Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

popey2003

Members
  • Număr conținut

    50
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

popey2003's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputație Comunitate

  1. "trebuia sa fii scris" se crie cu 2 "i" , eu am scris corect!! nu vreau sa te jignesc cum faci tu, oricine poate gresi, insa este foarte rusinos sa ii spui cuiva ca este prost si nu are dreptate cand de fapt are dreptate, asa cum procedezi tu si in problemele de gramatica si in cele de legislatie!!
  2. daca ti se pare ca as avea probleme cu limba romana poate ma ajuti tu sa invat cum se scrie corect, daca tot imi faci observatie!! ...sau trebuia sa fii scris "i-mi faci observatie"? ..sau "as fii vrut"? ..sau "i-si permit"??
  3. chiar nu am avut intentia sa te jignesc, insa tu ai adus discutia despre Einstein iar mie mi-a venit in minte acest citat, care ar trebui inteles de toata lumea care vrea sa "inteleaga" mai departe ceva! iar daca as fi vrut sa jignesc pe cineva pe acest site, nu ai fi fost tu! ci altii care isi permit sa jigneasca doar pentru ca se cred mai destepti si au mai multa cultura generala. P.S. Gongy, nu cultura generala este cea care te ajuta sa "intelegi" lucrurile!
  4. Oldtrucker, nu o lua ca pe o ofensa, dar daca tot ai adus vorba despre Einstein..tot el mai zicea : “Any fool can know. The point is to understand.”
  5. bineinteles ca daca nu ar fi specificat ca este interzisa trecerea pe rosu , nu m-ar putea trage nimeni la raspundere ca am trecut pe rosu!! problema este ca se specifica CLAR ca este interzisa trecerea pe culoarea rosie a semaforului. vad si cuvantul interzis si rosu ! "(3) Semnalele luminoase pentru dirijarea circulatiei în intersectii au urmatoarele semnificatii: a) semnalul de culoare verde permite trecerea; semnalul de culoare rosie interzice trecerea;[..]" dar ce faci dumneata daca intalnesti un semafor de culoare albastra?? 1. nu treci pentru ca "a) semnalul de culoare verde permite trecerea;", iar albastru nu e verde, deci dupa rationamentul dumitale nu poti trece decat pe verde 2 treci pentru ca " semnalul de culoare rosie interzice trecerea;" , iar albastru nu e rosu, deci dupa rationamentul dumitale doar pe rosu iti este interzis sa treci deci, te intreb din nou: cum sa deduci dintr-un text de lege in care ti se permite ceva ca iti este interzis altceva, despre care nu se precizeaza nimic? scopul principal al Art 8 alin 8 din 561 este de a stabili conditiile in care poti efectua o perioada de repaus in cabina(sa fie dotata cu pat). cum am mai spus , nu era greu sa adauge o propozitie prin care sa se interzica clar efectuarea repausului saptamanal normal in cabina, daca se dorea acest lucru. insa nu s-a vrut .nu si-au asumat acest lucru pentru ca nu este normal sa poti face pauza in cabina 44 de ore dar 45 nu! nu este normal sa imi fie interzis sa stau in camionul meu, proprietate pesonala, mai ales daca sunt intr-o parcare privata! nu este normal sa imi interzica "sa dispun liber de timpul meu"(poate pasiunea mea este camionul,mi-am vandut casa si mi-am cumparat un mack.cu el muncesc si in el locuiesc) daca vor sa scape de soferii est-europeni vor trebui sa gaseasca alte modalitati..
  6. dex '09 "PĂREÁ, par; vb. II. Intranz. și refl. 1. (Cu valoare de semiauxiliar de modalitate) A da impresia, a crea iluzia; a avea aparența de... ◊ Loc. vb. A-i părea (cuiva) bine = a se bucura. A-i părea (cuiva) rău = a regreta. ◊ Loc. adv. Pare că = parcă1. ◊ Expr. Pe cât se pare = pe cât se vede, pe cât se înțelege. (Rar) (Impers., introduce o propoziție subiectivă) Părea că mă aflam într-un mare oraș. ♦ Intranz. (Rar) A atrage atenția, a impune. 