Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Taxa tranzit Marea Britanie (uk ) 2014


Mario Bandit

Postări Recomandate

  • Administrators

Începând cu data de 01.04.2014 se instituie plata unei taxe de către toţi utilizatorii de vehicule grele de marfă de la/şi peste 12 tone pentru utilizarea infrastructurii rutiere. Percepţia acestei taxe se face cu intenţia de a trata în mod egal (nediscriminatoriu) utilizatorii de vehicule grele de marfă pe infrastructura rutieră a UK. Neplata acestei taxe va conduce la o amendă de 300 £ şi va fi plătită de fiecare şofer pe loc.

Costurile zilnice/vehicul, depinzând de tipul acestuia, numărul de axe şi greutate se situează între 1,70 £ şi 10 £. Operatorii de transport pot economisi bani plătind în avans pe săptămână, lună sau anual. Costul unei taxe anuale este între 85 £ şi 1000 £.

Operatorii de transport care fac călătorii regulate pe teritoriul UK pot deschide un cont să-şi înregistreze vehiculele, planificându-şi astfel plata. Acest lucru asigură plata acestei taxe cu minimun de cheltuieli.

Pentru operatorii care nu fac călătorii regulate pe teritoriul UK, plata acestei taxe poate fi procesată on-line ,, pay and go ,, pe baza utilizării unui credit sau a cardului de debit. De asemenea şoferii pot plăti, într-un număr limitat de puncte de vânzare, ca de exemplu terminalele ferry-boat şi/sau staţiile de alimentare cu combustibil, care vor putea încasa cash sau accepta plata prin intermediul cardului bancar. Un număr de telefon va fi, de asemenea, disponibil pentru a face posibilă plata acestei taxe şi a rezolva problemele aferente plăţii acestei taxe.

Şoferii şi operatorii de transport vor putea verifica on-line dacă plata pentru vehiculele deţinute a fost făcută.

Vehiculele care nu au plătit această taxă vor fi detectate la intrarea pe teritoriul UK şi reţinute pe acostametul drumului, folosind camere de recunoaştere automatică a numerelor de înmatriculare. Plata amenzii de 300 £, în acest caz, va fi făcută pe loc autorităţilor responsabile. Neplata amenzii va conduce la imobilizarea vehiculului.

Şoferii vehiculelor grele de mărfuri, operatorii de transport sau agenţii acestora pot să se informeze privind evoluţia introducerii acestei taxe pe http://www.hgvlevz-info.org.uk.

Sursa : http://www.arr.ro/articol_516_arr_pg_0.htm

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.