Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Card tahograf


A5ftw

Postări Recomandate

  • Members

Salut colegi , am si eu o mica intrebare , o saptamana am lucrat cu un coleg pe un camion de 7,5 tone, dotat cu tahograf digital . Lucram cu turele , el 2 zile , eu 2 zile...Are ceva atunci cand cardul meu era scos ?! Trebuie sa dau explicatie ?! ( nu suntem echipaj)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Acum 29 minute, A5ftw a spus:

Are ceva atunci cand cardul meu era scos ?!

Ce să aibă?

Din momentul în care ești sub un Contract Individual de Muncă, iar fișa postului include respectarea Reg. C.E. 561/2006 și a Reg. U.E. 165/2014 (plus alte reglementări relevante), fiecare minut din timpul tău trebuie înregistrat. Activitate, pauză, condus, așteptare, repaus, concediu de odihnă, deplasare, concediu medical etc etc... absolut totul trebuie înregistrat. Din fericire legea îți spune și cum se face treaba asta...

Și ai odată tahograful din cabină pentru înregistrări automate și semiautomate ale anumitor activități, apoi urmează documentele standardizate pentru înregistrarea (manuală) a altor tipuri de activități (ordin de deplasare, Certificat de Atestare a activității, Foaie de Parcurs/Marșruta etc) și nu în ultimul rând ai și recomandarea de a păstra orice alt document care-ți poate justifica o anumită activitate.

În cazul tău, cardul taho va conține înregistrările automate pentru timpul petrecut în cabină, plus înregistrări completate manual pentru timpul lipsă (înregistrări care trebuiesc dublate de un Certificat de Atestare a activității,  dacă alte documente/dispoziții interne nu acoperă perioadele înregistrate manual).

Întâi citește legislația și pe viitor vino cu întrebări serioase...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...
  • Members

baiatul a intrebat .daca esti cu adevarat in tema poti raspunde amabil nu cu tenta aroganta cum obisnuesti 

sau iti place sa te vezi pe sait si atunci este altceva

nu toti putem intelege  cum se maninca legile cum sint redactate si cit de stufoase sint de aceia apelam la ajutorul celor  mai inteligenti ca noi nu sa primim raspunsuri de prost gust  

asa ca te rog ia totusi in calcul pe viitor cind mai postezi ca sint si oameni mai putin dotati care chiar nu inteleg anumite lucruri si daca putem sa dam o mina de ajutor e bine sa o facem nu sa devenim aroganti si tot stiutori dar fara  sa facem nimic pentru alti .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

In momentul cind incepi ziua de munca trebuie sa faci intrarile manuale pe perioada lipsa,lucrind 2 zile cu 2 fii te rog atent sa nu depasesti timpii de conducere si sa ai facut corect repaosul zilnic...In legislatie ti se spune ca orice perioada care lipseste de pe inregistrarile tachograf poate fi adaugata manual...Avem  articolul 34 din regulamentul 165/2014 care elimina necesitatea prezentarii certificatului de desfasurare activitati..Totusi in practica de zi cu zi s-a observat ca exista destule persoane calificate care fac control si care inca n au auzit de noile reglementari din 2014..si atunci pe perioada lipsa poti face un certificat desfasurare activitati ca sa fii mai in siguranta..in cazul in care gasesti un ''profesionist'' la control.Nu lasa niciodata cardul in aparatul tachograf daca nu esti prezent la munca....succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
La 31.10.2017 la 20:57, dactari a spus:

daca putem sa dam o mina de ajutor e bine sa o facem nu sa devenim aroganti si tot stiutori dar fara  sa facem nimic pentru alti .

La 31.10.2017 la 20:57, dactari a spus:

nu sa primim raspunsuri de prost gust 

Băăăi... ăsta?!! De unde și până cum te-ai gândit tu să mă iei la rost vis-a-vis de răspunsurile mele? Și mai ales la 6 luni distanță... Arogante sau nu, postările mele răspund întrebărilor puse de cei care nu știu. Și dacă le recomand să citească legislația, nu înseamnă că am jignit pe cineva.

Lasă tu statisticile privind capacitatea de învățare/înțelegere a colegilor și pune mâna și determină-ți întâi lungimea organului olfactiv... se pare că e cam out of sight.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.