Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

cpi vs cpc


adryanb27

Postări Recomandate

  • Members

buna ziua. am sa incerc sa descriu o situatie in care ma aflu. fost posesor al unui permis ABCE anulat in 2015, posesor de CPC marfa generala care mi/a expirat in 03.2017.

in decursul acestui an, mi/am recapatat carnetul BCE si am nevoie sa imi obtin un nou atestat in urma celuilalt (am inteles ca asa s/ar numi aceasta preschimbare/reinoire) la scolile de atestate mi se spune ca trebuie sa sustinu examen CPI, ca nu am permis inainte de 2009. si ma zbat sa gasesc litera de lege, in care se precizeaza conditiile de obtinere atestatului CPC (de care am eu nevoie) fiindca nu cred ca ma incadrez in art. 2 punctul 4 unde se spune destul de clar despre obtinerea CPC: scutiti de la CPI se incadreaza posesorii categoriilor obtinute anterior 2009. (xulescu, cu permis din 2012 si atestat CPI, la fel si yulescu cu permis din 2000, pt preschimbarea atestatului sustin CPC!) eu de ce CPI?

aveti idee de ce mi se face acest abuz? ma poate ajuta cineva cu o informatie?

multumesc. daca am omis ceva, sau am scris unde nu trebuie va rog sa ma iertati.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Salut...cel mai bine pentru tine ar fi sa suni direct la ARR...sau sa te duci la sediul lor...aici ai un link cu adresa si telefonul lor..

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwje_OGSr8DTAhXCCMAKHSvhDQEQFggiMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.arr.ro%2Fagentii-teritoriale-arr_doc_86_agentia-teritoriala-arr-arad_pg_0.htm&usg=AFQjCNFjaJOIn4kIYHbpyuEdp0QgwJA-9w

De ce iti spun asta...deoarece tu avind permisul anulat a trebuit sa dai examen teoretic [sala] si practic din nou...Trebuie sa vezi ce zice exact in hotarirea judecatoreasca referitor la calitatea de conducator auto avuta atunci..Daca tia fost anulat si cursul de atestare...tu redobindind  in 2017 permisul trebuie sa faci cursul initial..CPI-ul..Daca nu a fost anulata atestarea ta ca profesionist atunci cred ca exista o modalitate de a arata ca tu ai permisul din data de...[inainte de 2009]..si ca lai redobindit..Noi facem supozitiii in acest moment...De aceea cel mai bine te poate indruma un membru ARR.....Asaa..noi poate te indrumam aiurea...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

ordonanta 109/2005 o ai aici...

Art. 10.

(1) Orice conducător auto care efectuează operațiuni de transport rutier, ce fac obiectul prezentei ordonanțe de urgență, are obligația de a urma cursurile de pregătire profesională ale căror tematică și mod de organizare sunt stabilite de autoritatea competentă.

(2) Cursurile de pregătire profesională prevăzute la alin. (1) se finalizează cu un examen. În urma promovării examenului se eliberează un certificat de competență profesională.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Acum 3 ore, adryanb27 a spus:

permis ABCE anulat in 2015

 

Acum 3 ore, adryanb27 a spus:

in decursul acestui an, mi/am recapatat carnetul BCE

Afirmații contradictorii. Tu în realitate ai obținut un al doilea permis de conducere, susținând un nou examen, nu ai ''recăpătat'' nimic înapoi. Primul permis a fost anulat, (nu suspendat)... cel puțin așa înțeleg din ce spui. Greșeala ta este asta:

Acum 4 ore, adryanb27 a spus:

posesor de CPC marfa generala care mi/a expirat in 03.2017.

Acel CPC a devenit invalid în momentul anulării permisului (dacă-l mai ai, uită-te pe el și vezi că are seria permisului anulat scrisă pe el).

Nu e vorba de nici un abuz, pe permisul pentru care soliciți atestat acum ai trecute datele la care ai obținut diversele categorii și cum vechiul permis a fost anulat (repet, nu suspendat) tu apari cu data de obținere ca fiind 2017. deci... CPI.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

am sa incerc sa raspund:

Cristian_

nu am gresit cu nimic. ABCE anulat in 2015. in febr 2017 am luat B, martie 2017 C, aprilie E. atat imi permit sa fac acum. A la toamna. nu se face scoala din nou. dar ai multa zoala cu legea si incompetenta din institutii. legal ai dreptul sa iti reiei gradele prin examene sala+traseu avut anterior. aici te lovesti de scolile de soferi care nu perea le convine sa iti de tie 1 ora sa dai examenul masina. sau pur si simplu nu stiu. + de politistii de la examinari nici nu mai vorbesc, si iti spun ei sa mergi sa vezi legea... si ai multa munca sa le demonsrezi ca is habarnisti.

