Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Țara ,final introdus greșit.


B791LUX

Postări Recomandate

  • Members

Bun ziua!La schimbarea cardurilor cu colegul meu pe cardul lui am greșit țara,final, loc de 'ro' am dat 'slo'. Am scos un bon pe care am trecut ca a fost o greșeala am redeschis programul cu 'slo' ,l-am inchis cu 'ro' și redeschis din nou cu 'ro'. Am procedat bine? Ca sancțiuni ce s-ar putea intampla? Mulțumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

de obicei nu se sanctioneaza ce ai facut tu.

 

dar la o adica este  abatere minora conform dir 5/2009 sau in RO ord 37/2007 sau in H ord 156/2009 etc.etc.

asta doar daca gasesti un inspector mai de la tara  >:D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator truck4u

In manualul tahografului scrie ca se cere introducerea tarii de final la schimbarea soferului 1 cu soferul 2...dar dupa 1minut, mai dai odata intrarea sau iesirea..si nu are nimic..se prinde ca ai apasat gresit. drumuri bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Scrii ca te plictisesti sau chiar vrei sa arati ca habar nu ai si o potrivesti si tu ca altii ??

Regulamentul 165/2014 care prin articolul 34 punctul 7 intrat in vigoare in 2 martie 2015 spune asa :

(7) Conducătorul auto introduce în tahograful digital simbolul țării unde își începe și cel al țării unde își încheie ziua de lucru. Un stat membru poate totuși să impună conducă­torilor de vehicule care efectuează un transport în interiorul teritoriului său adăugarea la simbolul țării a unor specificații geografice mai detaliate, cu condiția ca statul membru să fi

notificat Comisiei specificațiile geografice detaliate respective

înainte de 1 aprilie 1998.

Introducerea informațiilor menționate în prima frază a primului paragraf de către conducătorii auto nu este necesară dacă taho-graful înregistrează în mod automat datele de localizare în

conformitate cu articolul 8.

Prin zi de lucru Ue da o noua denumire perioadei de munca /serviciu , curinsa intre doua repausuri , iar alineatul in discutie inlocuieste pentru Ue articolul 15 punctul 5a ( nu 5 a ) din regulamentul 3821/85 ( actualizat ) prin care se cere ca soferul sa introduca simbolul tarii unde isi incepe si unde isi termina perioada de serviciu , cum intelegeti si pomovati mai departe teorii pentru schimbul de soferi nu inteleg , e greu de retinut si inteles o fraza de 10 cuvinte ??

Sau spaga de la atestare ?? Offff ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...
  • Administrators

(7) Conducătorul auto introduce în tahograful digital simbolul țării unde își începe și cel al țării unde își încheie ziua de lucru.

E clar ?? 

Lasa cartile frumos colorate si.pune accent pe lege , asta face diferenta intre manuitorii de volan si.ale lor legende de parcare si.soferii profesionisti care se bazeaza pe litera legi , care vrei nu vrei arati ca nu o sti si apropo , nu scriu de dragul de a te convinge pe dumneata , scriu pentru a arata celor care vor sa invete care e varianta corecta printe atatia,,  povestitori ,, iar pe langa te sfatuiesc ca data viitoare daca nu stii varianta corecta sa te abti . 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Salut! Deci, de exemplu, la conducere in echipaj incepi programul in Olanda, dai inceput de program NL, si pe urma urmeaza sa schimbi pe Franta de vreo 3 ori pana sa iesi spre Spania, unde urmeaza sa dai incheiere program cu Spania si zona in care esti! Intrebare, la schimbul cardurilor pe parcurs, este obligatoriu sa dau OK pe Franta, adica sa mentionez tara de fiecare data cand scot cardul? Pentru ca din punctul meu de vedere, cam inchizi programul daca dai asa, si asta ar insemna sa tot inchizi si sa pornesti programul...si cred ca Mario Bandit e competent sa ma sfatuiasca! Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Articolul 34 punctul 7 din regulamentul 165/2014 : 

(7) Conducătorul auto introduce în tahograful digital simbolul țării unde își începe și cel al țării unde își încheie ziua de lucru. 

Ce e ziua de lucru in vederea lui 165 ?? 

Perioada de munca ( intre doua repausuri ) 

Cand tahograful cere inteoducerea simbolului se anuleaza cererea prin sageata <----- ,  sare peste acest pas , el nu stie daca faci o extragere la un schimb de soferi sau camion , inspectie , sau o extragere de sfarsit munca in care pleci asa ca intreaba mereu de introducerea simbolurilor .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.