Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

In atentia celor care cauta Job-uri bune si bine platite!!


mosmartin1166

Postări Recomandate

  • Members

Pana ajung acasa am asta: http://www.fta.co.uk/media_and_campaigns/campaigns/driver_shortage.html e un raport mao jos la sfasitul articolului. Ce zici tu cu india pakistan etc eu nu am vazut firma romaneasca cu sofer altul decat roman. Nu zic ca nu or fi acuma ca nu i-am vazut eu dar mi se pare articolul o abureala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Comparatia dintre criza de soferi din UK si criza de soferi din Romania e putin cam deplasata, si o sa iti explic de ce: nu poti compara a cincea mare economie a lumii cu Romania - tara falimentara.

In timp ce in UK economia functioneaza 24h/24h si avanseaza de la an la an, lucru ce conduce la din ce in ce mai multe camioane pe drumuri coroborat cu retragerea din activitate a soferilor actuali care au varste inaintate (varsta medie actuala a soferilor de camion din UK este de 54 de ani), in acelasi timp in Romania, tara cu mai putin de 17 milioane de locuitori in prezent din care 6 milioane pensionari iar 6 milioane sunt asistati social (incluzand aici copiii si mamele) iar din restul de 5 milioane aproape jumatate sunt renumerati cu salariul minim pe economie care stim cu totii care este, criza angajatilor (soferii sunt inclusi) se datoreaza emigratiei masive a populatiei catre vestul Europei. Intr-adevar soferii emigreaza mult mai repede deoarece marea majoritate au fost deja pe afara si au vazut cum stau lucrurile in strainatate. E normal sa vrei si tu o prajitura mai buna, nu?

Deci sunt doua crize diferite. Dar diferenta dintre ele este ca cea din Romania este exploatata la maxim de catre cei care ne conduc, personaje care, in timp ce tu dormi si te odihnesti pe meleaguri straine , ei se gandesc "Cum sa mai fac niste jmenuri, cum sa mai fac bani?". Si vine raspunsul: aducem moldoveni, pakistanezi, indieni, facem bani din spagile pe care le primim acordandu-le acestora permise de munca, buletine, pasapoarte, etc, uite aici: http://m.mediafax.ro/social/perchezitii-la-evidenta-populatiei-galati-un-angajat-ar-fi-luat-mita-pentru-a-elibera-acte-280-de-moldoveni-aveau-viza-pe-un-apartament-de-trei-camere-16214064

280 de moldoveni inregistrati la aceeasi adresa.

Cu alte cuvinte, nimeni nu da doi bani pe tine sau pe mine ca am emigrat si nimeni nu ia nicio masura pentru a incetini macar procesul acesta de emigrare masiva din Romania, ei, cei de sus, se gandesc permanent cum sa mai faca niste bani!

Editat de Phraeudian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Van Stenbergen:

O firma care nu ar fi existat daca nu ar fi romani nostri. Ma abtin sa ii fac in vre-un fel tot ce pot sa zic ca au venituri care le merita: 45 diurna si 500 euro salariu (oare o exista salariu de 500 de euro pentru vre-un belgian? Si nu ma refer sofer.. orice belgian ce salariu o avea?). Au 400 de camioane si 90% soferi romani, dispeceri romani. Totusi ca sa reevaluez ce am scris mai sus au venituri mult prea mari fata de ceea ce merita.

Lucrez la Ceva, Doncaster (chiar asa se numeste compania) prin agentie ca LTD. "Belgienii" aduc marfa si isi mai lasa remorcile acolo. Era foarte dubios ca toti care veneau in birou cu acte erau romani. M-am bagat si eu aseara cu unu in seama si l-am intrebat cum e la firma aia ca vreau sa plec din Anglia.

" E bine frate, ai venit asigurat 45 Euro pe zii si salariu 500, inainte era mai lejer dar acum cand au bagat dispeceri romani bagi 9 ore mereu conduse si cateodata si 10. Cand aducem la voi Nike ne pune sa dam peste program ca nu avem voie sa oprim si platesc ei amenzile.....etc" 

Concluziile le trageti voi care cum va duce capul. Eu sincer imi dau seama acum cat de prost sunt, daca as fi patron maine mi-as bate joc mai rau de aceste persoane fara doar si poate pentru ca o merita. In loc sa munceasca acasa pentru o firma romaneasca se duc pe nimic in strainate (daca imi da voie Blucargo sau nush cum il cheama postez oferta lui de munca sa vedeti diferenta + ca e roman ( ELIMINAT ) i un pic de mandrie, mai bine muncesc si ma pacaleste un roman decat prostovan inchiriat pe covrigi prin alte tari) . Imi cer scuze oricarui patron din Romania care are firma de transport si l-am jignit prin postarile mele, stiu sunt prost cateodata si imi trebuie ceva timp sa ma trezesc. 