Exact, nu am recapatat nimic, si eu tot incercam sa le explic ca nu e nici o redobandire asta! aici ai dreptate, dar nu asta conteaza.

Acel CPC, nu exita nici o baza legala sa ti/l anuleze cineva! are seria permisului si are seria lui, si data obtinerii categoriilor. ce legatura are asta?

revin la articolul 2, unde se explica modalitatea de obtinere a certificatului de pregatire profesional initial, numit CPI, si exceptiile sale. iar in articolul 3, modalitate de obtinere a certificatului profesional continu, CPC! care la mine si/a pierdut in urma cu o luna valabilitatea, a expirat. repet: Nimeni nu poate sa anuleze acel act, doar arr!

http://dan-caragea.ro/wp-content/uploads/2015/12/Normele-privind-pregătirea-și-atestarea-profesională-a-anumitor-categorii-de-conducători-auto-Anexa-2-la-OMT-1214.pdf

(ps. in urma hot judecatoresti, conducere autoturism neinmatriculat, mi s/a anulat permisul. fara interziceri sau alte chestii)

Spuneti voi cum se anuleaza un atestat CPC, si cum se obtine unul nou in urma celuilalt?

 

Cico_

art 10, 1-2 de care pomenesti, spune ca tre sa faci cursuri si sa sustii un examen. ok!. dar aici vorbim de ce fac eu cu atestatul din portofel? ii dau foc? :)

maine merg la ARR, si am sa revin cu intamplarea. multumesc de conversatie si raspunsuri.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Fii atent aici:

Tu ai avut un permis A BE CE cu seria 1234. Atestatul care l-ai avut, l-ai obținut în baza acelui permis și avea seria 1234. Conform legii, condițiile de obținere a unui atestat impun deținerea în prealabil a unui permis. Ție ți-a fost anulat permisul A BE CE cu seria 1234, iar din acel moment atestatul a devenit nul/invalid. Atestatul nu a fost anulat de către o autoritate competentă, în urma unui motiv temeinic, el doar a devenit nul (fără permisul în baza căruia a fost emis, evident că devine nul de drept).

Acuma, anularea dreptului de a conduce autovehicule impusă de instanță, a dus la anularea permisului și invalidarea atestatului. Tu ai făcut școala din nou și ai obținut un nou drept de a conduce autovehicule. Așa se interpretează situația d.p.d.v. juridic. Iar reglementările privind obținerea atestatului se aplică situației curente.

Situația ta curentă este: permis BE CE, cu seria 5678, obținut în 2017. În consecință, examinare CPI.

* Tu de fapt vrei să ți se ia în considerare prima obținere a categoriilor, ca să treci direct la CPC, dar așa ceva nu este posibil Prima obținere ți-a fost anulată, deci nu se ia în considerare. Poți insista cât vrei și poți să te cerți cu cine vrei tu, în realitate așa stau lucrurile. Ești liber să nu mă crezi.

P.S. Scriu dintr-o altă locație decât cea obișnuită și nu am acces la legislație, dar o să revin cu argumentele legale care se aplică situației tale.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

as vrea sa vad si eu legea in care atestatul x se retrage/anuleaza pentru ca nu corespund seriile. sau ceva ca ele ar merge mana in mana altfel devin nule/invalide. aici nu prea merge ce crede baba Nuta, si ce ia ea in considerare, conteaza ce spune legea, motive/cazuri de anulare a atestatului, si/sau de obtinere ale acestuia.

sa inteleg ca daca tu, te muti in germania, si acolo iti mai adaugi o categorie la permis, (sau poate il schimbi cu unul german), iti pierzi atestatul? (sau nus ce exemplu sa iti dau de schimbare al permisului/seriilor) de ce?

deci daca nu e nici o baza legala de anulare, el are valoare. sa facem un exercitiu de imaginatie. sa zicem ca imi expira atestatul in 2018. sau imi luam carnetul mai repede. eu nu mai puteam sa folosesc atestatul ca ce? ca nu corespund seriile? nicaieri nu spune ca atestatul x merge pana la moarte cu permisul 1234.

