Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Intrebari de "student":)


Postări Recomandate

  • Members

Buna seara.

As dori cateva sfaturi in privinta cu soferia :) Vreau sa fac categoria C-E, si sa incep de jos, sofer distributie pe B sau C. Cred ca ar fi greu ca si incepator sa ma angajez direct pe C-E. Ar fi ok sa fac C-E sau mai intai sa fac doar C-ul si dupa un timp si C+E. Care ar fi solutia mai viabila si din punct de vedere financiar?

In al doilea rand ca si sofer de tir ai nevoie de ceva cunostiinte de mecanica. Ar fi posibil sa le inveti din mers, se predau cursuri de mecanica ca la carte la ore? Daca urmez un curs de mecanica de 3 luni cu practica inclusa ar fi de un ajutor observabil?

 

Iar nu in ultimul rand credeti ca as putea un gasi un GPS cat de cat decent pana la 500 de lei. M-am uitat pe emag la reviewuri dar parerile sunt impartite.

 

Multumesc mult de sfaturi.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Bine ai venit pe forumul nostru..o sa incerc sa iti dau eu citeva raspunsuri la intrebarile tale...

Trebuie sa tii cont totusi de faptul ca in aceste zzile scolile de soferi profesionisti nu mai sunt ce au fost si scot soferi ''posesori de carnet''..pe banda rulanta..Dupa terminarea scolii singurul avantaj este ca esti posesorul carnetului..in rest...apa de ploaie...si aici intervine posesorul..Daca e un baiat care vrea sa invete si sa nu fie dus de val pune mina pe legislatia din domeniu si invata...teorie..ulterior incepind practica  nu se incovoaie prea mult...

Acum...daca vrei sa devii sofer profesionist si dispui de bani e bine sa faci C si E de prima data...daca nu..no...dupa posibilitatile fiecaruia.

.Fiind posesor de carnet trebuie sa gasesti un loc de munca...in functie de norocul si dorinta fiecaruia poti gasi pe un 3,5t...pe 7,5...sau pe tir [mergem pe intelesul tuturor ca in mod normal este o alta denumire] asa ca aici nu conteaza in opinia mea...nu sunt adeptul ca un incepator trebuie sa inceapa neaparat de ''jos''..ci de unde poate dar in schimb sa isi dea silinta sa invete cit mai bine..Proverbul cu ''meseria se fura'' e foarte bun in meseria noastra..deci atentie mare la unul mai vechi cum procedeaza si cum face manevrele..

Mecanica...pfff...sincer cred ca vei invata din mers...iarasi nu sunt adeptul de a fi sofer mecanic..dar ceva cunostiinte elementare e bine sa ai pentru urgente...de exemplu probleme pe alimentare sau pe electrica...

Gps....gasesti ceva bun ..uitate pe forumul nostru la sectia navigatoare..sunt citiva baieti buni care se ocupa cu asta...iti dau si sfaturi...rasfoieste forumul si le gasesti..cam asta ar fi in mare...in rest...pofta de munca si de invatat sa ai...bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Legislația e coloana vertebrală în meseria asta și te ajută s-o ții și pe a ta dreaptă. Deci învață legislația bine de tot, vei vedea că încrederea în forțele proprii va crește exponențial. De-asemenea, te va ajuta să te angajezi  unde vrei, nu unde poți.

Verifică (în principal aici) tot ce auzi de la șoferii bătrâni de prin parcări. Nu lua din prima de bun tot ce auzi, chiar dacă respectivul are permisul de-o seamă cu tine... Dacă vrei să înveți, forumul și userii o să te susțină.

Și ca și sfat de la mine... ''Angajează-te oriunde, dar fii pregătit să pleci (demisionezi) în orice secundă''. O să-l înțelegi tu sfatul ăsta mai târziu :D

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.