Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Demisie cu preaviz


voodoo0903

Postări Recomandate

  • Members

Salutare tuturor!

Vin si eu cu o intrebare pentru cunoscatori. In urma cu trei zile mi-am anuntat demisia la firma de transport unde activam. Am scris-o si trimis-o pe adresa de email a firmei. A doua zi ,am sunat si am intrebat daca a ajuns. Totul ok,doar ca patronul a cerut preaviz. Am fost de accord,doar ca nu sunt lamurit cu o problema. In CM este trecut preaviz de 20 zile lucratoare,doar ca noi suntem platiti si cand stam pe pauza(doar cardul este in tahograf,iar pauzele sunt obligatorii). Cum se pot calcula,legal,zilele de preaviz in acest caz?

Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Multumesc de raspuns,dar nu mi-se pare ok,mai ales ca o saptamana de lucru inseamna 6 perioade de lucru plus repaos saptamanal,nu 5+2. Dar suntem pe contract de Romania si legile sunt facute pentru patroni,nu pentru angajati

 

Editat de voodoo0903
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Nu conteaza.

 

Tu ai trecute in Contractul de munca 5 zile de munca pe saptamana a cate 8 ore. Cand ai semnat ai fost de acord, acum ce faci, o dai la intors ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu contest ce ai spus,nu spun ca nu ai dreptate, doar ca mi-a displacut putin,tonul nu foarte prietenos,poate cam prea "spartan". Cred ca exista moduri mai placute prin care poti ajuta si informa un coleg. Toti suportam destule din partea celor mai mari in grad,asa ca macar sa vorbim elegant intre noi. Tocmai din cauza lipsei de respect plec de la actuala firma. Am vorbit frumos si repectuos cu toata lumea,iar acest lucru a fost considerat o slabiciune.

Nu trebuie sa fii de acord cu mine,ma poti bloca sau chiar elimina din forum. Doar ca asta este ce gandesc eu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Aici ai articolul de lege care  te ajuta sa intelegi....din discutie inteleg ca nu e o despartire amiabila...ci la dorinta ta..de aceea sunt mai batosi in atitudine...oricum trebuie sa respectati ce ati semnat de comun acord

Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei]
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz. 
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba. 
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia. 
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere. 
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele. 
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator. 
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv. 
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Acum 2 ore, voodoo0903 a spus:

Cico-3504 ma plec in fata ta. Asta este cu adevarat un raspuns folositor. Multumesc fain!

Păi se cam vede că-ți place postura de semn de întrebare. Citatul postat de Cico e din Codul Muncii. Și când ți se dă peste nas că te-a durut în dânsa de lege și drepturi o sucești pe-o roată și-o dai pe aia cu ''emoționalul respectuos între colegi''.

Da' ia fă și tu un efort și explică-ne cum de ai plecat așa, izmene pe călător, fără să-ți cunoști drepturile? Că văd că ești ferm convins că patronii sunt niște javre care profită de pe urma bieților salariați, deci aveai un motiv în plus să te pregătești. Hai... spune-ne DE CE ai semnat fără să știi nimic?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Nu trebuie sa te pleci in fata mea sau a altuia...am incercat sa te ajut..asa cum incearca si colegii mei...Cind ai timp rasfoieste forumul..vei gasi codul muncii..codul rutier...561..si o gramada de alte lucruri folositoare..pina atunci..drumuri bune...bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.