• advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

cri5tian

Members
 • Număr conținut

  771
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Days Won

  60

cri5tian last won the day on March 24

cri5tian had the most liked content!

3 Urmăritori

Despre cri5tian

 • Rang
  Sofer profesionist
 • Dată Naștere 18.05.1979

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/cri5tian.p
 • Yahoo
  puscasu.cristi4n
 • Skype
  cri5tian1979

Profile Information

 • Gen:
  Masculin
 • Locatia:
  Petroşani (HD)
 • Varsta:
  Toată treaba'i din proțap.. și din roțile din față!!!

Vizitatori Recenți Profil

1.394 citiri profil
 1. Dovadă de... ce?! Întrebări la subiect, concrete... poftim: 1. Care este numărul de înregistrare al avizului acordat de guvernul olandez programului PTV Map & Guide, și pentru care versiune? 2. Sub ce formă oferiți cei 10000 de km minimum? Există o clauză în contract în care vă asumați acordarea de tranzite care să acopere această distanța, sau doar plata lor? Și ce se întâmplă când dvs. nu vă puteți îndeplini obligațiile asumate? 3. Tariful este fix și doar pentru distanța parcursă? Ce se întâmplă când (inevitabil) greutatea va depăși limitele legale? (Îmi rezerv dreptul de a verifica independent greutatea declarată în acte) 4. Ce se întâmplă când numărul de km oferit la plata/cursă este depășit? (Să nu uităm că din ce în ce mai multe companii aplică sisteme de sens unic pentru circulația vehiculelor în perimetrul lor. Ori o suprafață de câteva mii de metri pătrați, înconjurată cu 20km/h și 24t, de cel puțin 2 ori înseamnă mult combustibil și timp consumat) 5. Ce se întâmplă atunci când șoferului îi este solicitat să încarce/descarce mărfuri, folosind mijloace mecanice/hidraulice/electrice pentru care nu este autorizat? (vorbim totuși românește aici) 6. Puteți estima, în procente, raportul dintre curse în regim FTL și PTL? De asemenea, puteți estima un număr de operațiuni (încărcare/descărcare)/cursă? Și, de exemplu, de câte ori, într-un interval de timp oarecare, se tranzitează A7 (D), în zona Kassel? (indiferent de direcție) 7. Eu sunt operator de transport autorizat. Cum verific bonitatea companiei dvs. (nu a clientului pentru care lucrați)? Și în ce măsură vă asumați bonitatea clientului? (La urma urmei pe mine mă interesează să lucrez bine cu dvs., nu vreau să primesc ridicări din umeri când clienții dvs. sar calul) Una peste alta, anunțul cu oferta dvs., pe lângă că conține cel puțin o informație falsă, este foarte ambiguu, omite informații importante (numele companiei dvs. de exemplu) și cel mai important, nu oferă nici un motiv plauzibil pentru care eu mi-aș băga mașinile la voi. Mai bine le dau, cu șoferi cu tot, pentru 350€/zi la truncking pentru Aldi (cu program de femei gravide, că la ora 15:00 deja depozitele încep pregătirile pentru livrările de dimineață). Eu vă înțeleg până la un punct, am spus și mai sus, activitățile de intermediere în transporturile rutiere sunt reglementate legal, dar totuși, asta nu vă dă dreptul să dansați cum vă cântă clientul ziua și să vă bateți joc de transportator noaptea. Căci voi sunteți tari în gură cu tracționistul, dar mielușei cu clientul, ori treaba asta e cam aiurea, să zic așa. Nu m-ar deranja să fiți bățoși în fața mea, atâta timp cât facturile sunt grase și la timp, dar când voi îmi dați de lucru de 5-6000 de km amărâți și în rest doar scuze... atunci o să fiu eu cel bățos.