Am postat pe forum incercand sa arat ca exista un gram de speranta, m-am convins astazi ca defapt sunt oligofren si imi trebuie tratament. 

Daca cineva zice sau posteaza ca " da frate tu esti in anglia e usor sa vorbesti de acolo " sau " tu stii engleza, eu nu stiu " esti mai prost ca mine de 1000 de ori. Nu engleza e piedica. Si dupa cum vezi Anglia o sa fie istorie pentru mine in 4 sapt deci nu iti da in petec ca te faci de ras!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

@Phraeudian Deschide ochii bine colegule și las-o mai ușor cu ridicatul UK-ului în slăvi. Să-ți spun de ce:

1. Până la investiția imensă a companiei Apple de anul trecut, economia UK a stagnat (fie 0 creștere economică, fie deficit mare); Rapoartele sunt publice, poți verifica singur.

2. ''A cincea mare economie a lumii'' are consistența unei pițipoance de cartier... arătoasă pe din-afară din cauza fardurilor, dar găunoasă și plină de boli pe dinăuntru. Și e normal când raportul dintre producție și servicii este anormal de disproporționat (vorbesc de faptul că întreaga economie se bazează pe servicii). Ori așa ceva nu este deloc în regulă, iar dovada este lipsa imensă de specialiști/profesioniști în aproape toate domeniile (situație gravă, dar trecută cu vederea din cauza apartenenței, încă, la UE și a acordurilor privind liberul acces pe piața muncii).

3. Minunatul și inteligentul stat englez și-a vândut cele mai de preț ''assets'' pe care le avea și și-au mințit cetățenii că au privatizat active valoroase. De aia râde acum BMW cu gura până la urechi iar Merkel se întreabă dacă Bell Helicopters ar putea îngloba o linie de producție pentru motoare Trent. Și poți să fii sigur că nemții își vor lua TOATE jucăriile în curtea lor, în 2 timpi și 3 mișcări. Spre comparație, ''falimentarul'' stat român a vândut Dacia... mai exact o uzină amărâtă. Marca este în continuare proprietatea statului român, care ghici ce... își ia dreptul de șmecher pentru fiecare mașină vândută!

4. Și nu în ultimul rând... oricâtă glorie a avut cândva minunăția asta de Anglie, din păcate a apus de mult. Comisia Europeană o să le fie călăul, iar semnele există deja. Să nu ignorăm faptul că la un an de la referendum, lira n-a crescut aproape DELOC. Iar din cauza asta gigantul Amazon suge bani ca un miel cu 7 guri. Iar banii ăia pleacă definitiv din UK... împreună cu cei ai imigranților, care nu sunt puțini deloc.

În concluzie... ce e de admirat?!

Producție cu aport de sub 5% la PIB?

Active decimate, aproape inexistente?

Scurgeri de bani pe toate găurile posibile?

Lene cronică la nivel național?

Un sistem de asistență socială ajuns exemplu de ''Așa nu''?

UK este exemplul viu că mândria și prostia cauzează dureri fizice. Au întârziat la punerea în aplicare a fiecărei reglementări adoptate de UE, au cerut clauze speciale doar pentru ei, s-au plâns de numărul tot mai mare de imigranți care le trec pragul, dar nici până în ziua de azi, la interviul pentru N.I.No nu te întreabă nimeni: ''How the fuck did you get here?'' și etc și etc și etc...

Nu e nici România vreo fruntașă a Europei, dar în comparație cu UK (și destui alții dacă tot vorbim) suntem oameni muncitori. Iar furturile de care ne tot plângem nu fac nici o diferență, din nici o poziție. Mica creștere economică pe care o avem noi (pe primul loc până acum, în 2017), este o creștere sănătoasă. Foarte mare parte din banii produși la noi... rămân la noi.

