Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Tahograf sau nu ,pentru transport necomercial .


Postări Recomandate

  • Members

salut

am cumparat in martie 2016 si e pe numele meu, un camion de 7.5 tone din Anglia. vreau sa l aduc in tara. am pus in el lucruri folosite usi ferestre fotoli haine , masa scaune lucruri cumparate de pe aici.nimic nou. intrebarea mea este daca trebuie sa folosec tahograful sau nu. ce alte documente imi mai trebuie. o lista cu ce am in camion. am citit aici de licenta de transport. mi se aplica mie?

este acesta un transport commercial?

ce alte documente imi trebuiesc?

camionul e 2003 si atre taho analog cu diagrama

am permis cat c

actul masini pe numele meu

verificare

asigurare

dovada de unde am cumparat lucrurile

adica printuri de pe ebay

va multumesc

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

va rog sa mi spuneti daca am nevoie de vreo hartie notariala care sa certifice 28 de zile de activitate sau "Marfa" din duba.

eu din martie nu am folosit camionul ci a stat parcat.

muncesc in alt domeniu si de la service o sami dea o adeverinta ca am lucrat acolo din martie pana vinerea dinaintea plecarii avan in vedere ca voi pleca intr o  luni la ora 00.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Nu este transport comercial, ai tot ce-ți trebuie (mă rog, plus buletin/pașaport, că nu l-ai menționat). Nu-ți trebuie nici o justificare pentru zilele din urmă, iar chitanțele de pe ebay (eventual atașezi facturile) sunt suficiente pentru marfa din dubă. Articolul 3, litera h din Reg. C.E. 561/2006.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Regulamentul 561/2006 CE  

Articolul 3 
Prezentul regulament nu se aplică transporturilor rutiere efectuate de:

(h) vehicule sau un ansamblu de vehicule cu o masă maximă autorizată care să nu depăşească 7,5 tone utilizate pentru transporturi de mărfuri în scopuri necomerciale; 

Regulamentul 165/2014 CE 

Articolul 36 Înregistrările efectuate de către conducătorul auto :


(1) În cazul în care un conducător auto conduce un vehicul echipat cu un tahograf analogic, conducătorul auto este în măsură să prezinte, la cererea unui agent de control autorizat:


(i) foile de înregistrare din ziua în curs și cele pe care conducătorul auto le-a utilizat pe parcursul celor 28 de 
zile precedente;


(ii) cardul de conducător auto, în cazul în care este titularul unui asemenea card; și


(iii) orice informații înregistrate manual și orice documente imprimate în timpul zilei în curs și pe parcursul celor 28 de zile precedente, în conformitate cu prezentul regulament și cu Regulamentul (CE) nr. 561/2006. 

Desi esti in afara zonei de aplicare a regulamentului 561 /2006 pentru acest transport rutier in scop necomercial , Out of Scope cum se cunoaste in termeni legali   , totusi la un control trebuie sa prezinti activitatea pe ziua in curs si ultimile 28 zile , conform articolului de mai sus . 

Deci pana la momentul pornirii in cursa , trebuie sa justifici cel putin 28 zile , prin ce mod , depinde de situatia ta .... Nu precizezi ce lucrezi iar a simula un loc de munca , care sa-ti justifice activitatea .... Nu are rost aici , forumul nu promoveaza si nici nu sustine falsul si uzul de fals. 

 

Regulamentul 165/2014 CE

Articolul 3
Domeniul de aplicare
(1) Tahografele se instalează și se folosesc la bordul vehiculelor înmatriculate în statele membre, folosite pentru transportul rutier de călători sau mărfuri și cărora li se aplică Regu-lamentul (CE) nr. 561/2006. 

Tahograful il vei folosi ,desi esti in afara zonei de aplicare a regulamentului 561/2006 CE, ca sa demonstrezi acest lucru va trebuii sa introduci o diagrama in fiecare zi pe care vei scrie out of scope articolul 3 punctul h din regulamentul 561/2006 Ce , plus date personale si camion pentru a evita amenzi sau abuzuri, fara a tine cont de timpii de munca si odihna .