 2. Asta e cea mai tare. Că guvernul olandez nu are altceva nimic mai bun de făcut decât să ''avizeze'' softul englezilor, renumiți dealtfel pentru ineficiența sistemelor de transport cu flote mari pe care le folosesc. Eu nu știu de ce mințiți în halul ăsta? Chiar credeți că dacă aruncați o astfel de afirmație într-o ofertă o să se arunce lumea cu capul înainte să lucreze cu voi? Chiar credeți că punem botul la prostia asta? Auzi și tu... ''program avizat de guvernul olandez''??!!!!! Ăla e un soft care ESTIMEAZĂ costurile unui transport (asta este de fapt principala lui funcție), dar, ca și celelalte softuri de pe piață, în multe cazuri e departe de realitate. Și nu e avizat de nici un guvern, din nici o țară (nici nu există conceptul ăsta). Și în plus... cum vedeți voi colaborarea asta cu tracționiștii? Softul zice X km, Y timp și Z costuri și aia e realitatea?! Păi în cazul ăsta, eu ca tracționist, o să vreau să văd licența de la softul respectiv, o să vreau să văd log-ul de la actualizări, o să vreau o formă grafică a traseului de urmat plus alternativele și o să vreau monitorizare/asistență 24 din 24. Că deh, dacă voi vă considerați mai buni la planificare decât mine și insistați să lucrăm așa, păi mergem până la capăt, nu? Vreți totuși 300€/lună de la mine. Sau voi de fapt îmi dați un traseu (de cele mai multe ori de tip way-points), un termen limită și un tarif pe tona kilometrică și... descurcă-te băiete! Și dacă, obligat de situația din teren, nu mă încadrez în condițiile voastre, sunt bun de plată, nu? Eu zic așa... terminați-o cu prostiile. Sunteți doar niște căpușe în industria asta. Intermedierea în transporturi este o practică legală, dar voi vă bateți joc.
 3. Eu am un GPS Becker Tranzit 5, pentru camioane. E principala sculă cu care îmi fac treaba. Ca și back-up am Sygic Truck pe telefon (cumpărat, 120€ licența) pe care-l pot muta pe orice device cu Android dacă e nevoie (am avut la un moment dat o tabletă, dar sincer, mai mult am purtato degeaba după mine). Google Maps îl folosesc să caut destinația după numele firmei, atunci când primesc informații incomplete/inexacte, în nici un caz pentru ghidare. Laptopul este exclusiv pentru timpul liber, filme, navigare, comunicare... Am avut la un moment dat AutoMapa instalat pe laptop, destul de drăguț, dar foarte incomod/ilegal de folosit. Anul ăsta am în plan un upgrade la Becker, dar nimic mai mult. P.S. Deși mulți consideră o măiestrie condusul fără GPS (vezi Doamne, ei știu trasee), cel puțin până în orașul de destinație, eu unul îl setez din start din 2 motive: 1. TMC-ul, care mă anunță de eventuale blocaje, acolo unde există infrastructura și 2. Am timpul sub control, în sensul că estimările privind durata de condus ale aparatului sunt mult mai exacte decât calculele mele, deci...
 4. Păi ar fi 2 variante: 1. Apelezi la un transportator care are autovehiculul necesar (autotractor sau autocamion) și care să ți-o aducă în România. Asta ar fi varianta pe roți; 2. Dacă nu ești sigur de starea tehnică reală (chiar dacă actele sunt în regulă), poți apela la un transportator în Lituania să o ducă la un terminal intermodal, o pui pe tren și o dai jos în România, unde un alt transportator ți-o va duce la destinația dorită. Eu unul nu știu nici un operator intermodal care să aibă conexiune cu RO, dar asta nu înseamnă că nu există, interesează-te. Găsitul de transportatori îl faci pe bursele de transport (trebuie cont făcut), sau anunțuri (online și/sau presă) sau chiar aici, pe forum. Specifică toate informațiile relevante, respectiv: locație de preluare, locație de predare, traseu preferat (dacă e cazul), M.T.M.A. vehicul, greutate efectivă, intervalele de timp (preluare/tranzit/predare), datele de identificare ale beneficiarului (indiferent că e persoană fizică sau juridică), persoană de contact și eventuale informații specifice, dacă e cazul. Mai mult ca sigur că vei primi mai multe oferte, din care ulterior o alegi pe cea care-ți convine mai mult.
