Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Schmechel,Bad Germania


Postări Recomandate

  • Moderators

util link-ul,mi-am clatit ochii putin pe acolo..asa aflu ca am dreptate,se semneaza contract,sunt 2 exemplare unu angajator..unu angajat..se trece salariul brut pe ora si data cind se plateste,...de aici insa incep cu intrebarile...

1..contractul avea trecut salarizarea corecta cind l-ai semnat..? pe ora sau lunar..era Vollzeit [norma intreaga] sau Teilzeit [norma partiala ]

2 tinind cont ca banii nu ti-au fost dati corect ai depus o plingere,sesizare la Arbait ala..gen tribunalul muncii de la ei..?

in acelasi context ti-ai dat cumva demisia sau ai zis ca pleci in co si bun plecat ramii...Consider ca nu poti fi ofensat cind esti intrebat..genul de a fi ''luat la bani marunti''                 Sunt intrebari logice,multi vin ..pun comentariu..si apoi vedem ca nu e tocmai asa..ti-am mai spus..tu ai acceptat nu altul..nu incerca sa imi spui ca era ora tirzie..ca era la distanta..eu unul consider ca cel care accepta isi ia si riscul...nu are rost...voi mai astepta informatii si de la colegii care sunt efectiv pe germania,sa aflam corect chestia cu salarizarea si diurna in principal..din partea mea sunt atitea comentarii deoarece au fost destule alte cazuri in care a meritat sa intreb...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Colegii legat de salariul pe Germania e foarte adevarat ca mult firme iti trec salariu de incadrare 2000€ brut, insa trebuie specificat ca acest salariu este pentru 40 de ore de munca pe saptamana, pentru a te putea lupta cu ei in justitie ai nevoie sa iti fie trecute si orele suplimentare si diurnele. Apropo o asigurare de avocat pe Germania te costa 10-15€ pe luna, iar aceste firme te ajuta cu orice fel de problema ai avea de la conflicte de munca pana la chirii, abonamente de telefonie, accident. Personal si eu lucrez pe 2000€ brut, dar iau peste 2500€ net. Se practica si la firme mari (cu peste 1000 de soferi) acest lucru nu doar in cazuri izolate. Drumuri bune tuturor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Sasha...am zis ca e interesant comentariul mai ales pentru cei care lucreaza pe germania,nu e nevoie de vreo argumentare..dar daca vrei eu pot sa iti ofer un raspuns asa dupa cum l-am inteles din cele  prezentate de rico005..

Salariul brut....2000 euro...DAR la 40 ore lucrate...NU conduse

Ulterior lamureste problema..el a fost atent la semnarea contractului si a avut trecut si plata orelor suplimentare si diurna...Asta nu o fac multi din colegii nostri ca habar nu au de germana..semneaza ''ca popa''..unde li se arata si gata..Mai da si un sfat util...cu asigurarea de avocat..sfat foarte bun zic eu..mai ales celor care habar nu au de limba lor

Revenind...orele de munca saptaminale depasesc cele 40 ore...si atunci intra plata pe ora suplimentara...si atunci la sfirsit de luna cind tragi linie observi ca cei 2000 euro brut devin 3500..brut..urmind scaderile taxelor ulterioare..in functie de criteriile lor...si ajungi la un nivel de 2500 net cum zice el...Smecheria este la plata orelor suplimentare,acolo se vede usor la cine casca sau nu ''ochii''..

De exemplu...am colegi care lucreaza pe 13/ora..si la o ora suplimentara iau 17..sau la una de noapte 20...sunt altii cu 23..asa ca iese o diferenta vizibila la sfirsit de saptamina.Se poate jongla si cu orele de weekend..iar o plata mai buna....Retine ca depasesti constant 40 ore lucrate..mediul fiind pe la 60 ore

Asa ca eu cunoscind toate aceste chitibusuri nu am avut nevoie de ''iluminare'' sau de vreo alta argumentare...Poti intreba si pe cei batrini care au lucrat in sistemul socialist sa vezi cum era treaba cu acordul global..unde puteai lua si 2-4 salarii in plus fata de altul doar prin munca..

ps..sper ca global ii zicea...nu mai imi amintesc bine...dar ideea e ca luai banii pe ce munceai...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Dragi colegi,

M-am gandit ceva timp inainte sa postez pe forum, in general incerc sa imi vad de treaba mea insa avand in vedere ca lucrez de 3 ani la aceasta firma cred ca as putea sa ajut un pic asupra discutiilor existente si aici si pe cateva grupuri de soferi de pe facebook. 