Pe langa toate actele in regula privind punerea in circulatie a camionului , ale obiectelor personale transportate , pe langa permisul categorie c1 /c va trebuii sa deti atestat transport marfa . 
 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Mario, te rog... lasă 165-ul în pace

Citat

(2) Statele membre pot excepta de la aplicarea prezentului regulament vehiculele menționate la articolul 13 alineatele (1) și (3) din Regulamentul (CE) nr. 561/2006.

Eu unul nu am auzit de nici reglementare separată, în nici un stat, care să specifice clar că vehiculele exceptate de la 561, vor fi totuși supuse lui 165... așa că...

Cum am spus, nu-i trebuie nimic, nu e transport comercial și punct. Și nici atestat, cum ai spus tu... omul nu e angajat al nici unui operator de transport și nici nu desfășoară transport rutier comercial (nici pentru terți, nici în cont propriu). Ce fac el este deplasare personală, nimic mai mult. E mașina lui și își cară cumpărăturile.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Cristian , nu te mai grabi cand scri , te rog frumos , daca scri de dragul de a scrie ceva .... Scrie poezi ..

El , ca transport necomercial intra la transport rutier , sub incidenta lui 561 ca exceptie  , de acea sunt pomenite acolo la articolul 3 , si nu sub incidenta articolului 13 , ce citezi tu .

Ce face 165? Ce facea si 3821 ,  impune toate normele privind tahografele  astea , supuse regulamentului 561 , sub termenul de transport rutier  . Ca un joc de cuvinte , e supus ca exceptie , dar totusi intra in specificatiile 561 . e iar ca sa arati ca te folosesti de exceptie , si am scris , contra amenzilor sau abuzurilor , te folosesti de aparatul omologat sa arati.asta , exact cum faci cu digitalul prin functia Out of Scope , sau tu scri pe un carton in spate si il agati de prelata ?  

In alta ordine de idei , deplasarea aia de care amintesti , si iara te superi ca ma leg de atestatul tau , e un transport rutier ,( a nu se confunda cu  transport de marfa , ceea ce acopera comercialul )  , prin folosirea unui vehicul destinat , incadrat la necomercial prin derogarea articolului 3 punctul h , el totusi  face  un transport rutier ,, are nevoie de atestat , exact cum si cei care aduc camioane noi /second hand , pentru a fi inscrise , au nevoie de atestat . chiar daca ei le misca de ici -colo ... Deplasarea personala o face cu un autovehicul.... 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Si daca taho nu are metrologia la zi?!! Ca nu e obligat sa o aiba, fiind masina personala...

Si tot nu inteleg cum ai incadrat situatia la transport rutier... Doar prin prisma derogarii?!! Inteleg ca referirea se face la "transport rutier" in derogarea aia, ok... dar insasi derogarea in sine il scoate in afara legislatiei specifice. Ce facem aici, avem un enunt care ne scoate in afara domeniului de aplicare, dar ne agatam de o expresie ca sa ramanem cumva inauntru, nu? Ca eu cam asa o vad...

Si chiar si asa, transport rutier sau deplasare cu autovehiculul personal, indiferent cum ii spunem... 561 ne spune ca NU e nevoie de respectarea timpilor cum sunt ei prevazuti. Punct. 165-ul, cu prevederile lui, e deja inutil in situatia asta, caci taho e doar instrumentul pentru masurarea timpilor respectivi.

Iar atestatul presupune transportul rutier ca activitate profesionala... deci tot nu are legatura cu situatia noastra. Si apropos... legea doar recomanda folosirea tahografului, atunci cand el este prezent, nu e o obligatie.

E utilizare personala, nimic mai mult.

P.S. Scriu de pe telefon.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Fara ,, metrologia ,, la.zi ...nici nu il misca din parcare .. Te rog , gandeste .... 

Ce inseamna transport rutier ??  

„transport rutier”: orice deplasare efectuată, în totalitate sau parţial, pe drumurile deschise utilizării publice de către un vehicul, gol sau încărcat, folosit pentru transportul călătorilor sau al mărfurilor;  

E deplasare personala sau transport rutier ?? 

Cui se adreseaza 561/2006  ? 

