Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Postări Recomandate

  • 3 months later...
  • Members

Am inteles ca s-au bagat incurcat cu niste amarati de samsari care le trimit soferi contra cost din tara in conditii stabilite intre ei...Cum sa ma explic...cam cum duci fete la produs Nu-i nici o diferenta, ca si de alea are grija cineva. Cat de redusi pot fii unii sa faca o intelegere cu un intermediar gen agentie de munca , samsari etc cand e vorba de viata ta pana la urma ? Exemplu clasic de tembelism romanesc. N-am sa inteleg in veci de ce unora le trebuie un intermediar sa.i bage in slujba? Degeaba ai o meserie daca nu esti in stare sa dai un telefon macar sau sa trimiti un mail sa te intelegi cu un patron.

Bineinteles ca unii fac bani pe prostia altora, negot cu sclavi s-a facut de cand lumea si pamantul. Prostii se baga singuri cu capul in jug fix ca buhaii. Da-tile incolo de agentii, intermediari, relatii. Cine are nevoie de soferi in firma nu te intreaba cine te-a trimis? sau pe cine cunosti?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Cite telefoane ai dat la firma colegu sa intrebi ce conditii ti se ofera ? Veniti pe Forum si intrebati cum e? in loc sa trimiteti un mail la un sef de personal. E nominal prietene. Asa e peste tot ca nu mai exista notiunea de colectiv nicaieri. Asta s-a vrut. La mine in firma unii eliminat  altii stau relaxati in functie de cum si-au impus conditiile, Plata la ora e la fel pentru toata lumea, doar ca unii muncesc de doua-trei ori mai mult pentru aceiasi bani ca n-au stiut sa se inteleaga ori s-au inteles cu sau prin cineva (agentie, intermediar."prieten") care i-a adus in firma. Capisci?

Am lucrat pentru Lanfer. Iti pot trimite o copie dupa contract sa vezi conditiile. Dar ma tem ca iti trimit degeaba, shiftul de munca e de 10 ore zilnic (erau vreo 210 lunar daca imi aduc aminte/nu sunt sigur). Ai sa muncesti 13-15h si weekenduri poate in aceiasi bani cum o fac cam toti. De ce? nu ma intreba ca nu ma duce capul. Eu nu m-am "aliniat" am preferat sa plec in alta parte unde daca muncesc 13 ore imi sunt platite 13 ore. La 6 saptamani iti dau 10 zile liber acasa in care sunt incluse week-endurile. Adica daca ai prinse doua week-enduri in perioada de libere firma iti acorda doar 5-6 zile. Va puteti face singuri un calcul functie cat lucrati cate ore lucrate peste contractul standard de 40 pe saptamana va dau dreptul la compensatorii platite deci cat aveti dreptul sa stati acasa cu salariu platit (Sambetele si Duminicile sunt zile libere prin lege, nu vi le poate acorda firma ca si compensatorii pentru ca nu le apartin. E prosteala pe fata pentru cine se lasa pacalit

Deci despre asta-i vorba. Esti in stare sa deschizi gura sa-i pui camionul pe dreapta dupa 10 ore de program. Foarte bine. Nu esti? muncesti dsegeaba.Bani tot atat o sa iei, dupa cum scrie in contract si dupa cat ai inregistrat pe card. De aia va tot zic sa va inregistrati corect activitatile, ca nimeni nu risca un conflict legal. Afara n-au cum sa dea atat timp cat ai contract pe un an semnat. Vast contract nu va dau astia in veci asa ca nu va faceti sperante ca daca-i slugariti castigati ceva in plus. Muncesti un an si mai vezi anul viitor ce-o sa faci, asta-i politica firmei. Soferi intra pe-o parte si pleaca pe cealalta.

 

Eu am o groaza de "Lanferisti" pe langa mine. Lasati un numar de telefon pe privat si va pun in legatura sa vorbiti direct cu colegi dispusi sa ofere informatii proaspete, ca vorba umbla repede si aici pe Forum s-or gasi uni sa zica ca e minunat , ca e firma vietii etc...ceea ce poate fi adevarat,  depinde la care capat ...stai.

Editat de cico_3504
unit comentarii
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.