Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

firme care acepta sa iei cu tine prietena/sotia


Postări Recomandate

  • Members

Dragi colegi,

 

am o experienta de 4 ani pe Tir intern si extern, de un an de zile am lucrat la o firma pe bucuresti pentru ca am avut niste probleme personale si din octombrie anul acesta vreau sa plec din nou pe comunitate, dar de data asta vreau sa imi iau si prietena cu mine ca pasager (ea nu detine permis de conducere) pentru ca nu vreau sa o las singura si sa mai platesc chirie. daca ma puteti ajuta cu ceva sugesti de firmele care acepta sa mai iei pe cineva cu tine.... multumesc si drumuri bune

Editat de cico_3504
ortografie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Apai stiu si eu... de aceea am intrebat, deoarece am mai vorbit cu colegi de la firma si mi.au spus ca nu prea am voie sa.mi duc sotia cu mine... Nici eu nu m.am lamurit de ce...

Trimis de pe al meu GT-I9300 folosind Tapatalk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

O firma interzice in principiu prezenta unor persoane ,, straine ,, firmei din cauza asigurarilor ,care nu se pot face raspunzatoare de acea persoana in cazul unui accident , major /minor .... si in al doilea rand din cauza societatilor in care au accesul , protocoalele de protectia muncii si organiizare nu acopera personal ,, strain ,, relatiei de transport si in amblele cazuri pot aparea probleme foarte mari .

Marea majoritate a firmelor nu permit accesul a unei alte persoane ,chiar de multe ori in cazul echipajului un sofer ramane la poarta sau o sala de asteptare , minimizand riscul unui posibil accident , deranj , chiar si furt , cel mai frecvent in cadrul unor combinate chimice , siderurgice , laboratoare , adica cu cat mai complicat mediul muncii , cu atat mai multe sanse de accidente , orict ai semna protectia muncii si normele interioare din nefericire omul e incapatanat si apar accidente .

Accidentele in cadrul societatilor se inregistreaza , de la cel mai minor la cel mai grav , se cerceteaza si se trag la raspundere persoanele competente pentru neglijenta , personalul de securitate , sefi de sectie , de tura etc .

E o vorba , mai bine sa previi decat sa combati ....

Accidentele rutiere , persoana straina firmei nu este asigurata in caz de accident , vatamarea corporala , ingrijirile medicale , chiar si decesul nu este acoperit , nu vorbim de culpa penala , ci administativa , asigurarea isi spala mana pentru ca i se incalca regulile , persoana respectiva neavand ce cauta acolo .

Pe traseu ,in primul rand (unde e cazul ) acordul adr nu permite accesul unei persoane straine firmei la bordul camionului ,plus lipsa cunostintelor manipularii marfurilor periculoase ,dupa la tranversarile cu trenul sau ferry pot aparea probleme legate de identitatea persoanei , confuzii , orice lucru care poate intarzia trecerea , sau chiar poate impiedica trecerea , intarzierile pot genera penalitati , supra cost , orice lucru pe care firmele de transport incearca sa le evite , dupa ar mai fi distractiile de la munca , gen Mau Bistriteanu , idolul pustilor youtuber care se viseaza soferi ( mauuuuu cand voi fi mare vreau sa fiu ca tine ..... bleahhhhhhhhh !!!) si care isi filmeaza ,,partenera ,, cu muzica la maxim , chiote si urlete , conducerea trecand pe al doilea plan , apoi avem exemplele domnilor cu hormonii la maxim si care doresc sex in mers cu rezultate tragice ,ultimul exemplu de curand pe centura valcea si exemplele pot continua .

Personal nu recomand purtarea unei persoane , fie ea prietena, iubita , sotie , amanta , etc pe strazile / parcarile ue , nu are ce vedea , civilizatia si bunul simt sunt rare , igiena si menajul precar , spectator betii , limbaj , nevoii ,, la roata ,, etc etc , daca ai respect fata de partenerul sentimental nu face lucrul asta , eu nu cred ca principalul motiv e chiria , ci gelozia si teama infidelitatilor , repet daca iti tespecti partenerul sentimental , tine-o departe de mediul asta .

O vacanta e mai potrivita ....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

ca lamurire...Angajatul firmei esti tu...nu pasagerul..[sotia,prietena,amicul,etc]  un posibil accident implica raspunderea firmei..in functie de gravitate se ivesc si consecinte..de exemplu banesti.. faptul ca se accepta ''inchizind ochii'' nu inseamna ca e voie..ar fi bine sa intrebi inainte de a te angaja la vreo firma si sa le spui conditia ta..asa cum firma are anumite cerinte de la un posibil angajat ..tot asa..si cel care vrea sa se angajeze are cerintele lui..nu e totul liniar :-B

 

intre timp [na..mai ma luasem si eu cu cite ceva pe aici..] a aparut un comentariu mult mai amplu si mai bine punctat,al colegului Mario,citestel cu atentie ca e cel mai documentat coment pina acum

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.