2. A avea impresia, a-și închipui, a crede. ♦ A socoti, a aprecia, a considera, a găsi. 3. A se înșela; a i se năzări. [Var.: (rar) páre vb.III] – Lat. parere. " de ce nu au spus clar ca regulamentul exclude posibilitatea efectuarii perioadelor saptamanale de odihna normale in cabina?? de ce au spus "pare sa excluda"?? pentru ca doar pare!! in reg 561 nu exista o astfel de interdictie !! nu exista nimic clar in acest sens!! Art 8 ( În cazul în care un conducător solicită acest lucru, perioadele de repaus zilnic şi perioadele de repaus săptămânal reduse departe de baza de staţionare a vehiculului pot fi efectuate la bordul vehiculului, cu condiţia ca acesta să fie dotat cu cabină de dormit corespunzătoare şi să fie în staţionare. cum sa deduci dintr-un text de lege in care ti se permite ceva ca iti este interzis altceva, despre care nu se precizeaza nimic? daca reiesea atat de CLAR de aici interdictia de a face o perioada de odihna saptamanala normala in cabina , de ce au dat alte legi care prevad in mod expres acest lucru?
  7. asa este..nu prea gasim in regulament cuvantul "program" . dar cum am mai spus intr-un post , in vorbirea curenta spunem "program" in loc de perioada de activitati zilnice(condus, alte activitati, pauze etc). adica numim "program" perioada cuprinsa intre sfarsitul unei perioade zilnice sau saptamanale de repaus(cand deschidem programul) si inceputul urmatoare perioade de repaus (cand inchidem programul). cred ca pana aici suntem de acord! dar acest "program" impreuna cu repausul zilnic aferent nu este acelasi lucru cu O PERIOADA DE 24 DE ORE!!! in exemplul dat de mine fiecare program zilnic , impreuna cu perioada zilnica de repaus corespunzatoare insumeaza 13+15=28 de ore!! este mai mult decat 24!! iar eu in arcul de 24 de ore de la inceperea programului incadrez 11 ore din repausul zilnic, deci respect cerinta de la Art 8 alin 2!!! insa nu ma obliga nimeni ca dupa ce termin arcul de 24 de ore sa incep imediat un alt program!! ma mai odihnesc 4 ore si abia dupa un repaus zilnic total de 15 ore incep un alt program!! daca eu aveam 15 ore de activitati in acel program (nu 13), in arcul de 24 de ore incadram doar 9 ore din cele 15 ore de repaus zilnic! si era considert repaus zilnic REDUS, chiar daca avea 15 ore!! iar daca aveam 16 ore de activitati, in arcul de 24 de ore incadram doar 8 din cele 15 ore de repaus zilnic si intram in ilegalitate nerespectand cerinta din art 8 alin 2 , chiar daca eu am luat un repaus zilnic de 15 ore!!! dupa un astfel de rationament logic s-a DEDUS perioada maxima de activitati zilnice(durata maxima a programului) ca fiind 15 ore (13 ore in cazul in care se doreste a se lua un repaus zilnic normal, sub forma de 11 ore neintrerupte)!!! insa in ceea ce priveste durata minima nu avem restrictii(nu ne obliga nimeni sa muncim mai mult decat avem de muncit!!!) deci teoretic poate sa fie chiar si de 1 minut!! astfel , un "program" impreuna cu perioda de repaus zilnic corespunzatoate , pot sa insumeze mult sub "o perioada de 24 de ore" , si atunci incadrez mai mult de 6 programe intr-o perioada de 6x24 de ore !!! ... ...
  8. am explicat cum. din acest citat invocat lipseste intocmai fraza care ne intereseaza in mod special!
  9. pai tocmai asta este problema , ca eu nu "denaturez" legea pentru a merge 7 programe , spre exemplu, intre 2 perioade de repaus saptamanal consecutive!!! legea imi perimte acest lucru !! tu denaturezi legea cand afirmi ca poti lucra 6 programe (si nu 6 perioade de 24 de ore cum prevede legea!!!) sa-ti dau un exemplu in care conduci 6 programe si esti in ILEGALITATE conform reg 561 exemplu: incepi "saptamana de lucru", dupa o perioada de repaus saptamanal normala , miercuri la ora 00 . mergi 6 programe de lucru fiecare avand 13 ore de activitati zilnice urmate fiecare de o perioada de repaus de 15 ore (sa nu intrebi de ce fac 15 ore , este un exemplu, iar eu atat consider ca am nevoie pentru odihna. legea imi cere un MINIM de odihna, nu imi interzice sa fac mai mult). tu vei incepe astfel urmatoarea pauza saptamanala de odihna dupa ce termini activitatile zilnice ale celui de-al saselea program , adica martea viitoare la ora 5. astfel, chiar daca ai facut doar 6 programe , esti in ILEGALITATE pentru ca nu ai respectat Art 8 alin 6 din reg 561 si ai inceput urmatoarea pauza saptamanala cu 5 ore dupa perioada MAXIMA admisa , adica 6x24 de ore "O perioadă de repaus săptămânal începe până la sfârşitul a şase perioade de douăzeci şi patru de ore de la perioada de repaus săptămânal precedentă." P.S. ce faci faca mergi in echipaj si un "program " obisnuit are 30 de ore ? tot 6 programe mergi?