 5. Dar numai TachoScan-ul maică-sii există pe piața asta?!! Până la urmă, legea prevede punerea la dispoziție a ''înregistrărilor arhivate la sediu'', deci inclusiv un teanc de hârtii A4 cu informațiile imprimate e perfect legal. Iar agentul n-are decât să-și plimbe laptopul cu softu' lu' pește cât vrea el, de la mine primește doar ''good old paper''. Sau îmi pun șoferii să-și printeze singuri câte un raport zilnic și să le trimită trimestrial la sediu.
 6. Deci aveai un șofer, în tranzit, cu un vagon cu bere și brusc te sună și-ți zice: ''Șefu', să mor io... a dispărut remorca!'' Și tu ai trecut-o la pierderi... Mai minte omu' de-un leu, doi acolo, da' tu minți de toți banii...
 7. Zici că-s bătut în cap... tot nu pricep Despre ce soft vorbești la controlul de la sediul firmei?! Cum se face controlul ăla, mai exact? În ce moment se impune folosirea vreunui soft al agentului? Eu sunt patron de firmă, să zicem. La fiecare 3 luni îmi descarc tahograful, adică iau un aparat din-ăla mic, îl bag în tahograf, ăla copiază tot ce trebuie de la ultima descărcare, apoi bag aparatul ăla mic în laptop și transfer fișierul ăla cu date. Softul cu care a venit aparatul ăla mic, îmi poate deschide fișierul și-mi apar ceva tabele cu informațiile din tahograf, unde se văd clar marcajele făcute de șofer conform legii. Le pot imprima pe hârtie sau le pot salva/exporta în diverse alte formate (inclusiv documente sau poze). Legea îmi zice să le păstrez, dar nu-mi impune o formă anume, eu pot să țin fișierul original, pot să țin datele exportate ca .pdf și la o adică pot să le și imprim, e strict alegerea mea din punctul ăsta de vedere. Bun. Vine agentul să mă controleze, nu? Ce face agentul ăsta? Camionul nu mă poate pune să i-l aduc să descarce datele el cu mâna lui, nu? Ce o să-mi ceară? Îmi cere explicit fișierul original cu extensia specifică? Sau îmi cere să-i prezint înregistrările salvate, iar eu aleg ce formă îi pun la dispoziție? Presupun că dacă vorbiți de soft de control la sediul firmei, agentul o să-mi ceară fișierul original, așa cum a fost el descărcat. Ok, îi dau laptopul în brațe și-i spun: ''Uite-l, e ăla de pe desktop'' Iar el... ce? Îl copiază pe un stick, apoi îl bagă în laptopul lui, îl deschide acolo și... nah belea, nu se mai văd marcajele?!!! Sau... cum?!!!
 8. Stai puțin Mario, ceva nu-i bine aici... cum adică nu le vede ''după înregistrările păstrate la firmă''? Deci un șofer a făcut marcajele corecte în tahograf. Ulterior (în termenul legal de 3 luni), tahograful a fost descărcat și totul este ok. Setul de date descărcate arată clar marcajele făcute de șofer. Acuma... ce se întâmplă?! După ceva timp, dacă deschizi din nou același set de date descărcate, NU MAI APAR MARCAJELE??!!!! Am înțeles că după ce au fost descărcate din tahograf, accesarea ulterioară a aceluiași set de date oferă alte rezultate (marcajele nu se mai văd), dar cum am spus deja, asta poate fi o consecință normală a funcționării tahografului (căci încă nu știm exact cum funcționează sistemul de operare al tahografului). Oricum, atâta timp cât procedurile legale prevăd controale la sediul firmei pentru perioade mai mari de 28 de zile, dispariția acelor date este într-un fel irelevantă. Datele au fost descărcate și păstrate la sediul firmei, așa cum zice legea, iar la momentul descărcării marcajele erau vizibile. Dacă vine agentul cu ceva soft care ''nu vede'' acele marcaje (din orice motiv, deși între noi fie vorba îmi cam sună a SF) și vrea să mă amendeze pentru așa ceva, îl bat cu laptopul în cap până îi piere cheful de glume. Adică... să fim serioși. Pentru ce îți dă amendă agentul? Că tu ai descărcările făcute din 3 în 3 luni, iar când agentul cere să prezinți înregistrările din x perioadă evident că-i arăți descărcările ce le ai deja. Doar n-o să chemi camionul să faci o descărcare ''proaspătă'', atunci, pe loc. Ai fișierele în calculator, cu o extensie specifică, e o simplă operație de dublu click și ta-daaa... Eventual, le printezi pe hârtie și i le dai să și le bage unde o vrea el. Dispariția marcajelor făcute corect, din memoria tahografului/cartelei, DUPĂ CE AU FOST DESCĂRCATE, nu cred că e o problemă.
