Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

cazier auto stergere


123456789

Postări Recomandate

  • Members

buna ziua,am avut permis conducere cat.b din 2002 pana in 2008 cand mi-a fost anulat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice prin hotarare judecatoreasca definitiva,condamnat la 6 luni cu suspendare si perioada de probare 2 ani si 6 luni,a trecut perioada de probare fara incidente si cazierul judiciar s-a curatat,intre timp am obtinut alt permis de conducere cat.B,C,CE, vreau sa lucrez ca sofer profesionist,la angajare m-i se cere cazier auto in care imi apare incidentul din 2008,singurul de altfel din cazier,persoana de la eliberari cazier auto mi-a zis ca dupa noile reglementari si acest cazier se curata dupa o perioada de 5 ani de la savarsirea faptei(in cazul meu doar una),deci 2008-2013 suntem in 2014 deci cazierul auto ar trebui sa fie curat dar nu este,motivul care m-i la dat este unul de ordin tehnic,softul care il au momentan nu le permite stergerea datelor si sa mai astept ca poate anul viitor o sa-si actualizeze softul si atunci o sa poata sterge.intrebare:exista vreun demers prin care pot obtine un cazier curat pana isi actualizeaza ei softul?s-a mai lovit cineva de situatia asta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Da,angajezi un avocat,poate fi unul eftin ,tinerel,si in instanta ceri stergerea,sau prescrierea,mai corect,a faptei cu decizia te duci la caziere si e obligat de lege sa iti curete cazierul,drumuri bune

Ha ha ha ha... gluma zilei.

Că în realitate cazierele astea sunt doar niște hârtii cu niște înscrisuri pe care oricine le poate manevra după bunul plac, nu?

Nu ai cum să ștergi nimic din cazier dacă nu există prevedere și termen în lege pentru asta. Și depinde de cauză și faptă. Pentru infracțiunile mai simple este prevăzut un termen în care persoana în cauză este reabilitată de drept, fără a fi nevoie de nici o intervenție, dar pentru chestii mai nasoale reabilitarea va trebui să fie cerută de către respectivul.

Asta ar fi una.

A doua ar fi că, odată reabilitat (adică revenirea la drepturile și libertățile garantate) mențiunile din cazier rămân... se adaugă doar data și numărul deciziei de reabilitare. Gen: Condamnat la x ani pentru art Y. Executată la data de.... . Reabilitat la data de... .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

in cazul meu eu in 1995 am avut permisul anulat din aceleasi motive(si tocmai de aceea nu mai consum alcool delocde aproape 20 ani),trebuia sa stau deoparte fara sa ma ating de vre un 'covrig" sau scoala de soferi timp de 10 ani!(atat era inainte cazierul pana se autocurata cum se zice).dar sa "traiasca" tatuca Iliescu care printre putine lui idei bune a fost si aceea de a da un decret cu radierea cazierelor care nu erau cu fapte comise cu violenta etc.Deci din cate stiu eu era 10 ani acum am inteles ca dupa 1 an ai putea sa dai iar de permis dar cazierul ramane "colorat" inca 9 ani.Cel mai bine cauta pe net avocat ro ca ti raspund gratis la toate intrebarile

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

revin tot eu cu un raspuns,la o cautare mai amanuntita am gasit si raspunsul.ATENTIE ESTE VORBA DESPRE CAZIERUL AUTO NU CEL JUDICIAR.Mentiunile privind permisele retinute si sanctiunile aplicate, implementate în aplicatia informatica ABATERI, se sterg automat în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui în care a fost savârsita fapta, se arata într-un nou ordin al MAI, pus în dezbatere publica marti, 5 iunie 2012.

