Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

bagaju soferului de tir


Postări Recomandate

  • Members

Cel mai bun bagaj este portofelul in primul rand, sa fi pregatit sa cheltui 200-300 EU / luna, uneori ai toalete gratis gen franta alteori pe bani cum este germania, dar cel mai important este sa mananci sanatos. Restul, e ca la munte cu cortul, doar ca nu le cari in spate. Si era sa uit...alifie pentru dos ca daca te iriti o sa furi vaselina de pe placa :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salutare

 

Am sa sar la subiect si am sa detaliez cum imi fac eu bagajul

1) Chiloti 10-15

2) Sosete 10

3) Tricouri 10-15

4) o haina de lucru si una "de drum" cu care sa iesi

5) Pantaloni:- 2Perechi de munca+ 1pereche de drum

6)incaltaminte: 1pereche de munca, una de drum o pereche de papuci pentru dus

7) Trusa de "prim ajutor" :)).... buret, gel de dus, sampon, bic, periuta de dinti pasta de dinti spuma de ras, 

8) 1-2 prosoape (eu unu am 2)

9) cearsaf pat+ fata de perna+ cearsaf de plapuma/pilota/ patura

10) Husa de scaun (nu imi place sa stau pe transpiratia altora)

11) Medicamente: -Calmante

                              -un antibiotic

                              -pentru "burta" pentru iesire si pentru cazul in care se iese prea mult(daca aveti probleme)

                              si pentru raceala(diverse)

Astea toate sunt lucruri pe care le poti lua cu avionul

Daca se merge cu microbuz se pot adauga:

-oala+tigaie

-butelie

-Tacamuri (2 linguri+2 fuculite+cutit+lingurita) si in functie de capabilitatile fiecauia polonic, razatoare, pisalog)

-bidon de apa pentru spalat vesela si de ce nu igiena personala

-ibric sau porcarie dinaia pentru expreso

-cana

 

Ca si sfat ar trebui sa plecati la voi cu un minim 300 euro (nu ca mine cu 50) primele cumparaturi are sa va duca la 100-150 euro.... pe urma nu veti depasi 20-40 euro la 2 saptamani

Faceti un "stoc" de barcute de salvare" adica conserve si alte genuri de alimente care tin mult si fara frigider.( eu imi fac intotdeauna stoc pentru un minim de 4 zile)

dupa ce iesiti pe bani (dupa primul salariu) sa va faceti un fond de urgenta (suficient cat sa ajungeti acasa de oriunde v-ati afla) pe mine personal ma relaxeaza gandul asta . Dar mare grija unde ii tineti (se mai fura din cabine)

 

Multi va vor spune sa nu iesiti pe comunitate multi va vor descuraja.... ca sfat, daca sunteti siguri pe voi mergeti si nu ascultati la gurile rautacioase eu am inceput soferia direct pe comunitate, cum am spus mai sus cu 50 de euro in buzunar! Deci se poate!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Util mesaj Costi! mai ales celor incepatori.

 

E clar ca la prima tura nu ai de unde sa stii tot ce trebuie sa ai la tine asa ca banuiesc ca ai fost si tu luat prin surprindere de unele chestii care ti-au lipsit.

 

Cum e cu butelia? daca soferul 1 are butelie ( si e om de treaba dispus sa ajute) te poti folosi si tu de ea contra cost? si daca devii sofer 1 dupa o perioada scurta(si nu ai timp sa ajungi acasa) si ramai fara GPS, modulator priza, Antena, Statie, butelie voiaj etc se gasesc rapid de cumparat? iti ajunge primul salariu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Uite o chestie de care am uitat...

GPS.... sfatul meu e sa ai doua gps-uri cu tine si 2 incarcatoare!(daca cedeaza 1 ai o rezerva pana te inveti cu traseele) si daca se arde un incarcator mai ai unu de rezerva.(mi-am cumparat atlas dar nu l-am folosit niciodata)

NU FOLOSITI 2 GPS_URI SIMULTAN!!! o sa va incurce si o sa va panicheze

INTOTDEAUNA VERIFICA TRASEUL PE CARE GPS-UL IL DA!!! faceti-va viata cat mai usoara, si tineti GPS-ul pe "usor", astfel va opta in mod automat pentru traseele cele mai usoare dar si un pic mai lungi

