Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Despre firmele de transport cu oferte foarte slabe


Postări Recomandate

  • Members

Dragii mei colegi,

Nu vreau sa fiu înțeles greşit, însă ca şi un bun prieten "virtual" şi mai mult ca sigur "de parcare", v-aş ruga ca înainte de a mai accepta salarii gen 1500£ pe UK sau cateva sute amarâte pe comunitate, să reflectați înainte că dumneavoastră aveți nişte drepturi în acest spațiu UE şi semnând contracte ambigue, fără a le citi, încurajați diverse companii în a scădea remunerațiile şi implicit toți vom suferi.

Munca pe comunitate implică după cum ştiți sacrificii foarte mari care duc de multe ori la destrămarea familiilor, ruperea relațiilor si direct la acest sclavagism modern la care ne supunem toți ducând acest greu in spate.

Nici un salariu din lume nu poate cumpăra clipele pierdute de către un şofer care e plecat de acasă, însă daca tot ne doare, hai sa facem cumva sa compensăm pe partea banului.Doar ce rost are să pleci de la sărăcie şi să fii sărac şi in EU?...Oricât ai fi de modest, tot cheltui câteva sute bune pe lună fiind la muncă şi asta doar pe întreținerea ta proprie, gen alimentație, haine, etc.

Vrei UK, accepta plata standard şi nu sub preț, tot tu o sa fii cel dezamăgit...vrei EU, accepta un preț decent care să îți ofere bunăstare...nu te apuca, tu, drag române să lucrezi pe 10 la sută in cine ştie ce stat european sau să strici cine ştie ce piață doar că ți-e lene în a învăța o limbă străină şi a citi înainte sa semnezi, căci eu voi fi primul care te voi denunța.

Mai nou vezi români care locuiesc in Italia sau Spania şi acceptă contracte pe România.Oare chiar nu vă duce mintea un pic?????

Drumuri bune vă urez, tuturor...

PS Asta sună si pentru "binevoitorii" care oferă ofertele alea gen UK sau alte state EU cu contract în BG sau RO.Fără griji, într-o zi o să se inchidă "conducta"...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Da,ai spus bine dar realitatea e alta !! Ce ne facem ca sa schimbam acest lucru? Ne vindem pe bani putini si la noi si la ei,ca sa nu mai vorbim de soferie suntem sclavi pe plantatie!!Aici pleaca de la mentalitatea romanului si de la compromisurile in defavoarea angajatului,in raport cu angajatorul,Ar trebui sa avem incredere in noi,sa ne evaluam corect capacitatile de munca.Eu spun cu mana pe inima ca romanul munceste mult si bine!! Hai sa nu ne lasam calcati in picioare si sa ne cerem drepturile salariale la fel ca ceilalti!! Drumuri bune,stimati colegi!! :-bd:-bd

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Multa dreptate aveti, colegi! Am muncit si la firma din D, cu contract pe D si nu am prea fost multumit, ca atare i-am parasit. Una mi s-a zis cand am fost contactat si alta a fost realitatea cand am ajuns acolo. Mi s-a cerut chiar sa sar programul, ca daca sunt sanctionat el plateste amenda, ceea ce nu am acceptat(I-am zis ca desi camionul e al lui, cardul e al meu). Asta nu l-a multumit deloc, dar marea problema este ca are "consilieri" romani, unul dintre ei fiind si cetatean german, si tocmai ei sunt cei care dau exemplu prost( cardul in camion pe pauza si conduc camion cu diagrama intre timp, sar programul etc.). Asa ca, dupa parerea mea(dupa cum ne zice proverbul): "La pomul laudat sa nu mergi cu sacul". Multa bafta tuturor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Firmele astea cu oferte slabe trebuie total ignorate...numai asa isi vor mari oferta..insa realitatea este cu totul alta...apar foarte des romani ''care muncesc mult si bine'' dupa cum spunea un coleg mai sus...amuzanta remarca asta.Nu de alta dar muncitul asta bine implica binele personal[incepind de la furatul motorinei].Multi dintre acesti oameni sunt slab pregatiti si atunci orice oferta li se pare ''foarte buna''.Cu toate ca stiu din capul locului ca e oferta discutabila tot o accepta,numai ca venind la fata locului observa ca exista reguli..reguli..si iar reguli...si ca nu merge ca pe comunitate..si atunci oferta buna dispare..devine teapa....