`` Ție ți-a fost anulat permisul A BE CE cu seria 1234, iar din acel moment atestatul a devenit nul/invalid `` daca imi poti tu da legea asta, jos palaria.

repet: nu am facut nici o scoala. cum nu am sa fac nici cand am sa dau A mai departe sa imi reiau categoriile avute anterior. maine daca imi fac dosaru, merg si imi dau examenul, sau poimaine cand vreau eu. asa spune legea, ca ce crede/interpreteaza baba nuta  e prea putin important. da, e un nou permis!

nu vreau eu sa imi recunoasca un document ce nu mai exista, adica sa mi se ia in considerare un alt permis. vreau sa recunoasca ca am acest CPC, sau sa imi spuna in baza carei legi/articol/etc se anuleaza. si daca nu exista, sa ma lase sa imi prelungesc acest atestat care a expirat, in conditiile care le impune legea al acestui atestat.

eu te inteleg si pe tine, ca zici ca am permis nou, alte serii. mai adug si eu conditia ca sa fie permisul inainte de 2009. dar astea nu sunt conditii la expirarea unui atestat CPC. iar odata neanulat, am dreptul sa il folosesc, nu crezi? daca mai era valabil, trebuia sa merg la ei si sa mi/l preschimbe, cum ca a intervenit o schimbare a datelor permisului. categoriile sunt... data obtinerii cateriei si seriile nu. sa mi/l anuleze, dar in baza carei legi, nu ca asa vrea tanti mitza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

cand mi/a trecut un an de la pronuntarea sentintei (din iunie 2015), m/am prezentat la politia rutiera in vederea situatiei permisului meu, cam la sfarsitul lui 2016. acolo, permisul meu figura ca retinut. a trebuit sa ma intorc la judecatorie, sa cer legalizare acelei hotarari si sa o duc la ei. institutiile nu comunica intre ele. am depus o cerere de solutionare a permisului si acea hotarare, ji in baza acestora am primit o solutionare (act, foaie) in care scrie:

catre, domnul adrian, va facem cunoscut ca in baza sentintei penale x, conform prevederilor oug y, v/a fost anulat dreptul de a conduce autovehicole incepand cu data z. in caz ca sunteti depistat ...conform art 335 alin 2 fapta constituie infractiune in reginul circulatiei. (act ce mie mi l/a trebuit + hot jud, la dosarul de examinare permis)

*deci sa imi dea si arr, o asemenea solutie. in care sa precizeze legea/articolul si motivele anularii situatiei certificatului meu profesional.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

tu in loc sa mergi la ARR te certi cu noi...cum ar veni...Iti spusesem ca cel mai corect este sa intrebi la ei...In momentul in care pui aici o intrebare te astepti sa iti raspunda si baba Nuta...ca de aia ai intrebat aici...Nu vroiai raspuns de la baba Nuta..atunci nu intrebai aici..te duceai la autoritati...Revenind....si eu si Cristian ti-am dat sfaturi din punctul nostru de vedere...Poate exista vreo chichita pe undeva..nu stiu...In acest moment tu ai avut un permis ANULAT...In vederea redobindirii unuia nou nu a trebuit sa faci scoala din nou ci doar sa dai examenele ..sala..traseul..facind si cite un dosar..pentru fiecare categorie in parte...Redobindind permisul si avind pe el cel putin categoria C te poti inscrie la un curs de calificare...ACUM apare problema importanta pe care tu trebuie sa o clarifici...

1=Daca pe permis e trecuta  data de cind ai luat prima data categoria..respectiv data de..sa zicem...aprilie 2008...tu le arati celor de la scolile cursanti ca tu ai permisul de dinainte de 2009...si nu esti nevoit sa faci CPI ci trebuie sa faci doar CPC........

2= Daca acolo apare ca ai luat permisul  in 2017..fara a arata nimic...ca data ..ei considera ca tu ai permis nou si atunci se supun legislatiei existente...si te pun sa faci CPI si apoi CPC...