P.S. Nu mai credeți chiar orice știre din orice fițuică de pe net. Până una alta, orice străin, din afara UE, ce vrea să muncească la noi în România, are nevoie de permis de muncă. Și alea nu se dau așa ușor cum ar vrea patronii să ne sperie pe noi că rămânem fără locuri de muncă.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Cristian nu putem face o analiza economica asa completa ....trebuie sa o luam simplu...Chiar daca nu sunteti multumiti de uk unii dintre voi anglia este corecta cu plata muncii.Intradevar are ceva reguli simple de respectat..pe care noi nu prea am vrea sa le respectam..nu ne place sa mergem cu bocanci sau adidasi cu bot de fier...fara sa luam o vesta de protectie pe noi...pff..Noi am vrea sa facem cam cum vrem si aratam si pe comunitate..Ei din pacate au reguli..bune tot pentru noi,cred eu...Nu ma deranjeaza cu nimic sa port echipamentul de protectie daca sunt platit corect si la timp..Plata este la ora..de cind incep pina termin..Nu conteaza ca sunt la incarcat sau descarcat..ca stau blocat pe autostrada sau nu..Sunt platit..Cit este plata..pff...aici iar depinde dupa activitate...ai o munca mai lejera si nu prea faci nimic...mai putin...ai de descarcat/incarcat..mai mult...depinde si de zona..si de agentie..De reparatii...daca e nevoie vine asistenta..nu te stresezi..Deci eu zic ca din acest punct de vedere este bine...Nu ma intereseaza ca e a 5a economie..ca are sau nu are in portofoliu numele masinilor sau etc...Pe mine ma intereseaza de ''burtica'' mea..Si la acest capitol este ok..sunt platit corect si la timp...Dorm si in patul meu din tara asta...rar pe la masina...Comparativ cu europa nu se merita...opinia mea...Nu imi place sa pierd timpul prin parcari cu bautura...Sa umblu cu slapi in picioare si imbracat ca la plaja...Sa imi iau salariul minim pe economie si o diurna mediocra...Sa fiu atent la cei cu care am baut seara ca sa nu ma fure de motorina in timpul noptii...Ar fi inca multe..le cunosti cu mult mai bine...Fa corect o comparatie intre salarizare..plata corecta si la timp si vezi ce iti iese...Tie iti place comunitatea...mie anglia...fiecare cu motivele lui...Pentru tine e bine CE...pentru mine e mai bine UK...nu putem fi la fel in opinii si gindire

Fii sigur ca isi vor reveni..asa cum au facuto intotdeauna..banii si profitul lor nu vin dinspre europa..uiti de amanuntul cu intelegerile secrete dintre franta-germania,vechi de ceva ani...poate au aflat si ei si asta a fost unul din motive..Nu slavesc anglia..dar comparativ e mult mai bine in opinia mea.Cunosc o gramada de oameni care au venit si aici au reusit sa isi ia si casa si o masina buna...lucru care  nu au reusit sa il faca intr-un timp dublu pe comunitate..Deci un job bine platit si la timp il poti gasi usor..Trebuie insa sa cunosti ceva engleza si sa respecti citeva reguli simple..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

