Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Certificat de desfășurare a activitatii


Vulcamobi

Postări Recomandate

  • Members

Buna ziua am si eu o problema .Am un camion si sunt administrator ,manager de transport si sofer pe acest camion.Am descarcat in Spania dupa care mi-am luat cinci zile de vacanta.Am luat o camera la hotel,am parcat camionul in curtea hotelului si am scos cardul din tahograf.Dupa cele cinci zile am introdus cardul in tahodraf am selectat manual pauza pentru cele 5 zile(avand un tahograf digital de prima generatie su a inregistrat pauza) am facut un certificat de desfășurare a activitatii iar la punctul 20 am scris Barcelona deoarece documentu l-amemis in hotel.La un control in Spania am fost amendat ca certificatul trebuia emis la sediu.Tinand cont ca eu sunt manager de transport  si nu am nici un ilnlocuitor cum trebuia sa procedez? P.S Am avut rezervarea si factura de la hotel

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Asa este,politistul a spus ca puteam sa las cardul in tahograf si sa pun pe patrat,adica disponibilitate.El zice ca nu pot sa stau pe pauza cu cardul in tahograf mai mult de 72-de ore. Dar daca mergea altul cu camionul in aceasta perioada ce trebuia sa fac? A scoate cardul e legal si daca pot sa fac foaia de activitati doar eu(pt. ca eu sunt persoana desemnata)nu cred ca trebuie sa fug pana in Romania ca sa o scriu.Am facut recurs si o sa vad ce se va intampla.Merci de comentariu!

Eu nu stiam ca tahograful meu nu inregistreza pauza cu cardul scos,am aflat doar cand m-a amendat .Data viitoare stiu ce am de facut.Foaie de activitati am facut pentru orce eventualitate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Daca un alt sofer ar fi preluat camionul de la Barcelona, iti scoteai cardul si mergeai 5 zile la hotel. Rezervarea si factura de hotel tinea loc de certificat, parerea mea. Eu asa as fi facut.

Deviez putin de la subiect pentru ca vad ca faci Spania: ai mare grija in Spania pentru ca au o lege tampita. Daca iei in cabina un pasager, iar omul are permis de conducere pentru camion, este obligat sa-si introduca cardul in tahograf, in slotul 2.

Suntem patiti, un coleg a dus un alt coleg de la Jonquera pana la Barcelona, camionul celui de-al doilea fiind la Barcelona. Pasagerul nu a condus, dar s-a dat amenda (nu mai tin minte exact, dar a fost mare) pentru ca nu si-a introdus cardul. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Salut

In cazul tau sunt indeajuns introducerile manuale daca chiar ai scos cardul , desi il puteai lasa linistit pe toata perioada in tahograf si pe simbol repaus nu disponibilitate ,( inregistrarile tahografului primeaza )  poti sta si 30 zile pe repaus .Chiar ai crezut agentul cu ,, disponibilitatea ,, ?? Ha ha ha  Legenda  de parcare cum ca nu poti tine cardul peste 45 / 60 / 72 ore e o tampenie inventata si inteleasa invers din vechea nota de orientare 5 care zice ( apare si in aceasta varianta noua ) ca un certificat nu e obligatoriu pentru perioadele obijnuite de repaus  zilnic sau saptamanal ( primeaza introducerile manuale )  , in rest daca se vrea a face unu ( cum zice si acolo , cand din motive justificative nu se pot face prin tahograf / introduceri manuale ) intentia  cu care sa dat legea ca acestea sa se faca  pentru perioade mai lungi care depasesc aceste perioade intelese ca si concedii medicale , de odihna obijnuite etc etc . E o laguna de practica . 

Aia cu nu stiai ca tahograful nu inregistreaza ,, pauza ,, ( repausul ca asta iti e considerat ) ,  nu am inteles -o , esti uimit sau cum ?? Normal  ca nu o face , e responsabilitatea ta ca sofer la revenirea la munca , ( art 34 punctul 3 din reg 165/2014 CE )  tahograful nu stie si nu poate inregistra o activitate pentru tine in necunostinta de cauza .  Macar e ,, aparat bun ,, te intreaba ,, manual entry / introducere date manuale ,, de acolo tu trebuie sa fi ,, baiat destept ,,  in fine ..... 