Iarasi discutam doar ca sa avem ce discuta...Ai fost la aceiasi scoala unde ai facut si CPC-ul..? Daca da...le ziceai...bai..eu aici am facut..cum vrei sa fac iar cpi cind eu am cpc...

3= conform anularii permisului fiind profesionist este posibil ca sa ti se retraga automat si calificarea profesionala....de aia iti spusesem sa vezi hotarirea si sa vezi ce spune exact in ea..referitor la acest aspect...Ma uit prin legislatie si revin ca sa iti arat unde scrie ca cpc-ul nu e valabil daca nu are aceiasi serie cu permisul de conducere...nu retin acum exact numarul si articolul..

ps..noi discutam..nu o lua ca si cum te-am certa...

Dps2= Daca aveai permisul cu C-ul inainte de expirare si faceai reinnoirea cartelei tachografice scapai de tot balamucul asta...

''

Înnoirea cartelei
În vederea innoirii cartelei conducatorului auto, titularul va depune, cu cel puţin 15 zile înainte de data expirării, la ARR, un dosar care va cuprinde documentele prevăzute (ca la obținere), împreună cu dovada efectuării plăţii tarifului pentru innoirea cartelei conducatorului auto.

Pentru a putea ridica noua cartela, care va avea o valabilitate de 5 ani de la data eliberării, conducătorul auto o va returna pe cea veche, în caz contrar urmând sa se perceapă tariful pentru eliberarea unei cartele noi.

Termen de maximum 5 zile de la data solicitării, sau comunicarea în scris a refuzului motivat al innoirii, după caz.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Acum 5 ore, adryanb27 a spus:

as vrea sa vad si eu legea in care atestatul x se retrage/anuleaza pt ca nu corespund seriile.

Anexele nr. 1-8 la OMT nr. 1214/2015

Citat

Art. 9

(2) Când se constată, cu ocazia controlului în trafic, că datele menționate pe un CPI sau CPC nu corespund în totalitate cu cele menționate pe alte acte, certificatul se reține și se transmite la Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. în vederea preschimbării.

După cum vezi, dacă nu-i la fel cu permisul, atestatul îți va fi retras. NU anulat, NU suspendat, ci retras în vederea preschimbării. Preschimbare pe care articolul anterior celui citat te obligă s-o faci tot tu.

Ție ți-au anulat permisul, da? Deci din start situația documentelor tale s-a modificat (pe de o parte) și nici nu mai putea fi restabilită (pe de altă parte). Conform articolului citat, această situație dădea dreptul oricărui agent să-ți rețină atestatul, în vederea preschimbării. (proces pe care nu-l puteai urma din cauza lipsei permisului, dar pe agent nu-l mai interesa asta, el a descoperit neconcordanța, ți l-a luat).

Acum 5 ore, adryanb27 a spus:

sau ceva ca ele ar merge mana in mana altfel devin nule/invalide

Se aplică aceleași reglementări din aceleași norme, respectiv exact primul articol din capitolul dedicat șoferilor de la marfă:

Citat

Art. 1

(1) Pentru a-și putea exercita ocupația conducătorii auto titulari ai permiselor de conducere corespunzătoare pentru cel puțin una din categoriile C1, C1E, C și CE, respectiv D1, D1E, D și DE, trebuie să dețină un nivel minim de cunoștințe necesare desfășurării profesiei, cunoștințe ce trebuie actualizate periodic.

Iar în continuare articolul 3 întărește:

Citat

(3) Certificatul de calificare profesională inițială, denumit în continuare CPI, și Certificatul de calificare profesională continuă, denumit în continuare CPC, reprezintă dovada calificării profesionale inițiale, respectiv dovada pregătirii profesionale periodice a conducătorului auto, și pot fi obținute conform prevederilor prezentelor norme.

Aceste două articole stabilesc că ele merg mână în mână (la care se mai pot adăuga încă o serie de alte prevederi care delimitează această situație, pornind de la Codul Muncii, dacă vrei). Trebuie permis de conducere adecvat să conduci un camion și atestat să poți munci. Din acest punct încolo, nu mai poți separa cele două documente, ele merg ''mână în mână'', chiar dacă juriștii n-au folosit această expresie când au stabilit forma scrisă a legii. Și tot normele din care am citat până acum, obligă la deținerea unui permis ca să poți accede inclusiv faza de începere a studiilor specifice (nu te poți înscrie la școală dacă n-ai permisul potrivit).

