Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Cum conduc fara card tahograf


Postări Recomandate

  • Members

Salutare, am o mica mare problema si suna cam asa. De doua saptamani cardul nu mai vrea sa se descarce pentru verificarea lui trimitere date la vosa toate cele. Cardul functioneaza corect in tahograf nu am sesizat nimic. Cei de la firma mi-au spus ca una e sa functioneze in tahograf si alta e sa il descarce. Doua operatii diferite si la mine e problema ca nu vrea sa il descarce (am incercat in doua dispozitive, problema e doar pentru descarcat) Intrebarea mea e cum se lucreaza cu aparatul tahograf fara card ? Probabil va trebui sa fac asta incepand de luni 09.01.2017 si tot atunci sa il trimit pe cel cu probleme la ei pentru schimbare

Editat de playon80
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

1=printari ai incercat sa faci atunci cind ai lucrat..la terminarea duratei zilnice de condus..sau de munca.. de exemplu..?? daca da...timpii de munca pe perioada lucrata au fost corect inregistrati ..?? daca iarasi da...ai lucrat doar pe un camion sau ai schimbata mai multe..?? daca din nou raspunsul este da atunci problema nu este la cardul tau..el functioneaza corect..dispozitivul lor are probleme..

2= introducere manuala la ce..?? ..daca nu introduci un card in el nu ai cum sa faci intrari manuale..insa poti face o printare la inceput de program...scrii ceva pe ea..[si aici as dori sa descoperi tu ce..ca de ..doar esti si tu sofer..citeste articolul 35]..si la sfirsit ..iar printare..

Colegul tea indrumat corect...articolul 29 te intereseaza pe tine..alineatele ar fi astea...spor la citit..

4) În caz de deteriorare, funcționare defectuoasă, furt sau pierdere a cardului de conducător auto, conducătorul auto solicită înlocuirea acestuia, în termen de șapte zile calendaristice, autorităților competente ale statului membru unde își are reședința curentă. Autoritățile respective furnizează un card de înlocuire în termen de opt zile lucrătoare de la data primirii unei cereri detaliate în acest sens.
(5) În circumstanțele prevăzute la alineatul (4), conducătorul auto poate continua să conducă fără cardul de conducător auto timp de maximum 15 zile calendaristice sau o perioadă mai lungă dacă acest lucru este necesar pentru întoarcerea vehiculului la locația sa de bază, cu condiția ca conducătorul auto să poată proba imposibilitatea de prezentare sau utilizare a cardului în această perioadă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators
Acum 3 ore, playon80 a spus:

ma gandeam la un video ceva cu introducere manuala .. 

Salut . Nu poti face introduceri manuale in numele tau ca nu ai card introdus . 

Problemele legate de descarcare card se produc in general din cauza firmelor care blocheaza descarcarea pe firma , prin cardul firmei , ca altcineva in afara de autoritati sa nu poate scoate date de pe card /tahograf . E posibil ca la o firma anterioara sa fie blocata descarcarea iar la noua sa nu poti descarca , nefiind scoasa blocarea . Le fel e posibil sa fie o eroare de aparat sau card , greu de dedus . 

Articolul 29 Regulamentul 165/2014 

Cardurile de conductor auto furate, pierdute sau defecte

(1) Autoritățile emitente in evidena cardurilor de conductor auto emise, furate, pierdute sau defecte pe durata unei perioade cel puin egale cu durata valabilității.

(2) În caz de deteriorare sau funcionare defectuoasa cardului de conductor auto, conductorul auto returneazcardul autorității competente a statului membru unde îi are reedina curent. Furtul cardului de conductor auto face obiectul unei declaraii oficiale adresate autorităților competente ale statului unde s-a produs furtul.

(3) Pierderea cardului de conductor auto face obiectul unei declaraii oficiale adresate autorităților competente ale statului membru emitent i autorităților competente ale statului membru de reedință curenta conductorului auto, dacacesta este diferit.

(4) În caz de deteriorare, funcionare defectuoas, furt sau pierdere a cardului de conductor auto, conductorul auto solicitînlocuirea acestuia, în termen de apte zile calendaristice, autorităților competente ale statului membru unde îi are reedina curent. Autoritățile respective furnizeazun card de înlocuire în termen de opt zile lucrtoare de la data primirii unei cereri detaliate în acest sens.

(5) În circumstanele prevzute la alineatul (4), conductorul auto poate continua sconducfrcardul de conductor auto timp de maximum 15 zile calendaristice sau o perioadmai lungdacacest lucru este necesar pentru întoarcerea vehi­ culului la locaia sa de baz, cu condiia ca conductorul auto spoatproba imposibilitatea de prezentare sau utilizare a cardului în aceastperioadă 

 

Legea spune ca nu se poate conduce un camion echipat cu tahograf digital fara a fi posesor de card valabil si al folosi ,  deci articolul de mai sus trebuie inteles intodeauna ca un caz de forta majora cand pe perioada cursei se defecteaza , se pierde /fura cardul iar interpretarea lui este , dupa cum se observa , de intoarcere , nu o pornire in cursa , cu probarea nefolosiri lui . Asta e forma legala , restul de interpretari sunt rastalmaciri incorecte , nu poti incepe o cursa noua , de vei face asta e riscul tau . Repet interpretare legala . 

Forma de declarare furt /pierdere , defect si eliberare e definita destul de clar si usor de inteles . 

Ce trebuie sa faci : 

Articolul 35

Foile de înregistrare i cardurile de conductor auto deteriorate

(2) În caz de deteriorare, funcionare defectuoas, pierdere sau furt al cardului de conductor auto, conductorul auto:

(a) la începutul traseului, impriminformaiile detaliate privind vehiculul pe care îl conduce i introduce pe documentul imprimat:

  1. (i)  informaiile detaliate care permit identificarea conducă­ torului auto (numele, numrul cardului de conductor auto sau al permisului de conducere), inclusiv semntura sa;

  2. (ii)  perioadele menionate la articolul 34 alineatul (5) litera (b) punctele (ii), (iii) i (iv); 

  3. (b) la sfâritul traseului, impriminformaiile privind perioadele de timp înregistrate de tahograf, înregistreaztoate perioadele consacrate altei munci, perioadele de disponibi­ litate i de repaus efectuate de la imprimarea informaiilor la începutul traseului, atunci când aceste informaii nu au fost înregistrate de tahograf, i marcheazpe document detaliile care permit identificarea conductorului auto (numele, numrul cardului de conductor auto sau al permisului de conducere), inclusiv semntura sa.  

     

    Daca mai sunt neclaritati .... ?? 

     

     

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

multumesc de raspunsuri, neclar ar mai fi in ce situatie sunt cu acest card, defect nu e, functionare defectuasa nu e pentru ca am schimbat 3 unitati si am lucrat cu el fara probleme, problema ar fi doar la descarcare. ce actiuni ati lua daca ati fi in situatia mea ? nu stiu ce anume sa bifez atunci cand completez aplicatia pentru card, cea mai apropiata fiind nefunctionare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.