Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Se modifică permisul de conducere începând de anul viitor


mihaitza

Postări Recomandate

  • Members

Modificările vizează în special conținutul permisului respectiv fața II (verso), determinată de o mai bună gestionare a regimului categoriilorpermisului și înscrierea în document a informațiilor privind categoriile naționale, precum și unele date de natură administrativă.

În conformitate cu prevederile din Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de

conducere, modificată prin Directiva 2011/94/CE/UE a Comisiei din 28.11.2011, a fost inițiat proiectul de Ordin al ministrului Administrației șI Internelor vizând forma și conținutul permisului de conducere.

Valabilitate de 10, respectiv 5 ani

Începând cu data de 19.01.2013, permisele eliberate de statele membre pentru categoriile AM, A1, A2, B, B1 și BE au o valabilitate de 10 ani, iar cele eliberate pentru categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 și D1E vor avea o valabilitate de 5 ani.

Permisele de conducere eliberate până la data de 19.01.2013 rămân în continuare valabile până la expirarea perioadei de valabilitate a acestora.

Modificările se impun întrucât în prezent sunt în circulație peste 110 modele diferite ale permisului de conducere în statele membre UE.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

deci daca expira permisu

nu este valabil atestatul cardu taho

vom fi obligati sa stam cel putin o luna pe tusa

schimbi permisu+ o saptamana scolarizare atestate + 30 de zile pana iti vin atestatele si cardu taho

atestatul respectiv card taho  nu este valabil numai cu nr de permis

pur si simplu romania(europa)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

hai sa facem o comparatie ,

asa ceva se face de cativa ani in spania , categoriile ,, profesioniste ,, au o valabilitate de doar 5 ani  , dar un lucru bun este ca atat permisul cat si cardul oricat de multe ori il reinoiesti are aceasi serie , aici se fac dupa numarul de indentificare  DNI ( echivalentul codului numeric personal la noi ) sau NIE ( numarul de indentificare a strainului care cere rezidenta )

cererea de eliberare a noului card in in caz de reinoire se poate face cu maxim o luna inainte de termenul de expirare , ei ,, promit ,, un termen de livrare de maxim 15 zile muncitoare  , dar ajunge mult mai repede , ( 8 zile calendaristice in cazul meu )  pentru a evita multe ,, neplaceri ,, cauzate de lipsa acestuia .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

legi facute de niste capete patrate...trebuie sa mai apara ceva in viitorul apropiat. UE asta din punctul meu de vedere e un mare rahat cine l-a conceput, numai e nimic ca inainte, totul merge din ce in ce mai prost si vin cu legile astea de in loc sa dai inainte, dai inapoi. :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

pe tusa poti sta pana la 3 luni, oricum minim 2 luni stai(1sapt permis, 1 sapt pana la examen cpc, apoi 6sapt astepti), in timpul asta cine iti plateste facturile? sigur nu ARR si nici statul Roman

eu am depus actele pt atestat prin 10-11 aprilie si la sfarsitul lui mai de abia a ajuns cardul, si la o sapt dupa a venit si atestatul....vai de tara asta....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

  Nu inteleg de ce spuneti ca stati pe tusa,nu puteti sa faceti cererea de preschimbare putin inainte de expirarea permisului vechi,cand inca acesta mai e valabil?Sau cand va preschimba permisul nu vi se elibereaza o dovada?Intreb si eu ca nu mai stiu cum este!In canada in fiecare provincie este diferit!In Quebec permisul este valabil 6 ani dar se plateste o taxa anual(permisul este si o asigurare,cand esti la volan,autoritatea care le elibereaza se numeste SAAQ,Societe de l'Assurance Automobile du Quebec).Taxa se poate plati pe internet!O data la 6 ani insa trebuie sa te duci la SAAQ ca sa-ti reinnoiesti permisul!Iti face o alta poza si ti se spune ca noul permis va veni prin posta in maxim 10 zile lucratoare(de obicei dureaza cam o saptamana).Pana sa vina noul permis,insa,ti se elibereaza o dovada de hartie,cu care,impreuna cu vechiul permis cu poza poti sa conduci linistit!Deci nu stai deloc pe bara,doar 30 min cat dureaza sa astepti la rand sa-ti faci poza la SAAQ!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Kenworth...permisul poate da...iti da o dovada desigur pentru preschimbare, dar pentru atestat si card nu-ti da nimeni nimic si tai cam o luna jumate dupa ele si tot stai patusa ca nu ai ce sa faci doar cu permisul la categ. camioane. Canada e Canada, nu e Romania din pacate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Am inteles!Problema de fapt este ca permisul este corelat cu celelalte nebunii(card,atestate).Daca ele ar fi independente una de alta respectiv sa poti sa folosesti cardul si cu permisul vechi pana iti vine cel nou ar fi O.K!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Si cel mai urat lucru!  CE doar de la 21 de ani >:(

De ce e urat?

Crezi ca la 18 ani esti suficient de matur sa conduci o masina care are 17m lungime si legal max 40 tone greutate?

Eu unu nu cred sau sunt cazuri izolate. Aproape toti am fost teribilisti la varsta aia si nu cred ca mi-ar pica bine sa ma ingramadeasca un pusti prin vreun sant sau mai rau in alt coleg!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ai dreptate intr-un fel Klaudiu,dar si la 21 de ani tot asa as fi fara experienta si asa m-as putea arunca undeva cu tirul,tot una e si orcum nu m-as lua de unul singur pe camion as merge cu cineva sa ma invat cateva luni :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu e vorba de experienta aici.Era vorba de teribilism care nu are nici o treaba cu experienta.

Eu cred ca la 21 de ani ai mintea mai coapta ca sa zic asa mai ales daca iei "B"-ul la 18 ani ai cat de cat habar cu ce se mananca soferia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Moderators

totusi eu cred ca este o mare prostie,nu de alta dar in loc sa poti da un simplu examen dai mai multe,deci si banii corespunzatori,aici e marea gluma a celor interesati,si noi tot o luam cu aderarea la ue de parca noi nu am avea lucruri bune.Nu era mai bine doar B,C,D si cine avea nevoie dadea pentru remorca,adica E.Asa tre sa dai examen separat ptr b si e,sau c si e,etc,nu de alta dar daca ai cat e la c cica nu e buna la b,si tot asa,deci aici e gaselnita lor si ne tot iau cu alinierea ;

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

am vrut in UE, dar sa jucam dupa regulile noastre !

nu se mai poate asa ceva !

mamica europa ne trage de urechi !

http://transportuleuropean.wordpress.com/2012/05/11/directiva-2006126ce-a-parlamentului-european-si-a-consiliului-din-20-decembrie-2006-privind-permisele-de-conducere/

Cu începere de la 19 ianuarie 2018, cardurile conducătorilor auto se includ în permisele de conducere și sunt emise, reînnoite, schimbate și înlocuite în conformitate cu dispozițiile Directivei 2006/126/CE.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.