Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Desteapta-te Romane !!!


Postări Recomandate

  • Members

Am intrat putin intr-o discutie mai sensibila intre soferi dar care intr-un fel ne priveste pe fiecare roman in parte.De ce ne "vindem" asa de ieftin"? Adica de ce acceptam sa muncim ptr 1000 euro in timp ptr acceasi munca un german,un francez castiga cel putin dublu?

Multi au dat vina pe sistem,ca angajatorii atat ofera,ca au familii de intretinut si nu au alta solutie decat sa accepte etc etc.

Am expus cateva pareri personale si ceva mai devreme mi-a venit in gand un citat destul de celebru cred,

"Somnul natiunii naste monstri".

Daca intrebi fiecare roman in parte de ce a ajuns Romania in stadiul in care este acum,toti dar absoluti toti vor da vina pe clasa politica,fie ea PSD,PDL sau PNL...ei sunt domne vinovatii,numai ei...toti niste hoti,au furat tara pana nu au mai putut.

Daca intrebi un sofer roman de ce munceste pe 1000 euro cand unul german castiga 2000 euro va incepe sa dea vina ca angajatorul e de vina,atata ofera si e musai lege sa accepti doar atat.

Si acum revenim la citatul de mai sus...somnul natiunii naste monstri...care pentru mine mi-a dat un raspuns la cele 2 probleme expuse mai inainte care au cam aceeasi cauza,numai scala proportiei difera,de la o anumita clasa sociala pana la o intreaga natiune.

Daca noi dormim in front,un somn dulce si imbietor cine sa mai iasa in fata si sa-si ceara drepturile ce i se cuvin ca oricarui cetatean european?

Daca noi dormim somnul de veci,cine e de vina ca s-au nascut atatia "monstri" ce au supt tara asta pana nu a mai ramas nimic din ea?

Ce trebuie sa se intample ca sa ne trezim la realitate si sa nu mai dam vina in stanga si in dreapta,sa ne asumam responsabilitatea fiecare in parte ptr cei peste 20 ani in care am dormit in bocanci?

Acum peste 20 ani se zice ca ni s-a furat o revolutie,eram poate prea mic sa inteleg ce se intampla la acea vreme,doar 14 ani...insa somnul in care ne-am infundat dupa aceea a dat nastere acelor "monstri" asupra carora ne place sa aruncam vina.

De ce?Pentru ca este mai comod asa,nu?Este mult mai simplu si mai usor sa dai vina pe altcineva in loc sa ne uitam in oglinda...

Pentru ca ar fi prea dureros sa vezi si sa accepti faptul ca fiecare dintr-e noi este vinovat...nu ptr ca am fi facut ceva ci tocmai ptr faptul ca nu am facut nimic...Iar acest lucru nu numai ca ne-a afectat pe fiecare in parte dar au afectat si generatiile ce vin si vor mai veni ptr cine stie ce perioada...

Oare ce vor spune urmasii nostri peste 30 ani? Cum de au iesit in strada ptr a inlatura un dictator dar nu au facut absolut nimic in timp ce tara a fost jefuita si adusa in paragina?

Desteapta-te, române, din somnul cel de moarte,

În care-ai adormit,din 90" incoace,

Acum ori niciodata,croieste-ti alta soarta,

De care sa fie mandrii,ai tai urmasi pe veci.

N-ajunse ca un cizmar, si-a lui consoarta trista,

Ne-au dus in intuneric,aproape pe vecie?

Acum sa ne-afundam,in somnul cel de moarte,

Cand stranepotii-asteapta,un viitor mai bun?

Acum ori niciodata sa,dam dovezi la lume,

Ca-n aste clipe-amare,uniti vom fi in toate,

Si ca-n a noastre piepturi, e sange de Roman,

Si nu ne lasam calcati,acum si nici in veci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

"Fii tu însăţi schimbarea pe care vrei să o vezi în lume."