Articolul 2 
(1) Prezentul regulament se aplică transportului rutier: 
(a) de mărfuri cu vehicule, inclusiv vehicule cu remorcă sau semiremorcă, a căror masă maximă autorizată depăşeşte 3,5 tone sau 
(b) de călători cu vehicule care sunt construite sau amenajate în mod permanent pentru a putea asigura transportul a mai mult de nouă persoane, inclusiv conducătorul, şi care 
sunt destinate acestui scop.. 

Pana aici totul perfect . 

 Articolul 3 
Prezentul regulament nu se aplică transporturilor rutiere efectuate de :

(h) vehicule sau un ansamblu de vehicule cu o masă maximă autorizată care să nu depăşească 7,5 tone utilizate pentru transporturi de mărfuri în scopuri necomerciale;

Ca derogare , acelasi regulament te apara , adica iti pernite sa faci ceva aparte ,  fara el  nu ai baza legala si aceasta derogare trebuie facuta vizibila , prin ce ?? Prin instrumentele legale , specifice . 

Mai sus am intrebat , scrii pe un carton si il agati de  prelata ,, nene eu sunt in afara legii ,, ? Sau preferi o functie a unui aparat sub incidenta : 

REGULAMENTUL (UE) NR. 165/2014 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
din 4 februarie 2014
privind tahografele în transportul rutier, de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 3821/85 al 
Consiliului privind aparatura de înregistrare în transportul rutier și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006 al Parlamentului European și al Consiliului privind armonizarea 
anumitor dispoziții ale legislației sociale în domeniul transporturilor rutiere

 

Asa cum folosesti tahograful a arata respectarea timpilor de munca si odihna , asa il folosesti penteu a arata si derogarea , ce e asa greu de inteles , si de luat in considerare , te folosesti.de aparat , atat analog cat si digital de a arata ca stii legea , te folosesti de ea si ca esti cu un pas in fata agentilor , nu te pot amenda , si /sau abuza . legea e clara , dar procedeul ?? 

Repet , agent eu , tu sofer , stop ,... Cum imi arati ca te folosesti de derogare ?? Prin viu grai sau cartonul agatat de prelata ?? 

Legat de atestat , va invit sa puneti mana pe telefon , bateti la cap arr ul si isctr-ul , ca degeaba incerc sa va explic legal ..... Si gratis !!

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Am sunat la Icstr

in ro

ei au zis ca numi trebuie

dar uni zic asa altii zic invers

am sunat in Anglia unde see fac atestate chair si la DVLA si au zis ca nam nevoie de atestat Nici taho

eu am atestat

din mai

pentru ca am vazut confuzie

directorul scolii ifptr de atestate din Bucuresti Mia zis ca numi trebuie

eu iau camionul numai un drum pana in ro si atat

bine inteles Nu vreau amenda 

Nici la unguri sau la tamp iti care vor sa profite desi lucrurile sunt Clare NUMI TREBUIE Nici atestat Nici tahograf. Daca le pun le pun pentru abuzuri

dar Nu stiu cum so rezolv cu diagrame le dinainte pe 28 de zile 

mersi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

 .

E un raspuns oficial cu privire la deplasarea camioanelor noi sau second hand catre romania , numai ca acesti fiind cu mma mai mare de 7.5 tone nu se incadreaza la articolul 3 punctul h si trebuie sa respecte timpii de munca si odihna , dar trebuie , ca in cazul tau sa fie posesori de atestat , facand un transport rutier , prin prisma definitiei acestuia , ceea ce faci si tu , adica :  

transport rutier”: orice deplasare efectuată, în totalitate sau parţial, pe drumurile deschise utilizării publice de către un vehicul, gol sau încărcat, folosit pentru transportul călătorilor sau al mărfurilor;  

Nu stiu ce ai intrebat tu la arr sau dvla , categoric nu.ai pus intrebarea corecta , si aici diferenta ar fi , folosesc tahograful pentru a respecta timpii de munca si odihna , sau il folosesc sa arat derogarea care imi permite nerespectarea timpilor de munca si odihna ? Tu ce ai intrebat ?  Pentru ca sigur ei zic nu.il folosesti , referinduse la respectarea timpilor de munca si odihna , dar de derogare ?? Ce facem cu ea ?? 

Deci , iti trebuie atat atestat , cat si prin tahograf sa arati derogarea . 

