Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Firmele ''SERIOASE''


Postări Recomandate

  • Members
Buna ziua! Sunt sotia unui sofer si as dori sa va atrag atentia in legatura cu niste firme "serioase" din Calarasi:SC JENY HOLDING · Calarasi( a lucrat vreo 6 saptamani la ei - curse Bulgaria,Republica Moldova etc. si nu a primit nici un ban,a stat ca cersetorul la usa lor si l-au amagit ca pe un copil :vino azi, vino maine ca sa iti fac lichidarea dupa ce si-a gasit o alta firma ce promitea ca va fi corecta cu plata salariului - si au trecut 2 luni);...................... Oltenita,inca mai lucreaza acolo,dar vai de noi: dupa 2 luni si 1 saptamana a primit doar salariul(nu cel negociat) pentru o luna.

Voi da numele firmei in cazul in care nu i se va plati salariul si pe cea de-a doua luna.As mai adauga una ,care a fost ok cu plata salariilor timp de vreo 7 luni ,apoi a inceput sa scartaie si la plecarea din firma nu i s-a mai facut lichidarea nici pana la ora actuala (din decembrie): SC ELCO TRADE SRL Calarasi.

Nu cumva ,in decembrie 2013,sotul dvs si-a facut lichidarea,primindu-si toate drepturile la zi?V-a informat ,cumva, sotul dvs de marfa lipsa de la Iasi?V-a informat,cumva, sotul dvs despre anvelopa Michellin taiata?Inainte sa scrieti prostii,va rog foarte mult sa intrebati si vi se va raspunde,"dna" Floristean Radu.Iar sotul dvs a lucrat la firma ELCO TRADEMAR SRL CALARASI

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Domnule nitaion tin sa precizez ca poate a ti uitat ca aveti marfa asigurata obligatoriu prin conventia CMR,autocamionul este obligatoriu asigurat casco(din cate stiu eu).In legatura cu ambele probleme,respectiv pierdera marfii si cauciuc taiat,va pot spune ca drumurile din romania sunt proaste dar,(ca si in alte tari "civilizate" din UE)colcaie de hoti,si este vina partiala a soferului,dumneavoastra sunteti obligat sa i dati drepturile banesti,exista un procent maxim de proprire a salariului(nu stiu exact cat intre 16 si 24% parca),ca sa numai vorbim despre diurna soferului care,(momentan daca nu se schimba IAR legislatia)este tabu si sunteti obligati prin lege(iar)sa i restituiti suma integral.Toata aceasta poveste se poate rezolva doar in instanta si va garantez(din proprie experienta)ca i se vada soferului dreptate,dar in caz ca se dovedeste ca acesta din urma este vinovat partial sau integral de pierderea/sustragerea marfii este obligat intr adevar sa o plateasca cu o suma maxima,rata lunara stabilita in instanta in urma actelor doveditoare referitoare la salariul acestuia.De exemplu la un salar minimum pe economie trecut in C.M.(asa cum faceti toti angajatorii!!)de 650lei net ,va plati undeva la 150-200 lei pe luna,respectiva paguba,si multumita sumei trecuta in cartea de munca va iesi la pensie respectivul sofer sau firma pagubita va fi deja in insolventa iar ratele tot nu vor fi platite integral.

In locul soferului v asi da in judecata si a si castiga.

Variante "neortodoxe" de solutionare a acestei probleme sunt destule :) dar ca sa nu fiu un instigator prefer sa ma abtin de la alte comentarii

drumuri bune

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Si ca un P.S. multe firme procedeaza ca Domnia voastra,nu se mai plateste ultimul salariu in caz de demisie,furt,schimbarea locului de munca,etc.Voi ca si angajatori luati aceasta decizie de proprire a salariului.Tin sa va readuc aminte ca era iobagiei si scavagismului a trecut de mult si acum sunt legi care trebuiesc respectate de toti!!Si multumita lui Dumnezeu vad ca procurorii i sifac treaba mai mult decat bine(vezi mass media)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
?V-a informat ,cumva, sotul dvs de marfa lipsa de la Iasi?V-a informat,cumva, sotul dvs despre anvelopa Michellin taiata?

1. CINE și CUM a stabilit că lipsește marfă? CINE și CUM a stabilit cum/de ce lipsește marfa? Și CINE și CUM a stabilit că șoferul este vinovatul?

Asta pe de o parte.

Pe de altă parte... ce prevede R.O.F.-ul societății în această situație? A semnat șoferul că a primit un exemplar al acestuia? Este măsura reținerii banilor în concordanță cu prevederile R.O.F.-ului? Căci vă spun eu de pe acum, dacă nu este și șoferul se duce la Tribunalul Muncii, cineva o s-o pățească urât tare.

Dacă, presupunând că obligativitatea deținerii asigurării CMR nu v-ar împiedica să menționați ALTE prevederi în R.O.F., CUM ați procedat la reținerea sumei?

2. Aceleași întrebări le pun și pentru anvelopa tăiată...

P.S. Domnule Niță Ion (presupun că acesta este numele dvs.), suntem în prag de alegeri și dacă cumva nu ați observat vă spun eu acum: instituțiile statului au tendința de a lucra mai bine și mai eficient în astfel de perioade. Vă las pe dvs. să vă gândiți la ce s-ar putea întâmpla dacă fostul dvs. angajat s-ar duce și v-ar reclama la Tribunalul Muncii pentru încălcarea abuzivă a unor drepturi garantate prin lege. Vă mai spun deasemenea că acțiunile la Tribunalul Muncii sunt gratuite, că termenele prevăzute pentru soluționare nu depășesc 30 de zile (prin lege) și că avocații înscriși pentru aceste cauze au niște onorarii de-a dreptul nesimțite (pe care pierzătorul le va plăti, să știți).

Mai are rost să menționez că încălcarea abuzivă a unor drepturi este infracțiune?

P.P.S. Dumneavoastră nu a-ți avut nici cel mai mic respect față de lege, a-ți ignorat-o complet... dar pretindeți că este drept să opriți bani munciți. Să vă fie rușine!

Variante "neortodoxe" de solutionare a acestei probleme sunt destule

Pe măsură ce văd/aud de astfel de cazuri, încep să cred că acele variante sunt cele mai bune...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • Members
La 10/02/2012 la 20:47, dumitru1983 a spus:

Stie vrun coleg de firma Cool Solutions? merci si drumuri bune

Da colegul o stiu eu, am lucrat acolo pana mi s-a inbolnavit sotia, a trebuit sa plec acasa,dupa 2 saptamini din 9 si m-au pus pe liber. Mai trebuie sa spun ceva?

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...
  • Moderators

Nu are cum sa iti raspunda cineva de vreo firma serioasa pentru ca noi aici discutam de cele ''serioase'' cu ghilimelele de rigoare..pe intelesul tau cele neserioase care nu isi trateaza corect salariatii.Rasfoieste rubrica ''incepatori''...sigur gasesti acolo informatii ajutatoare,succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.