Acum 6 ore, adryanb27 a spus:

sa inteleg ca daca tu, te muti in germania, si acolo iti mai adaugi o categorie la permis, (sau poate il schimbi cu unul german), iti pierzi atestatul? (sau nus ce exemplu sa iti dau de schimbare al permisului/seriilor) de ce?

Nu poți adăuga o altă categorie unui permis obținut în România, într-o altă țară. Permisul de conducere românesc se poate preschimba într-o altă țară, dar în condițiile legii din statul respectiv (și nu sunt toate la fel). Preschimbatul permisului într-o altă țară și situația atestatului după preschimbare depinde de reglementările statului respectiv. Din câte știu, majoritatea legislației U.E. este armonizată la un nivel destul de amănunțit, deci cel mai probabil că, odată preschimbat permisul, vei fi nevoit să preschimbi și atestatul. Cu alte cuvinte, schimbi permisul și riști să te afli în situația descrisă la articolul 9.

Dar, scuză-mă... n-o să mă apuc acum să studiez legislația fiecărui stat în parte doar ca să te luminez pe tine. Ideea este că preschimbarea permisului și statutul atestatului după aceea depinde de fiecare stat în parte.

Acum 6 ore, adryanb27 a spus:

deci daca nu e nici o baza legala de anulare, el are valoare.

Afirmație nefondată. Te îmbeți singur cu apă rece. După cum vezi sunt destule argumente legale ce fac atestatul ''nul de drept''. Anulare e una și a deveni nul e alta, asta ca să înțelegi și tu. Anularea este o acțiune, a deveni nul este o consecință. Anularea permisului (dreptul de a conduce), drept de care ai nevoie ca să poți deține atestat, duce la nulitatea atestatului. Simplu ca bună ziua.

Acum 6 ore, adryanb27 a spus:

sa zicem ca imi expira atestatul in 2018.

:D Cum să presupunem așa ceva când el devine nul odată cu permisul?!!

 

Acum 6 ore, adryanb27 a spus:

imi luam carnetul mai repede. eu nu mai puteam sa folosesc atestatul ca ce? ca nu corespund seriile? nicaieri nu spune ca atestatul x merge pana la moarte cu permisul 1234.

Pe lângă că atestatul era deja nul, tu intrai sub incidența articolului 9, aliniatul 1, respectiv obligația de a preschimba atestatul deoarece au intervenit modificări în datele de pe alte documente. Iar noul document avea seria 5678, iar categoriile obținute în anul curent, iar conform legii tu trebuie să ai categoriile obținute înainte de 2009 sau să ai deja un CPI valid, ca să poți susține CPC. Tu nu ai nici una din aceste condiții îndeplinite.

Cum ți-am spus și în postarea anterioară, anularea dreptului de a conduce duce la ne-luarea în considerare a documentelor avute (nici permis, nici atestat). Ai avut un drept, ți-a fost anulat. La revedere.

Nu-ți mai citez restul de comentarii, pentru că am impresia că vorbesc degeaba, tu o ții pe a ta, că dacă nu ți l-a anulat cineva anume, atestatul e valid. Insiști cu tâmpenia asta. În momentul în care permisul ți-a fost anulat, tu nu te mai încadrai în prevederile normelor pe care ți le-am tot citat. Orice modificare ești obligat s-o anunți și să te pui ulterior în ordine. N-a venit nimeni să-ți zică ''Vezi că și atestatul se anulează'', dar erai obligat să te pui în ordine. Numai că... imposibil. Și mai mult de atât... cum să ceri să ți se recunoască deținerea unui drept adăugat suplimentar unui drept anulat?!!

În plus, repet, legea se aplică situației curente. Nu e nimeni obligat să-ți dea ție nu știu ce hotărâri și rezoluții care să sune sau să dispună ce vrei tu. Dacă nu există prevederi specifice cazului tău, asta nu înseamnă că se pot crea altele după bunul plac. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

:D Poftim, ca să te luminezi definitiv:

Citat

Art. 10

(2) Certificatele CPI și CPC emise de Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. devin nule dacă pentru obținerea lor au fost prezentate documente conținând informații false sau eronate, ori au fost eludate orice prevederi legale aplicabile.

