Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Mercedes, primul camion autonom !!!


Gongy

Postări Recomandate

  • Administrators

Pe 2 octombrie 2015, Daimler Trucks a scris o nouă pagină de istorie în segmentul vehiculelor comerciale și a transportului rutier de mărfuri, realizând în premieră mondială primul test în condiții de trafic real cu Mercedes-Benz Actros Highway Pilot,primul camion de serie autonom din lume.

Premiera vine la un an de la lansarea mondială a camionului experimental Mercedes-Benz Future Truck 2025 și la doar cinci luni de la lansarea și obținerea aprobării de circulație pe drumurile publice din Nevada (SUA) a camionului Freightliner Inspiration Truck, de asemenea autonom.

 

Testul inaugural cu Mercedes-Benz Actros Highway Pilot în trafic rutier deschis, a fost efectuat de Dr. Wolfgang Bernhard, membru al Consiliului Administrativ Daimler AG, responsabil pentru camioane și autobuze alături de Winfried Kretschmann, prim-ministru landului Baden-Württemberg.

Camionul de serie autonom folosit în premieră în trafic deschis este la bază un Mercedes-Benz Actros echipat cu sistemul inteligent Highway Pilot (HP). Acesta a fost aprobat ca vehicul de test, în conformitate cu paragraful 19 din Codul Rutier din Germania. Autoritatea de inspecție tehnică din Rhinelan a verificat vehiculului și a emis un raport de expertiză, pe baza căruia consiliul regional din Baden-Württemberg a acordat o derogare în conformitate cu paragraful 70 din Regulamentul de Licențiere a Traficului Rutier din Germania.

Multi-senzorul de fuziune, adică o combinație între noua generație de sisteme de asistență demonstrate și sistemele de siguranță și senzori, permite camionul cu sistemul Highway Pilotsă observe continuu întreaga zonă în fața vehiculului și de a prelua controlul în anumite situații. Acest sistem permite șoferului să lase volanul liber, fără niciun risc.

Dr. Wolfgang Bernhard a condus camionul Mercedes-Benz Actros Highway Pilot. Punctul de plecare în test fiind un service de pe autostrada în direcția Karlsruhe. De îndată ce camionul a intrat în fluxul traficului rutier, pe banda din dreapta, sistemul „Highway Pilot” s-a activat, oferindu-se să preia controlul vehiculului, șoferul confirmând cererea prin apăsarea unui buton albastru. Odată activat, Mercedes-Benz Actros Highway Pilot păstrează banda și menține o distanță optimă față de vehiculul din fața sa. În cazul în care distanța devine prea mică sau un vehicul din trafic îi taie fața, camionul frânează. Activarea sistemului Highway Pilot a permis celor doi ocupanții ai vehiculului să stea confortabil în cabina și să discute într-o manieră relaxată. La ieșirea de pe autostradă, sistemul i-a cerut din nou lui Wolfgang Bernhard să preia controlul, camionul revenind din modul de conducere automat în modul de conducere manual, mesajul afișat fiind „Highway Pilot Off“. Wolfgang a întors camionul pe sensul opus de mers unde a fost repetat scenariu.

Trebuie spus că, în cazul în care camionul se apropie de un obstacol, cum ar fi lucrări rutiere, sistemul cere șoferului să preiau controlul vehiculului. După depășirea în modul manual a lucrărilor rutiere, Highway Pilot se oferă să preia din nou controlul asupra vehiculului.

Reacție rapidă și fără ezitare
Aproximativ două treimi din totalul accidentelor rutiere sunt coliziuni din spate sau rezultate din părăsirea neintenționat a benzii. De multe ori cauzele sunt erori provocate de somnolență, distrage atenția și erori de condus. În aceste situații sistemul Highway Pilot este superior oricărei ființe umane, fără excepție sau ezitare, non-stop, șapte zile pe săptămână.

Mercedes-Benz Actros Highway Pilot (HP) este echipat cu OM471 de 12.8 litri, cel mai nou motor lansat de Daimler, și cu toate sistemele de asistență rutieră și siguranță, cum ar fi Mercedes PowerShift 3, Predictive Powertrain Control (PPC), Active Brake Assist 3, controlul proximității, detectarea somnolenței și computer Fleetboard. Toate aceste sisteme sunt legate de senzorii Highway Pilot – radar și camera stereo. Sistemul este ideal pentru autostradă, acesta menține distanța corectă față de vehiculul din față și frânează în timp util în cazul în care un alt vehicul îi taie fața. Foarte important de reținut este că, Highway Pilot nu înlocuiește conducătorul auto, ci îl susține prin diminuarea stresului la volan și a monotoniei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.