Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Repaus saptamanal normal , in deplasare , la hotel ?


iulian77

Postări Recomandate

  • Members

scuze de off topic. Da recunosc . Eram foarte obosit ca erau caldurile alea si ziua nu puteam dormi. Am facut un repaus de 24de ore atunci . M-am oprit la 7  dimineata . Ziua mi-am  facut de lucru  si m-am bagat la somn pe la 22. Dimineata cand m-am trezit ia motorina de unde nui. Mi-a luat nenorocitii si sita ( aveam din aceea de strecurat motorina nu de tabla)

Editat de fery20
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Conform asociației olandeze TLN, Germania vrea să meargă cu această lege mai departe decât Franța și Belgia, obligând șoferii să efectueze pauza de 45 de ore acasă, în țara de origine, sau în incinta firmei angajatoare. Alte alternative, precum cazarea la hotel, nu sunt permise, și asta pentru a nu permite eludarea legii prin cazări fictive

http://www.infotrucker.ro/germania-intentioneaza-sa-interzica-efectuarea-pauza-saptamanala-normala-in-camiongermania-intentioneaza-sa-interzica-pauza-saptamanala-in-camion/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • Administrators

Iarna-ii grea , omatul moale , semne BUNE anu' are ,cu acest citat cunoscut se poate incepe un articol despre colindatori , dar ,francezi in anu ' 2016 vor sa dea tonu' la legi si anunta de pe acum schimbari la vestita lege care streseaza patronii si baga sperietii in ei .

Mai multe info :

Vă amintiți de legea adoptată de Franța în 2014 ce interzice șoferilor de camion să efectueze pauza săptămânală normală în cabina camionului? Pe acest subiect a apărut ceva nou, nu tocmai pozitiv pentru cei din spatele volanului.

Noutatea privind această lege o reprezintă dorința de introducere a unui amendament prin care se stabilește o amendă de la 750 la 1.500 euro împotriva șoferul de camion ce nu respecta interdicția de odihnă în cabină, sau cum se spune în jargon juridic, prins în flagrant

http://www.infotrucker.ro/pana-la-1-500-euro-amenda-daca-efectuezi-odihna-saptamanala-in-cabina-franta/

Ia mai manati mai flacai si puneti legea pe ei , hai haiiiiiii

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • Members

Anul trecut 2015 am facut n pauze de 45 pe Franta si nu am avut nici o problema cei drept nici nu am avut parte de control in parcare nici nu am vazut sau auzit ceva concret despre aceasta problema pana acum am vazut doar povestile de pe net nimic concret, cei de la firma mi-au spus ca pot sa fac pauzele de 45 pe F linistit ca toate sunt doar povesti pe net sau de parcare. Oare?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Povesti de internet ??

Nici negru pe alb, nici amenzile nu va conving ??

Deci o lege data dar ( din pacate ) neaplicata intens , nu e valabila , argumentand ca vezi doamne nu ma controlat nu ma amendat , asa putem da x exemple din practica asta , sofereasca , daca nu se ,, face ,, un STOP ca la carte si nu te vede nimeni sa te urecheze sau sanctioneze asta inseamna ca regula Stop-ului nu e valabila ??

Apropo , repaus saptamanal normal .... Pauzele sunt alte ,, chestii ,, !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mentalitate tipic balcanica: " daca nu m-a prins dom'sef la furat, pe camp, inseamna ca e voie! Legea, scrisa negru pe alb nu are greutate, dar ceea ce povesteste o panarama de " sef(a) ", care de cele mai multe ori nici nu a pus piciorul pe acolo, da. In momentul de fata, autoritatile franceze sunt ocupate cu alte probleme. Din cand in cand, mai cade cate un amator de " campat in parcare ", care se linisteste instantaneu dupa ce achita amenda. Concret, varul meu: respecta legea, dupa ce, impreuna cu fiul lui au platit " doar " 6000 de euro ( e sofer-patron ). Anul trecut, un patronas de doua camioane, se lamenta in parcare de " prostia " soferului care " nu a stat ascuns in camion cu perdelele trase, cand l-au controlat jandarmii francezi ". Deschisul usii l-a costat 4500 de euro pe sef ( putin !!! ). Dar cu cazurile astea nu se lauda nimeni pe forum, poate invata si altii ceva din asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Saptamana trecuta a dat 4000 la un echipaj de la j Carrion. La poarta de alsace vine jandarmeria seara de seara si noteaza numerele camioanelor parcate si daca vine si a 3 a zi si esti tot acolo ai pus-o de 4000 pe loc fara nici o discutie. Chestia e valabila si daca nu te prind in fapt si te controleaza peste doua saptamani si vad repausul saptamanal normal pe teritoriu frantei aceeasi amenda pe loc.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Silviu , cu parere de rau o spun , nu promovam practica aiurea , traditiile si birjaria , ori suntem soferi , ori ......