Când “aş vrea” devine “vreau”, când “ar trebui” devine “trebuie”, când “mai întâi” şi “mai apoi” devin “acum”, atunci şi doar atunci dorinţele încep să se transforme în realitate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

Cu o natie care are deja in gene virusul de a fii vasal si sluga de 2000 de ani nu cred ca se poate face ceva. intro tara unde hotia parsivitatea golanismele politice insalatoria au devenit virtuti respectate de 90% din populatie iar oamenii onesti si cinstiti sunt considerati fraierii suntem o natiie bolnava ne meritam soarta nu vom fii instare sa schimbam nimic niciodata

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Buna ziua domnilor !

Domnule SSP,imi permit sa te contrazic iar istoria adevarata a romanilor,cea care ne este ascunsa si manipulata de 2000 de ani incoace,sta marturie la ceea ce reprezinta cu adevarat poporul roman si de ce se doreste atat de insistent desfiintarea noastra ca tara si popor. Herodot spunea :"dacii,cei mai viteji si mai drepti dintre traci",iar Traian,cand isi incolona legiunile pentru a cuceri Dacia spunea :"ma intorc pe pamantul strabunilor mei".Poate va intrebati ce cauta atatia daci pe columna lui Traian,nu cumva acesta a ridicat acest monument in centrul Romei intru cinstirea stramosilor sai ? Da domnule,se pare ca leaganul lumii civilizate,asa cum o cunoastem cu totii se afla aici,in arcul muntilor Carpati. Placutele de la Tartaria,datate de specialisti ca avand o vechime de 6000 de ani,deci cu 2000 de ani inaintea primei scrieri sumeriene,sunt inca o dovada a celor ce spuneam mai sus. Vehementa asa zisilor istorici straini care spun ca acestea sunt niste falsuri,pe mine ma conving ca sunt cat se poate de reale. Alte studii realizate recent in toata Europa si blocate de 2-3 ani de puterile occidentale,au demonstrat ca toate popoarele Europei,de la nord la sud,de la est la vest,nordici,slavi,anglo saxoni,germanici,latini,etc,sunt descendenti din traci,ADN-ul acestora continand gene care se regasesc in numar mare si complet in sangele romanilor. Se pare ca prin dosarele secrete ale Vaticanului exista documente care atesta ca Romulus si Remus,intemeietorii Romei au fost tot traci,plecati peste mare din zona Antaliei.

Imi aduc aminte ca la primele ore de istorie (prin anul 1977 se intampla asta),am fost invatati ca dacii mureau cu zambetul pe buze,ca traiau cu credinta ca moartea nu era decat o etapa pentru trecerea dintr-o lume in alta. Acesta e unul dintre motivele pentru care erau neinfricati in lupta si temuti de adversarii lor si daca ma gandesc bine asta e esenta crestinismului,credinta in viata de apoi,teza folosita intens de imparatii Romei in timpul declinului si a caderii Imperiului Roman. Acestia au impus aceasta credinta,bazata pe frica de viata de apoi si notiunea de iad.

O alta intrebare logica pe care si-o pun adevaratii istorici este legata de limba romana,de ce un popor ar adopta o limba straina,in conditiile in care doar 14 % din teritoriul sau a fost ocupat de romani iar englezii,a caror tara a fost ocupata in proportie de 100 % si pentru o lunga perioada de timp,nu ? Ce ar insemna pentru umanitate,pentru miliardul de vorbitori de limbi izvorate din latina,sa se afle adevarul,ca aceasta limba isi are originea in inima Traciei,in interiorul Arcului Carpatic ?