O sa iti schimbi parerea Cico cand o sa poti sa citesti scarba cu care iti explica regulile alea, cand o sa auzi glume la adresa noastra, si cand o sa realizezi ca nu toti suntem tratati la fel. Din pacate nu am fost tratat prost ca plecam mai devreme dar nu mi-a convenit cand am vazut la acelasi job romani platit mai putin ca mine de aceeasi agentie, nu mi-a convenit cand am aflat ca mai multi au impresia de romani ca suntem ca " somalezi " nu avem ce manca acasa si mai fac si glume din astea. Sincer nu am fost pe comunitate dar cred ca imi place mai mult acolo decat aici. Eu plec in principal ca imi e scarba cand ii vad ca se cred superiori si sunt prosti de bubuie, plec ca am viata de robot si daca fac bani nu am timp sa ii cheltuiesc. A 6-a zi sunt inca lesinat de oboseala acumulata pe timpul saptamanii si a 7-a ma oftic ca nu pot sa ma duc la pub sa ma fac muci, sa fac un gratar sa stau pana tarziu ca deh urmatoarea zi la munca si lista ar putea continua si cu lucruri serioase. O singura regula o apreciez: limita de viteza in RDC si asta o apreciez ca era sa ma mierleasca unu cu tot cu bocanci si vesta pe mine. Exemplele cu defect sheet, cand am fost dat afara ca am raportat defectul nu le mai enumar ca am senzatia ca tocesc tastatura degeaba. Le-am mai scris. Numai enumar ca am trecut nu stiu cate asessment si cand m-am dus la XPO si le-am zis ca nu vreau sa prestez munca fizica m-au picat. M-am si razbunat pe altii spre exemplu le-am lasat tir-ul la mama dracu si am plecat acasa, am confirmat ca ma duc la nu stiu ce job si nu m-am mai dus ca nu am mai avut chef si au luat amenda sau au pierdut clientul, mi-a vorbit urat unu si a luat marfa vrac din remorca numai era pe paleti...etc. Daca oferi un pic atentie la anumite lucruri o sa iti dai seama de ce zic. Da, ai timp sa dormi in patul de aici 7-8 ore si sa nu minti ca dormi mai mult. Prefer sa bag ca migul 5-6 saptamani si 2 saptamani sa merg in maini daca vreau, sau sa dorm 10 zile incontinuu. Aici nu ai aceasta optiine. Prefer sa muncesc pentru un roman hot decat pentru un englez fals. Te intreaba mereu daca esti bine, in caz ca nu ai observat doar te intreaba! Allways driver's fault nici asta nu imi place in politica oricarei firme. Maine iti da remorca TET9253 sa o descarci la magazine/rdc si tu numai verifici ce e in ea din anumite scuze/motive. E incarcata gresit e vina ta chiar daca nu o incarci tu. As putea sa continui la nesfarsit banuiesc ca ai prins ideea. Sa nu zici ca e datoria soferului sa verifice marfa ca nu ma refer la asta. Verifica paleti din mijlocul remorcii daca poti. Verifica marfa in totalitate din remorca la asta ma refer. Sau pe primi de langa cabina. De ce sa fiu eu de vina daca un dobitoc nu a incarcat ce trebuie? Verific ultimii 2-3, verific daca e asigurata! Restu ma doare la banana. La fel ma doare de lungimea remorcii. 

Cristi are impresia ca multi dintre noi avem mai mult de un neuron si asta nu sunt de acord. Defalt nu sunt deacord cu multe ce zice el DAR cu regulile tampite pentru tampiti are 100% dreptate.

Un pic mai multa atentie si o sa iti dai seama de ce zic/zicem

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Odată ce te stabilești într-o altă țară, trebuie să-ți asumi ideea că ești străin. Inevitabil, o să ai încuiați d-ăștia de o să-ți inducă stress prin ideile lor tâmpite despre România sau pur și simplu o să comenteze aiurea doar ca să-ți pună bețe în roate.

Tu, știindu-te o persoană respectabilă, care are calități, prin comportamentul adecvat o să le cam dai peste bot și o să faci dovada că nu e românul praf cum cred ei, la fel când e vorba despre țară. Apoi, după cum am mai spus, contează cât de mult te adaptezi în locul respectiv.

Nu pot să cred sincer că vrei să pleci de la ceva stabil din UK, la munca pe "comunitate", treabă care e tot mai des pusă la zid și care o încet-încet o să se termine. Preferi să faci "camping" prin parcări sau la hoteluri gen "Formule 1" 2 luni apoi să ai 2 săptămâni de "libertate" ? Păi prima săptămână o s-o ai doar de adaptare, deci tot cu una liber rămâi...

În fine, când o să muncești la românul ăla hoț de care sper să nu dai, o să ți se facă dor de standardele de securitate din UK - de care sincer nu înțeleg ce atâta tam-tam, e cam peste tot treaba asta. Eu am un loc unde trebuie să port mânecă lungă tot timpul, indiferent de anotimp de exemplu, să facem petiții acum ca să ne lase în pantaloni de plajă la încărcare? 

Apoi treaba cu diferența de plată între tine și alții, foarte bine că tu iei mai mult. Restul să facă ce vor. Nu o să ai niciodată o așa unitate între oameni încât să fie egalitate, doar o știi bine, e o chestiune generală asta cu salariile, depinde și de cât te duce capul, vorba cântecului...

