• advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
ioanditu

Amenda persoana juridica!

5 posts in this topic

Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de primirea unei amenzi, la un control ISCTR.Am fost controlat, in urma cu cateva zile, de catre ISCTR si mi-a gasit o odihna redusa de 24h fara recuperare, pentru care mi-a  dat o amenda de 4000 lei. Tin sa precizez ca sunt atat administratorul firmei de transport cat si sofer. Intrebarea mea este de ce mi-a facut amenda pe persoana juridica si nu pe persoana fizica?(diferenta este ca la persoana fizica ameda ar fi fost 600 lei) , mai ales ca un la un caz identic ( unui coleg care este la fel atat administrator cat si sofer) a primit amenda pe persoana fizica nu juridica!( in fond soferul ca si angajat a gresit nu firma de transport) , nu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Acum 8 ore, ioanditu a spus:

in fond soferul ca si angajat a gresit nu firma de transport

Răspunderea este de ambele părți. Firma răspunde în solidar cu șoferul, deoarece este OBLIGATĂ să creeze condițiile necesare desfășurării activității în conformitate cu prevederile legii. Iar amenda a fost aplicată persoanei controlate (în cazul tău, persoanei juridice).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ord 37/2007 , art: 8  zice asa :

hh) nerespectarea obligatiei de a recupera intervalul redus din perioada de repaus saptamanal normal, pana la sfarsitul celei de-a treia saptamani, conform prevederilor art. 8 alin. (6) din Regulamentului (CE) nr. 561/2006. (4000-6000 companie)                                                                                                           Legea este una singura .(citeste macar ordonanta 37 ca pe viitor sa nu mai crezi toate bazaconiile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc colegi pentru raspunsurile date. Cunosc legislatia si nu contest faptul ca am gresit! Eram nedumerit in privita acordarii unei sanctiuni societatii de transport, cand angajatul se face vinovat. Faptul ca am uitat sa recuperez intervalul redus, nu ma disculpa. Inca o dava va multumesc, o seara faina tuturor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now