Pe aceasi idee ca a ta, hai sa nu mai executam nici STOP -urile , ca vad ca multi mergeti pe idea nu ma vede nu ma prinde nu e necesar , si totusi legea cere STOPUL ca atare , care dupa obiceiuri ajung la parerea ca nici pe ala multi nu il executa , pentru ce ?

Ps : petreci mult timp ,, pe cabina ,, , observ o ,, o tulburare ,, de comportament ,, civic ,,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Administrators

Buna ziua , hai sa facem putin haz de necaz , gura casca pe forumurile de specialitate dau de poza aceasta ,  desi se observa clar cum ca soferi bulgari in cazul acesta se adapostesc de ploaie la masa si sueta si vorba proverbului , fie omul cat de mic , dupa masa doarme un pic , cred ca dragi nostri  untrr-isti din asfel de exemple au luat megnifica idee cu sederea la cort pe timpul unui repaus saptamanal normal .. 

 

 

2016-02-11-10-53-28.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Buna seara domnilor. O " solutie " tipic balcanica, sper sa nu fie preluata de prea multi. Unii sunt predispusi sa " invete " cam tot ce este mai rau, de la cei mai rai. Apropo, mi-a venit o idee: ca raspuns la " geniala gaselnita " cu cortul a untrr-istilor ( am plagiat ideea scrisului siglei cu litera mica ), ma gandesc sa livrez la poarta sediului din Ienachita Vacarescu o coliba de coceni, ca acelea folosite la paza bostanariilor. Cel putin asa, o sa devenim cu totii ecologisti, poate ne premiaza cei de la Green Peace. P.S. - ce i-as mai tine pe ... beeeep ...de la untrr, in cort, un repaus saptamanal normal ( plus, eventual o recuparare de 21 de ore ), la -15*C, sa vedem cum se descurca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

articol preluat din revista tranzit:

 

Curtea de Apel din Toulouse confirma o amenda pentru pauza saptamanala normala luata in cabina

 

La un an dupa primele doua amenzi luate in Franta de firme din Romania ale caror soferi au fost surprinsi luand pauza saptamanala normala in cabina, una dintre ele ne-a trimis decizia instantei de judecata, cu intentia de a-si informa si avertiza colegii de breasla in legatura cu faptul ca autoritatile franceze se considera indreptatite sa sanctioneze astfel de fapte si ca sistemul juridic din Franta sustine si el aceste demersuri.
In ultimul timp, asa cum arata reprezentantii firmei de transport amendate, s-au cheltuit sume foarte mari de bani pentru cazarea soferilor la hotel, iar „decizia instantei confirma faptul ca vom continua in aceeasi directie“.
 

