Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Postări Recomandate

  • 3 months later...
  • Members

Va salut colegi,

Multumesc celor care au scis despre 4spedition deoarece m-am lamurit.Eu sunt in tratative inaintate cu ei mai trebuie sa le duc cazierul judiciar dar maine ma duc sa iau inapoi si celelalte documente si renunt.

inca odata multumesc si sanatate va doresc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Colegi,prin anuntarea celorlalti colegi care sunt in cautarea unui loc de munca si nu au cunostinte despre anumite firme sa-u patroni este bine sa ne anuntam si sa nu aplicam la ofertele lor,atentie si la firmele de recrutare din tara care sunt mina in mina cu ei.Poate am citit prea tirziu acest semnal de alarma si de aceea mi-am permis sa dau si eu o opinie personala acum.Drumuri bune la toti colegii truckeri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...
  • Members

Buna ziua, dragi colegi! Sunt sofer angajat al firmei Patru Spedition din anul 2010 cu un salariu de1550 brut, 1117 nei si o diurna de 1752 euro. Pentru a clarifica unele aspecte prezentate de unii fosti colegi care s-au perindat pe la aceasta firma si au facut unele comentarii vreau sa fac unele precizari:

1) Salariu este de 1550 brut, 1117 net. Diurna este de 35 euro/zi plus o prima lunara de 700 euro.Toate insumate sunt la 2000 euro (fara taxe salariale) iar 2200 euro (cu taxe salariale, platite de societate).

2) Transportul este asigurat de societate cu autocarul sau avionul.. Pentru cei care au renuntat la post si au parasit camionul (cu cheia in contact) pe motiv ca nu au ce fura (nu se mai transporta in aceasta firma ALCOOL, si alte produse tentante) nu li s-a platit biletul de intoarcere in tara.

3) Mecanica si reparatiile se fac in garaje DAF. La pauza de 45 de ore se verifica starea camionului, a cauciucurilor, becurilor si starea remorcilor. Sunt lucruri care nu necesita ducerea camionului sau a semiremorcii la garaj. Tin sa informez colegii-cititori ca in aceasta firma, prelatile remorcilor taiate pe la Calais, nu au fost niciodata platite de noi, soferii, ci suportate de societate. Faptul ca fostii colegi :gabriel220690, xmen au spus ca schimbau cauciucuri (care nu li s-a imputat niciodata), ca spalau camionul la pauza (camionul cu care lucrau pentru cei 2000 euro si in carea stateau perioada cat erau pe comunitate) nu mi se pare un lucru deranjant pentru mine, atata timp cat sambata si duminica (la pauza) suntem platiti.

4) Fostii colegi(gabriel220690, xmen) vorbesc de faptul ca ti se trage din bani pentru orice se intampla la camion si semiremorca. Daca lovesti camionul sau remorca, plateste dupa caz cine e vinovat.

5) ,,In aceasta firma trebuie sa ceri voie sa mananci si sa te speli”. Eu si alti colegi de ai mei anunt telefonic conducerea ca merg sa-mi cumpar alimente. Au fost cazuri cand au crezut ca suntem opriti la mancare si aveam probleme la camion sau aveam control de politie. Conducerea vrea sa stie tot ce facem si unde suntem, ceea ce pe unii ii deranjeaza. De spalat nu vorbesc deoarece toti soferii vorbesc de igiena zilnica, care pentru unii nu prea exista. Vrei sa te speli gasesti o madalitate, nu trebuie sa acuzi pe altii.

6) Referitor la ,,spumele la gura” de care vorbeste un fost coleg (care a luat in 2012 taxa euro 1 pentru camion clasa euro 3!!!) sa va explic ce stiu ca au facut unii:

- marfa incarcata( 1 tona apa minerala) care a ajuns in Anglia, dupa spusele soferului BANIAS FLORIAN, dar CMR-ul nu este semnat si stampilat la destinatie?!-prejudiuciu firma.- sofer gasit la controlul pentru traversare din franta in Anglia cu 5 emigranti in remorca!! prejudiciu 2500 euro- amenda firma-sofer GURAU BOGDAN, in 2 zile de la intamplare a demisionat din cauza stresului si a sclaviei.(sofer de 2000 euro).