 

Tripla... recomand sa va luati din romanica, eu pe a mea am platit 14,99 lire...(mi-a trebuit ) :(

 

Incarcatoare pentru telefon/ telefoane(recomandarea mea ar fi sa ai doua din aceleasi motive ca si la GPS) + ca mai exista posibilitatea sa va mai cumparati si sim-uri de la operatori straini (Lica, Lebara) motiv.... convorbiri mult mai ieftine+ internet

 

Modulator.... nu recomand modulatorul pentruca afecteaza GPS-ul.... daca totusi decizi sa il folosest tine-l pe unde joase (88.8 de exemplu) si cat mai departe de GPS.

Da, te-ai putea folosi de butelia colegului, da experienta m-a invatat sa nu apelez la mai nimeni..

Antena/statie..... nu ai nevoie, o sa fie niste obiecte de care o sa te tot impiedici. Respecta AETR si nu o sa te doara de statie, nu se opreste ca la noi la romanica..dar poate fi utila in unele situatii. PS:documentati-va bine si nu o sa aveti probleme.

 

Sunt mai mult ca sigur de faptul ca multi vor imprumuta sumele astea si vor fi tentati sa se achite la primul salariu... ca sfat, sa nu ramaneti sub 3-400 euro/ lire daca aveti de asteptat aproape o luna.....

 

patura/ perna se pot cumpara din afara, nu trebuie sa pleci de acasa cu ele.

Butelii/ aragaze, se pot cumpara de afara insa incercati sa le luati din magazinele mari retaileri sau daca le gasiti ieftine in spatiile de servicii(parcari)

 

Agenda + pixuri le puteti lua din afara sau daca ati inceput sa va luati notite puteti pleca cu agenda de acasa... ca sfat luati notite de acasa cu timpii de conducere+ program

caiet zilnic- recomandat e sa aveti un caiet in care sa va notati activitatile zilnice (timpi conducere, pauze etc)

 

Capul sus si dumuri bune, nu uitati ca nimeni nu s-a nascut invatat(o sa va fie mult mai usor sa invatati afara din tara)

  Ca si incepatori, recomand sa incepeti macar o luna in echipaj... nu uitati de pix si agenda, intrebati si notati tot ceea ce va pare a fi util sau ce vi se spune ca e util

 

PS: printati-va ceea ce a scris colegul nostru pe forumul asta..... o sa va ajute enorm!

http://forums.soferii.ro/index.php?/topic/2047-sfaturi-utile/

  Desi o sa gasiti multi "prietenosi" aveti grija de voi, ca si marfa daca sunteti intrbati.... deseurile e un raspuns numa bun, si intotdeauna intrebati "prietenosii" de cea mai apropiata statie peco la care aveti card( sa ii faceti sa inteleaga ca nu aveti rezervorul plin)

Momentan sunt in concediu, dar cand am sa ma intorc la munca am sa incerc sa fac un filmulet cu cateva metode de "sigurata" pentru voi, ca de exemplu calarea rezervorului sigurantarea pe timp de noapte a cabinei

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ma amuz vazind cate trebuiesc soferului de TIR.  Acum sa fiu serios si de folos ..... luati-va strictul necesar si cat mai putin! mai ales cei ce fac curse dus intors sau cei ce lucrati in doi  si baza voastra este in afara tarii . E greu sa te trambalezi cu tot ce este necesar pe avion , autocar etc.  Logic vorbind , omul are nevoi multe  , de la aragaz la o intreaga bucatarie , de la o aspirina pana la te miri ce tratamente medicale , de la un tricou la cine stie ce scurte , pardesie ori sube, de la papuci la bocanci .......Sa ai de toate e bine , ma tem ca nu e cu putinta .  Luati-va strictul necesar  si renuntati la lucrurile ce va pot impovara inutil . Ganditi numai ce inseamna sa ai 4-5 genti de voiaj ( de alea babane) ce trebuie sa le ordonezi in 4 mc, si cit de sufocant poate fi lucrul in echipaj , gandind ca si colegul are un bagaj asemanator . Trebuie inteles un lucru .....soferia pe TIR este dura , privativa si restrictiva  semanand adesea cu autoizolarea pusnicilor, sau o ,,puscarie" executata din vointa. In rest totul bine si frumos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • 2 years later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.