Concret, Curtea de Apel din Toulouse a dat o Ordonanta penala corectionala in urma anchetei realizate de Directia Regionala a Mediului, a amenajarii si locativa din Midi-Pyrénée, Antena din Foix, impotriva transportatorului roman, acuzat ca a comis, la Foix, in februarie 2015, infractiunea de „organizare a conditiilor de munca a soferilor angajati de catre o intreprindere de transport rutier fara a avea grija ca timpul de pauza saptamanal normal sa fie luat in afara vehiculului, fapte prevazute de art. L.3315-4-1 1°, art. L.3313-3, art. L.3315-6 din Codul Transportatorilor art. 4 H), art. 8, art. 10 2°, 3° din Regulamentul CE din 15.03.2006 si pedepsite de art. L.3315-4-1 l. 1 din Codul Transporturilor“.
De asemenea, s-a tinut cont de rechizitiile procurorului Republicii din aprilie 2015, care arata ca, „din ancheta politiei judiciare rezulta ca faptele reprosate impotriva prevenitului sunt stabilite si ca informatiile in ceea ce priveste personalitatea sa si in special obligatiile si veniturile sale sunt suficiente pentru a permite determinarea pedepsei, ca nu apare necesar, tinand cont de gravitatea faptelor, de a pronunta o pedeapsa de inchisoare sau o pedeapsa de amenda superioara celei fixate de articolul 495-1 si ca recursul la procedura de ordonanta corectionala nu este de natura sa poarte prejudiciu drepturilor firmei“.
Din aceste motive, Curtea de Apel din Toulouse declara firma de transport vinovata de faptele care ii sunt reprosate si o condamna la plata unei amenzi de 3.969 de euro pentru organizarea conditiilor de munca a soferilor angajati de catre o intreprindere de transport rutier fara a avea grija ca timpul de pauza saptamanal normal sa fie luat in afara vehiculului.
De asemenea, conform articolelor 707-2, 707-3 si R55-2 din Codul de procedura penala, daca plata amenzii se face intr-un termen de o luna de la data trimiterii scrisorii recomandate de notificare, suma totala datorata va fi diminuata cu 20%, dar pana la limita a 1.500 de euro.

Iar in caz de recurs impotriva acestei decizii sumele platite pot fi restituite la cerere.
Transportatorul a fost informat cu aceeasi ocazie ca dispune de 45 de zile incepand cu data notificarii pentru a emite opozitie acestei ordonante. Declaratia de opozitie poate fi facuta sau prin declaratie la grefa tribunalului corectional unde a fost restituita ordonanta sau prin scrisoare recomandata cu acuzare de receptie adresata procurorului Republicii pe langa acest tribunal. Opozitia va permite ca afacerea sa fie judecata de catre tribunalul corectional in timpul unei audiente publice pe parcursul careia firma poate fi asistata de un avocat ales sau numit din oficiu. In cazul unei opozitii in ceea ce priveste dispozitiile civile, afacerea va fi judecata de tribunalul corectional numai in ceea ce priveste interesele civile in cursul unei audiente cu un singur judecator. In acest caz, daca tribunalul corectional va declara firma vinovata de faptele ce-i sunt reprosate, va avea posibilitatea de a pronunta impotriva administratorului ei o pedeapsa de inchisoare daca aceasta este expusa unui delict ce face obiectul unei ordonante. Daca firma din Romania emite opozitie impotriva acestei ordonante poate renunta totusi la ea pana la inceputul audientei si atunci trebuie sa plateasca suma la care a fost condamnata prin ordonanta penala si nu mai poate face o noua opozitie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...
  • Administrators
Quote

O victorie importanta a Occidentului in fata transportatorilor estici: Curtea Europeana de Justitie da mana libera la interzicerea pauzei de odihna de 45 de ore in camion

Belgia si Franta au fost criticate de celelalte tari europene pentru interzicerea, inca din 2014, a efectuarii pauzei saptamanale lungi (45 de ore la un interval de doua saptamani) in cabina camionului, deoarece au impus firmelor de transport cheltuieli suplimentare cu cazarea soferilor si cautarea unor parcari pazite.
Pentru a fi siguri ca aceasta masura nu contravine Regulamentul 561, Consiliul de Stat al Belgiei a cerut Curtii Europene de Justitie sa se pronunte referitor la respectarea cadrului legal european de catre masurile impuse de Belgia.
Pe 2 februarie 2017, Curtea Europeana de Justitie a raspuns, prin Avocatul General, ca „nu poti forta soferul sa isi efectueze pauza saptamanala lunga in cabina camionului”.
 

