Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Franta , lista neagra a transportatorilor .


Mario Bandit

Postări Recomandate

  • Administrators

Ministerului Muncii din Franța va publica lista neagră cu transportatorii care angajează la negru

Ministerului Muncii din Franța

Un decret publicat pe data de 23 octombrie de 2015 în Monitorul Oficial din Franța permite publicarea pe site-ul Ministerului Muncii din Franța a numelor persoanelor sau companiilor care încalcă legislația muncii. Decretul are efect, inclusiv în transportului rutier.

Publicată online a listei negre a numelor persoanelor sau companiilor care încalcă legislația muncii va fi temporară, de până la doi ani, aceasta fiind o pedeapsă prevăzută de lege Savary, din 10 iulie 2014, împotriva tuturor tipurilor de muncă ilegale, inclusiv a dumping-ului social din sectorul transporturilor prin detașare internațională ilegală a șoferilor profesioniști. Aceasta regulă se aplică și în cazul legii 790/2014 privind lupta pentru combaterea concurenței sociale neloiale prin care s-a interzis efectuarea perioadei de repaus săptămânal normal în cabina vehiculului de către conducătorul auto.

http://www.infotrucker.ro/ministerului-muncii-din-franta-va-publica-lista-neagra-cu-angajatorii-care-angajeaza-la-negru/

Oare ITM nu poate face la fel cu cei pe care ii gasesc in neregula ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

S-ar putea, dar nu exista cadrul legal. ITM-ul nu oferă un răspuns oficial, clar, referitor la modul/cuantumul sancțiunii aplicate unui angajator, chiar dacă ai facut o sesizare care s-a confirmat. Dacă o organizatie de tip sindical, ar înainta o petiție la Ministerul Muncii, anexând și o listă de semnături, având în vedere ca există și un precedent în cadrul Uniunii Europene, precis s-ar ajunge la o soluționare pozitivă. Referitor la sectorul care ne priveste pe noi, bineînțeles ca UNTRR-ul și celelalte asociații/organizații patronale din industria transporturilor s-ar opune, invocând prejudicii de imagine, secretul comercial și alte aiureli, dar: Vox Populi, Vox Dei! Aceasta acțiune ar confirma existența unei organizații sindicale, cu activitate sindicala, în transporturi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.