Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Atestat marfuri generale + Atestat agabaritic


adriantm

Postări Recomandate

  • Members

Eu spun ca nu poti conduce numai cu agabariticul .Eu zic sa stai si sa gandesti la rece ce inseamna CPC si cred ca este certificatul de pregatire profesionala pe cand celalalt este numai pentru transport agabaritic.Deci ia spune ce zici ???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu spun ca nu poti conduce si sigur o sa iei amenda de la ISTCR si sa iti explic de ce : atestatul CPC este cel de pregatire profesionala si transporturi de marfuri generale iar cel agabaritic este cel in care poti transporta numai marfuri agabaritice.Deci ia zi si tu daca nu ai atestat te plimbi cu camionul gol tu ce zici ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • Members

Eu spun ca nu poti conduce si sigur o sa iei amenda de la ISTCR si sa iti explic de ce : atestatul CPC este cel de pregatire profesionala si transporturi de marfuri generale iar cel agabaritic este cel in care poti transporta numai marfuri agabaritice.Deci ia zi si tu daca nu ai atestat te plimbi cu camionul gol tu ce zici ?

 

    Omul spune ca va conduce numai agabaritice ....daca are atestatul valabil ,poate conduce .   CPC ( certificat de pregatire continua)  poate fi valabil pentru fiecare grupa in parte sau pentru doua  , ori toate la un loc .  Daca obtii toate grupele esalonat , niciunul dintre drepturi nu este conditionat decat de limita de timp. Daca , de pilda , ai transport persoane si agabaritic , in teremen de valabilitate , iar transport marfuri general expirat  , poti conduce atat agabaritice cat si persoane. Aici trebuie retinut factorul de conditionalitate si recunoastre in subsidiar....pentru a obtine agabaritice , trebuie sa fi obtinut atestat marfuri generale in anticipatie , insa odata ce ai un drept  dobandit , acela decurge pana la expirarea termenului de valabilitate.   Faptul ca se deplaseaza gol  spre incarcare , garaj , service , etc. nu inseamna ca iese din categoria de transport . Exemplu , un remorcher  cu treylor de 120T care circula gol , se incadreaza la categoria agabaritice din start , fiind din constructie agabaritic  , remorcherul neputand transporta marfuri fara o remorca ( nu are cum) , iar treylorul fiind din constructie , o remorca atipica . Sa nu mai vorbim de ansamblul remorcher - piridoc .

   Eu am mai facut in alte postari referiri la agabaritice , unde  exprim clar ca nu-i vad utilitatea .....( parerea mea) , si  ca pentru efectuarea de transporturi agabaritice  ar fi necesar doar atestatul de marfuri generale , dar ......acum daca tot exista acest atestat , de agabaritice , logic- fiind o grupa speciala si mult superioara , transportului de marfuri generale , nu poate fi exclus din valabilitate in cazul expirarii atestatului de marfuri generale.

  Deci.... daca are atestatul ( agabaritice) valabil ,poate sa lucre bine merci !  Si dau un exemplu: - ansamblu remorcher + treylor 120 T  incarcat cu un rezervor metalic , lung de 27 m si un diametru de 7 m .( tipic agabaritic)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Buna ziua,

Vreau sa va intreb dc mi-a expirat atestatul de marfuri generale ,dar cel de agabaritic este inca valabil,iar eu conduc doar

pe camion agabaritic(20 m) sunt pasibil de amenzi din partea celor de la I.S.C.T.R.? sau nu?

Nu, nu iei nici o amendă, DAR...

Ansamblul pe care-l conduci trebuie să fie destinat exclusiv transporturilor cu mase/dimensiuni depășite. Tu dacă mergi cu un flatbed de 13,6m și tragi de el cu un tractor cu 11,5t M.M.A. pe motrică, cel mai probabil că vei primi o rețetă usturătoare. Cum ți-a spus și colegul mai sus... transportul agabaritic și ansamblurile destinate acestuia sunt o categorie aparte, reglementate diferit.

 

[...]pentru a obtine agabaritice , trebuie sa fi obtinut atestat marfuri generale in anticipatie[...]

Greșit. Pentru a obține agabaritice trebuie să ai categoria E pe permis, lângă categoria C. Punct. Nici o altă condiție. Nu poți obține agabaritice numai cu categoria C și nici cu BE.

 

   Ca de obicei , te pripesti !  Tu nu vei intelege niciodata substratul din postarile mele , insa  nu ma pot supara pe tine ....nu ne potrivim la logica !  Ce sa fac ? Sa ma calugaresc acum?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.