 9. Bun. Care date dispar?! Cele care au fost deja descărcate odată? Căci în cazul ăsta ele nu dispar efectiv, ele sunt descărcate (presupunând că descărcarea se face în termenul legal) și deci vizibile în segmentul respectiv descărcat. Că nu mai apar ulterior pe ecranul de la tahograf... e probabil vreo modalitate a softului din tahograf care să economisească spațiu pentru înregistrări (îmi dau cu părerea, căci nu știu cum funcționează). Dar dacă datele nedescărcate dispar... atunci e bai mare, cred.
 10. Cu alte cuvinte, dacă intrările au fost făcute de către șofer, ELE SUNT ACOLO!!! Reglementările C.E. impun exact această situație. Lipsa lor din baza de date electronică de la sediul firmei poate fi cauzată de softul folosit pentru transferul datelor. În schimb, lipsa lor la imprimarea de către aparat, în situații multiple, denotă clar o certificare greșită (aparatul nu corespunde cererilor impuse de C.E.). Și asta înseamnă scandal Mario. Ditamai scandalul la nivel de C.E.E... P.S. Tot încerc să dau de o persoană, angajat A.R.R., dar deocamdată fără succes. Mai încerc.
 11. Conform: 'REGULAMENTUL (CE) NR. 1360/2002 AL COMISIEI din 13 iunie 2002 de adaptare pentru a șaptea oară la progresul tehnic a Regulamentului (CEE) nr. 3821/85 al Consiliului privind aparatele de înregistrare în transportul rutier la Cap. III, punctul 6.1 (vis-a-vis de CE ANUME trebuie să înregistreze aparatul), printre altele, zice așa: 6.1. Înregistrarea locurilor în care încep și/sau se încheie perioadele zilnice de muncă 046 Această funcție permite înregistrarea locurilor în care încep și/sau se încheie perioadele zilnice de muncă ale șoferului și/sau ale copilotului. 047 Locurile sunt definite ca țări sau, dacă este cazul, ca țară și regiune. 048 În momentul retragerii unui card al șoferului (sau al atelierului), aparatul de înregistrare îi solicită șoferului/copilotului să introducă «locul în care se încheie perioada zilnică de muncă». 049 Aparatul de înregistrare trebuie să permită ignorarea acestei solicitări. 050 Înregistrarea locurilor în care perioadele de muncă încep și/sau se încheie trebuie să fie posibilă și în absența cardului sau în alte momente decât introducerea sau retragerea cardului. și în continuare, la punctul 12.5 se menționează expres: 12.5. Locurile în care încep și/sau se încheie perioadele zilnice de muncă 087 Aparatul de înregistrare înregistrează și stochează în memoria sa următoarele informații atunci când un pilot/copilot ajunge în locul în care începe și/sau se încheie o perioadă zilnică de muncă: — dacă este cazul, numărul cardului șoferului/copilotului și statul membru emitent; — data și ora înregistrării datelor (sau ora/data legate de înregistrarea datelor dacă aceasta este efectuată în cadrul procedurii de introducere manuală a datelor); — tipul datelor înregistrate (de început sau de sfârșit, situația înregistrării); — țara și regiunea introdusă; — valoarea contorului de parcurs al vehiculului. 088 Memoria trebuie să poată stoca datele privind începutul și/sau sfârșitul perioadelor zilnice de muncă timp de cel puțin 365 de zile (presupunând că un șofer face două înregistrări pe zi). 089 La epuizarea capacității de stocare, datele noi înlocuiesc datele cele mai vechi. Anterior, la punctul 12 este explicat și ce reprezintă cele 365 de zile, adică 365 de zile calendaristice consecutive în care aparatul trebuie să stocheze 2190 de șoferi + 2190 de cicluri de schimbare card și 93440 de schimbări de activitate. Tot acolo specifică și că datele stocate nu vor fi afectate de întreruperi de energie care durează mai puțin de 12 luni!!! Deci, dacă procedurile Comisiei sunt destul de bine puse la punct (după cum se vede), cel mai probabil că dispariția unor date se datorează softurilor folosite (atât pentru transferul lor cât și pentru citire).