Și conform dicționarului juridic

ELUDAREA LEGII = încălcare sau nesocotire intenționată a dispozițiilor legale cu prilejul încheierii sau executării unui act juridic. Este sancționată cu nulitatea actului juridic.

Dacă tu crezi că te poți pi*a pe lege și să susții că atestatul rămâne valid chiar dacă permisul a fost anulat (nesocotești intenționat obligativitatea de a fii titularul unui permis potrivit și valid pentru a putea obține și deține atestat), uite că legiștii au avut și astfel de ''șmecheri'' în minte când au redactat forma scrisă a legii și ți-au scris un paragraf dedicat.

În momentul în care permisul a fost anulat, prevederile legale pentru obținerea și deținerea unui atestat nu se mai aplicau. Deci și atestatul devine nul, din același moment.

P.S. Și cu asta închei discuția pe subiectul ăsta. Ești liber să crezi și să faci ce vrei.

Editat de cri5tian
Post Scriptum
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Si apropo. Am fost azi la Arr, atestatul exista. Expirat. Sa merg mai departe si sa imi fac cursurile adecvate acestuia. Art 3 posesor de cpc continu. Problema e iar la scoli care fac abuz... cand o fie chemati in judecata, pentru ghita posesor de cpc si dupa aia ghita posesor de cpi... sa ii vad pe unde scot ei camasa si incadrarea ce mi se face. A... nu am facut nici o scoala de soferi, cum sustii pentru carnetu nou. Doar unii ce nu cunosc legea o fac. Si stiu cazuri. Noapte buna 

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

:D Mai e un caz aici cu cineva care s-a bazat pe avocat.net și și-a luat amenda vieții prin Spania, deci baftă.

Și tu și avocatul/juristul care-ți face capul mare pe celălalt forum, refuzați să înțelegeți niște chestiuni simple. Pe avocat îl înțeleg, că n-are legătură cu domeniul, dar tu?!!...

În fine. Du-te pe avocat.net și scutește-ne de poveștile tale.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Dupa cum ai observat si tu pe avocatnet iti pot da doar sfaturi..la fel ca aici...atit ca ei cunoasc mai bine legea..dar din pacate nu o stiu pe cea cu reg 561...Si ei te-au indrumat spre ARR..la fel cum iti spuneam eu de prima data..Din pacate tu tot te invirti cind o poti rezolva rapid...Te duci la ARR si ii intrebi...sau si mai bine...scrii online sau trimiti o adresa...ei iti raspund si atunci ai scris raspunsul lor...Cu acel raspuns te duci la scolile care fac cursuri si termini problema...Nu stiu cum de nu gasesti o scoala serioasa..uite dute la ifptr..eu unul ii consider destul de seriosi si pusi la punct..aici ai sucursala din arad..

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiYg5bH-8LTAhUKKsAKHYf8BmUQFggiMAA&url=http%3A%2F%2Fifptr.ro%2Fatestate-arad%2F&usg=AFQjCNEBCSfuSSsGUpx5Hj0Y7LMahazAKA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Am fost. Acolo unde zici. Concluzia: sa dau arr si statul in judecata la cedo. Mi se ingradeste un drept, sa iau un avocat specializat in transporturi si sa cer daune si am sa castig. Ps am fost si la arr. Ei ma trimit la scoli de atestate, si ei inapoi la arr. Am sa revin cu ce am rezolvat, ideea e ca nu mai imi arde sa fac drumuri tre sa invat studiile. Dar probabil ca voi fi si eu unu din sutele in situatia asta obligati sa dea cpi cu cpc in buzunar. Insa probabil ca voi fi primu care o sa ia 100000euroi de pe aceasta ingradire care mi se face. Scoala care are sa dea unui cpcist un atestat cpi, sau arrul care permite asta. Nu va ramane asa, daca nu ne trezim odata din bataile astea de joc in tara asta full de incompetenti.

Editat de adryanb27
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Singura lui soluție este o hotărâre judecătorească care să oblige școlile de șoferi să-i ia în considerare vechiul atestat CPC avut. Dar problema se pune... cum obține o astfel de hotărâre?!! Cu ce argumente se poate cere așa ceva?!!