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Acum 9 ore, cico_3504 a spus:

anglia este corecta cu plata muncii.

Da?! Ai uitat ce povesteam cu tine la telefon? Și ce am postat și aici, pe forum? De unde atâta corectitudine, când eu am 4 note de credit la 4 agenții, de peste 230 de lire în total. După nici măcar 2 ani de UK... Nu e o avere, dar eu am muncit pentru acei 230 de lire, ești de acord cu mine? Și să nu mai zic că speranțe să mai văd banii ăia... aproape 0 (DHL-ul cel puțin nici nu mai răspunde la mail...)

Dacă tu ești de X ani cu aceeași agenție și în afară de Eddie Stobart n-ai văzut nimic, atunci abține-te de la afirmații generaliste. Mai suntem care am încercat mai mult decât Eddie Stobart (despre care, apropos, îți mai amintești ce ți-am povestit?)

Acum 9 ore, cico_3504 a spus:

Cunosc o gramada de oameni care au venit si aici au reusit sa isi ia si casa si o masina buna...

De ce crezi că a te îndatora CEL PUȚIN 150.000 de lire ar fi ceva bun?!! Și când o să-mi arăți pe cineva PROPRIETAR al unei mașini la 0 km, atunci da, o să-l felicit și eu. Imaginile astea de ''succes'' sunt complet false Cico... mașinile sunt 99% second-hand-uri luate în leasing operațional, cu limită de km și interdicție de a o spăla la spălătorie automată, iar mortgage-ul e rețeta sigură ca să nu mai ai viață deloc. Rata la casă e puțin mai mică decât chiriile, e adevărat, dar ce nu spun ''fericiții'' ăștia sunt și costurile adiacente statutului de proprietar (impozit, Council Tax, TV Licence, utilități etc etc). Și când reușești în sfârșit s-o achiți... realizezi că ai 81 de ani!!!

Dar realitatea este că oamenii sunt retardați. La propriu și fără să exagerez. Nu am spus că m-ar deranja normele de protecția muncii, mă deranjează prostia obsesivă în aplicarea lor. Nu mă deranjează părerea lor despre români, mă deranjează că sunt falși (dacă nu mă suporți, ( ELIMINAT ) spune-mi în față, sau cel puțin nu-mi zâmbi... ignoră-mă). Nu mă deranjează că economia lor e vraiște, mă deranjează când e pusă în cârca mea și a ta (care în realitate muncim cinstit) și altele și altele.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eddie Stobart, Metroline, DHL Nisa...etc sunt tomberoanele angliei. Acolo te angajezi ca sofer profesionist respectiv autobuz fara permis, decat cu B iti fac ei scoala de profesionist. De ce oare? Simplu ca nu se duce nici dracu la ei decat noi. Eu am schimbat 6 agentii desi am pus in aplicatie truncking, desi vorbesc engleza bine si le-am explicat ca nu bag osu si nu imi place genu ala de munca -> m-au tratat ca pe o prostituata nu conteaza ce preferinte am si m-au trimis la ce au avut ei nevoie. Desigur ca i-am facut sa regrete dar nu asta conteaza. Si CristiYMP ca sa razi de mine calumea sau sa iti faci ideea cat demult imi e scarba de divinitatea asta UK eu castig 600-800 lire pe 5 zile de munca. Ma cac pe ei. As munci pe 2000-2500 Ron pe luna acasa si dorm in fiecare seara acasa si nu cred ca e greu target-ul asta. Nu sunt nebun dar nu sunt insurat, nu am copii deci nu urla nimeni cand nu am bani, urlu decat eu :))). Despre comunitate habar nu am ca nu am facut niciodata dar o sa incerc si daca nu ma incanta o abandonez si pe aia ca nu imi e greu. Sunt anumite tipuri de persoane care accepta UK si se adapteaza, si mai sunt anumite persoane ca mine, ca Cristian si ca altii care sunt nebuni si sunt atenti la toate detaliile si de acolo vine repulsia fata de UK.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu nu râd de nimeni și n-am să fac asta niciodată, din contră...

Ăia 2000 de lei din țară o să-ți provoace repulsie după ce îți cheltui economiile din UK în paralel cu salariul. Nu or să-ți ajungă, prețurile fiind la nivel european, o știm bine cu toții. E ușor să discuți când ajungi în România cu buzunarul plin, mai greu să trăiești cu 500,-eur pe plan local.

