Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

atentie germania !!


Mario Bandit

Postări Recomandate

  • Members
:ymapplause: Au inceput sa stranga surubul si nemtii. Ce vrei, acolo protectia sociala, sindicatele, functioneaza pe bune. Acum trei saptamani, am facut un saptamanal la Bonn si m-a intrebat un sofer neamt ce o sa facem de la anul, pentru ca vor sa interzica si Germania si Austria efectuarea pauzei saptamanale in cabina. La Suben am vorbit cu un sofer maghiar de la Gruber mi-a spus ca si pe la ei se zvoneste acelasi lucru. In ultima instanta, eu consider ca e un lucru bun. P.S. - sunt curios cati patroni si dispeceri care urmaresc acest forum, o sa-mi " umple frigiderul ". Ha, Ha, HA
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mai mult decat corect ! ( Daca ar fi dupa mintea mea , as fiinta o lege la nivel european care sa prevada salariile la un singur nivel minim pe intreg teritoriul comunitar , precum si obligarea la o sedere de week end la domiciliu obligatorie .) Numai asa se va termina cu mocirla actuala . :ymhug:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Legea este reala insa nu sunt foarte convins ca avem motive de bucurie deoarece menirea ei este sa protejeze soferii nemti in detrimentul celor din estul europei.

In estenta legea obliga orice companie germana sa nu mai lucreze cu case de expeditii din alte state daca nu platesc salariul minim BRUT pe economie din Germania, adica 1.400 de euro brut. Am intrebat si eu la contabilitate si am inteles ca asta inseamna in jur de 950 euro in mana. Adica nu e nici o scofala pantru noi deoarece diferentele cred ca ni levor plati tot pe diurna. Doar firmele la care lucram vor trebui sa cotizeze mai mult la stat cu vreo 6-700 de euro. Iar in conditiile astea tare imi e mie teama ca nu o sa mai fie vreo afacere pentru firmele mari din afara sa mai angajeaze soferi din Romania prin firmele pe care le-au facut la noi in tara.

Apropos, si amenda cica ar fi de 500.000 de euro!!! Acum nu stiu daca pentru subcontractorul din Romania sau pentru firma nemteasca care a contractat transportul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

sa inteleg ca eu daca fa curse pe ruta Germania-Franta,atata timp cat sunt pe teritoriul Germaniei,firma mea angajatoare are obligatia de a-mi plati salariul stipulat in aceasta lege ? si cine/cum se va tine evidenta timpului petrecut pe teritoriul acestei tari ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.