Nu domnule SSP,romanii nu au fost nascuti sa fie sclavi,romanii au fost tradati de lumea occidentala,au fost lasati de nenumarate ori singuri la marginea a ceea ce este acum Europa si timp de 2000 de ani s-au impotrivit hoardelor de invadatori "pagani",permitand domnilor din vest, care la ora actuala ne trateaza ca pe niste sclavi sa se dezvolte,sa construiasca,sa-si creeze premizele culturii si bunastarii actuale. Acum se vede cel mai bine ruptura dintre lumea lor si a noastra,pot spune clar a celei dintre lumea catolica si cea ortodoxa,acum aratandu-se adevarata fata a celor car prin intermediul politicienilor nostri vor sa rupa prin regionalizare Romania in bucati,a celor care de 24 de ani distrug invatamantul si istoria romanilor,scotand pe banda generatii de "tampiti",a celor care ne-au distrus industria si agricultura,care ne saracesc continuu facandu-ne sa plecam cu milioanele din aceasta "gradina a Maicii Domnului", a celor care ne batjocoresc parintii luandu-le dreptul la un sfarsit de viata fara griji,la un trai decent,la sanatate ,samd,a celor care ne otravesc si ne imbolnavesc de cancer copiii cu sutele de chimicale disimulate in alimentele necesare traiului si dezvoltarii,a celor care prin vaccinuri inoculeaza boli grave acelorasi copii,fapt ce va duce la un adevarat genocid in randul generatiilor viitoare. Ce fel de oameni sunt aceia care au vandut la fier vechi toata economia acestei tari,care au instrainat resursele si bogatiile ei,care de la 1 ianuarie 2014 vor permite vanzarea terenurilor agricole strainilor,care-si permit sa inchida 65 de spitale o data,luand dreptul la viata a propriilor cetateni,care si-au permis sa desfiinteze Armata Nationala facandu-ne total vulnerabili in fata unor eventuale conflicte ? Ce fel de presedinte e acela care din pozitia de ministru al transporturilor ne spunea ca nu avem nevoie de autostrazi,care le spunea romanilor nemultumiti sa plece din tara,care invita arabii sa cumpere terenul agricol al Romaniei ? Acestia sunt sclavii domnule SSP,acesti politicieni care si-au vandut sufletele diavolului si ocultei mondiale,acestia sunt tradatorii care au facut ca Romania sa fie declarata o tara neguvernata si neguvernabila iar ca urmare fireasca sa fim adusi in situatia Iugoslaviei,ei sunt cei ce ne imping sa ne vindem ieftin,sa ne prostituam cu totii prin occident,indiferent de zona de activitate,ei ne-au rapit demnitatea de a fi Roman,de a fi considerati oameni,ei prin lege au permis ca aceasta natie frumoasa si inteligenta sa fie confundata cu cea RRomanes,ajungand sa fim sanctionati cu amenzi de sute de milioane pentru gresala de a pronunta cuvantul "tigan".

Da domnule SSP,romanii nu sunt nascuti sa fie sclavi,sunt nascuti sa fie lideri iar dovezile ca acest popor naste genii sunt prezente de jur-imprejurul acestei planete. Incepand de la stiloul lui Petrache Poenaru si motoarele lui Coanda care brazdeaza cerul planetei,continuand cu cei peste 5000 de romani care au facut ca limba oficiala la Microsoft in Silicon Valley sa fie romana,a sutelor de copii care an de an castiga toate olimpiadele internationale,a medaliilor de aur rezervate aproape in exclusivitate inventatorilor romani si nu in cele din urma a specialistilor si savantilor de origine romana care au pus bazele a ceea ce se cheama "razboiul stelelor",asigurand suprematia militara a SUA in spatiu. Acestia sunt romanii domnule si de aici porneste inversunarea unora de a ne desfiinta ca popor si tara.

Vom fi blestemati de copiii nostri pentru ca am asistat impasibili la toate aceste lucruri,ca le-am permis acestor criminali si tradatori sa indatoreze generatii intregi de romani,fara a vedea un rezultat in urma acestor imprumuturi,nici macar o autostrada care sa taie Romania in doua,pentru a ne face viata putin mai usoara. Atata timp cat ne vom mai lasa manipulati,cat le vom face jocurile urandu-ne intre noi,mitici cu ardeleni,moldoveni cu olteni si toti gramada impotriva ungurilor,acestia vor face ce vor cu noi,iar noi la randul nostru vom sadi aceasta ura in sufletele copiilor nostri,vom produce acea ruptura ireparabila ce va duce la disolutia noastra ca natie si intr-un final,la cea mai joasa forma de sclavagism.