Așa cum i-am tot spus, problema nu este că atestatul lui vechi este nul (sau chiar valid, cum susține el), căci la o adică, nimeni nu contestă că el a avut un CPC, obținut legal. Nu zice nimeni nimic de treaba asta. A urmat procedurile legale, respectiv calificare inițială, ulterior pregătirea continuă, atestatul, deși expirat acum, era dovada calificării așa cum o cere legea.

Toate bune și frumoase.

A buctat-o și i-au anulat permisul. De atestat nu s-a legat nimeni, nu i-a zis nimeni nimic, iar legea nu prevede nicăieri (explicit) că atestatul devine nul (că el asta vrea să vadă, scris negru pe alb). Dar în realitate exact asta s-a întâmplat. Condițiile pentru obținere și deținerea (folosirea) lui ulterioară sunt foarte clare. Una dintre aceste condiții este deținerea unui permis de conducere adecvat. Acuma... întreabă orice jurist/avocat/judecător... ce se întâmplă când una din condițiile impuse prin lege pentru deținerea unui document nu mai este îndeplinită? ...

Acuma... el, pe undeva pe bună dreptate, vrea ca A.R.R.-ul  și/sau școala de șoferi să țină cont de vechimea în muncă pe care o are și să-i permită înscrierea la cursuri pentru un nou CPC, numai că (și asta se încăpățânează să nu priceapă):

1. normele prevăd o procedură strictă pentru înscriere și anumite condiții; nu există situații exceptate;

Mai exact, legea zice să ai permis înainte de 2009 SAU să deții deja un CPI/CPC, ca să te poți înscrie pentru CPC. Prima variantă cade pentru că actualul permis este obținut în 2017, deci îi rămâne doar a doua variantă. Acuma... și să vrea cineva să-i ia în calcul CPC-ul pe care-l are deja (cel expirat), îi este procedural imposibil, acel CPC a devenit nul în momentul anulării permisului. Și cum nu sunt prevăzute excepții, orice funcționar de la A.R.R. sau angajat de la o școală de șoferi au mâinile legate în această situație. Și sincer... nu e treaba lor să descâlcească necazurile nimănui. Ei aplică normele așa cum sunt ele... asta e.

Nu se pune nici pe departe problema că cineva are ceva cu el, sau că vrea în ruptul capului să-și bată joc de el. Nu. Pur și simplu asta este legea. Incompletă și poate chiar ambiguă, dar asta și atâta este. Nu-i poate inventa nimeni reglementări de dragul lui, din păcate. Repet... nu-i contestă nimeni vechimea... e clar, o are, doar că AȘA cum e legea acum, nu se poate ține cont de ea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Domnule... unde doamne tot vedeti ca tre sa am permis din 2009?

Art 2 spune despre conditiile calificarii initiale. Si art 3 spune despre calificare periodica.

Ce tot aveti cu anii? Arr mi/a confirmat ca azi ca am acel atestat... dar e expirat. Si ce sa mai imi dea daca am actul in mana? Am facut si o cerere... mai vb.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Articolul 2, aliniatul 4, litera b din Anexele 1-8 la O.M.T. 1214/2015, acolo scrie despre anul 2009. Și ți-a spus deja și ăla pe avocat.net, chiar data exactă 09/09/2009. Dar știi ceva?... ia mai bine descurcă-te tu singur. Bântui deja pe două forumuri cu aceeași problemă, doar, doar îți spune cineva ce vrei să auzi. Și mai ești și înțepător pe alocuri, deși n-avem nici unul nici o obligație la tine...

Hai... drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ms. Si scuze deranjul si intepaturi. Alineatul 2 e despre conditiile obtinerii certificatului INITIAL. Initial initial initial initial.... initial. De 300 ori initial.

Iar tu imi anulezi un atestat, la fel ca scoala de atestate. Pe baza a... ca nu corespund seriile sau mai stiu e ce concluzii babesti ca un atestat merge mana in mana cu un permis altfel nu mai exita acel atestat, nul. Domnul meu daca nu corespunde ceva pe atestat, domiciliu litera, nume... etc serii cu realitatea, in cazul unor schimbari, ai obligatia sa mergi la arr sa iti modifice datele (orice litera numar, taxa eliberare atestat) ei ar dori lunar sa o faci. Daca nu o faci politia sau organele pot sa iti retina acel atestat in vederea preschimbarii. Practic vei merge tu si vei plati ducand si act doveditor... copie buletin in caz de domiciliu nume etc si permis in caz de serii etc. 

