine sa mergi cat mai legal (inclusiv din punct de vedere tehnic). A iesit pe drum cu cauciucurile praf (mai ales pe directie!), te face vinovat inclusiv pe tine, ca sofer, la un eventual accident. Tu ca sofer ai datoria sa verifici masina inaintea cursei, sa te asiguri ca e OK dpdv tehnic, altfel sa refuzi cursa (chiar daca sefu zice "merge si asa"). Accidentul despre care spun http://www.stiri-neamt.ro/accident-la-girov-intre-un-tir-si-microbuz-de-persoane-9-august/
  16. Poti incerca la focussat sau digi.
  17. NU il cunosc pe alca personal, doar de aici de pe forum, si n-am interactionat niciodata cu dansul. Insa mi se pare ca prea il ataca toata lumea, din toate partile, cateoata fara dovezi. Nu zic ca poate nu e asa, cum spune lumea, INSA, rog foarte mult (o sa urmaresc de acum asta), cand se mai fac acuze asupra unui om (indiferent ca il cheama alca, sau eu stiu) sa se prezinte si dovezi! Nu doar vorbe.
  18. Ca si sfat, eu iti recomand ca niciodata sa nu accepti incalcarea legilor. Respecta legea, esti direct raspunzator de incalcarea ei (chiar daca "plateste" seful amenda). Sa spunem ca seful spune sa dai in program, 10 minute peste, ca plateste el amenda daca esti prins ... daca in timpul asta se produce un accident in care esti implicat? Ce faci?
  19. Danny

    Parcari

    Recomand instalarea acestui program https://truckparkingeurope.com/ Este foarte folositor, mai ales acum ca roaming-ul s-a scos (deci avem un minim de acces la internet)
  20. Danny

    Autohof-ul românesc

    La noi, "autohof"-ul este defapt pensiunea. Majoritatea soferilor opresc la pensiunile unde se mananca bine si ieftin (cel mai important), si apoi au o parcare pazita si luminata. Daca reusesti sa faci pe sistemul "nemtesc", unde platesti parcarea si din suma platita pentru parcare poti sa si mananci .. e bine
  21. De precizat este faptul ca nemtii nu vor dovada ca ai facut 45-ul la hotel sau eu stiu ... te amendeaza NUMAI daca te prind in fapt, in parcare.
  22. Intradevar, o sa vad daca mai am pe undeva manualele si-o sa le repun .. sper sa nu le fi pierdut
  23. Am rugamintea cand postezi, s-o faci "tot" intr-un singur post. Nu mai face 2, 3 postari consecutive. Daca ai scris si vrei sa completezi ceva, sa adaugi ceva in plus, foloseste butonul de Edit cu incredere. Altfel ... s-ar putea sa fii iar sanctionat si iar sa te superi. Forumul asta are un regulament, care orice comunitate, care atunci cand te inregistrezi trebuie sa-l respecti. Daca nu vrei sa-l respecti, nu te mai inregistrezi. Ca completezi tu datele aiurea si false, nu-i nimic ... mai devreme sau mai tarziu, ne prindem si te sanctionam. Insa cred ca ai fi singurul care completeaza datele cu informatii false... ca, repet, ce ai de pierdut?
  24. Si ce ai de pierdut daca completezi respectivele campuri cu datele adevarate? Te cauta careva pe acasa sau ce, ca nu inteleg? Galati e un oras mare ... in care traiesc multe persoane cu varsta ca a ta. Deci nu vad ... ce e asa mare secret?
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.