Iata cum descria un alt geniu cu sange romanesc situatia politica,economica si sociala a Romaniei in urma cu 130 de ani. S-a intors istoria,suntem condamnati sa o repetam,suntem oare generatia care va accepta in liniste sclavia ? Ramane de vazut !!!

“Voevodul nu plateste in bani datoriile sale catre fanarioti: plateste in functiuni. Fiestecare fanariot isi scoate apoi banii din functiunea ce i s-a dat, din peschesuri si pocloane si din pretul functiilor subalterne, pe care le da altora. Astfel intreaga administratie, de la voevod pana la vatasel, devine o companie de esploatare si, daca ne dam bine seama, ne incredintam ca voevodul e mai mult samsarul decat seful acestei companii, care isi face operatiunile cu termen foarte scurt si cu un risc foarte mare. (…) Tara in fruntea careia poate sa stea un asemena om stramtorat, nu e decat o adunatura de oameni, ce locuiesc numai ca din intamplare impreuna. (…)”

Mihai Eminescu, Forta dreptului fata cu

dreptul fortei, Timpul, 1,2,4,iunie 1878

“E mica tarisoara noastra, ii sint stramte hotarele, greutatile vremurilor au stirbit-o, dar aceasta tara mica si stirbita e tara noastra, e tara romaneasca, e patria iubita a oricarui suflet romanesc, intr-insa gasim toate putintele desvoltarii, intocmai ca intr-una oricat de intinsa.

Athena era un petec de pamant si totusi numai din comorile ei si-a luat imparatia lui Alexandru podoabele maririi. (…)

Nu mai putem astazi sa ne desvinovatim, ca in trecut, cu vrajmasii ce ne inconjoara si nu ne lasa sa inaintam spre implinirea misiunei noastre; ori de cite ori ne oprim in cale dovedim ca nu sintam vrednici nici de locul in care ne-a pus intimplarea. (…) …si vai si amar de noi daca, in vremile noastre mari, am avea parte de a fi condusi de oameni mici al caror cap e prea strimt spre a putea cuprinde conceptia bogata a misiunei unui popor intinerit dupa o viata de optsprezece veacuri, ori a caror inima e prea sarbada spre a se putea incalzi de aceasta misiune, oameni ce ar voi sa ne duca unde n-avem sa mergem, prea in pripa, prea departe ori in directii nepotrivite cu firea blinda si asezata a neamului nostru.

Trebuie sa fim un strat de cultura la gurile Dunarei; aceasta e singura misiune a statului roman si oricine ar voi sa ne risipeasca puterile spre alt scop pune in joc viitorul urmasilor si calca in picioare roadele muncei strabunilor nostri.

Aici, intre hotarele strimte ale tarei romanesti trebuie sa se adune capitalul de cultura din care au sa se imprumute fratii nostri de prin tarile de prinprejur, dimpreuna cu celelalte popoare mai inapoiate decit noi.”

Mihai Eminescu, Misiunea noastra ca stat,

Timpul, 2 noiembrie 1879..

“Dar la arborele maret si secular al Romaniei ne gandim, la acela in umbra caruia a trait Mircea cel Batrin, si de acest trunchi stravechi se apropie securea a careia codorisca o formeaza fiii vitregi ai acestei tari.”

Mihai Eminescu, Continuitate de desvoltare,

Timpul, 11 aprilie 1880

“De aici inainte sirul e cu totul neintrerupt. Domnia straina a inceput cu desfiintarea treptata a ostirii, in urma a venit despoiarea tuturor claselor societatii, scaderea repede a populatiei.”

Mihai Eminescu, Omnipotenta statului,

Timpul, 26 iulie 1880.

Si daca tot e sambata si v-am plictisit poate cu cele scrise mai sus,mai pierdeti doua minute si cititi o poezie scrisa de curand de un mare patriot. Daca aveti o bucatica de suflet de care suntei dispusi sa va lipsiti,cititi-o pe fondul muzical al "Baladei" lui Ciprian Porumbescu.

La mulți ani țară de glorii

Azi târâtă în genunchi,

Bestiile, trădătorii

Pângărindu-ți sfântul trunchi.