 12. Dacă e așa cum spui, e nasoală rău. Nu cunosc detalii tehnice amănunțite, dar din câte știu cipul de memorie folosit de către aparatul taho folosește o tehnologie numită ''memorie nevolatilă'' și culmea... aceste cipuri au trecut printr-un proces de omologare avizat de însăși Comisia Europeană.
 13. Compartimentarea cisternelor nu este o consecință a evoluției din industrie. Cisternele se construiesc în funcție (în primul rând) de proprietățile fizice și chimice ale substanței transportate (cu eventuale restricții dacă este cazul) și în al doilea rând, în funcție de utilizarea lor ulterioară. Se fac cisterne cu un singur compartiment, chiar și în ''ziua de azi''. Unele mențin produsul la o anumită presiune și/sau temperatură, altele nu, compartimentarea unora este variabilă la altele este fixă, unele au pompe pentru a facilita încărcatul/descărcatul, altele nu... diferențe sunt destule. Regimul de muncă cu cisterne alimentare este cam ca la frigorifice... destul de alert. Munca fizică necesară în operațiile zilnice e la un volum asemănător cu munca de la prelată, doar că la un efort fizic mai mic, dar este totuși o muncă. Marele avantaj ar fi curățenia... vorba unui prieten, lucrezi cu o mănușă un an întreg. Alte avantaje ar fi: un sistem de muncă destul de operativ (ÎN GENERAL puțini timpi morți și de așteptat pe la clienți), o zi de muncă se încheie, de obicei, cu spălatul cisternei de multe ori în zone incluse în, sau în apropiere de parcări pentru camioane, vizibilitate mai bună la manevrele cu spatele, deși NU TOATE cisternele sunt mai scurte. Dezavantaje: un compartiment încărcat parțial, chiar și cu ''spărgătoare de valuri'' înăuntrul lui, va avea tendința să se joace cu inerția ansamblului, iar dacă compartimentul încărcat parțial nu are acele spărgătoare de valuri, condusul deja tinde către periculos (în funcție de volumul produsului). P.S. Informațiile le-am obținut acum, prin telefon, de la un prieten care lucrează pe o astfel de cisternă la o firmă din Belgia.
 14. Le-ai luat la 0 km?!
 15. Să fii tu sănătos! Eu mi-am dat demisia când, pentru sporul de performanță din anul anterior, mi s-a oferit doar 200€ în plus la salariu, mi-am dat demisia (după ce am sărit la bătaie) din cauza unui disponent care a ridicat tonul la mine, am refuzat oferte de angajare după sute de km parcurși ca să discut față în față, am refuzat ofertă salarială mai bună pe motiv de loialitate așa că... trage aer în piept și calmează-te. Am lăsat camionul în curte la jumătatea turei din cauză că berbecul nu mi-a spus că mai are o cursă de făcut și închisesem perioada de activități zilnice, am refuzat să încarc folosind transpaletul din cauză că nu mi s-a spus de la începutul contractului... și multe altele. Nu iau partea nimănui, am spus-o clar. Am subliniat doar că oferta salarială este mult mai bună față de celelalte de aici de pe forum. Ah... și am pus sub semnul îndoielii calitate de șofer profesionist a celor care fac comentarii, dar dacă ești șofer n-ar trebui să te simți deranjat... sunt convins că știi diferențele la care mă refer. Una peste alta... du-te și cere 3000lei salariu de încadrare și dacă ești șofer profesionist cel mai probabil că-i vei primi. Dar trebuie să-ți schimbi mentalitatea ca să faci asta...