Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

camion de 7,5 tone apicol


liviualina

Postări Recomandate

  • Moderators

cred ca asta e camionul care lai adus acasa de prin uk...si atunci ai avut intrebari si noi am incercat sa iti dam raspunsuri....Incercam din nou...in conditiile spuse de tine este iarasi la exceptiile regulamentului 516...dar se supune regulilor de circulatie,trebuie itp..si restul...La intrebarea ta ..poti conduce avind categoria respectiva pentru camion...bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • Members

Salutari! Am și eu o nelămurire referitoare la aceste autovehicule care se încadrează la excepțiile din 516. Dacă nu este obligatorie utilizarea tahografului de ce stațiile itp solicita verificarea acestuia? Am avut recent o asemenea speța și nimeni nu a reușit sa-mi dea o soluție legală. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Utilizarea sau neutilizarea tachografului in anumite situatii nu are nimic de-a face cu verificarea tachografului si a limitatorului de viteza [daca are asa ceva].Verificarea se face la maxim 2 ani periodic.Montarea tachografului pe auto care depasesc 3,5 tone este OBLIGATIE...prin lege...si atunci esti obligat sa faci verificarea tachografului montat pe auto chiar daca tu il folosesti la exceptii.De aceea statia ITP ti-a cerut verificarea..pacat ca nu a stiut sa iti spuna imediat si legea...care e pe toata UE..nu numai in RO..

O noua reglementare (Regulamentul nr.561/2006) a fost publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene pe 11 aprilie 2006, care amendeazaregulamentele Consiliului 3821/85 si 2135/98 privind utilizarea aparatelor de inregistrare a perioadelor de conducere, pauzelor si perioadelor de odihna ale soferilor si inlocuieste Regulamentul Consiliului 3820/85 privind perioadele de conducere ale soferilor.

Regulile privind utilizarea aparatelor de inregistrare au fost amendate pentru a aplica utilizarea obligatorie a tahografului digital si au intrat, aproape toate, in vigoare, incepand cu 1mai 2006. Inlocuirea regulilor existente privind perioadele de conducere ale soferilor, care includ schimbari ale domeniului de aplicabilitate ale regulilor, vor intra in vigoare incepand cu 11 aprilie 2007.

 Echiparea e obligatorie cu tahografe digitale la noile autovehicule inmatriculate de la 1 mai 2006

·        

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.