Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Eliberare atestat


Gabriel09

Postări Recomandate

  • Members

Buna seara

 

Va rog  ,daca sunteti binevoitori, sa imi spune-ti ce acte imi sunt necesare pentru eliberarea atestatelor de :

-instructor auto - > atestare initiala ;

-profesor legislatie rutiera - > atestare initiala;

 

Durata in care pot fi despuse actele dupa promovarea examenului  respectiv termenul de eliberare a actelor .

Eliberarea atestatelor  sau mai bine zis  depunerea dosarului pentru eliberare este strict din judetul unde am sustinut probele sau  imi este permis sa il ridic si de la alta agentie arr din tara ?

 

Astept raspunsurile dumneavoastra.

Va multumesc  si o zi/seara placuta  va doresc .

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Actele, ca actele, da' condițiile le îndeplinești?

Pentru instructor auto trebuie să ai o vechime minimă de ''X'' ani, pentru fiecare categorie pentru care ceri atestat, să nu fi avut abateri, cu alcool implicat, în ultimii ''X'' ani consecutivi, să nu fi avut nici un fel de abateri în ultimii ''X'' ani consecutivi... etc;

Iar pentru profesor de legislație, fără studii superioare în domeniu tehnic, juridic sau economic, nu te bagă nimeni în seamă.

Și să nu visezi examinare pe calculator, cu un ''ajutor'' ce trece prin spatele tău, îți mai tastează 2-3 răspunsuri acolo... și gata atestatul. Nici pomeneală de așa ceva... o să fii examinat temeinic!

Pentru atestatele de șofer se fac multe măgării, că deh... și dacă nu'nveți, ulterior, tot din buzunarul tău plătești. Dar când e vorba ca ''ei'' să te autorizeze pe tine să-i înveți pe alții, nu vor mai fii deloc așa superficiali, crede-mă.

Intră pe site-ul A.R.R. și la secțiunea de legislație caută O.M.T. 75/2014. Este legea ce reglementează ''ce și cum'' legat de profesorii de legislație și instructorii auto. După aceea, vezi ce modificări s-au adus acestei legi prin O.M.T. 64/2015 (o găsești tot acolo).

Tot pe site-ul A.R.R.-ului o să găsești și calendarul cu examinările viitoare, împărțite pe județe (sunt trimestriale, nu lunare ca la șoferi). Domiciliul vs. locul de școlarizare/examinare, nu are nici o importanță, deși n-o să găsești ușor o școală de atestare care să te înscrie la examen (poate în detrimentul unui elev plătitor de-al lor) iar tu ai plătit cursurile la altă școală. Cel mai bine decide-te în ce județ vrei să dai examen, caută o școală acolo și te înscrii la ei pentru cursuri, iar ulterior tot cu ei te înscrii la examinări. Iar după examinare, comunici școlii respective că vrei să ridici atestatele din alt județ, iar ei vor face mențiunea respectivă pe fișa ce va fi trimisă către A.R.R. ca dovadă că ai susținut și promovat examinarea (apropos, așa am făcut eu: examen la București, ridicare atestat de la Deva).

*Pont. I.F.P.T.R. are școli în toate județele și cu ei e foarte simplu să faci școala în Hunedoara, să dai examen în Cluj și să-ți ridici atestatul din Constanța. A nu se înțelege că le fac reclamă, departe de mine această intenție.

Succes.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Indeplinesc toate conditiile  . Am promovat si examenele atat instr.cat si profesor  intreb despre ridicare din alt oras   deoarece cel care mi-l elibereaza de unde am sustinut examenul  este un pic mai recalcitrant  si  tinand cont ca nu are nici un drept sa ma ia la puricat de ce aia de ce nu aia , prefer sa il ridic din alt oras unde nu mi se adreseaza intrebari incomode.   Va multumesc pentru raspuns.

 

Deci in concluzie daca am sustinut  pentru atestare unul dintre examene la Iasi si unul La Suceava  , si vreau ca cel de la Iasi sa il ridic de la arr suceava nu se poate  nu ?

 

Editat de Gabriel09
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • Members

La multi ani ! Domnul Cristian .

Am nevoie de o parere de la dumneavoastra poate imi puteti spune cum sta treaba ..referitor la eliberarea atestatului.

Actele pentru Atestatul de Instructor auto am reusit sa le depun   pe data de 10 01.2018  la Arr Suceava cu Multe Multe Rugaminti  si insistente  pentru a-mi primi dosarul.

PS:DOmnul de acolo mi-a comunicat ca va dura mai mult eliberarea atestatului pe Motiv ca nu au Hartie de tiparire :|  .

Referitor la cel de profesor Legislatie Rutiera  am reusit deabia sa depun  actele pe data de 15:01.2018  dar  culmea ca nu era cine sa mi le primeasca  toti angajatii de acolo spuneau ca nu ei raspund de introducerea datelor in Pc pentru eliberare atestat ci un anume domn care era in "concediu" .In final am reusit sa ajung la un consens cu un domn de la ei,  care l-a sunat pe directorul Arr  si l-a intrebat daca imi permite sa imi primeasca actele. Respectivul  nefiind la servici ne-a comunicat noua sa lasam dosarul pe biroul sau si  ca se Va ocupa dumnealui de el. Astazi m-am dus sa intreb  daca mi-a fost introdus dosarul in Pc   si surpriza mare mare !!!! Arr era inchis la ora 14:00 era inchis :|| + ca nu e prima data cand se intampla asa ceva .

Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sau ce ar trebui sa fac sa verific daca respectivul domn mi-a introdus actele in baza de date al arr-ului.  Oare  exista vreo posibilitate sa imi""uite "dosarul prin vre-un sertar?  si sa ma trezesc ca nu mi-a introdus dosarul ?

 

Va rog poate ma puteti ajuta cu un sfat . Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Salut.

Habar nu am cum stă treaba cu introducerea dosarului în sistem, dar pot să-ți spun doar atât. În C.O.R. (Clasificarea Ocupațiilor din România), există și aceea de ''operator introducere date'', meserie care intră și sub incidența legii privind protecția datelor personale. Cu alte cuvinte, refuzul colegilor de a-ți introduce datele în sistem a fost unul perfect întemeiat, de vreme ce ei știu că nu sunt calificați pentru așa ceva. Căci până la urmă vorbim totuși de niște informații care, conform legii, trebuiesc manevrate doar de personal autorizat.

În plus, bănuiesc eu, ar putea fi vorba și despre acel cod de utilizator folosit de către colegul lor pentru accesarea respectivului sistem, iar dacă ei ar fi făcut vreo greșeală, colegul lor urma să tragă ponoasele... ceea ce nu e deloc etic.

Revenind la problema ta...

Treaba cu ''uitatul'' dosarului într-un sertar e cam greu de crezut... tu ai scris data depunerii pe acel dosar, iar normele prevăd e perioadă de timp în care acesta să fie prelucrat, deci e greu de crezut că cineva își riscă scaunul pentru un mizilic de genul ăsta. Iar dovada că datele necesare au fost introduse în sistem este probabil acel număr de ordine atribuit de către sistem la momentul introducerii datelor, numai că... habar nu am cum poți intra în posesia lui, altfel decât mergând la ei și cerându-l.

P.S. Totuși, cum ai reușit să te iei în coarne cu A.R.R.-ul pornind de la niște banale întrebări? Căci sincer... dacă le stai în gât de pe acum, de la depunerea actelor... imaginează-ți ce calvar vei avea cu ei pe viitor. Ține cont că toată activitatea ta viitoare va fi supervizată de ei, deci eu zic mai bine să te informezi asupra normativelor legate de procedurile lor și să nu te mai simți deranjat dacă e vreunul mai curios despre ce și cum... În fond, ce e așa mare secret că te-ai plimbat cu cursuri și examene în mai multe județe... erau și ei curioși de ce, probabil.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Hmm nu ma iau la cearta cu personalul de la Arr . Problema se pune cand vine vorba sa imi primeasca dosarul ... ma plaseaza de la un coleg la altul si toti se spala pe maini . Incerc sa imi depun dosarul la ei de pe data de 18 decembrie cand am sustinut examenul si tot ma amana si imi spun ba ca vin sarbatorile ba ca vine boboteaza ba ca nu stiu ce ,cu greu am reusit pe 15 sa depun dosarul asta de profesor   pentru ca se pare ca nimeni nu doreste sa faca   treaba aceasta. Am inteles faptul ca respectivul care se ocupa cu treaba aceasta este plecat in concediu dar asta nu inseamna  ca s-a inchis pravalia  ci ca cineva nu vrea sa  ii preia atributiile lui :|  pai na...  eu nu pricep de ce m-au plimbat atata :|  pana la urma  nu am cerut marea cu sarea.   Am inteles de la alti  colegi  ca le-a fost eliberat atestatul de profesor in termen de 5 zile :|   apai cum la aia 5 zile si la mine  minim 15 :?

 

Cei de aci sunt un pic mai recalcintranti  vor sa stie  de ce nu am facut scoala la unul dintre ei si  vin eu sa cer sa imi elibereze ei atestatele .. nu stiu cred ca se mananca pe aci  , problema se pune ca eu de fire nu  raspund la intrebari,  nu dau detalii care tin de alegerea mea nimanui +   nu vad  de ce ii priveste pe ei ca nu am facut scoala aci ci am facut-o la Suceava :| . Exista posibilitatea banuiesc ca pentru chestia aceasta pentru acest fapt sa  ma amane cu dosarelul.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Acum 4 ore, Gabriel09 a spus:

Am inteles faptul ca respectivul care se ocupa cu treaba aceasta este plecat in concediu dar asta nu inseamna  ca s-a inchis pravalia  ci ca cineva nu vrea sa  ii preia atributiile lui

Pe 18 decembrie cam aia înseamnă... aproape peste tot, nu numai la A.R.R. :D:D:D:D Tu ai fost un fel de cireașă de pe tort... când toți se pregăteau de concediul mult așteptat, ai apărut tu! Normal că ai încruntat niște frunți pe acolo...

Acuma... asta e, nu trăim într-o lume perfectă. Mai ai puțină răbdare și o să-ți vină și atestatele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ok :) mersi de raspuns . sper ca pana la 1 februarie sa pot pune si eu mana pe atestatul asta de profesor  ca mi s-a acrit de atata umblatura.

Nu intru in polemici cu cei de la Arr si sper ca insistenta mea sa nu fi provocat  prea mare deranj pentru functionarii/inspectorii de acolo.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mai am o intrebare :D Aceste atestate vin tipizate de la Bucuresti ? si agentiile din provincie  doar lipesc poza  si semneaza?  Sau cei de la Agentiile din provincie  au cartoanele tipizate  si tot ei le completeaza , lipesc poza si dau si semnatura + seria ?

 

Ms pentru raspuns !  

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.