- soferul VASILACHE COSMIN, a incarcat 24 paleti cu vin, plombati, din Franta pentru Anglia( in iulie 2011), iar la destinatie au fost lipsa 3 paleti cu vin (3T?). Asigurarea si politia au constatat ca principalul suspect este soferul, firma a fost pagubita iar soferul a avut nunta in august si a plecat in septembrie in luna de miere. A revenit si a mai lucrat vreo 4 luni. Salariu si diurna legala de 35 euro, deci cu prejudiciu de cateva mii bune de euro, dar tot a fost platit.

- sofer care a facut accident in Anglia, beat fiind la volan. Prejudiciu: remorca, constat pe 3 masini avariate, sofer (MATEESCU GHEORGHE) in puscarie in Anglia 45 zile. Societatea i-a platit intoarcerea, nu i-a deschis actiune in instanta, nu si-a recuperat prejudiciu.

- sofer care a sechestrat camion in Anglia(LAZAROIU CRISTIAN) pentru plata anticipata a diurnei, camion recuperat de societate, iar soferul a raspuns in fata autoritatilor. Nu era la prima actiune de acest fel, a schimbat doar tara.

- remorci cu bere si coca-cola disparute. Soferii demisionati la o luna dupa eveniment, prejudidiu 50.000 euro (societatea penalizata)

7) Am colegi in aceasta firma care in decursul a 4 ani au castigat de la aceasta societate peste 80.000 euro. Toti avem credite, case facute, masini, toate acestea fiind posibile sigurantei ca pe 25 ale fiecarei luni ai banii sigur in cont. Toata treaba si secretul sunt sa nu incerci sa furi sau sa minti. Daca castigi increderea conducerii, ai din partea lor satisfactia financiara, care pe toti ne intereseaza, ca pentru asta plecam de acasa, pentru bani multi si siguri.

Cei care scriu si informeaza de aceasta societate, banuiesc ca acolo unde lucreaza acum nu au aceeasi satisfactie financiara, poatae patronii care ii au le rad si glumesc cu ei cand se vad, le mai da si cate o bericica, dar pe 25 ii progreameaza la caiet pentru bani, tot cu zambetul pe buze!

Nu am auzit pe nici unul din fostii colegi cu care m-am intalnit prin parcari, ca societatea le-ar fi facut probleme sau caracterizari proaste la cei care au bube mari. Dar se pare ca rautatea face casa buna cu prostia sau invers.

Cand arunci cu pietre in cineva sau batjocoresti o firma, ca sa te descarci de oftica, vrand sa sperii pe altii care citesc ce fabule scriu unii, o faci cu gandul de a intimida persoane care poate s-ar remarca prin profesionalism si corectitudine.

Ar fi multe de spus, dar am auzit ca exista trei categorii de oameni:1) buni, 2) rai si 3) soferi.

Deci..........soferi sunt multi, putini dintre ei au si calitati: seriozitate, profesionalism, corectitudine, respect fata de el insusi!

Un sofer bogat.

Drumuri bune sa aveti!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...
  • Members

tektronik  tu esti patronul jignit in orgoliu..eliminat...ca sa dovedesti ca ai dreptate pune niste dovezi clare sa te credem...pana atunci...mult succes ...dar nu uita...soferii nu sunt negri pe plantatie!

Editat de cico_3504
cuvinte provocatoare
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Tektonik nu ti se pare umpic ciudat faptul ca cunosti prea multe detalii cu lux de amanunte? Asta da sofer. Banuiala mea e: esti ori patronul, ori pus de cineva din conducerea firmei sa postezi incercand a spala de noroi firma.

trimis de pe Tapatalk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • Members

Noroc . Ma numesc CITU EUGEN VINCENTIU si am lucrat la SC PATRU SPEDITION M SRL circa 7 luni , din 08.08.2014 pina la 17.03.2015 ! Cine doreste informatii concrete si reale , ii stau la dispozitie la numarul 0722661566 !