Toate aceste oferte slabe au in spate ''bunavointa'' unui roman si acceptul de a accepta a altora...daca nu ar fi oameni care sa accepte nu ar mai exista...dar mirajul ''ciinilor cu covrigi in coada'' exista si atunci fiecare zice ca de..merge o luna doua pe un salariu mizer si pe urma vede el...pfff....pe urma birfa...pacat...mult mai bine ignorati..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

De acord cico_3504, dar oare e bine sa ignoram si sa nu luam atitudine impotriva acestor escroci? Pentru ca in final, pana si tara saraca a ajuns cum a ajuns si din cauza noastra, a celor de rand, care au tacut.Cand omul tace inseamna ca nu-i e rau.Nu-i asa?

Eu raman totusi la parerea ca acele persoane care vin cu ofertele astea super-low price sa fie banate din start.Nu vreau sa fac revolutie aici, inca o data va rog sa ma intelegeti, dar asa macar s-ar putea filtra putin job-urile.

E totusi forumul nostru, al soferilor, nu trebuie lasat orice nemernic sa il transforme in iarmaroc si sa se promoveze salarii sub pretul pietei.Afara cu ei!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Acele persoane vin cu oferta,problema este ca sunt oameni care accepta...vrei sa iti spun ca sunt oameni cu care am vorbit personal...au venit in uk pe 1200lire si cazare...si nu sunt incepatori...Ce i-a facut sa accepte..situatia..ii inteleg pe unii..pe altii nu..sincer nu poti sa ii obligi sa nu mai accepte..fiecare are situatia lui..cit despre ofrte..ti-am mai spus si pe un alt subiect cred..cel mai usor si convenabil e sa ignori ofertele..si ei pot pune cu sutele apoi..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu nu inteleg cum naiba sa te duci in UK pt 1200 de lire...acum pe bune...cu ce mai ramai?

La fel si pe comunitate, gen 1200 de euro.La banii astia mai bine faci tur-retur si stai in weekend acasa, oricum ramai cu mai nimic pe luna.Oare sa nu stie lumea calcula?...

Inteleg si problema cu situatia fiecaruia, insa in ziua de azi chiar ai de unde alege, adica sunt "n" firme la care poti castiga minimul ala de 1500 de euro pe luna.

Ofertele astea pe langa ca le ignor, imi provoaca dureri de cap.Altii le iau de bune, ajung la locul cu pricina si deschid diverse subiecte cum ca pe nu stiu unde mai ca nu se moare de foame, ca nu se plateste, etc.Atunci ma doare mai tare capul.

Eu as obliga omul sa vada ca are un pret mai mare la salariu si il poate alege...tot el are sa fie dezamagit pana la urma.Avem drepturi in EU.In sfarsit!!! Si lumea lucreaza tot pe 1000 de euro.Pai atunci unde e progresul?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

sunt si vreo 20-30....mai pune ca pierd 3 zile fara bani mergind cu altul..sa vada cum sta treaba pe uk,virsta..de la 22-49 ani...deci varietate....nu poti vorbi de incepatori..asa ca...sau alte cazuri...titularul 800 euro sofer 2 cu 600 euro..si multumiti...De aia spun..cei care accepta scad piata,exista persoane care pentru a face celebra experienta vor sa munceasca gratis..si pot continua...totul tine de de fiecare dintre noi...la fel ca lucrurile din tara....amar si greu...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

cico vreau sa te contrazic(trebuie sa imi merit "culoarea") spuneai ca nu poti sa ai obligi pe unii colegi sa nu accepte oferte cu salarii,sa le spunem,mici.dar refuzand publicarea unor "oferte" cu plata "la km" sau cu salarii de ras ai "obligi" sa vada ca merita mai mult nu doar sa munceasca pe "bani de tigari".Cineva imi raspundea pe un alt subiect ca "daca nu publicam si oferte cu salarii mici nu o sa mai fie dacat cateva",pai scuza-ma dar asta e site de oferte de munca sau site pentru soferi profesionisti?daca noi aici nu luam atitudine si nu batem cu pumnul in masa o degeaba o sa se infiinteze sindicat al soferilor ca tot asa o sa o ducem.Nu mai acceptati publicarea ofertelor cu salarii "de 2 lei" si o sa scapati de bataia de cap pe care o aveti sa stergeti comentariile care "denigreaza oferta" dar si de "detinatorii de permis" care accepta astfel de oferte.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Eu văd lucrurile altfel...