Nu înțeleg de ce nu îți cauți ceva pe regional în UK și poți să o duci bine, să ai o viață socială activă, ai timp de prieteni, relatii, ieșiri. Nu s-au schimbat așa radical lucrurile în România încât să te poți întoarce și să răzbești cu banii ăștia, tu crezi că majoritatea care pleacă astăzi renunță la tot pentru că e OK?

Eu încerc să expun realitatea aici, nicidecum să-mi impun ideile, nu spun nici că am dreptate sau că greșesc. Rămâne la latitudinea fiecăruia să-și calculeze viața din propria-i prismă. Ai grijă la ce renunți ca să nu-ți pară rau după. Nu uita că oricât ai detesta UK acum, asta pentru că ești hotărât să pleci, riști să urăști sistemul românesc după ceva timp... 

Și să nu mi-o spui cumva p-aia cu "Fie pâinea cât de rea..."... căci te asigur că a fost inventată de unul cu idei înguste căruia i-a fost teamă de a vedea noi orizonturi.

Mult noroc!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Printre altele, nici un sistem nu e perfect, depinde fiecare cum îl percepem...

Dacă la 30 de ani îți iei o casă cu rate pe 20 de ani de exemplu, la 50 o să o ai achitată. Încă minim 10 de muncă și ai apoi un trai bun la pensie (Care nu e de 200,-eur) ca pe RO à propos...

Casă pe care o lași copilului/ copiilor tăi ca și moștenire...

Spune-mi acum sincer, dacă în România ar fi același sistem ca și în vest, gen majoritatea chiriași sau plătitori de rate, pentru că știm că suntem majoritatea cu casele achitate în țară, ai supraviețui au ba? Abia de târâi așa cu traiul zilnic. Darămite să ai speranța unei mașini nu știu de care, unei locuințe cumsecade sau unei vieți mai de calitate...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu am bani stransi, nu alerg dupa bani si sa ma pricopsesc. Caut linistea care UK nu poate sa mi-o ofere, sunt obisnuit cu cocina de acasa (nu ma refer in materie de soferie), sunt obisnuit cu sistemul de acasa, casa am si nu vreau sa muncesc o viata intrega  pentru vre-o casa in UK. ..... ( ELIMINAT ) pe casele lor si pe ratele lor care te transforma in robot. Poti sa spui adio vietii daca ai rate la o casa si la o masina numai ai timp liber. Si daca nu ai de munca 2 - 3 luni sau ai de munca 2-3 zile pe saptamana poti sa spui adio si casei si masinii. Repet nu sunt insurat si nu am copii si nici nu am degand sa fac pasul asta in viitorul apropiat si daca l-as face, copii sa munceasca daca vor casa. Mi se pare totul un miraj cu lirele reginei iti da ceva si ti le ia inapoi repede. Ex: council tax 100, asigurare masina 120, chirie apartament 3 camere 400-650, rata la masina 250, curent 50, gaze 50, apa 40, telefon 100, papa motorina si alte alea nu le mai pun. Dintr-un scurt calcul iei 3000 lunar dai jumate inapoi si ramai cu jumate. Daca ti se strica masina te-ai cacat la semafor ca te costa o carca de bani sa o repari (desigur daca gasesti mecanic bun ca astia nu prea au) daca te imbolnavesti e misto in spital curat..etc dar doctori bezna totala si aia care sunt, sunt pamant de prosti. Si la fel daca te imbolnavesti adio masina, adio casa. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Dragul meu, păi în România nu o să ai cheltuieli similare din ăia 2500 de ron pe care o să-i câștigi? 

Sau mașina nu o să se strice, curent nu o să plătești, nici impozit? 

Asigurare medicală nu ai în UK sau de ce zici că plătești? Și de ce sunt doctorii proști? Chiar te rog să dai exemplu.

Dacă te costă așa de mult să repari mașina în UK, poate nu ar trebui să mergi la reprezentanță și să cauți un garaj cu preț acceptabil. Ce s-a întâmplat acum cu românul care se descurcă în toate situațiile? Nu se mai descurcă acum? 

