Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

soferi pentru canada


maritanu razvan

Postări Recomandate

  • Members

Selectie in vederea recrutarii de soferi pt Canada

Second UK Interview Venue Announced

H&R Transport Ltd will be conducting interviews for the position of Long Haul Truck Driver at the Park Royal hotel near Warrington on 23, 24, 25 April 2014.

This is an excellent location situated just 4 miles from Lymm Services near Warrington Cheshire.

Contact emekenkamp@vrv.ca for an application pack and to book interview appointments.

https://www.facebook.com/hrbulletin?hc_ ... n=timeline

http://www.hrtrans.com/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...
  • Members

Pentru cei doritori de Canada, cred ca ar trebui sa stiti si alte aspecte :

1) acei 37-42 centi la mila, sunt impozabili. La 12000 de mile pe luna iei undeva la 3000-3400 CAD in mana. Depinde ce fel de grila de salarizare este. Poate si mai putin

2) La toate companiile mari, camioanele sunt limitate intre 58 si 65 mile la ora. Bison este una dintre cele mai mari.

3) Chiriria este intre 800 si 1500, depinde in ce fel de baraca vrei sa stai

4) In momentul in care vii cu contract aici, nu te plateste ca pe canadieni, adica 37-42. Majoritatea strainilor lucreza la 30-32 pe mila. Impozabili.

5) un kg de carne de pui, plin de chimicale si apa, este intre 8 si 20 de dolari.

6) Daca nu ai alimentat in truckstop-ul respectiv sau la un la truckstop al aceluias lant, dusul este 12 CAD.

7) Nu exista gatit la butelie. o masa in truckstop este intre 15 si 25 in SUA si intre 20 si 40 CAD in Canada. Daca nu lasi tips, risti sa iei bataie.

8) Atunci cand vii cu contract, te stoarce ca pe lamaie. Stie ca nu poti sa marai si canadienii sunt experti in a profita de tine. Si nemilosi. Banul este Dumnezeul lor.

9) telefonia celulara, este cea mai scumpa din lume. ca si conexiunea internet. Doar in Alberta este ieftina.

10) Pentru 6 luni de iarna iti trebuie haine serioase. O haina ordinara de iarna este de la 150 de CAD in sus. Dar la banii aia, nu te vad bine la minus 30.

11) Camioanele sunt buceag cu calculator. Cutii nesincronizate (schimbi fara ambreiaj), frane pe tambur, isolatie la cabina mai deloc cu exceptia Volvo si Kenworth. Dar alea nu sunt pentru voi, doar printr-un noroc. Frane pe tambur. Intarder... nici macar nu stiu astia aici ce e aia. Usile se inchid atat de bine ca prin preerile alea iarna majoritatea merg cu paturi pe picioare. De dormit, dormi cu motorul pornit iar teava de esapament este la 15 cm de capul tau. Langa alte camioane care stau cu motorul pornit. Si daca ai webasto, la minus 30 de grade nu opresti motorul ca a doua zi... mai porneste, nu. Vizibilitatea este foarte redusa, foarte multe unghiuri moarte. suspensia este ca si inexistenta. Te scutura de te ia gaia. Mai ales ca au doua axe pe spate. Cei care u mers cu doua axe pe spate in Europa, stiu diferenta.

12) Drumurile sunt praf, rupte in cinspe. Daca ai probleme cu coloana, stai pe craca ta.

13) truckstop-uri sunt unele curate dar majoritatea sunt cam imputite. Nu prea iti vine sa mananci sau sa faci dus.

Concluzia este ca daca veniti in Canada pentru bani, veniti la pomul laudat cu sacul. Inca nu am auzit de cineva care sa se fi imbogatit din camionageala pe aici. O sa observati asta cand o sa vedeti cat de prost imbracati si cat de nespalati sunt soferii. O sa fie prea tarziu.

Daca vreti mai multe detalii si vorbti engleza macar satisfacator puteti incerca pe truckersreport.com Am dat aceasta adresa pentru ca multi vor spune ca mint. Nu vor sa stie cei de acasa ca de fapt, sunt negrii pe platantie aici. Dar mai bine vedeti ce scriu si ce probleme au cei care sunt nascuti, crescuti aici in Nord America. O spun ei, nu eu. Aveti atata informatie acolo despre camionageala de aici ca o sa pierdeti saptamani intregi cititnd. Dar mai bine cateva saptamani decat doi ani de viata. Un om informat, este un om puternic.