Colegul Gabriel a lucrat o scurta perioada de timp la aceasta firma, a plecat acasa, pentru ca i s-a solicitat sa isi schimbe anumite acte (in special hartia care ii tinea loc de atestat), a refuzat si ulterior s-a incetat contractul de munca. Dupa aceea au inceput show-urile, a trimis ceva scris la firma in limba engleza in care jignirile erau la comun, si apoi a inceput sa posteze tot felul de chestii pe toate grupurile de soferi pe care le-a gasit. Banii, asa cum erau prevazuti in contract, i-a primit intocmai si la timp. Problema este ca el sustine ca i s-au promis si niste bani in plus de catre o anumita persoana din cadrul firmei (nu dau nume), bani care nu erau prevazuti in nici un contract sau act aditional, bani care nu au fost primiti si pentru care face acum toata nebunia asta.

Firma asigura un microbuz de 9 locuri pentru transferul soferilor din Romania in Germania si inapoi, masina este limitata la 140 km/h (tot din cauza soferilor romani care mergeau cu 180-200 km/h dar nu recunosteau amenda de viteza care venea ulterior), microbuzul nu ajunge la Iasi (asa cum a afirmat colegul) nici la Botosani, Chisinau, sau Constanta, cu acelasi microbuz am mers de mai multe ori ori acasa (eu locuiesc in Ploiesti) si cu tot cu pauze de alimentare/mancare/toaleta/etc am ajuns in aprox 22-24 ore (ultima data a fost in 22-23 ianuarie). Pentru cine nu doreste sa mearga cu acest microbuz firma deconteaza 100 euro din orice alta varianta alege soferul, masina personala, avion, autocar, etc. (Mi s-a parut decent, parerea mea)

In cei trei ani lucrati la aceasta firma nu am vazut sofer "invitat afara noaptea fara drept de apel" , nici macar cel care a facut dauna totala la camion, pana si acela a fost adus in Romania pana la Ploiesti. Povesti de parcare si exagerari am auzit cu totii si o sa mai auzim.

Firma lucreaza cu dube frig, monitorizate in permanenta, se lucreaza mult cu parcari platite, si se deconteaza aceste parcari. Poti sa primesti bani in avans pentru parcari, taxe, etc, evident ca ceea ce nu se poate justifica din banii respectivi cu chitanta nu se deconteaza. Contractul de munca este intr-adevar in limba germana, nu te obliga nimeni sa il semnezi, nu vine din start scris in mai multe limbi, dar poate fi tradus, evident. Conditiile de la baza nu sunt stralucite, adevarat, dar nici nu ajungi la baza decat daca este chiar nevoie. In plus nu te impiedica nimeni sa iti speli rufele intr-un autohof (unde parcarea este decontata, dar nu si spalatul rufelor). La firma lucreaza cu contract german aprox 50-60 soferi romani, pe langa cei germani, danezi, polonezi, olandezi, si mai sunt si alti de prin alte parti care imi scapa acum. Sunt cativa soferi romani care lucreaza aici de cel aprox 4-5 ani. 

* cateva lamuriri pt Gabriel :

- patronul vorbeste germana si engleza, a refuzat sa vorbeasca cu tine dupa ce a vazut porcariile pe care ai inceput sa le postezi peste tot, daca chiar doreai sa vorbesti cu el o puteai face inainte sa incepi tot taraboiul asta

- clasa de impozitare ("grila") nu este cea maxima asa cum zici tu, ci este clasa 1, intereseaza-te sa vezi ce impozit platesti la clasa de impozitare 6, si apoi incearca sa dai lectii altora.

- nimeni nu este obligat sa plece la ora 21:00 dupa ce a condus in ziua respectiva camionul, toti romanii fac asta din dorinta de a ajunge cat mai repede acasa, dar in nici un caz ziua in care ai lucrat pe camion nu este zi de concediu, pentru ca nu prea are cum, dar cand vrei neaparat sa pozezi in victima presupun ca orice ti se pare normal

- nu te mai enerva cand cineva incearca sa iti explice ca exagerezi, mai sunt si colegi care chiar umbla prin Europa, si mai stiu si ei cat faci dintr-un punct in altul, dintr-o tara in alta.

