Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

timpii de condus si repaus,ziua de munca


haiduc2012

Postări Recomandate

  • Members

Buna ziua! va rog sa ma informati despre urmatoarele cazuri:

1-Incep programul ex.: ora 5.00  si inchei programul dupa 9 ore condus  la max.ora 18.00,deci dupa 13 ore. In Contractul Individual de Munca este specificat programul de lucru de 8 ore /zi sau 40 ore /saptamana. Am 5 ore suolimentare? sau nu ? in aceste 13 ore lucrate am o pauza de 45 minute intre cele 9 ore conduse, iar restul sunt ore de asteptare la incarcare-descarcare, alimentare sau alte activitati.  Angajatorul nu recunoaste orele suplimentare,ba chiar face pe nevinovatul si intreaba :care ore suplimentare? Nu exista asa ceva! dupa care ma face sa raman fara munca? daca  acea pauza de 45 minute de este depasita de mine cu 5-15 minute, este o abatere? in regulament se specifica :minim 45 minute .  Va rog un raspuns la obiect in conformitate cu legea!

2-Imi caut un alt loc de munca: sun la un nr. de telefon si printre raspunsuri la intrebarile mele, aflu direct din gura angajatorului ca se lucreaza 7zile din 7 . eu intreb: pai cum? Nu se respecta timpul de odihna?  raspuns : Nu ,pentru ca se transporta marfuri alimentare. Intrebarea catre dvs.(ARR) : Mai putem gasi locuri de munca conform Codului Muncii si sa si respectam legislatia sau suntem sclavi legali?

3-Am lucrat in comunitatea europeana, in germania si am fost fortat de angajator sa nu respect timpii de odihna ,sa depasesc timpii de condus, sa intru pe drumuri interzise din punct de vedere al tonajului, sa circul fara vignieta in Luxemburg, sa circul fara stingatoare (nici macar unul)> Eu am refuzat, am ramas fara munca, nu mi-am primit banii ,am fost amenintat ca nu-mi voi mai gasi loc de munca ceea ce se cam intampla . Ce e de facut cu acest gen de firme care inseala soferii,statul pentru ca ei sa castige mai mult ,in timp ce altii saracesc ? Ce masuri luati? Cum va putem ajuta noi soferii corecti sa-i depistati si sa aduceti MESERIA de Sofer Profesionist la un standard civilizat ?  va reamintesc ca in majoritate, salariul de sofer profesionist care lucreaza in afara tarii are un salariu minim pe economie: in jur de de 550 RON, adica = cu cel al unui necalificat: maturator, santuri etc. care nu au responsabilitatile noastre, costurile noastre, dorm acasa . Va rog raspunsuri concrete!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • Members

Oaaauu, din pacate singurul raspuns pe care-l pot da la toate aceste intrebari este un simplu onomatopeu. Partea urata este ca reprezentantii I.S.C.T.R. nici macar un raspuns atat de simplu nu pot da la intrebarile acestea care sunt pertinente si de bun simt.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.