Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

sc COSTEN BOCIU srl!


Postări Recomandate

  • Members

Nu m-am dus la firma deoarece e la 650km distanta de domiciliul meu si nu am avut 3-400RON pentru drum.Iar firma nu mi-a trimis si nu a avut niciodata intentia sa imi trimita decizia nici dupa 2controale ale ITM Timis(care nu i-au dat nici o amenda pentru neindeplinirea acestei obligatii) ci doar a sustinut in instanta ca mi-ar fi trimis decizia.                                                                                                                                              Acest tepar cauta in special soferi cu domiciliul cit mai departe de Timisoara pentru a diminua pe cit posibil riscul  de a fi cautat ulterior de cei tepuiti si de a si-o lua peste bot.Dar si-a luat-o de la un sofer din Timisoara.

Degeaba scriam pe plic ce continea pentru ca plicul ramane la destinatar.Pe curier nu il intereseaza ce faci cu plicul sau ce contine daca i-ai semnat de primire.Iar in acel moment,august 2017-la 2saptamani dupa ce m-am intors de pe comunitate) nu stiam ca imi fusese desfacut cim.Eu cerusem o adeverinta de salariat.

Sper sa citeasca cit mai multi colegi ce am scris aici si sa nu mai cada in plasa acestui tepar nenorocit. Iar cei care totusi au muscat-o sa nu se lase si sa apeleze la justitie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Da, si eu am aflat multe de pe forum si am refuzat foarte multe oferte dupa cele citite aici.Dar tot am muscat-o pentru ca unii colegi nu s-au deranjat sau le-a fost rusine sa povesteasca ce au patit.Daca toti colegii ar da informatii despre firmele la care au lucrat(conditii de munca,bani,tepe) ne-am putea feri de acesti tepari si nici ei nu ar mai gasi asa usor alti fraieri.

Il rog inca o data pe colegul din Braila(nu ii dau numele),daca citeste forumul sa povesteasca si el despre experienta cu Pronk christian  si costen bociu srl.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...
  • Members

Dupa 1an si 4luni in care nu am vazut nici macar 1euro din banii pe care ii aveam de primit, mi-am recuperat in cele din urma toti  banii.Si asta doar datorita plingerilor penale depuse, caci in cele 5luni de cind s-a terminat procesul, acest tepar nu a binevoit sa puna in aplicare hotarirea instantei.Pentru acest lucru si pentru sustragerea de sub sechestru a bunurilor urmarite de catre executor am depus doua plingeri penale la Procuratura Timisoara.Abia cind l-au chemat astia sa dea cu subsemnatul a catadicsit sa imi plateasca drepturile salariale restante.

Am primit doar banii datorati pentru munca prestata cit am fost angajat(salariu+diurna) + dobinda legala.Absolut nimic pentru timpul, nervii si banii cheltuiti sau pierduti in aceste 16luni cit a durat acest proces, timp in care nu am lucrat pentru ca nu eram sigur ca voi avea de unde recupera suma datorata si nu am vrut sa imi maresc gaura din buget cu alti bani dati pe avocati.

Pentru toate neplacerile, voit provocate de catre acest tepar,nu imi voi retrage plingerile penale si sper sa infunde puscaria pentru faptele sale.Banuiesc ca in momentul in care s-a hotarit sa imi dea teapa a luat in considerare toate consecintele posibile ale actului sau.Eu l-am avertizat de fiecare data ce urmeaza sa fac in caz ca tot nu are de gind sa imi dea banii (ITM, Tribunal,executor,Parchet) si nu eu l-am pus sa ascunda camioanele pentru a nu fi ridicate de catre executor sau sa nu respecte termenul de punere in aplicare a hotaririi instantei.              Firma se numeste acum SPEED TRUCKING EUROPE srl. Probabil ca nu mai muscau fraierii.

 Pentu colegii care au avut sau vor mai avea astfel de probleme cu angajatorii, nu va lasati calcati in picioare de aceste jeguri si mergeti pina in pinzele albele pentru banii vostri.Folositi toate caile legale de care dispuneti si nu renuntati pentru ca dureaza ani de zile sau suma nu e foarte mare.Pe asta se bazeaza acesti tepari.E dreptul vostru,ati muncit pentru acei bani.Nu lasati aceste gunoaie sa profite de pe urma voastra.Si nu va fie rusine si povestiti pe forum cele patite ca sa nu mai pice si altii in plasa.

     Sarbatori fericite tuturor si La Multi Ani !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
La 29/09/2017 la 18:40, Phraeudian a spus:

@crocozety

Plangere la ITM in paralel cu cererea de chemare in judecata pe care sa o depui la judecatoria de care apartii tu cu domiciliul. In momentul cand iti vine raspunsul de la ITM, il adaugi si pe acela ulterior la plangerea depusa la judecatorie. Sa atasezi in copie xerox la plangerea de la judecatorie toate dovezile pe care le ai (contract, extrase cont, chitante de pe unde ai fost tu, etc) si sa precizezi la pretentii exact ce drepturi salariale nu ti-au fost achitate sau ce deconturi nu ti s-au făcut. 

[...] 

Dupa ce castigi procesul de la judecatorie, cu solutionarea data de judecator, ai varianta (si chiar iti recomand cu tãrie) sa faci plangere penala acestui infractor, deoarece ceea ce face el se pedepseste cu inchisoare, iar cineva trebuie sa il linisteasca. Dar, si aici, trebuie sa te inarmezi cu rabdare si cu cat mai multe dovezi. 