Am postat acest mesaj pentru ca sunteti romani si stiu ca unii v-ati facut un rost prin diferite tari. Asa cum aveam si eu inainte de a veni in Canada. Majoritatea care va spun ca aici e super soferie nu au facut soferie in Europa si nici nu au condus vreun camion european. Asa ca, pentru ei... e totul in regula pentru ca nu au cu ce sa compare. In plus se uita in gura astora care cred ca sunt buricul pamantului si au cea mai frumoasa viata din lume. In realitate... e exact pe dos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Colegu,din cele spuse de tine ,situatia soferilor de tir in ca este f.gri,ca sa nu zic neagra ca abanosul.

Eu sunt unul din acei soferi care vor sa emigreze in canada si sa faca aceasta meserie,acum lucrez pe comunitate 6sapt cu 2 acasa.

Momentan este f.greu sa ajungi acolo,eu am scris zeci de emailuri la firme care "cica"recruteaza din europa,dar inca nimic,asta e ,nui stres,cine stie ...poate poate!!!:))

Eu vb.f bine engleza,am locuit 7ani in chicago,sunt familiar cu modul de munca si gindire,nu stiu cum e canada ,nu am fost,dar daca e apropiata de sua nu poate fi chiar asa rau.

Daca aveti informatii despre firme de transport sau compani de recrutare ,care pot oferi contracte soferilor romani vas fi recunoscator sa le puneti pe forum.

Mersi si drumuri bune!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu mai stiu cand am zugravit situatia ca fiind gri in canada. In orice caz, iti trebuie testul ielts. Pe urma se mai poate discuta. As putea sa ma interesez si sa te pun in legatura cu un angajator. Mai departe te descurci. Mai mult nu mai fac pentru nimeni. Am sa intreb si iti voi da raspuns pe forum daca e vreun lmo disponibil pe undeva. Numai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Atat timp cat nu ai asteptari mari de la viata sau vii in Canada ca sa fugi de socrii sau pentru ca nu stii nici o meserie, vei foarte fericit in Canada. Eu cand ma gandesc ca vin iar sase luni de iarna, cu minus 20 sau 30 de grade... vanturi de 100 km la ora si alte "bucurii" , imi vine sa ma duc mancand nori. Se pare ca iarna asta va fi si mai "faina" decat cea de anul trecut. Din experienta mea de aici, conteaza foarte mult si de unde vii. Daca vii de la o situatie buna si stabila prin Romania sau Europa de Vest, 90 % sunt sigur ca nu o sa iti placa, asa cum am vazut multi romani pe aici. Dar daca in Romania erai unul fara niciun viitor si mancai cartofi fierti zilnic... atunci o sa fii fericit aici. E ca si cum ti-ai cumpara masina. Daca ai avut Dacia 1300, atunci un Cielo o sa spui ca e lux. Dar daca ai avut Passat si iti iei Cielo... se schimba radical situatia. Depinde de unde si de la ce anume vii.

Cazul meu este aparte fata de majoritatea cazurilor imigrantilor de aici, eu vin de la o situatie stabila si confortabila in Italia. Cu o saptamana inainte sa plec de la Tir Express, eram la taclale in curte si a venit la mine un nene la vreo 50 de ani sa zic... caruia, spre marea mea rusine i-am uitat numele. M-a rugat cu cerul si cu pamantul sa nu plec, sa nu ma duc in Canada. Omul ma vedea pentru prima oara dar stia de la colegi ce urmeaza sa fac, si m-a batut la cap pret de mai bine de o ora. Spunea ca sora lui e profesoara universitara la Montreal de 20 de ani. "Stai ma, aici ca stai bine. Crezi ca daca era bine in Canada, mai eram eu aici la Marco?" Si acum imi rasuna vorbele lui in urechi. Nu am vrut sa ascult. Am vrut sa ma conving eu pe pielea mea. M-a costat scump, foarte scump. Am facut si alte prostii in viata dar asta este pe departe cea mai mare pe care am facut-o de-a lungul vietii. Poate ma ajuta Dumnezeu si reusesc sa il intalnesc iar. O sa ii cad in genunchi, o sa ii pup mainile si o sa ii cer iertare. Jur ca am sa o fac. Dumnezeu a vrut sa ma ajute dar eu... am fost prost si ignorant, i-am refuzat ajutorul si acum platesc pentru asta. Daca cineva are dubii ca prostia se plateste, sa ma intrebe pe mine, ca eu am simtit-o pe pielea mea.

