Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Limite viteza/tahograf


Postări Recomandate

  • Members

Slutare colegi si colege !

Am 3 situatii care nu le pot da de cap si as fi foarte recunoscator daca ma puteti ajuta :

Problema 1 :

Care sunt limitele maxime permisibile pe autostrada in tarile EU pentru camion cu semiremorca 40t FARA ADR sau agabarit (camion normal) in special ma intereseaza in tari ca Germania,Franta,Olanda,Belgia,Elvetia,Austria,Cehia,Slovacia si Ungaria(pe acestea fac comunitate),daca indicatoarele nu arata alta cifra ?

Prin viteza maxima permisibila fac referire la cat poti merge fara sa te ia radar fix ,mobil etc. De exemplu: Sa zicem ca pe Germania viteza maxima este de 80 km/h ,dar daca trec cu 89Km/h pe langa camera sa nu ma ia blitzul sau radarul politaiului.

Problema 2:

Mai multi colegi mi-au spus ca viteza din bord nu corespunde cu cea reala,integistrata de camere/radare.Si am decis sa testez. De exemplu : in bord si pe tahograf imi apare ca merg cu 90 km/h ,dar pe GPS apare ca am defapt 87 k/h. Radarul inregistreaza aceasi viteza ca si GPS sau cat am eu in bord? 

Problema 3:

Daca intradevar viteza in bord si pe tahograf e de 90 km/h si in realitate am doar 87 km/h,cand imi verifica politaiul tahograful si vede ca am mers cu 90 km/h pe tahograf imi spune ceva? Daca da,in ce situatii si ce tara?

Am tot intrebat mai multi soferi dar fiecare spune varianta lui...un coleg ma punea sa merg cu 90 pe Germania,altul pe Austria,unii zic ca nu are nimic,altii ca ba are si tot asa.

Dar eu doresc sa evit amenzile pe cat de mult posibil,dar nici nu doresc sa incurc/enervez ceilalti participanti la trafic. Abea am facut 1 luna experienta,inca invat. 

Va multumesc in avans pentru ajutor,timpul dumneavoastra si pentru orice sfat care credeti ca m-ar putea ajuta. Pe viitor cu informatiile primite vreau sa ajut si eu la randul meu pe altii. Rog seriozitate. Numai de bine !

Editat de LismanRazvan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Ai permis de conducere => ar trebui să știi limitele de viteză pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri;

Ai atestat profesional => ar trebui să știi limitele de viteză pentru vehiculele comerciale;

Tahograful este calibrat și are un certificat metrologic ce dovedește asta, deci ce arată aparatul este sfânt. Atenție! Este sfânt în sensul că viteza înregistrată de tahograf va fi viteza pentru care vei fi penalizat (dacă e cazul). Nici mașina și nici GPS-ul nu-ți vor arăta viteza reală 100%, erori au ambele sisteme. La fel cum și camerele/radarele au și ele o marjă de eroare.

În practică, viteza maximă cu care te poți deplasa este de 90 de km/h (84 km/h în Olanda) și nu are legătură cu prevederile legale ci doar cu toleranța autorităților.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.