La mulți ani țară bogată

Azi săracă, trist prohod,

Românie alungată

În cel mai cumplit exod.

La mulți ani țară de vise,

Azi secătuită toată,

Îți sunt visele ucise,

Vulturi lacomi îți dau roată.

La mulți ani țară de basme

Azi cu feți-frumoși bolnavi

Și cu zâne în marasme

Ce se vând în lume sclavi.

La mulți ani țară de aur,

Azi cu aurul furat

De ferocele balaur

Al săracului bogat…

La mulți ani țară de doliu,

Azi din tricoloru-ți fă-ți

Peste patru zări lințoliu,

Milioane de bucăți…

La mulți ani icoană sfântă

Azi zvârlită la gunoi,

Jalea ta mă înspăimântă,

Ca după un lung război…

La mulți ani țară vândută

Azi și ieri din interes,

Ori pieri dându-te bătută,

Ori te bați, n-ai de ales!

La mulți ani țară iubită,

Aripile ți se frâng,

Țara mea nefericită,

Azi e ziua ta și plâng…!

Romeo Tarhon-Ziarul Natiunea(.ro) 1Decembrie2012

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • Members

Pentru a ne trezi din somnul care naste monstri ne trebuie,vointa,tarie de caracter si nu in ultimul rand cultura!Ce ne poate uni?Momentan ,nimic!Cand vointa lipseste,cand sclavia moderna este acceptata din diferite motive,cand aratam ca nu suntem in stare sa scriem o fraza,un rand macar asa cum trebuie ,asa cum am invatat la scoala,nimeni nu ne va percepe ca oameni de calitate si cu bun simt.Lasitatea si delasarea naste dezbinare ,neputinta si asa-zisii ,,paria" ai societatii!Cineva spunea aici pe forum ca soferii romani sunt ambasadorii Romaniei!Poate asa este!Dar cand trimiti un ambasador in lume, care nu stie sau nu vrea sa scrie corect si sa se comporte civilizat cum credeti ca esti privit?Multi gasesc scuze mentru modul in care scriu si vorbesc prin faptul ca:,,suntem doar soferi".Eu intreb ca de fiecare data: daca suntem doar soferi,inseamna ca nu suntem educati,ca nu am trecut macar prin clasele elementare,ca nu putem sa ne exprimam corect si sa ne comportam civilizat?Treziti-va soferi!Faceti-va remarcati prin ceia ce aveti bun in voi si apoi puteti sa va ridicati cu pretentii!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

@Lucian

"Am intrat putin intr-o discutie mai sensibila intre soferi dar care intr-un fel ne priveste pe fiecare roman in parte.De ce ne "vindem" asa de ieftin"? Adica de ce acceptam sa muncim ptr 1000 euro in timp ptr acceasi munca un german,un francez castiga cel putin dublu?"

zici tu...

traim in capitalism, salariul ti-l negociezi TU... sau?

daca la interviu poti sa obtii un salariu mai mare, norocul tau... daca nu, nu e vina patronilor ca gasesc pe altii care accepta un salariu mic, iti dai seama, ei se bucura...

uneori un salariu mai mic este compensat cu altceva

de exemplu, eu acum astept sa primesc telefon de la hartl, am trimis dosarul si sper sa ma cheme... salariul e de 600 e pentru inceput, dar e printre putinele firme care angajeza fara experienta si ziceau baietii care deja lucreaza acolo ca plateste corect