Nu spun ca sa vii in Canada este un dezastru dar este ca si cum ai manca dude langa gratar. Tin si alea de foame un pic. Faci ceva banuti (mai mult credite) dar nu merita!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

salut horia, mersi de info.

eu maine am sa plec in cursa pt 6 sapt. o sa stau cam prost cu internetu , o sa ma interesez de testu ielts, sa vad unde se da la cluj si ce presupune.

nr. de tel. e al tau ?sau al firmei?cind sun sa stiu cum sa ma prezint pe cine sa caut.

mersi si drumuri bune

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Tirule expres tu nu AI fost prost si ignorant. Nu te-ai schimbat, stai cuminte, mananci multe prune in micul tau univers. Nu mai zapacii lumea cu italia aia a ta si cu porbagajul tau plin de ciocolata cu 60 de centi cu care mergi de sarbatori acasa. Lasa-neeee

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Apropo de prostie si ignoranta... Cred ca inainte de a imi spune mie de una sau de alta despre Canada, ar fi bine sa te uiti la "locatia" mea si sa te mai interesezi cine si unde sunt. Si, ma intreb oare de ce atunci cand am scris despre lucruri concrete, nu ai avut nimic de spus dar acum... ai gasit teava pusa si suflii in ea. E ceva neadevarat din toate cele pe care le-am punctat in postarea mea anterioara?

Oare de ce sunt tentat sa cred ca te-ai apucat de soferie in Canada? Sincer, dupa cele spuse de tine, vorbesti exact ca unul care a condus prima oara camion in Canada. Ceea ce nu stiti voi, soferii "canadieni" este ca unul care a venit de pe camion din Europa are o exprimare si idei total diferite si vede viata altfel. O viata pe care voi o contestati vehement, din lipsa de alternative. Se vede de la o posta acela care a facut meseria asta in Europa. Crede-ma! Am stat de vorba cu multi care au facut soferie acolo si iti spun ca pana si expresiile folosite sunt altele decat cele pe care le folositi voi. Drept dovada "ciocolata aia de 60 de centi". Tocmai ai reusit sa jignesti pe aici multa lume. Daca ai fi gandit inainte de a posta, ai fi stiut ca sunt multi dintre membrii acestui forum care cara cu ei cand se duc acasa, in Romania, multe lucruri. Si cand faci o afirmatie de genul asta... inseamna desconsiderare. Expresiile pe care le-ai folosit sunt tipice pentru unul care crede ca a descoperit Graal-ul soferiei, numai pentru ca e in Canada. Asa ca, atunci cand unii forumisti de pe aici folosesc expresia "gretosii din Canada" n-ar trebui sa te mai deranjeze din momentul asta.

Ma intreb de unde stiti voi ca e mai buna camionageala aici decat in Europa. Nu ati facut niciodata camionageala acolo dar stiti ca e mai bine aici. Cum reusiti sa faceti comparatia asta? Va bazati pe ce anume? De fapt, voi comparati viata din Canada cu lumea imaginara din capul vostru, pe care o banuiti in Europa. Va inteleg ca sunteti fericiti in Canada pentru ca cine se aseamana, se aduna. Iar nord americanii au prostul obicei sa vorbeasca despre lucruri de care nu au habar. La ei, supozitiile sunt certitudini. Parerile lor sunt parametrii fara echivoc si spun ca sunt cei mai cei din lume fara macar a avea idee cu ce, sau ce anume, se compara. N-au iesit in viata lor de pe continentul asta blestemat dar stiu ca ei traiesc mai bine decat altii. Pentru ca asa li s-a spus la televizor iar televizorul pentru ei este o sursa de informatii demna de incredere. Adica ... o vrajeala de coltul strazii bazata pe supozitii, banuieli si teorii imprumutate unul de la altul. Voua va place Canada nu pentru ca e placut aici. Va place pentru ca vreti sa va placa. Pentru ca nu aveti alternative. Dar altii, spre marea voastra uimire, au. Si cred ca ar fi corect sa ii lasati in pace.