Daca nu am fost inteles , sub 561 /2006 , in cazul tau particular , nu respecti timpii de munca si odihna , poti merge non stop , (cu pauze regulate nefiind obijnuit cu perioade de conducere lungi ), dar  trebuie sa arati ca te folosesti de derogare , prin o diagrama cu textul out of scope , regulamentul 561/2006 articolul 3 punctul h ., asfel arati agentilor care te vor opri ca stii legea si te folosesti de ea , esti cu un pas inaintea lor , si nu.lasi loc abuzurilor . 

Ce nu inteleg , ce certificat iti elibereaza azilul ?? 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

 Licenta de transport si Copia conforma va spune ceva ? Daca da spuneti cum poti sa ai licenta daca nu ai o companie sau un PFA care are printre obiectele de activitate transport de marfuri sau persoane  ? Cum poti desfasura un transport comercial daca nu ai aceste licente ?

E o simpla deplasare a unui autovehicul nesupus regulilor comerciale. Nu ai nevoie de diagrame sau alte balarii. Repet, in cazul in care nu e inmatriculat pe societate de transport sau PFA,AF ori vreo alta forma de asociatie lucrativa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Deci pun in fiecare zi o diagrama pe 24 de ore in care Nu respect timpii de odihna si condus pe care scriu out of scope 521/2006

art 3/ punct h

tot timpul calatoriei

nu am nevoie de dovada de cele 28 de diagrame ?

daca Imi dai o adresa de email pe 

liviualina2000@yahoo.com

iti trimit o poza cu adeverinta care o privesc de la munca cum ca de fapt eu am lucrat pana acum ca asistent medical

Nu am treaba cu soferii profesionista

si in cazul in care ar fi trebuit sa respect timpii de odihna Mi ar fi folosit poate la faptului ca respect odihna saptamanala de minim 24 ore

si poate Miar fi servit la cele 28 de diagrame lipsa 

 

 

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

De I la Nu eventual control prezinte Doar 

bulletin passport 

asigurare camion, verif tehnica(mot), actual masini v5 pe numele meu

atestat de Marfa cpc

diagramele(poate vor fi 1.2.3 de cand plec de luni la ora 00 pana ajung in ro) tahograf de cand plec pe 24 de ore scris out of scope/ 251/2006art3/h

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Te ai blocat la scrisul pe prelata ?

Toata legislatia asta se aplica operatorilor de transport precum si angajatilor din domeniul transporturilor sau activitatilor conexe..  Si cred ca sunt clare normele pentru obtinerea statutului de operator de transport public sau in interes propriu.

Nu se aplica in cazul de fata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Eu ?? Tu esti cel blocat la scrisul pe carton si agatat de prelata , ( nu imi rastalmaci cuvintele  )ca in afara de 2 fraze , nu ai argumentat nimic , in concordanta cu comportamentul tau , din ultima vreme pe forum , scri doar de dragul de a scrie,  , incapabil de a urmatii sirul discutiei , trantesti 2 fraze si .....gata . 

Un raspuns argumentat , cum vezi ca am facut de la inceputul discutiei , prin care sa imi sustin partea de adevar cu raspunsuri clare , trimiteri catre lege , procedee si coduri de procedura agenti . si tu ??  Mai sus am cerut argumentarea raspunsurilor , nu se vede ?? ( valabil si pentru tine .... )  

 Te deranjeaza atat de mult simplul fapt ca acest domn /doamna sa urmeze un procedeu corect de demonstrare a folosirii derogarii ? Sau incepi si tu ca restul de manuitori de volan , ca in cazul  ( ca e cel mai apropiat ca exemplu ) aducerii camioanelor catre inscriere , unde desi trebuie folosite tahografele plus timpii de munca si odihna , marii soferi , nu si nu , ca ala a facut ca ala a auzit ... ( desi de la arr se vede clar raspunsul oficial )

Scopul dialogului , pe temele ,, sensibile ,, ale legislatiei ar trebuii tratate cu mare seriozitate si nu ca o impun eu , asta ar trebuii sa vina de la toti , sa aratam , chiar daca cunoastem variante diferite , dar sa aratam de unde cunoastem ca e asa si sa prezentam persoanei in cauza legea si interpretarea si singur , cunoscand litera legii sa fie singur responsabil de cee alege sa faca si cum face . 