Editat de cico_3504
ortografie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • Members

Salut toți colegii,sunt nou pe acest forum și ca oricine eram curios sa vad ce se spune despre firmă unde lucrez .Eu lucrez la firma Patru  SPEDITION de 2 ani ,este a 12 firma din aceasta meserie .Nu cunosc persoanele care au comentat anterior !,eu unul sunt mulțumit și nici nu am plecat din aceasta firma păcat ca am descoperit-o mai târziu,totul este simplu îți faci treaba îți ei bani și pentru ca nu sunt zgârcit am mai chemat câțiva prieteni care sant  mulțumiți și ei.Acum dupa 5 luni de la 1800 a trecut la 1900 fix pe luna ,altul are 2000 fix pe luna alții  au 2400 sau 2500 fix pe luna ,se lucrează la program !!Acasă te duci cu mașinile firmei ,3sau 4 persoane în mașină.Salariul pe tara este de 2200 NET în mana lunar. Totul depinde de tine cum lucrezi !  Și normal,dacă nu aduci nu aduci pagube la firma  ai de câștigat. Și mai nou !!șoferii care își fac treaba bine au primit și abonamente nelimitate cu 30 GB pe luna gratuit ,alții telefoane S7 și tot asa ,totul depinde de tine .Dar ca orice firma care plătește așteaptă sa vadă cu cine lucrează și cat de bine știe sa își facă meseria .Eu și cei care au venit cu mine suntem mulțumiți  ,cred ca și cei care lucrează de 5 sau 6 ani sunt la fel ,dacă nu erau !!plecau sunt multe opțiuni în ziua de astăzi. Eu unul am ales sa stau aici și nu din lipsa de oferte!!! Drumuri bune va urez la toți colegii!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...
  • Members

A lucrat și eu la aceasta firma aproape 1 an și regret și acum ca am stat atât,într-adevăr plătește prima luna 1500 și pe urma 1800 €,mai sant câțiva care au 2000 dar la ce stres este nu se merita ,îmi pare rău că am stat acele luni la firma,acele câteva comentarii de bine nu poate fi decât Gheorghe Șerbănescu,care încearcă sa mai prinda câțiva soferi sa mai aibă de cine sa  își bata joc,în afara de faptul ca trebuie sa dai mesaj și când oprești la toaleta !!,omul mai înjură și ca un birjar ,cei care vreti sa lucrati în aceasta firma aveți mare grija !!La început e lapte și miere pe urma ajungi ca o marioneta pentru el.Camioanele nu au frigidere trebuie să ți-l cumperi tu (500€)bani nu se dau la o data fixa (intre 5 și 25 ale lunii viitoare)după ce încarci!!tu trebuie sa îți faci traseul și sa îl trimiți ,astepti sa vezi dacă este pe placul lui pe urma aștepți cuvântul PORNIȚI,după aceea răspunzi cu "am înțeles am pornit".Pauzele se fac în parcări indicate de el (poligoane,parcări de pământ fără peco fără wc-uri sau dușuri).la sfârșit de săptămână dacă ești prin apropiere pe unde sta el trebuie să speli camionul cu găleată și perie și mai faci restul de reparații sau ce mai are el chef!!Nu pot sa spun decât ca innainte sa va duceți la aceasta firma gândiți-vă bine !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Bună seara domnilor. Doar o întrebare pentru colegul Tehnococo : cum Dumnezeu ai suportat acel sistem de sclavagism modern, atâta timp ? Chiar mă interesează un răspuns concret, pentru că pentru mine este de domeniul S.F.- ului ce aud - și văd - câteodată. Crede-ma, nu este nici urmă de ironie in întrebarea mea, doar vreau să mă lămuresc. Mulțumesc, și drumuri bune !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
La 11.07.2014 la 7:14, tektonik a spus:

remorci cu bere si coca-cola disparute. Soferii demisionati la o luna dupa eveniment, prejudidiu 50.000 euro (societatea penalizata)

Deci aveai un șofer, în tranzit, cu un vagon cu bere și brusc te sună și-ți zice: ''Șefu', să mor io... a dispărut remorca!'' Și tu ai trecut-o la pierderi...

:D Mai minte omu' de-un leu, doi acolo, da' tu minți de toți banii...

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.