"Micul meu univers" cuprinde jumatate din planeta asta aproape. Marele ta univers reprezinta o particica din Romania plus Nord America, domnule "Horea"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Tirule draga, sant Horia nu Horea si se spune alternativa nu alternative. In ce priveste limbajul de camionagiu pe care de fapt il stapanesti mai bine decat cel uzual e un limbaj ce da bine in parcarile pe unde ai dat motorina pe bere. Poate ca acolo pe langa bacau asa se zice ca daca ai ajuns pana in italia ai vazut jumatate de lume. Dar vreau sa-ti atrag atentia asupra nesimtirii cu care de fapt chiar jignesti jumatate de lume, tu, un SOFER cu doua clase. Dupa ce te-ai instalat bine mersi la ei si mananci si tu o chifla, dai cu noroi in ei. Sa-ti fie rusine cand iti iei salariul, cand mergi la cumparaturi sau cand trimiti bani la tine in sat. Tot respectul pt.voi astia care va laudati ca stiti sa dati cu spatele!!!Apuca-te sa scrii o carte si nu mai umple net-ul de tampenii. Bine capo???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

1) Horia a fost scris cu ghilimele. Ai idee ce reprezinta ghilimelele? Este o intrebare retorica, evident. Ai citit ce s-a postat ... la fel cum iti cu parerea pe aici.

2) Si de unde cunosti tu limbajul de camionagiu? Iar vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti?

3) De ce, ma rog, nu se spune alternative ? Cunosti tu vreo regula gramaticala in sensul acesta?

4) Nu ai tu idee cate clase am eu, iar dupa cum te exprimi si formulezi frazele ... Aproape pot sa garantez ca am mai multe ca tine. Crede-ma ca pot sa scriu si intr-un limbaj foarte elevat, de academician. Dar sa faci asa ceva pe un forum al soferilor este ridicol. Cred ca este mult mai inteligent si eficient sa folosesti un limbaj comun si inteligibil decat sa te dai rotund pe aici cu un limbaj de savant si cititorul sa se intrebe "Ce-a vrut sa spuna asta?!!".

5) Si cum ai ajuns tu la concluzia ca as avea eu legatura cu Bacaul!?!? M-a bufnit si rasul. Atat de ridicola este afirmatia ta. Asa ... hodoronc-tronc... Bacau. Aiurea in tramvai! Mai omule, tu chiar nu iti dai seama ca vorbesti asa, fara sa ai cea mai mica idee despre ceea ce vorbesti! Tocmai ai dovedit-o!!! E mare diferenta intre lumea reala si ceea ce crezi tu, evident!

6) In primul rand, chifla aia de care vorbesti tu, nu o primesc de pomana. In al doilea rand, e scumpa rau! E chifla la pret de friptura. Si aia nu imi convine. Se pare ca tie iti convine dar asta nu inseamna ca tuturor ne convine sau ... le-ar conveni. Sunt unii care au cumparat chifle d-astea mult mai ieftin si mai mai erau si proaspete. Plus ca erau si mai sanatoase.

7) Satul de unde vin eu, are o gramada de ministri pe acolo. Rusine poate sa iti fie tie si altora ca tine de pe aici si aiurea atunci cand luati salariu pentru ca munciti pe mai putini bani doar ca sa va pastrati locurile de munca si faceti plecaciuni in fata unora care au doua clase mai mult ca trenul. Atat timp cat muncesc de imi sar ochii din cap si merit si ultimul cent, nu are de ce sa imi fie rusine. Mi-e nu imi e rusine sa imi cer drepturile. Tie ... se pare ca da. Este mult mai rusinos sa fii milog decat sa tii fruntea sus.

8) Ai si tu complexul de inferioritate pe care il au americanii atunci cand vad cum parcheaza un european camionul?!? Da' stiu ca te-ai "adaptat", nu gluma! Mai bine pune mana si invata sa conduci cum trebuie, decat sa te distruga complexele de inferioritate.

9) Daca tot vrei sa pari elevat si cult, fa doua lucruri. Pune virgula intre "bine" si "capo" si doi, nu folosi cuvinte dintr-o limba pe care nu o cunosti. Asta cu .. arunc si eu trei cuvinte intr-o limba straina, sa creada lumea ca sunt cult... tine numai in Nord America. In restul lumii, este considerat ridicol si de prost gust. Ai grija sa nu te zagarii cu furculisionu' pe ochi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
E greu sa vezi lucrurile din punctul meu de vederi si eu dintr-al tau. Las-o asa. Ai zis ca vrei sa vi. Hai. Doar sa ai grije mare dupa ce alergi si ce-ti doresti. In rest de tine depind toate.

