Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

senzor presiune aer defect?


Postări Recomandate

  • Members

buna ziua!

am o problema enervanta la un DAF cf .

  mereu imi face zgomot in cabina,adica tot bipaie senzorul de la aer.......air presure low.cu rosu si alarma imi face creierii varza.

va rog mult sa-mi spuneti cum pot anula alarma aia...........ma nenoroceste....aer pe instalatie am,camionul nu este frinat........acul din ceas.manometru este pe 0,insa alarma ma zapaceste.

am scos o siguranta din tablou......a tacut insa nu merge semnalizarea doar avaria....in rest luminile merg.....am scos toti senzorii de pe supapele de aer.inclisiv de pe supapa de refulare.......alarma tot suna................

 

       va multumesc frumos!

 

evita te rog scrierea tip chat...tz..rw..etc

Editat de cico_3504
ortografie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

 verifica daca pierzi aer ,pe instalatie sau la cuplajele furtunelor aer,  ceasul nu depaseste un anume numar de atmosfere si va bipai incontinuu ,chiar daca compresorul merge si baga aer la loc masina vede pierderea de aer..la rosu ar trebui sa fie destul de evident pe unde pierzi aer..se aude

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

multumesc frumos de raspunsul prompt.

am verificat.....pierdere masiva de aer nu este........adica vreau sa zic ca nu se aude aerul iesind din instalatie......refuleaza cand trebuie .....undeva intre 10-11 atmosfere......

nu stiu ce sa-i mai fac.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

da...la 10-11 atmosfere nu ar trebui sa fie nici o problema, cind am lucrat pe acest model si avea pierderi aer scadea sub 5 ..si atunci incepea sonorul aratind si pe display si pe ceas lipsa de aer...probabil e vreun senzor...poate intra vreun coleg care s-a mai lovit de aceasta problema si ne aduce lamuriri, la mine se auzea pierderea de aer la cuplele furtunelor ,dar dupa ce avea presiunea corecta inceta fondul sonor..pina la urmatoarea oprire si pierdere de aer..^-^

incearca si varianta asta vezi ce iese...iai contactul general..fara a avea cheia in contact..lasal 5 minute si apoi pune contactul..vezi ce se intimpla...nu ar avea legatura dar cine stie..poate merge si se reseteaza

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

tot asa face....nu stiu care senzor e de vina...am luat toti senzorii gasiti pe supapele de aer,inclisiv de pe cea de refulare............am incercat sa fac scurt la senzori.........un coleg mi-a zis sa scot firele de pe difuzorul de alarma......ala este in bord......cum ajung la el? e complicat? pot strica ceva?

te rog daca poti sa ma ajuti cu sfaturi!.sunt utile si-ti multumesc pentru cele de pina acuma.

am cautat tutoriale cu asta insa n-am gasit.

inca odata iti multumesc frumos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Am rezolvat-o pentru o vreme cel putin.Am anulat difuzorul din cabina......momentan n-am putut face mai mult.....am fost la un electromecanic..tester...n-a stiut ce sa-i faca.asa ca......fiind terorizat de bipuri......am recurs la metoda asta..

daca stiti alte rezolvari va rog....nu ma uitati.

   va multumesc frumos!:rolleyes:

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

salutare!

am rezolvat-o,intr-un mod nu chiar ortodox,in sensul ca, am scos din circuit difuzorul din bord pentru alarme.

i-am schimbat initial senzorul de aer de pe supapa de refulare insa cu rezultat zero,asa ca, neavand timp sa merg la un service,unul si competent ,ca am fost la de alea care nu i-au facut nimic,am recurs la metoda asta.

am desfacut bordul si i-am scos alimentarea de la difuzor....rezultat....nu bipaie insa da cu rosu ...air sensor defect....care- hiba pot doar banui..ceva senzor primeste o comanda de undeva si activeaza alarma.

cu toate ca are avertizarea cu rosu in bord,are aer la valorile normale...10-11 atmosfere, nu blocheaza.....ceasul la presiunea de aer sta pe zero.

poate imi dati ceva sfaturi. nu pierde aer! am verificat asta. raspunde corect si la telecomanda de ridicare sau coborire a pernelor de aer cat si la egalizare.

    va multumesc frumos.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.