 

Sper ca nu am sarit calul si ca nu am jignit pe nimeni. Va doresc un weekend linistit tuturor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Cico am pretentii prea mari de la tine si cred ca totusi daca nu sigur ca esti un baiat inteligent dar sa pui botul ca sunt firme care te pun sa semneze un contract de 40 de ore pe saptamana in meseria de conducator camioane de mare tonaj asta deja e prea mult ma i sus Mario a dat un pic capul pe spate la fel cred ca este un baiat(domn)cu mai multa experienta care nici el nu intelege ceea ce a vrut sa zica Rico apoi intra cel care a lasat 7465834 de randuri scrise fara sa zica ca intradevar cu diurna care e scrisa pe contract ajungi la 1800(si intradevar daca ai fost harnic si ai si doi copilasi mai pui peste in jur de 400 de euro)de aici si chestia ca sunt soferi care au 4,5 ani in rest spun din experienta ca majoritatea firmelor ofera 1800 de euro(unii castiga mai mult datorita clasei de impozitare si din cauza asta stau si zic ca e bine)dar daca intrebi 1 sofer din 10 ce a semnat sau ce inseamna sa ai un contract pe Germannia habar nu are nu stie ca asigurarea e obligatorie si ca trebuie personal sa o incetezi odata ce vrei sa parasesti sau sa-ti termini contracutl pe Germannia habar nu au ca un contract daca nu stii ce ai semnat se poate desface unilateral fara nici o problema(toti vor spune ca nu are cum sa ma dea afara???????pai tu ai da afara un om care iti lucreaza aproape pe degeaba)despre faptul ca poti sa iti depui actele pentru somaj daca te da afara la fel nici un cuvant ce faci cu cei 4 ani munciti(pun 3 ani si 2 luni munciti efecitv habar nu au astea sunt adevaratele probleme toti viseaza la fel si fel de chestii mai te si contrazici ca mai poti recupera mai nu stiu ce chestii si daca intrebi ce te trimit pe recuperare taxe.................care si acestea la randul lor tin de cel care intermediaza contractul tau cu firma fie el si disponent sau firma de plasare asa sa spunem ca dai 10 euro la un avocat si ala te face bogat asta e ....si as dori daca intra cineva care intradevar stie despre ce e vorba cu un contract pe Germania sa lase un mesaj si sigur v-a fi contactat de multi care au nevoie de ajutor dar nu ai de unde sa-l ia sunt romani care lucreaza pe contract de Germania si nu-i intereseaza nimic altceva decat salariu ce vechime ce beneficii ce pensie ,toti vor spune ca trebuie sa ai anmeldung ca sa poti lucra cu acest contract si asta cade din start daca e cineva care poate spune ca nu ai cum sa vina cu mesaj ca orice contract si germani ca si noi si oricare alta tara cauta sa evite si sa plateasca cat mai putin ,acum de cand cu repausul incep sa inteleaga ca nu se pot risca pentru 100 de euro la 2 saptamani sa plateasca 1500 si de euro de amenda(ne bucuram sau cel putin eu  imi convine sa stau la hotel ca de ma simt si eu om dar pana la urma aceea sunt tot bani mei care prin fel si fel de subterfugii erau la ei in cont)nu stiu cat de coerent am fost dar realitatea e sumbra eu nu ma plang ca nu e vina nimanui atata timp cat inca sper ca vom deveni oameni si nu totul se rezuma sa-ti arzi aproapele vorba cuiva(Horatiu Malaele)parca avem ceva genetic in acest neam sa facem in asa fel incat sa ne dusmanim intre noi indiferent in ce colt al lumii am fi,in rest numai de bine din suflet doresc tuturor care sunt pe drumuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Nu pun botul..dar...tu ai vazut vreodata contract de munca cu 60 ore trecute..? eu unul am vazut cu 40 ore...plus ore suplimentare..etc..iti facusem argumentarea ca sa intelegi de ce a fost interesant comentariul de care vorbeam..Oricum..important este ca povestea e undeva la mijloc..dupa cum credeam de la inceput...Datorita multor aspecte este bine sa discutam intotdeauna..asa cine doreste poate afla detali..clasa impozitare,la ce sa fie atent la un contract,etc..Ca peste tot sunt colegi multumiti si nemultumiti intr-o firma,fiecare vede lucrurile in felul lor.Tu poti crede sau nu ce iti spune unul...la fel si eu..fiecare are opinia lui..Cum se face ca de fiecare data de vina e dispecerul sau patronul..?? soferul saracul e nevinovat...el alearga si depaseste programul ca este pus..Uitate prin jur si discuta cu alti colegi..vei observa ca dispecerul profita de nestiinta lor,ori in meserie ori lingvistic..Tie iti placea sa stai linistit la hotel...altora nu...si insista sa doarma in camion cind are cazare hotel..asa ca...te las sa gindesti...Ne indepartam totusi cred..Pe noi ne intereseaza cum este de fapt activitatea in aceasta firma..Se plateste corect sau nu..se ofera diurna..etc..Cind e cineva si spune cite ceva repede il categorisim ca din partea patronului..Uneori nu e asa..sunt si colegi care spun adevaruri uneori...insa s-au saturat sa zica ceva si sa fie luati la misto apoi de ceilalti..Ia sa vedem ce raspuns ii da Gabriel unuia care a lucrat cu el..o sa ii spuna si lui ca face 2 zile pe drum..apoi o intoarce..sau ca ia 1800 apoi ca a discutat pentru 2000 si ajuns acolo accepta 1800 si ia 1300..Observi ca lucrurile nu stau chiar asa...Si tu stii exact cit poti face din germania pina in tara...Si tu stii exact ca sunt soferi care accepta sau nu..