Pâna acum, aceste mentiuni erau pastrate pentru un termen nelimitat. De exemplu, daca aveai permis de 30 de ani, istoricul tau includea chiar si sanctiunile din primul an de sofat.

se face exceptie de la regula celor 5 ani in urmatoarele situatii:

– ca urmare a constatarii unor fapte ce constituie infractiuni care au avut ca rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane, savârsite datorita nerespectarii regulilor de circulatie;

– ca urmare a constatarii unor fapte ce constituie infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice;

– ca urmare a existentei unei hotarâri judecatoresti definitive care prevede aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de autovehicule;

– când permisul de conducere a fost obtinut cu încalcarea normelor legale, precum si atunci când a fost obtinut în perioada în care titularul permisului de conducere era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru savârsirea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.

fapta mea se incadreaza in una din exceptiile de mai sus deci cazierul meu auto nu va fi reabilitat niciodata dupa legile in vigoare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • Members

Cazierul auto reprezinta un istoric de abateri in care sunt trecute amenzi, dosare penale, puncte de penalizare si este valabil pe toata durata cat permisul de conducere este valid (nu se tine cont de preschimbarea permisului). In momentul in care dreptul de a conduce este anulat printr-o hotarare a instantei de judecata, ramasa definitiva, acel cazier auto se anuleaza (nu se mai tine cont de el) dar nu se sterge, ramane atasat la fisa detinatorului pe CNP-ul acestuia. In situatia obtinerii unui nou permis de conducere, titularul permisului de conducere solicita cazier auto, il va obtine cu mentiunile referitoare la abaterile savarsite de la data cand a obtinut noul permis de conducere. Acum, cazierul auto are o perioada de valabilitate de 30 zile si cuprinde mentiunile (abaterile savarsite) in ultimii 5 ani de la data solicitarii. Ex. am permis din 2001 si solicit cazier auto in data de 05.ian. 2015. Mi se va elibera cazierul auto cu mentionarea categoriilor de permis, data obtinerii lor, eventualele abateri, in perioada cuprinsa intre 05.01.2010 si 05.01.2015. Spor in toate si Doamne ajuta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

salut!inainte sa fac 18 ani am condus o masina fara sa am permis de conducere.am fost condamnat cu suspendare cu perioada de incercare.imi apare in cazierul auto aceasta infractiune?mentionez ca sentinta a fost data in februarie 2009.deci au trecut 5 ani.in cazierul judiciar am fost reabilitat si nu imi mai apare nimic.detin permis de conducere cat b

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

În cazierul auto apar abateri doar dacă ai permis de conducere! Cazierul auto este atașat la CNP ul unei persoane care poseda permis de conducere! Dacă nu ai avut permis de conducere nu aveai cazier auto! De când ai obținut permis de conducere de atunci ai și cazier auto adică de atunci sunt înscrise abateri în cazier! O zi buna !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

Poate va ajuta asta :  Cod Civil

 

 
Art. 2.517. – Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt
termen.
Termenul de
prescripţie de
10 ani. 
Art. 2.518. – Se prescrie în termen de 10 ani dreptul la acţiune privitor la:
1. drepturile reale care nu sunt declarate prin lege imprescriptibile ori nu
sunt supuse altui termen de prescripţie;
 
  Nu exista text de lege referitor la reabilitarea faptelor civile  si nici cale de atac ! Cazierul auto este vesnic ! Doar faptele civile nesanctionate pot fi declarate prescrise , in sensul actiunii.
  Ex . Ai facut accident si ai avariat 3 masini - dreptul la actiune se prescrie in 3 ani . insa fapta ramane inregistrata !!!
Nu se reabiliteaza decat faptele penale .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...
  • Members

ultimii 7 ani sunt trecuti,dar oricum nu-s trecute chiar "toate" abateriile acolo...daca e vorba de alcool,faci reabilitare dar tot iti va trece reabilitat,art x,etc... numai daca til modifici tu la imprimanta si-l dai asa :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

ultimii 7 ani sunt trecuti,dar oricum nu-s trecute chiar "toate" abateriile acolo...daca e vorba de alcool,faci reabilitare dar tot iti va trece reabilitat,art x,etc... numai daca til modifici tu la imprimanta si-l dai asa :)

 

  Fi pe pace ca-ti trece si radarele si toate .....   Nu va imbatati cu apa rece  Mie mi-au adus aminte si de un radar din 2003

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...
  • Members

In cererea de cazier auto adresata comandantului IJP se specifica perioada pentru care vrei abaterile de la regulile stabilite de codul rutier. Aceasta perioada este de maxim 5 ani. Pot aparea in cazier abateri mai vechi de 5 ani daca nu a fost solicitat acest lucru?

Cred ca este altceva in cazul infractiunilor cu hotarare judecatoreasca.

Editat de gvaidean
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.