Trebuie să te împaci cu gândul că suntem toți sclavi din start de când trebuie să muncim pentru a ne asigura traiul zilnic. Așa e lumea făcută, de asta există banii...nu are rost să intrăm în detalii.

Apoi tu vii cu ura asta față de UK pentru că vrei să pleci, deși ți-a fost casă și masă pentru o bună bucată de timp. Nu-i frumos.

O să te rog ca după întoarcerea în țară să-ți scrii părerea, după câteva luni și să compari sistemele... de la doctori la transport, de la comportamentul patronilor la situația generală. 

Dar să o scrii aici, sincer. Și apoi mai vedem.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

S-a imbolnavit fata unui prieten si doctorul i-a pus diagnostic gresit la Nothwick park Hospital era o simpla raceala si pe doctor l-au luat filmele de a bagat teroarea in parinti. Unui prieten i s-a stricat masina si a dus-o cu recovery la service. I-au reparat-o aia de numai are ce sa ii mai faca ( precizez ca e reprezentanta Mercedes ) defiecare data nu a fost vina lor daca intelegi reparau un lucru se strica altul. Era masina praf trebuia dusa la fier vechi decand a iesit din fabrica sau asa dadeau ei de inteles. 6800 lire a bagat in ea si e si acum stricata. Mercedes din 2014 E klass 250 CDI. Nu am zis ca platesti la spital. Nu ai citit bine. Poti sa intelegi mai bine daca te lovesti de ce am scris aici sau incearca sa te imaginezi fara job 2-3 luni. Eu am dat exemplu de chirie in nordul Angliei ca daca era discutia despre londra esti mancat din prima luna in care nu prea gasesti de munca ( asta in cazul in care iti permiti luxul si intimitatea sa stai singur in casa ).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu am scris ca platesti la spital deci nu prea ai fost atent cand ai citit. Deasemenea comentariile mele se bazeaza pe ce observ in jur. Eu am masina de 300 de.lire si asigurare de 120 :))). Nu am fost bolnav sa ma duc la spital. Comentariile mele se bazeaza strict le ce observ si cum le percepe neuronul meu. Daca ma descurc??  crede-ma ca ma descurc de ma uimesc cand ma uit in urma :)) masa si casa nu mi-a fost UK-ul nu am avut benefit-uri ca sa o ridic in slavi pe regina. Am muncit am fost platit. Din bani munciti i-am dat inapoi la regina ca sa am masa si casa. Cred ca deraiezi un pic fara suparare si poate e vina mea ca nu ma exprim bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu am deraiat cu nimic, habar nu am de ce zici asta. Ai 2 exemple, cu un diagnostic greșit și cu niște idioți de la reprezentanță. Asta înseamnă că sunt toți la fel?

Atâta comentarii despre regină, păi de ce te-ai dus de prima dată acolo și de ce ai rămas atâta vreme dacă nu ți-a convenit? De unde ți-ar veni atâtea avantaje dacă nu ai plăti dări după salariul ăla de 3000,-£? Ce ne mai place să câștigăm și să avem o calitate bună a vieții dar când e vorba de plătit la stat ne fofilăm...

Stai să vezi când o să-ți plătești taxele din 2000 de ron pe luna, cât o să-ți rămână deși ești proprietar în RO.

Ne oprim aici, ți-am observat ideile și am văzut cum gândești. N-are rost să mai pierdem vremea cu discuții inutile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Am venit aici de prost si plec tot cum am venit :)) mie nu imi place. Daca tie iti place bravo tie nu trebuie acum sa ne placa tuturor. Uni poate au motive intemeiate sa displaca aceasta tara alti poate au motive puerile. 

Si ca sa inchei si eu: ce ne mai plac bani si inghitem orice pentru bani. 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu sunt în UK. Și da, îmi place unde locuiesc. De asta am venit, de asta am rămas. 

Îmi plac banii, nu înghit orice pentru bani, lucrez pentru a-i produce. Nu crede că toți suntem la fel.

*Vrei să spui "unii" și "alții".

Editat de CristiYMP
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Încă o frază constructivă din partea ta, ca de obicei, chiar mă întrebam pe unde ești de nu mai vii cu vreun exemplu de domnitor român ce s-a sacrificat pentru popor.

Te bucuri acum că mai ai un potențial aliat ce se întoarce ca să te ajute la "zidul plângerii" pe acolo ? :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.