Trebuie sa recunosc ca afirmatia ta de " sofer cu doua clase" m-a jignit. Desi, in mod normal, nu ar trebui sa ma jigneasca nimic venit de la unul ca tine. Dar... ca sa lamurim si acest aspect, hai sa iti arate ala cu doua clase cum se scrie corect ce ai scris tu. Ai o tona de greseli pe mai putin de doua randuri.

E greu sa vezi lucrurile din punctul meu de vedere si eu dintra-l tau. Las-o asa! Ai zis ca vrei sa vii. Hai! Doar/dar sa ai grija mare dupa ce anume alergi si ce-ti doresti! In rest, de tine depind toate (poate ca depinde totul, ai vrut sa spui) Nu au cum sa depinda toate lucrurile de pe planeta asta de tine. Ca e mai proasta decat tine si stie sa aiba grija singura de ea. Semantica, bat-o vina!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mai pune ceva langa acel (L) pe care l-ai despartit de DINTRA!!!!!se simte cam singur,mai Prutene!!!Soferia... bat-o vina!!!Sau poate asa se scrie prin satul tau de langa Bacau!!!Se vede c-ai inceput soferia de la 18 ani,imediat dupa ce ai absolvit clasa a 2 a la scoala de la tine din sat(de langa Bacau)!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ca bine zice Shaq! De ce nu ataci tu ideile si ataci omul? Se pare ca e un fel de comportament standard al "realizatilor" din Canada.

La toate intrebarile... atat ai putut sa imi raspunzi? Iar cu l-ul ala... lasa-l in pace ca sta bine acolo. Intreaba si tu un profesor de limba romana. Nu te da ce nu poti sa fii!

Daca mai spui inca o data de Bacau, te promovez "realizatul anului". Ti-ai luat-o in freza pe la Bacau sau de ce te obsedeaza asa? Asa cum ti-am mai spus, vin din comuna cu ministrii. Cam cateva generatii inaintea mea s-au perindat pe acolo. Se pare ca pricepi greu si uiti repede.

Daca tot esti asa destept, nu vrei tu sa il luminezi si pe un biet amarat cu doua clase si sa raspunzi la intrebari sau ai intrat pe aici ca nu aveai de cine sa te mai iei pe copildegradinita.ro ?

Dar de ce esti asa nervos? Ti-am tulburat apele cu comisonul pentru soferii pe care ii aduci in firma? Te-am deranjat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Dragul meu, de ce esti asa stresat? Pai, dupa ce te-ai luat de mine pe stil golanesc, acum imi ceri sa te las in pace? nu tu ai sarit la beregata mea? Hai ca, usor, usor incepe sa urle canadianul din tine. Gura mare si cand da de greu... striga "piua". eliminat

Pai nu ai zis tu ca se vede imediat ca am inceput soferia la 18 ani si ca am doua clase si incult si nu stiu ce alea,alea? Pai tu stii cati useri de pe acest forum au inceput soferia la 18 ani? Crezi ca ai intrat pe forumul Academiei Romane? Crezi ca majoritatea user-ilor sunt absolventi de Harvard sau dispun de doctorate? E adevarat, unii dom'ne mai are nehste masterate spre ghinionul si ciuda ta. Si spre prabusirea ta totala, e unele masterate in Stiintele Comunicarii. eliminat

Nu stiu cum sa iti explic , dar pe aici toti sunt de teapa mea. Pentru ca eu imi iubesc meseria de sofer si ei la fel. Si atunci, aproape fara voia mea te intreb : ce cauti tu aici domnule recruiter? Pentru ca este evident ca tu nici macar sofer nu esti. Dupa cele scrise, ai respect pentru meseria asta cam cat am eu pentru presul de la usa. Am vazut prea multi oameni de birou in Canada care spun soferilor ce mult ii apreciaza si nu dau doi bani pe ei, de fapt. Unii nici macar nu se mai obosesc sa isi ascunda aerele de superioritate, asa cum o faci si tu in mod constant. De bine ce iti este incerci ciubucareli pe forumuri.

Eu nu imi caut de lucru, pentru ca am. Si de dat afara din firma la care lucrez, nu poate sa ma dea afara decat o singura persoana, adica EU. Iar celor din birouri care se cred destepti si ca soferii sunt niste prosti pe care pot ei sa ii fraiereasca dupa cum vor, numai pentru ca ei sodomizeaza scaunele alea ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.