  10. nu am la ce sa ma mai gandesc!!! este foarte simplu si adevarat ce am afirmat unde ai gasit tu in 561 asa ceva 561 te limiteaza la 6 perioade de 24 de ore nu la 6 perioade de condus!!! ..... P.S. nu inteleg de ce insisti cu "driblatul" legii?nu vrea nimeni sa dribleze legea! dar iti poti organiza timpul cum iti convine tie mai bine, respectand in acelasi timp prevederile legii. Iar pentru a putea face acest lucru trebuie sa cunosti aceste prevederi CORECT!
  11. isi fac meseria, dar in baza acestor legi care s-au dat in belgia si franta si care interzic sa efectuezi perioada de repaus saptamanal normal in cabina(legi care NU sunt in contradictie cu reg 561, unde nu se mentioneaza nimic in legatura aceasta posibilitate)
  12. mario tu ai citit macar "tampenia aia de teorie" a mea , sau doar ai vazut ca nu sunt de acord cu tine si ai inceput sa arunci cu rahat?? unde vezi tu asa de CLAR in Art 8 alin 8 din 561 ca este interzis sa efectuezi in cabina o perioada de repaus saptamanal normala?? nu numai ca nu se specifica clar, dar nici nu se poate deduce printr-un rationament logic corect acest lucru!!!!(vezi : notiuni de logica elementara- o materie care se studia si la scoala intr-un timp) iti prezint mai jos urmatorul text , ca sa vezi ca mai sunt si altii ce gandesc la fel de "tampit" ca mine: "[..]During the last 7 years since Regulation (EC) No 561/2006 of the European Parliament and of the Council on the harmonization of certain social legislation relating to road transport and amending Council Regulations (EEC) No 3821/85 and (EC) No 2135/98 and repealing Council Regulation (EEC) No 3820/85 is in force, there is not any sanctioned driver for taking his regular weekly rest on board of the vehicle and even there is not any driver to whom warning on this occasion was given. This is understandable because there is not any prohibition in the Regulation the regular weekly rest periods to be taken in the vehicle. According to Paragraph 8, art. 8, of Regulation 561/2006,: “Where a driver chooses to do this, daily rest periods and reduced weekly rest periods away from base may be taken in a vehicle, as long as it has suitable sleeping facilities for each driver and the vehicle is stationary.” By analogy where a driver chooses to do this, regular weekly rest periods away from base also may be taken in a vehicle, as long as it has suitable sleeping facilities for each driver and the vehicle is stationary.[..]" este un text dintr-o scrisoare trimisa catre vicepresedintele Comisiei Europene Siim Kallas de catre AEBTRI
  13. daca regulamentul prevede asa, cum sa faci controalele netinand cont de aceste prevederi?? scopul unui control este sa verifice daca ai respectat intocmai prevederile regulamentului!
  14. pot sa raspund singur la ce am afirmat exemplul meu este LEGAL pentru ca nu incalca nici o prevedere din regulament!!
  15. ...credeam ca este lamurita problema "celor 6 programe" nu incearca nimeni sa "dribleze" legea, insa de ce sa pierzi vremea inutil(cum s-a exprimat cineva aici pe forum) daca legea iti permite sa nu o pierzi?? sunt de acord, in 90% din cazuri toata lumea lucreaza de luni pana vineri si face pauza in week end. intr-un astfel de program nu or sa apara multe din problemele discutate aici. dar sa cunosti si sa folosesti ceea ce iti permite regulamentul nu este un moft(zic unii: de ce sa iti bati capul cu astfel de situatii ca oricum in practica nu te intalnesti cu asa ceva!!). Sunt transporturi pentru care nu exista restrictii de week end, de sarbatori etc si pot aparea tot felul de situatii pentru care trebuie sa fii pregatit. pentru a putea aplica ceva in practica trebuie sa fii in primul rand pregatit teoretic.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.