Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Volvo FH 440


hermanrazvan

Postări Recomandate

  • Members

Colegule eu am lucrat pe un astfel de volvo din 2008 E5 440 manual cu peste 500.000 km si pot spune ca la mine consumurile erau intre 30 si 34, bineinteles depinde de talpa, tonaj, categoriile de drumuri si multe altele .De exemplu cu 23 t pe tara la un mers normal, nici extrem de economic (adica se putea si mai bine dar ma grabeam putin) dar nici bataie de joc eu am scos 33,5-34. Tin sa precizez ca masina respectiva era belgiana si nu suedeza. Intr-un cuvant as putea spune ca e o masina ok, exista si altele mai bune dar si altele muuult mai slabe. Si totusi la urma urmei.....e Volvo!

P.S. Mie personal mi-ar place o astfel de masina, am fost multumit de ea per ansamblu. Daca poti totusi alege sa fie cabina XL de Globetrotter, adica cea mare....merita!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

colegule Razvan,eu am lucrat pe mai multe capuri/marci dar unica dragoste ramane volvo.rar cand am prins un "suedez" dar nici nu se compara cu celelalte fabricate/ansamblate in belgia,polonia etc.ca si caroserie sunt excelente(nu ploua in cabina dupa 30mii ca surorile faabricate cu chinezarii,nu trepideaza scaunele,nu ti cad macaralele sau scurtcicuiteaza blocul lumini de la portiera cand picura putin pe ele,ia compatibilitatea motor/cutie/calculator facute la mama lor in suedia este CLARA!)eu am scos la EEV urile astea noi consum de 30 full(la frig)si colegii care ma stiu,pot sa confirme ca io i dau talpa(cuplez f mult power),dar celel vchi din suedia mai mult de 28-29 nu am sarit(binenteles ca aici vb de curse numai pe UE,nu pe RO).

Si daca desfaci "oleaca"(cum zicem noi moldovenii)partea electrica,mecanica,webasto,ai sa te convingi ca este o maaaaare dif.intre cel suedez si restul.La cele outland ai sa gasesti triple si cabluri facute in ro la fosta elba(au insemne de hella)panoul sigurante si relee(al de sus) scrie lituania,s.a.m.d.

Acum in functie si de pret dar ramane cea mai buna solutie(abia dupa 1,5 mil km pot sa te intrebi cat mai duce!)

Drmuri line colegule si bafta la ...cumparaturi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

DucuHd,este cabina mare cu sertare si deasupra pat-ului de sus.Multumesc pentru sfaturi,am sa pun si cateva poze cu masina,are cutie automata I-shift,luna aceasta vreau sa dau avans-ul.interiorul este cam murdar,dar daca o cumpar dupa va fii curata interior+exterior pana straluceste.

1357145799_1303227123_1.jpg

1357145985_2.jpg

1357146005_2_2.jpg

1357146041_2_5.jpg

1353675593_DSC09390.jpg

1353675658_DSC09396.jpg

1357146136_2_11.jpg

1357146156_2_13.jpg

1357146201_2_17.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Daca iti permiti volvo e cea mai buna masina si in opinia mea,te duce mult si fara preturi exagerate la service-uri.Motorul iti va cadea doar daca nu il intretii corespunzator[fara apa,ulei,etc],consumul depinde si de stilul soferului,dar ai cutie automata pe el si iti va fi mult mai usor.Luindul in leasing este bine sa te gindesti si la o continuitate luna de luna cu cursele,pentru a putea plati ratele.Succes si multa bafta,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Sa fie intr-un ceas bun si sa-ti aduca numai satisfactie! Cu cine faci leasingul? Cu Volvo Financial Services Romania IFN S.A.? Sau daca nu, poate-mi recomanzi si mie vreo finantare mai avantajoasa. Multumesc! Si numai drumuri bune sa ai !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

vvisan45 am sa-ti las detaliile pe PM sa nu fie probleme,acuma sa vorbim despre VOLVO:

+consuma mai putin ca scania

-mai puturoasa(diferenta de 60cp)

+comfort mai bun ca-n Scanie

+cutia I-Shift schimba foarte bine pe ECO,dar cateodata mi se pare ca sta cam subturata,am incercat-o si pe power si pe manual,bune toate.

Luni facem curatenie generala,si computer-ul de bord este foarte dotat,iti da lucruri de care nu te asteptai.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.