Nimeni nu iti poate anula un atestat, doar in cazu in care se doveste ca a fost obtinut in conditii ilegale, documente false etc.

Concluziile de la coltu strazii, cum ca un atestat e nul, fiindca nu mai are perechea, permisul din care s/a tras... sunt pe langa legea in vigoare.

Eu totusi imi cer scuze inca odata pentru comentariile acide.  Si multumesc pentru conversatie. Daca rezolv ceva, din respect pentru timpul pierdut de dvs am sa revin. Drumuri bune.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Acum 10 minute, adryanb27 a spus:

Concluziile de la coltu strazii

Mda...

Adevărul este că ai studiat la fel de mult ca și mine... este evident în tot topicul ăsta, de aia îți și permiți să-mi cataloghezi munca, benevolă dealtfel.

Te sfătuiesc prietenește să lași nesimțirea la o parte. Dintre noi doi, nu eu sunt cel care caută un răspuns și nici cel care nu cunoaște legi, deci vezi-ți te rog de lungul nasului. Ai venit aici, ai întrebat, ți s-a răspuns, destul de coerent și cuprinzător, cu argumente legale și sfaturi. Dar nu-ți place ce ți se spune și în loc să-ți vezi de ale tale, începi să dai din gură aiurea.

Du-te frate și războiește-te cu cine vrei, nu te oprește nimeni. Și dacă eu greșesc, cel mai probabil că mâine vei fi înscris la școală pentru CPC, deci din nou, nici o problemă. Dar nu da din gură aiurea, ai puțin respect pentru buna intenție avută măcar...

De-ăștia ca tine sunt pline parcările... cum  nu înțeleg ceva, sau nu le place ce aud, gata... e o țară de incompetenți!!! Ce să zic, incompetenți sau nu, da' te-au lăsat fără abecedar și-acuma umbli aiurea, plimbat de sfaturi de la ''cunoscători'' și de dorințele tale din cauză că habar n-ai de lege. N-ai cerut clarificarea situației atestatului, în mod explicit, în același moment cu anularea permisului, de către aceeași instanță (că tot aveai dosarul pe rol), acuma n-ai decât să faci CPI din nou.

Numa' inteligenți pe aici și toți sunt asupriți de organele statului care comit abuzuri, fir-ar să fie. Că parcă țara asta e plină de proști și numa' tu ești deștept și știi mai bine. Numa' tu ești cel asuprit de incompetenți, fir-ar al naibii să fie de treabă. Ți-a și răspuns unul pe celălalt forum că a fost în aceeași situație ca tine și a făcut CPI, și tu nu... Batman, Batman. Și mai și vorbește gura fără tine...

Trebuia să-mi văd eu de treabă de când te-am văzut că numa' gura e de tine, dar nuuu... ajută-l pe om, să nu bântuie aiurea că oricum nu rezolvă nimic. Lasă că știe omul să aprecieze...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

domnu cristian, eu respect parerea oricui. parerea.

dar dupa ce cineva studiaza art2 (obtinerea certificatului inital) conditiile/ regulile/ exceptiile...

si studiaza art3 (obtinerea certificatului periodic) -//-

+ foaia de la arr prin care mi se certifica ca sunt detinatorul unu cpc (care a expirat expirat) + atestatul din portofelul meu:

>>>iar dumneavoastra ma incadrati la art 2... nu va suparati, dar sunteti batut in cap. fara nici o suparare.

 

sa nu uitam ca dumneavoastra sunteti cel care v/ati spus parerea ca a trebuit sa fac o scoala pt a/mi relua permisul, si v/am demonstrat ca aberati, nefiind nevoie de scolarizare! sa nu uitam, ca, dumneavoastra prin parerea dumeavoastra imi anulati un atestat ca... asa e parere dumneavoastra... ma luati cu `a zis si ala ca a facut cpi` si eu va mai spun, ca in ziua de azi, sunt posesori de permis anulat care fac scoala de soferi, pentru ca asa aud ei parere lu unu si a lu altu ca dumneavoastra. daca cineva face soala de soferi in vederea luarii unui nou permis, e treaba lui banii lui problema lui. la fel si cu acest certificat profesional.

 

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.