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • Members

La cum vad eu problema( sunt nascut in 89, multi alti colegi mai in varsta mi-au spus ca n-am ce comenta dar io tot comentez ca e dreptul meu) greseala e a populatiei care exact cum spunea colegul care a deschis acest topic, au dormit in papucii statului, asteptand ca cineva sa faca ceva pentru ei. Niciunde in lume mai ales in civilizatiile foarte liberale gen SUA nu face nimeni nimic pentru tine. Tu trebuie sa faci ceva pentru tine ca sa o duci mai bine. Romanul se foloseste foarte mult de fraze gen "sa ne dea", "sa ne faca" "sa ne ofere"....pai cine???? Fiecare isi face! Parerea mea e ca acum e tardiv...nu ca e tardiv, e cu 20 de ani prea tarziu sa mai faci ceva. Daca mentalitatea de om cu o gramada de probleme si neveste gravide, parinti bolnavi, datorii de miliarde de dolari la banci (de parca el e nepotul lui Donald Trump) ii face pe unii sa se ascunda dupa degetul infipt in..., eu personal consider ca situatia nu e chiar asa numai ca in subconstientul romanului functioneaza un automatism psihic care il face automat sa se considere "victima". Revolutia care a fost in '89 trebuia repetata ori de cate ori poporului nu-i convine ceva. Numa ca romanului din nou ii lipseste sentimentul de a cere ceea ce isi doreste. Se multumeste cu ce i se ofera si apoi barfeste pe la colturi ca nu e bine. Din pacate aceasta frumoasa tara si acest popor pestritz dar frumos in felul lui vor fi sortite disparitiei. Priviti statisticile privind emigrarea tinerilor romani. Din 5 tineri intrebati pe strada ce au de gand in viitor, 3 raspund ca vor emigra, sau ca deja au demarat procesul de emigrare. Al 4-lea inca mai spera (optimist convins), si al 5-lea e saracu probabil prea inapoiat sau redus sa isi puna intrebari existentiale referitoare la viitorul sau ca om, la o familie, un camin, o viata normala.

In virtutea proverbului "Fuga e rusinoasa dar e sanatoasa" eu personal consider ca de multe ori in viata e mai bine sa fugi, pt ca Romania e tara in care mori cu dreptatea in mana, e tara in care daca lupti pentru ceva si esti mai altfel esti privit cu ochi semi-docti de tot felul de pui de fosti proletari, esti catalogat foarte usor, si toate astea pleaca de la mentalitate.

In concluzie sfatul meu e : Cine pleaca ultimu sa stinga dracu' becul!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • Moderators

La noi sunt codri verzi de brad

Si campuri de matasa,

La noi atatia fluturi sunt

Si-atata jale-n casa.

Privighetori din alte tari

Vin doina sã ne-asculte,

La noi sunt cantece si flori

Si lacrimi multe, multe...

Pe bolta, sus, e mai aprins

La noi, batranul soare,

De când pe plaiurile noastre

Nu pentru noi rasare...

La noi de jale povestesc

A codrilor desisuri

Si jale duce Muresul,

Si duc tustrele Crisuri.

La noi nevestele plangand

Sporesc pe fus fuiorul,

Si-mbratisandu-si jalea

Plang si tata, si feciorul.

Sub cerul nostru-nduiosat

E mai domoala hora,

Cãci cantecele noastre plang

In ochii tuturora.

Si fluturii sunt mai sfiosi

Când zboara-n zari albastre,

Doar roua de pe trandafiri

E lacrimi de-ale noastre.

Iar codrii ce-nfratiti cu noi

Isi infioara sanul

Spun ca din lacrimi e-mpletit

Si Oltul, biet, batranul...

Avem un vis neimplinit,

Copil al suferintii,

De jalea lui ne-au raposat

Si mosii, si pãrintii...

Din vremi uitate, de demult,

Gemand de grele patimi,

Desertaciunea unui vis

Noi o stropim cu lacrimi...

|

Octavian Goga

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Jos palaria in fata colegiilor Mario70 si Lucian75 si a tuturor celor care le impartasesc ganduriile si crezuriile dumnealor.Si eu unul cred ca adevarata ”revolutie” a schimbarii trebuie sa porneasca din interiorul nostru,prin schimbarea de mentalitate si atitudine fata de noi insine si fata de tot ce ne inconjoara.Am petrecut si eu multe ore in fata laptopului citind despre istoria poporului Dac si studii facute si multe altele,si vreau sa va spun ca unele m-au lasat masca si sincer chiar am inceput sa ma intreb de ce oare noi,ca popor,am ajuns unde suntem avand in vedere ce au fost stramosii nostrii ! Rusine conducatoriilor nostri si rusine si noua poporului roman pentru ca asistam impasibili la distrugerea si denigrarea poporului roman.