Atâta timp cât raportul muncă/salariu este corect, atunci nu ar trebui să fie probleme. Sigur că aș fi bucuros să iau 600€/lunar, dar evident că pentru banii ăștia aș parca mașinile în garaj și cel mult m-aș duce cu ele la ITP odată pe an.

O să postez o cerere de angajare așa cum cred eu că ar trebui să arate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Sa faca cineva soferik30??? In RO? Nicodata nu ai sa vezi romanii uniti indiferent de ideea de baza...intotdeauna se gaseste un altul sa fie contra....sau invidios...sau chipurile mai istet.Asta am observat-o de mult..

Deci deschidem subiectul cu "sondaj" sau ba?

:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

citesc pe aici ca va plangeti de ofertele de 1500 lire,dar atunci ce facem cu cei de la hartl,care ofera 600 euro sa stai 3 luni pe comunitate???uitati-va la subiectul hart de pe site si uitati-va cati oameni asteapta cu disperare sa fie sunati de nesimtitii aia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

colegu sven-tm acolo diferenta e ca angajeaza incepatori pe banii aia adica te duci cu 0 ore de condus camion cu 0 experienta in ale soferiei cu 0 experienta in ceea ce priveste acte ce trebuiesc intocmite de un sofer,nu te trage pe tine la raspundere nimeni daca lovesti masina,nu iti opreste bani daca o lovesti.Acasa ai platit sa faci scoala si nu ai invatat mai nimic acolo inveti si esti si platit si dupa 3 luni iti iei inima in dinti si strecori o minciuna ca ai mai lucrat la unu care nu ti-a facut acte si uite asa ajungi sa muncesti pe 1500e la kurt beier.Eu iti spun sincer ca la cat am "muncit" eu la hartl m-au platit prea bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Chiar daca nu vor mai fii postate aici unele oferte de munca,le va posta pe alte situri.Nu angajatorii sunt vinovati(nu e prost cine da,este cel/cei care accepta)ci noi,pt ca acceptam.Degeaba refuz eu sau plec de la o firma,ca sunt altii care de abia așteaptă sa intre.Sunt oamenii(colegi)care accepta sa lucreze pe comunitate si pe1000€,firme gen Edy,Transcar etc.Din punctul meu de vedere salariile vor mai scădea,pt ca in ziua de astăzi tot mai multi se îndreaptă spre soferie,atât barbati cat si femei.In 2008,2009 lucram pe "1600€"astăzi 1500€ este perfect si toate preturile s-au dublat.Suntem prea lasi sa luam atitudine in toate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

buna seara. parerea mea este una radicala si de batut cu pumnul in masa,GATA,PANA AICI!!!nu mai acceptati ofertele de dumping! o sa ma si justific... SOFERII.RO a pornit cu intentii bune la drum si cred ca inca face treaba buna cu schimbul de informatii pe care il facem aici,pe foarte multi ne ajuta si ne prind bine informatiille valoroase pe care le fructificam!pana si cei mai experimentati dintre noi vanam aceste info de calitate.dar trebuie sa fim obiectivi si sa vedem ca se strecoara si destule murdarii pe aici.pana la urma,treaca de la noi,a fii murdaria noastra,a soferilor!!! dar murdaria LOR,nu trebuie acceptata,cel putin nu aici! pentru ca cei cu preturile de dumping sant atat de periculosi,egoisti si dornici de innavutire peste noapte,nu au scrupule si un sistem de valori sau idei care duc spre progres sau performanta,pur si simplu valorile care intradevar aduc PROFIT nu le iau in calcul!isi fac calcule cum sa plateasca soferii mai putin in loc sa-si calculeze costurile reale de operare ale unui camion!o fii si bursa de vina,dar sa ne fie cu iertare domnilor patroni,cine nu stie cu ce se mananca trnsportul,nu mai faceti umbra degeaba cu camioanele voastre pe sosele!avem o viata si ne-am ales o meserie al naibi de grea si plina de sacrificii si responsabilitati,iar in familiile noastre tot noi suferim cel mai mult,intai de dorul celor dragi,de singuratate si apoi de stresul firmei in care lucram,s.a.m.d... as putea continua cu exemple pana maine dar ideea e sa nu mai acceptati preturi de dumping,pentru ca ele distrug,fac constrangeri prea mari de suportat pentru cei mai multi dintre noi...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.