Daca agentul ala te -a amendat pentru ca a ramas in urma cu noutatile dupa vechea nota 5 , arata nivelul tau de ,, persoana desemnata ,, si nu are rost sa te intreb cum naiba ai obtinut ,, dreptul ,,  , nu vreau sa fac pe lupul moralist si te rog sa imi scuzi indrazneala  pe viitor iti recomand un dialog argumentat cu agentul , dar pentru asta trebuie sa stapanesti teoria , iti garantez ca functioneaza si e usor . Precis ala te -a ,, citit ,, de la faza cu ,, disponibilitatea ,, si a incercat ..... . 

 

In forma veche a notei 5 , in partea de jos unde scrie ca formularul trebuie intocmit  inaintea inceperii calatoriei si semnat de sofer si reprezentant aparea si ,, la sediul societatii ,, de aici ti se ,, trage ,,  Succes la recurs , sper ca nu ai semnat !!  

 

Ps : apreciez formula de  ,, certificat de desfasurare a activitatii ,, si nu foaie de vacanta :D:D ...... 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Vreau sa fac unele precizari pe care nu le-ai inteles.1.Eu am selectat manual pe tahograf  dar modelele vechi de tahograf nu iti inregistraza pauza pe card in perioada cand a fost scos cardul  (si legea confirma acesta chestiune ),lucrul pe care nu l-am stiut.De exemplu acest model de tahograf daca fac trei perioade de pauza a cate 15 minute sau una de o jumatate de ora si dupa aceea 15 minute el se reseteaza singur ca si cum ai face o pauza de 45 de minute corecta. 2.Faptul care-l spui ca m-a ghicit ca nu sunt pregatit cu legea nu sta in picioare pentru ca nu am fost de acord cu el si am platit amenda integral(adica  2000euro) El mia zis ca pot plati cu 30%mai putin ,adica 1400euro, dar asta inseamna ca nu mai pot face contestatie.Prin acest topic am vrut sa arat de fapt ce abuz a facut acel politist.Dupa finalizarea recurslui am sa va anunt rezultalul!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Da nici ale noi nu inregistreaza singure nici-o activitate in numele tau , cum am spus toate intreaba , introduceri manuale .??... dai da  , tu inregistrezi o activitate in numele tau , dai nu  .... adio , timpul x la y , apare cu semnul intrebarii  . 

Tahograful pe care il ai e o generatie mixta  de soft , UE si Aetr de dinainte de 2010 , cand ( in teorie ) aetr -ul a fost egalizat cu Ue si acesta sumeaza pauza dintre duratele de conducere din bucati de minim 15 minute . Nu e problema , trebuie sa fi putin mai atent . 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Explicate mai bine , problema de afisaj a vechilor stoneridge a fost rezolvata ,  erea o mica problema in primele variante de soft care faceau exact ca vechea nota 5 , perioadele obijnuite de repaus zilnic sau saptamanal nu le afisa ,atentie ,  acestea apar doar pe soft de manageamemt dar nu si pe tableta agentului .

Deci un cumul de situatii , un tahograf care ,, nu spune ,, tot , un agent care nu ,, vede ,,  ce trebuie iar cum nu are la mana activitatea cere a treia optiune ( activitati inregistrate   automat / activitati manuale / certificat )  adica un certificat de desfasurare a activitatii la care nu e la curent cu actualizarea acestuia ( desi a trecut ceva vreme ) si te sanctioneaza pentru ,, locul intocmirii ,, cum am subliniat mai sus , in forma veche si cum erea idea de atunci , un certificat se intocme doar la sediu societate inaintea pornirii in cursa , nu cum se facea practic de soferi sa ascunda activitati , jumate de cursa , certificat prin Ue si inapoi ,, curat ,, catre baza . 

Schimba tahograful , il bagi la cheltuieli pe firma , astea noi au o regula care economiseste timp la manevre , opriri si porniri dese si aglomeratii , regula la minut ii zice , dar sa nu o folosesti ca manuitorii de volan pentru a intrerupe o pauza sau repaus ca te prind agentii , chiar recent am obtinut pozitia Isctr cu privire la practica asta si nu tin deloc cu incalcarea legii , dar sigur e un model de tahograf mai bun decat cel vechi al tau si te poate ajuta mai mult decat cel actual ( daca intelegi unde ,, bat ,, :D:D )  

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.