Un certificat , sau mai bine zis o declaratie pe societate cum ca ai lucrat in alt domneiu nu are o valoare credibila , va trebuii sa iti justifici singur acest timp , pentru ca aici se face referire la munca , sau nu , sub incidenta regulamentului 561/2006 , o declaratie notariala pe propria raspundere e mult mai potrivita , pentru ca te afli sub responsabilitate celor declarate , iar in caz contrar , fals in declaratii si uz de fals , pedepsit de legile fiecarei tari .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Inteleg ca este vorba de o persoana fizica care detine un autovehicul cu MTMA ≤ 7,5 to si care efectueaza transporturi necomerciale.

Doriti sa gasiti raspuns la doua intrebari:

1- este nevoie de o autorizare a acestui tip de transport?

2- se respecta prevederile Regulamentului 561/06?

Raspunsuri:

1.     Nu este nevoie de o autorizare, avand in vedere ca  în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (5) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 1.071/2009, prevederile privind accesul la ocupaţia de operator de transport nu se aplică transporturilor în interes personal efectuate de către persoane fizice, cu vehicule rutiere deţinute de acestea, indiferent de capacitate; (OG 27/2011, articolul 11, litera m)

 

2.     Asa cum si alti colegi au mentionat in postarile anterioare, Regulamentul 561 nu se aplica in acest caz, avand in vedere prevederile articolului 3, litera h)- vehicule sau un ansamblu de vehicule cu o masă maximă autorizată care    nu  depășească  7,5  tone  utilizate  pentru    transporturi  de mărfuri în scopuri necomerciale;

Avand in vedere ca principala activitate a conducătorului auto nu este cea de conducere a vehiculului, si avand in vedere ca tipul de transport este “in afara domeniului” Regulamentului 561/06, tinand cont de dispozitiile Notei de Clarificarea nr. 5 a Comisiei (nu trebuie inregistrate activitatile efectuate in totalitate in afra domeniului), nu este nevoie de a se respecta prevederile Regulamentului 165/2014, articolul 36 ( dovada activitatilor pentru 28 zile) datorita faptului ca aceste inregistrari au rolul de a se putea verifica respectarea Regulamentului (CE) nr. 561/2006, dar situatia in cauza este exceptata pe toata durata ei dar si anterior/posterior desfasurarii.

Editat de CECOR
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Mario, transportul de camioane/autotractoare încoace și încolo, cu numere provizorii sau definitive, în vederea înmatriculării/radierii sau chiar și ca simplă livrare către client... astea sunt activități profesionale, desfășurate de către persoane juridice ce au ca obiect de activitate exact (și) acest fel de deplasări.

În cazul de față, deplasarea omului nu se încadrează în nici o categorie de activități profesionale. De ce nu? Uite:

1. autovehiculul este proprietate individuală, care la rândul lui/ei nu deține și nici nu desfășoară activități profesionale în domeniu;

2. bunurile/mărfurile transportate sunt proprietatea conducătorului auto(cum am spus, persoană fizică);

3. bunurile/mărfurile sunt pentru uz personal;

4. deplasarea despre care vorbim acum se face în scop personal;(a nu se confunda cu transportul în cont propriu);

Punct.

Și nu există nici o obligație (legală sau morală) să ARATE EL că se folosește de o derogare. El se deplasează pe drum în condițiile legii. Restul e can-can. E datoria agentului să arate că e ilegal, la o adică. Să nu uităm că parte a îndatoririlor pe care le au acești agenți este și stabilirea cadrului legal, deci... e treaba lor să demonstreze dacă e legal sau nu.

Eu te cred când vorbești de abuzuri, știu foarte bine la ce te referi, dar hai să fim totuși realiști. E transport exceptat... la revedere!

Deci, repet ce am spus de la bun început... ulei, benzină și claxon!!! Nu-i trebuie nimic altceva.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Instructiunile ministerului spaniol catre agenti si persoanele desemnate , luati google in brate , traduceti sa vedeti ce incerc sa promovez , la indrumarile unei administratii , care indruma , cat si sanctioneaza , de acea promovez procedeu ca unul bun , contra abuzurilor si.amenzilor .