 

@crocozety bravo!!!

Pentru toți colegii care au fost, sunt sau vor fi într-o situație similară cu a lui @crocozety: vedeți ca se poate? Trebuie doar puțin curaj, răbdare și rezultatele vor veni cu siguranță... 

 

@crocozety, pentru recuperarea cheltuielilor de judecata (și a oricăror alte cheltuieli pe care le-ai avut în toată aceasta acțiune de recuperare a sumelor datorate), se depune cerere separata de chemare în judecata, la judecătoria de care aparții. Atașează plângerii pe care o vei depune și orice soluționare anterioara a oricăror plângeri făcute împotriva acestui infractor, precum și chitante/facturi prin care sa dovedești cheltuielile pe care le-ai făcut. Îți garantez ca îți vei recupera fiecare leu, chiar dacă va mai dura putin, am văzut ca tu ai răbdare și ai procedat exact cum trebuie. Fă-ți curaj și depune și aceasta plângere la judecătorie, nu ai nimic de pierdut, ba mai mult de atât, îți poți recupera banii cheltuiți și cu ceva dobanda, dacă soliciți și dobânda, evident!!! Mult succes! Ma bucur sincer pentru reușita ta!!! 

 

Editat de Phraeudian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Sincer, mi-e greata de justitia din Romania.La faza de fond mi s-au acordat 100RON cheltuieli de judecata, dar nu mi s-a admis cererea de anulare a desfacerii cim si de reincadrare in munca cu plata salariilor la zi, desi am avut raspuns de la ITM Timis prin care se preciza ca pina in octombrie 2017 angajatorul nu facuse dovada inminarii deciziei.Cu toate acestea, instanta a considerat ca acesta mi-a trimis decizia prin dpd,in august 2017, dupa cum a sustinut acest gunoi infect, desi nu se putea dovedi ce continea acel plic. Iar eu am aratat ca ii cerusem in acea perioada niste adeverinte de salariat,pe care mi le-a trimis atunci.                                                                                                  Nu mi s-au acordat nici daune morale, pentru ca nu am dovedit prin inscrisuri ca am fost afectat de teapa data de catre acest gunoi. Nu cred sa fie careva care sa treaca nepasator cind vede ca a muncit 2luni si nu a primit banii pentru munca sa, iar angajatorul ii mai si ride in nas.Din pacate, in civil tot ce conteaza sunt inscrisurile.As fi avut nevoie de retete pentru medicamentele pe care le-am luat, de vreun diagnostic de la vreun medic, etc. Nefiind angajat si neavind medic de familie, nu am putut beneficia de o consultatie, iar la noi poti lua orice de la farmacie fara reteta.   Nefiind umblat prin tribunale si nefiind atat de pervers ca unul care a dat tepe la rind si stie ce sa faca si cind sa faca, nu am reusit in totalitate.Probabil ca daca as fi apelat la ajutorul unui avocat as fi avut sanse mai mari de reusita, dar dupa cum am mai spus nu am avut certitudinea ca voi avea ce sa ii iau  gunoiului astuia si nu am vrut sa imi maresc pierderea.Nu are nimic trecut pe el, firma este pe alta persoana tocmai pentru a putea da tepe.

Apelul a fost respins si nu mi s-au admis alte cheltuieli de judecata.Per total am mai cheltuit  vreo 400RON pe transport, hotariri legalizate, sute de copii xerox si multe recomandate.Din pacate nu am chitante pentru aceste cheltuieli.Bonurile de carburant le-am depus la dosar la apel(fara folos), chitantele pentru taxele judiciare le-au oprit la arhiva iar de la xerox nu am cerut bon fiscal.Cred ca mai am chitantele de la recomandate.Plus ca aceasta noua actiune in judecata nu cred ca va mai fi litigiu de munca, si va fi timbrata.

In fine, bine ca am recuperat macar ce am avut de primit. Si am recuperat doar datorita plingerilor penale depuse, deoarece nici executorul judecatoresc nu si-a dat tot interesul pentru recuperarea banilor. Trecusera 3luni de cind s-a terminat procesul si teparul nici gind sa imi dea vreun ban.Si-a facut-o cu mana lui. Sa vedem ce va fi si cu ancheta penala.Dupa 3luni de cind am depus plingerile abia am primit nota ca s-a inceput urmarirea penala.Slaba miscare.Treaba multa sa verifici o hotarire judecatoreasca in original, o cerere de plata si un extras de cont pentru a vedea ca nu s-a respectat termenul legal de punere in aplicare.

          Multumesc tuturor pentru sfaturi, incurajari si urari si ii doresc succes in recuperarea banilor si colegului de la Braila.Nu te lasa colegule, trebuie data o lectie acestui tepar infect.Daca la prima abatere  poate scapa cu o amenda penala, la a doua nu cred ca ii va mai merge.

     Un an nou cu bine tuturor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

din pacate judecatorii de la noi au doar o viteza...foarte..foarte incet....gindestete ca de exemplu la mine doar pentru o simpla redactare a unei hotariri date le-au trebuit 1 an de zile...de aceea spun ca nu trebuie sa ne lasam si sa actionam..patronii pe asta se bazeaza..ca datorita procesului indelungat renunti..renuntam..trebuie sa ne luptam cu ei pe aceste drepturi legale ale noastre chiar daca dureza mult timp....Sarbatori fericite..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.