Hai sa vedem cum sta treaba exact in aceasta firma...plateste..nu plateste..Gresesc soferii sau cei din conducere,sper sa intre si alti colegi care pot lamuri situatia

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Draga coleg Sashatulcea ai dreptate nu scrie in contract 40 de ore lucrate pe saptamana ci 8ore/zi. Am vrut a se subintelege faptul ca salariul de incadrare este de 2000€ brut, diferenta pana la 2500€ net vine din sporul de noapte, ore suplimentare, prime de neaccident si exploatare eficienta. Daca te ajuta iti trimit pe privat fotografii cu parte a contractului de munca unde sunt specificate cele de mai sus precum si fluturas de salariu de unde reiese faptul ca salariul de incadrare e 2000€,  primele si diurnele se adauga acestuia si reiese o remuneratie lunara neta de peste 2500€ astfel cred ca s-ar lamuri problema ochilor peste cap.

Drumuri bune tuturor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

@sashatulcea nu am dat capul pe spate si nici nu am intors capul subiectului ..Imi pare rau daca te -am decepționat . Eu citesc tot ce se scrie ( chiar de mai multe ori ) si doar am semnalat o eroare mare a domnului in cauza , ca sa zic  altceva . 

@rico005 nu ai cum sa zici 2500 net din 2000 brut pentru ca nu e un calcul logic si prin aceasta afirmație nici tu nu faci pe altii sa inteleaga sau sa faca diferente intre termeni , desi acum explici ( ce uni intelegem de la bun inceput  ) o faci tot aiurea ... tot cu 2000 brut si 2500 net ... ce ai brut e salariul de incadrare , restul - venit  net cumulat dupa toate scăderile facute . Hai ca e simplu !!   . 

Intelegand asta ca baza , plus ore extra plus diurna plus compensarea cazarii plus alte bonusuri / sporuri se ajunge la suma de x venit brut cumulat minus impozitare x venit net cumulat iar aceasta e logica , nu se da un salar brut si net dupa impozitare ca un calcul si aparte , in alt calcul restul de bani . 

Contract cu 60 Ore nu o sa vedeti pentru ca limita este de 40 ( 48 in unele state ) sau x ore zi si atentie la incadrare , luni - vineri sau luni duminica restul de ore pana la limita a 60 sunt ore extra , nu intra ca norma impusă ca sa apara pe undeva plus 20 ci ca ore posibile de efectuat  si platite cu o suma de bani stipulată in contract sau anexa in caz de modificare  . 

 

Acum ceva vreme am cerut ambasadei Germaniei standardele de salarizare si incadrarile , impozitarea etc .... nimic inca . 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.