Ministerio de Fomento , Reino de España 2016 

Código  de procedimiento 

A. 17 .  Función Out Of Scope / Fuera del ambito . 

La función se utiliza en aquéllos casos que el transporte rutier se produce bajo el articulo( 3)  del reglamento 561/2006  CE .

.........

........

h) vehículos o conjuntos de vehículos de una masa máxima autorizada no superior a 7,5 toneladas utilizados para el transporte no comercial de mercancías. 

Procedimiento : El conductor al encontrarse en una situacion similar debe señalar al estar fuera del ámbito todo el tiempo necesario por un escrito( texto )  en una hoja de registro (tacografo analogico )  o bajo la función OUT ( tacografo digital ) considerarse como una actuación que se necesita justificar ante cualquier situacion de fraude y manipulacion del tacografo.   

 En el caso de control en carretera un agente debe considerar este procedimento corecto y junto con los registros automaticos ( tacografo ) , entrada manuales y certificados de actividades , entender como corecto este tiempo entre el dia en curso y 28 anteriores . 

Aceasta e textul original , il traduceti , sa nu.ziceti ca traduc ce vreau eu .

Cristian , paralela.cu acei care aduc camioane noi /second am facut-o ca sa vezi /vedeti de ce are nevoie de atestat ,si nu.toate sunt sub activitati de transport comercial ci inscrise pe persoana simpla , ca un autoturism . iar  daca doriti puteti sa  consultati ultima actiune a politiei plus isctr in care au sanctionat cateva ,, transporturi rutiere ,, similare fara atestat si fara ,, domeniu ,, de activitate . 

Referitor la opinia Cecor , fiind cel care face procedeul de aplicare si invata agentii in Romania , nu am nimic de obiectat , poate oricand schimba ,, textul ,, si poate schimba zi de zi procedeul ,  desi intrebarea ar fi , de ce celenante activitati ca derogate sunt insemnate  si aceasta nu ??  

 

 

 

     

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Activitatea de transport interpretata de noi, adica cea descrisa in postarea initiala, si pentru care eu am exprimat punctul de vedere de mai devreme, are urmatoarele caracteristici: 

- principala activitate a conducatorului auto nu este cea de conducere a vehiculului;

- nu are un caracter permanent;

- aceasta activitate nu are un caracter mixt, adica acest conducator auto nu a fost si nu o sa fie niciodata in situatia de a respecta Regulamentul 561, adica nici inainte de a face aceasta operatiune si nici dupa incheierea acestei operatiuni, el nu o sa conduca vehicule sau o sa desfasoare activitati care intra sub incidenta regulamentului.

De aceea am facut  trimiterea la Nota de Orientare 5, care spune regulamentul se aplică conducătorilor auto care efectuează acest tip de serviciu exclus numai în măsura în care aceștia efectuează, de asemenea, activități care intră în domeniul de aplicare a regulamentului și numai în legătură cu activitățile „incluse” respective.

Ce spune colegul Mario, mai sus, este perfect corect si asa trebuie procedat in cazul in care se alterneaza activitatile IN SCOP cu OUT SCOP. Evident, cele din OUT SCOP trebuie inregistrate, asa cum precizeaza si el. Dar nu am abordat aceasta situatie, in cadrul discutiilor noastre, fiind vorba doar de activitati OUT SCOPE.

Exemplul este urmatorul: Un mecanic auto conduce un autoatelier de interventii si reparatii mecanice, in jurul atelierului service (sediului), cel mult 100 km. Activitatea lui principala nu este cea de conducator auto, nu are cunostinte profesionale in acest domeniu. Efectueaza aceasta activitate de mecanic de mai bine de 10 ani. In toata aceasta perioada trebuia sa utilizeze functia OUT OF SCOPE  a aparatului tahograf?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Deci eu ce fac 

cu diagrame sau fara

cu atestat sau nu

e greu pana la urma decizia tot mie cred ca mi apartine 

adica eu o da pun cu siguranta o diagrama sau mai multe si o as Vad ce o sa se intample 

pe restul Nu le am

pai daca tot Nu se aplica regulamentul in acest caz Nu cumva as putea as circul in orice zi inclusiv Duminica toata Ziua ?

de ce sa plec luni la ora zero si Nu Duminica la ora 8 dimineata?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.