Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Caut loc munca


Marcelino

Postări Recomandate

  • Members

Buna ziua,

Sunt interesat de o firma de transport din Cluj care face angajări! Sunt sofer cu experiența intracomunitară de 7 ani de zile. Caut o firma serioasă, care sa respecte toate prevederile legale salariale (salariul de baza si diurna zilnică) si in domeniul muncii (timpii de conducere si de odihna, respectarea perioadei contractuale de stat la munca+acasă, concediu legal).

Va mulțumesc anticipat pentru ajutor! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ceva imi spune ca nu ai sa gasesti asa ceva in Romania.Am 10ani de comunitate si de vreo 2ani tot incerc sa imi gasesc ceva de lucru cu contract romanesc.Pina acum nu am gasit inca firma care sa respecte ce ceri tu.Desi cererea de soferi e foarte mare,nu se cauta soferi buni care sa fie respectati ci soferi cit mai ieftini care sa accepte toate magariile angajatorilor.

Ba nu se plateste salariul de baza, ba nu se trece diurna convenita in contract, ba vor sa stai cu lunile pe cabina, ba nu ti se respecta dreptul la repaosul zilnic si cel saptamanal. Majoritatea iti fac ei program si au pretentia sa mergi pina in fata firmei si sa faci acolo,pe strada, repaosul fara o toaleta,un dus,apa.Le-am spus la multi ca repaosul zilnic redus la minim 9h este acceptat dar nu si obligatoriu si ca nu ma pot obliga ei sa fac doar 9h *de pauza* dupa 15h de munca.Si musai de 3 ori pe saptamana.  Repaos saptamanal la hotel? Vise umede,mai bine platesc o amenda!

Angajatorii din Romania nu au auzit de plata orelor suplimentare sau a celor de noapte, a sarbatorilor legale si multi nu platesc taxele la stat pe perioada cit stai acasa.Ce concediu legal?!  Ce asigurare medicala sau echipament de protectie?!  Astora li se pare ca au facut un efort extraordinar daca iti dau o pereche de manusi de protectie si au pretentia sa te tina 2-3luni,desi sunt cele mai proaste posibil.

Vezi ca e o firma la Cluj care nici macar frigidere nu are pe masini. *Din motiv de igiena* dupa cum mi-a spus cel care recruta soferi.Desi , in disperare, au ajuns sa puna anunturi de angajare prin Kauflanduri(am gasit unul in Suceava),totusi nu cumpara frigidere pentru masini ca sa nu aibe ce repara cind se strica si iti servesc pastila cu igiena.Dar iti ofera spre vinzare frigider la vreo 300euro.Ca un sofer nu are destul bagaj cind pleaca acasa,tre sa mai aibe si grija frigiderului!

Unii inca mai platesc la km sau te vrajesc cu un bonus pentru km.Altii nu platesc diurna  decit cit se invirte roata la camion.Daca ai plecat de vineri dimineata din RO,sambata ajungi la camion si daca ai incarcare sau descarcare abia luni, 3zile stai pe banii tai caci nu i-ai produs nimic.Daca mai ai bafta si la plecare spre casa sa termini lucrul joi sau vineri si microbusul vine sa te ia abia sambata seara, te-ai scos.

Am intilnit si cazuri in care, desi mi se oferea un contract de munca pe RO, nu ofereau sau nu decontau transportul pina la camion(Belgia sau Italia) desi este obligatia firmei.La fel cum si analizele medicale si psihologice+ medicina muncii pentru angajare sunt in sarcina angajatorului, inca nu am intilnit firma din RO care sa mi le deconteze la angajare.Abia peste un an.

Nu mai zic ca la toti nu le iese consumul,desi au toti gps-uri pe rezervoare si tot felul de chestii ca sa nu se fure.O firma care imi impune consum de motorina,desi are gps pe rezervor o refuz din start.Nu ma intereseaza cum merg sau ce fac ceilalti colegi care scot consumuri mai mici ca mine.Am vazut multi colegi cu numere. de RO care abia se taraie la deal, cu acceleratia la 1/2 sau care la semafor nu mai trece nimeni dupa ei, ca sa nu consume.

      Eu am ajuns la concluzia ca nu mai e de lucrat pentru firmele romanesti.Mai ales pe salariul minim pe economie.

Bafta in cautari!

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

De ce nu? Ai 2500 de euroi in job la o luna si jumătate de trăit în conserva. Jumătatea de lună următoare nu ai nimic sau doar 1200 Euroi. Asta este venitul șoferului pe comunitate. Salariul e undeva la 1500 Euro ,net la 175 ore /lună. Restul e diurnă sau normă de masă zilnică dată de legislația țărilor în care munciți!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.