Respectele mele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
:-bd Salutari oaauuuu bravo colegule Mario 70 foarte frumoasa si reala exprimare ....chiar esti sofer ....?..??.Drumuri bune

Adică.....?? ??? Șoferii sânt inculții? :))

Salutari Doamne fereste era doar o gluma .......era doar o gluma la urma urmei sintem colegi drumuri bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...
  • Members

Eu cred ca totul vine de la educatie. Si nu neaparat de la educatia pe care o primesti in scoala. O buna educatie, iti da si o buna atitudine. Si de aici... incepe totul. Este foarte important cum gandesti. Atat timp cat majoritatea vor gandi ceva de genul "Sunt sofer, nu profesor universitar" nu cred ca lucrurile vor lua o turnura prea buna. Nu cred ca aceasta bogatie numita "cunoastere" a fost lasata pe pamant exclusiv pentru "profesori universitari". Consider ca este datoria mea sociala si, daca vreti chiar in fata lui Dumnezeu, sa cunosc sa stiu si sa ma autoeduc. Nu vorbesc despre mine din infatuare. Vorbesc despre mine pentru ca din toti userii acestui forum il cunosc cel mai bine pe cel care scrie aceste randuri si, in virtutea logicii, nu imi place sa vorbesc despre lucruri pe care nu le cunosc. Asadar, concluzia este ca totul va incepe sa mearga bine atunci cand ingnoranta nu va mai face parte din caracterizarea soferului de camion. Un om informat, este un om puternic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...
  • Members

Salut colegi.

De ce ne vindem asa ieftin? simplu pentru ca habar n-avem pe ce lume traim marea majoritate.

Mai oameni buni munca se masoara in ore de lucru in toata lumea asta, si plata tot la ora se face pina la coada. Inainte de a semna orice altceva cereti un acord cadru de tip contract colectiv de munca ( e obligatoriu pentru firmele care au peste 21 de angajati) si pe urma mai vedeti ce semnati individual. Timpul maxim de lucru permis de legislatia europeana e de 10 ore pe zi , iar pauza minima de 11h, angajatorul trebuie sa subscrie in contract altfel e out. Folositi corect tahografele la operatiuni ("alte activitati" si "la dispozitie" sunt timpi de lucru daca nu-i inregistrati n-aveti a ce va plinge) De asemenea timpii pierduti in blocajele din trafic sunt timpi de condus si asa e corect sa fie considerati. Inchideti telefoanele si dispozitivele de comunicare cind ati intrat in pauza. daca dispecerul va solicita conditionati cu inceperea programului de lucru pe masina indiferent daca masina sta.

Nu va mai imbulziti (unii) sa livrati cu orice pret. Treaba noastra e sa justificam orele de program si sa conducem in conditii de siguranta, nu sa acoperim erorile de planning, intarzierile la incarcare, trafic , etc...oricum nu plecam nicaieri asa ca nu inteleg accesele de muncomanie din partea unora...

Recomandarile mele sunt pentru acei ce au o formare buna si cunosc bine macar doua limbi de circulatie. Locuri de munca sunt : Germania,Olanda , Belgia , Anglia, rezidenta se obtine instant. Pentru baietii care fac soferie sa-si faca bani de mare sau ca n-au ce face acasa, D-zeu cu mila, am vazut destui care fura din rezervor sau din marfa sa-si scoata un salariu...Le doresc sa nu mai apuce sa lucreze o zi macar...

Informati-va oameni buni si chiar daca nu va dati sanse asta nu e un motiv sa nu incercati ca pina la coada nu aveti decit de castigat. Fac soferie pe comunitate de 7 ani, sunt un sofer mediocru chiar dupa atita timp si m-am acomodat destul de greu (m-am apucat de nevoie, am alta formatie la baza) si totusi sub 2k n-am avut venituri nici in prima zi (chiar angajat cu salariu minim) printre altele.

