Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Totul despre ADR.


szaga

Postări Recomandate

  • Moderators

Poate ca trebuia sa va trimit la "Bancuri" dar  imi permit sa zic un banc aici.

"In momentul in care a aderat Roamania la UE se pare ca s-a pus o intrebare.

-Se poate iesi din spatiul asta european ?

La care, dupa multe dscutii si interpretari s-a dat raspunsul:

- Nu avem in statut asta dar ne bazam pe imaginatia romanilor!"

Cred a asa e si cu regulile ADR.

Pana la urma se gasesc cai de ocolire a acestor reguli.

Banul dicteaza in ziua de azi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 241
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

  • Members

Expeditorul este si producator, saptamana asta am vazut un container care incarca pentru extern acelasi produs, am vazut ca pe cutii avea un cod ONU si i-a dat fisa de siguranta, in plus mi-am dat seama ca ei aseaza cutiile pe palet in asa fel incat sa nu se observe semnul de la marfa periculoasa in cantitate limitata, cred ca imi voi vedea de treba mea, daca se va intampla ceva imi voi lua matura in primire si voi matura vreo 6 luni parcarea de la firma, ca doar nu degeaba am contract pe perioada nedeterminata....,

Pai cred ca la ei pe Italia fac asa ca "merge" e la noi, dar pe extern neaparat tre sa fie in legalitate altfel amenda mare si pentru producator-expeditor si pentru transportator. Ma gandeam eu ca sunt produse care sa nu faca parte din ADR cu eticheta aia. Prea putine marfuri ADR am vazut sau am citit sa nu prezinte un pericol minim. Chiar si la un pericol minim se incadreaza la ADR, dar ma gandeam ca o fi ceva specific acolo in Italia si nu trebuie. Deci tu transporti marfa ADR, dar fara atestat. Ma rog, in prealabil ar trebui sa ai si masina semnalizata tableta aia...dar daca vor sa riste, sa riste, dar chestia e ca primul care risca esti tu. Ar face bine ca ei sa-si asume toata raspunderea pentru treaba asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Da mai bine te interesezi sa fi legal. 8000 de euro e o suma imensa, ar fi nasol. Pedeapsta cu inchisoarea la francezi mi se pare deplasata, ptr ca nu faci crima ca transporti fara ADR...pana la urma ori cu ADR ori fara el tot asa le duci daca stai sa te gandesti...dar fiecare tara cu legile ei..

revin cu explicatii:pedeapsa cu inchisoarea se aplica in anumite conditii in franta...de obicei este amenda destul de mare incepand de la 8000euro,cel care a patit-o a fost oprit in Rouen cu placutele inchise pe remorca,nu avea trusa adr si nici routing si cu marfa adr nu avea ce cauta acolo pe nationalul acela langa giratoriu spre oissel D938 spre A13,el a mers crezand ca nu ii trebuie adr asa cum i-a spus patronul si a 'luat-o',deci atentie baieti,cei incepatori macar,fara suparare baieti,faceti compromisuri pt a va pastra locul de munca si pt experienta dar  ganditi-va ca o belea ca asta va distruge viitorul,feriti-va singuri ca altii nu va vor ajuta sau nu va pot ajuta,drumuri bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pentru colegii care doresc intrebarile si raspunsurile la marfa, persoane, agabaritice, colete, cisterne:

fisier doar cu intrebarile:

http://fisierulmeu.ro/56F5PQ9Q9JYH/Teste-M-P-AG-Colete-Cisterne-nerezolvate-pdf.html

fisier cu intrebarile rezolvate:

http://fisierulmeu.ro/56F4PYBJQSXE/teste-M-P-AG-Colete-Cisterne-pdf.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • Members

Noul regulament spune ca poti sa scoti ADR avand atestatul transport marfa fara experienta in domeniu, mi se pare o tampenie sa scoti ADR la inceput cica sant firme care il cer si fara vechime. Multi il fac de pomana dar cel mai bine e sa il faci doar pentru categoria de marfa care se transporta sau daca le dai pe toate dai si spaga pentru ca nu reusesti sa inveti tu toate minunile care vin acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...
  • Members

Atentie soferi din toate colturile tari nu faceti greseala pe care am facuto eu cand m-am inscris la examenul pt ATESTAT !!! Spuneti nu scolii BEST AUTO LEO din ori ce judet sunt cei mai neseriosi si inciuda celor promise cu siguranta veti pica . Incepand de la cel mai mare sef LEO BAROSANU si pana la secretara toti sunt niste mincinosi . VA invit la SV la sediul lor sa vedeti cum sunteti tratati de bruneta secretara parca te duci sai furi butelia iti pui mainile in cap ..

.Spuneti nu scolii pt atestste BEST AUTO LEO cei mai tepari

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
Atentie soferi din toate colturile tari nu faceti greseala pe care am facuto eu cand m-am inscris la examenul pt ATESTAT !!! Spuneti nu scolii BEST AUTO LEO din ori ce judet sunt cei mai neseriosi si inciuda celor promise cu siguranta veti pica . Incepand de la cel mai mare sef LEO BAROSANU si pana la secretara toti sunt niste mincinosi . VA invit la SV la sediul lor sa vedeti cum sunteti tratati de bruneta secretara parca te duci sai furi butelia iti pui mainile in cap ...

BIBICU dar tu cine esti frate??! un patronas care ti-ai deschis si tu scoala de atestate acolo la tine in Suceava si observi ca nu ai elevi datorita concurentei cu Best Auto Leo???

Mai oameni buni! eu sunt din Iasi, atat eu cat si fratele am mers sa ne facem atestatele la aceasta scoala "BEST AUTO LEO" si sunt mai mult decat foarte buni, cu timpul am mers amandoi de am obtinut toate atestatele la aseasta scoala!

Bibicu tu spui ca sunt tepari...? sa vii cu argumente clare si nu cu vorbe aruncate aiurea de genu "Atentie soferi din toate licurile tarii" eu cand am citit ceea ce scrii tu mi se pare ca ai ceva personal cu ei! Chiar asa? din toate locurile tarii? ai venit tu la IASI sa vezi cum se desfasoara activitatea in aceasta institutie...?

Daca nu ai invatat deloc din materia data la atestat si ai cazut e problema ta, din ce vad eu ai 2 mesaje si ambele cu lovirea sub centura la adresa Best Auto Leo. Eu unul chiar o recomand si in Februarie 2015 o sa merg tot la ei pt atestate! Best Auto Leo IAsi pentru mine nota 10+ Punc. Si cu asta cred ca am spus tot ;)

Cu referire la ADR, pe data de 27 04 2013 am dat examen la ei pt ADR colete si cisterna, pe data de 25.06.13 am mers la agentia ARR din Iasi pt. a ma interesa daca au ajuns atestatele si mi s-a spus ca nici nu au fost trimise cererile la Bucuresti.

Am sunat astazi la ARR Inspectoratul Rutier Bucuresti si in cursul zilei de astazi trebuie sa ajunga cererile noastre la ei. Urmeaza ca miercuri sa sun la ARR IAsi sa intreb daca au ajuns atestatele ADR cu examenul dat pe data de 27.04.13.

O sa pun acest anunt si pe topicul cu ADR Card... Toate cele bune...!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.