Si inca ceva: de evitat colectivele de rusi ,bulgari ,portughezi si romani (imi pare rau ca tre s-o zic)- ajungi sa fii tras la fund pina la urma

Spor

Editat de cico_3504
ortografie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Si inca ceva: n-am intilnit pina acum pe nicaieri angajator care sa indrazneasca sa-ti propuna un salar mai mic decit il obliga legea. In Germania e 1750 minim brut pentru ca.170h de program, la care se adauga suplimentarele (pina in 13-15h de lucru pe zi)  sarbatorile legale lucrate extra dupa caz , diurnele, plus pachet complet de asigurari- de ce sa incheiem un contract de munca in tara, daca tot lucram "afara".sumele acumulate in fondul social pot fi usor transferate la casa de asigurari in tara, ajutoarele sociale pentru copii in intretinere sunt altele si asa e in  toata Europa

 

 

 

 

pe viitor le elimin ..nu le reeditez..atentie la cuvinte prescurtate si limbaj..

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Intentia mea nu e sa jignesc, ci, asa cum apare in titlul topicului sa incerc sa creez o stare de spirit care noua ca natie ne lipseste din nefericire. Multi incercam un sentiment de compasiune (ba nu , scuze , ca si asta ne lipseste din pacate) , un sentiment de superioritate cind cistigam 1500 E si ne uitam la buzunarul altora de cistiga doar 1000, sau 2000E cind altii incaseaza 1500 de exemplu. E o falsa senzatie de siguranta care creeaza mutatii comportamentale si face din noi,barbati zdraveni la inceput, sau copii necopti inca, zdrente de sters pe jos. Neamtul, belgianul etc. ca patron nu e cu nimic mai bun decit noi,ar lua si camasa de pe tine, chiar nu conteaza la cine esti stapin, dar la el acasa il obliga legea. Si legea zice ca trebuie sa platesti omul dupa cit ti-a muncit.Veniturile medii realizate de un sofer de cursa lunga sunt pe undeva la 3500 E. Dar asta inseamna limba stiuta, rezidenta, contract in tara respectiva daca vrei sa traiesti din soferie si vrei sa beneficiezi de drepturi spre deosebire de unii care cred ca "se scot" cu nu stiu cite mii de km. facute pe luna sau nu stiu ce abilitati de manevrat prin rampe- astea sunt pentru artisti si dupa cum se stie din arta nu prea se fac bani.Nu va mai uitati in urma, duceti-va inainte daca va simtiti in stare si dati de pamant cu ticalosii.

Spor

 

 

Bun, multi poate nu se simt in stare. Dati-va pe linga unul care poate si acordati-i sprijinul, dat-i sustinere pe un petec de hartie sa va reprezinte si obligati-va seful sa se targuiasca, iar de colegii care nu vor sa se implice are grija sa "educe" colectivul. Polonezii si cehii cum D-zeu pot ?

Editat de cico_3504
unit comentarii
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salutari tuturor.Placuta lectura,chiar te pune pe ganduri.Doar ca...Sa incercam un exercitiu de imaginatie.Urcam intr-o nacela ridicata de un balon.Pentru inceput ne ridicam la 5 metri de sol.Ce vedem?Camionul nostru,al colegului,mai jos ceva turisme.Hai sa urcam la 50 metri!Eeee,altceva d'aici,parca si mintea e mai "aerisita"!Si parca incepem sa intelegem putin din ceea ce vad cei care conduc,cu adevarat,lumea si care sunt pe la 500 sau 5000 metri(masoni,mari corporatii internationale-petroliere,farmaceutice,alimentare,etc.-familii foarte bogate,consortii,etc...).Ce vreau sa spun:azi se ajunge mai greu la a lua sabia din cui,azi suntem condusi,pusi cu botul pe labe,directionati,stapaniti sau ce mai vreti dumneavoastra prin alte mijloace,cele economice fiind mult mai eficiente decat un pumn in fata(la propriu)!Si,pentru a ne stapanii astfel,au de partea lor toate mijloacele,mai ales banii...Nu spun sa ne resemnam,ci doar ca ne scapa imaginea de ansamblu...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.