Decizia a fost primita cu mare entuziasm de Gilles Savary, parlamentarul francez care a promovat legea din Franta. Acesta subliniaza, intr-un comunicat de presa postat si pe pagina sa personala, ca „aceasta interdictie, contestata de unii transportatori rutieri, a fost introdusa in dreptul francez de Gilles Savary prin articolul 15 a legii sale din 10 iulie 2014, care viza in principal reglementarea muncii detasate, luand in considerare constrangerile permise de articolul 8 din Regulamentul European 561/2006”.
Gilles Savary mai mentioneaza ca astfel a incercat sa puna capat unei practici de munca disimulata”, ilegala in transporturile internasionale de marfa, „tolerata consensual”, care consta in admiterea ca soferii trebuie sa asigure paza camionului si a marfii din camion pe durata week-end-ului prin petrecerea perioadelor de odihna in cabina camionului.
„Aceasta decizie este foarte importata, deoarece pune capat unei practici sociale nedrepte” si „reechilibreaza costurile cu forta de munca si, deci, conditiile de concurenta intre soferii francezi si cei straini”.
Prin aceasta decizie a Curtii Europene de Justitie, probabil ca si alte tari vor fi interesate sa interzica pauza de 45 de ore in cabina, cea mai interesata fiind Germania, care se plange deja de peste doi ani ca are toate parcarile si benzinariile pline de camioane estice dupa ce Franta si Belgia au interzis posibilitatea efectuarii pauzei de odihna saptamanale normale in cabina camionului.

Sursa: traficmedia.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • damoncarter2004 changed the title to Atentie la pauza de 45 pe Germania
  • Administrators

http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf;jsessionid=9ea7d0f130d6a20bd77432dd4b52964efc676e8b9abd.e34KaxiLc3eQc40LaxqMbN4PahiSe0?text&docid=187381&pageIndex=0&doclang=RO&mode=req&dir&occ=first&part=1&cid=38919 

 

CONCLUZIILE AVOCATULUI GENERAL

EVGENI TANCHEV

prezentate la 2 februarie 2017(1)

Cauza C102/16

Vaditrans BVBA

împotriva

Belgische Staat

[cerere de decizie preliminară formulată de Raad van State (Consiliul de Stat, Belgia)]

„Cerere de decizie preliminară – Transport rutier – Regulamentul (CE) nr. 561/2006 – Perioadele de repaus ale conducătorului auto – Articolul 8 alineatul (6) – Articolul 8 alineatul (8) – Articolul 19 – Împrejurări în care perioadele de repaus pot fi efectuate la bordul vehiculului – Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene – Articolul 49”

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Urmand modelul Belgiei si al Frantei, si Germania s-a pus pe controale si pe dat amenzi pentru repausul saptamanal normal (45h+) petrecut la cabinet. Conform BAG: http://www.verkehrsrundschau.de/wochenruhezeit-bussgeld-bis-1500-euro-pro-stunde-droht-1957474.html

Editat de Phraeudian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu e rea initiativa autoritatilor. Ei ne forteaza sa petrecem repausul saptamanal normal la hotel , noi batman batman , tot la cabina stam.

Dupa parerea mea ori or sa construiasca infrastructura in draci si aici ma refer la parcari pazite+hoteluri, ori o sa inceteze cu controalele, or cine isi permite amenzile doarme tot pe cabina :)).

In momentul de fata dupa orele 19:00 in Franta,Germania,Belgia cu greu gasesti un loc de parcare pentru camion, ce sa mai zic de un loc la hotelurile existente.

E adevarat pe weekend se retrag acasa cei din tarile de origine(Fr,De,B) insa tot raman o groaza de camioane pentru repaus saptamanal.

Chiar sunt curios cum o sa evolueze situatia.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Moderators

With the amendment of the Mobile Workers Act on 25 May 2017, a rule entered into force that classifies the practice of drivers spending their regular weekly rest period (45 hours rest period) in their vehicles or at a place where there are no appropriate sleeping facilities as an administrative offence. In case of infringements, the drivers and the company will be fined. However, in addition to that, drivers will also be prohibited from continuing their journey until they have spent their regular weekly rest period entirely at a place that has appropriate sleeping facilities.Ban on the practice of spending the regular weekly rest period in the drivers’ vehicles entered into force on 25 May 2017
With the amendment of the Mobile Workers Act on 25 May 2017, a rule entered into force that imposes sanctions on drivers spending their regular weekly rest period (45 hours rest period) in their vehicles or at a place where there are no appropriate sleeping facilities.
In compliance with Article 8(6) and (8) of Regulation (EC) No. 561/2006, Germany is supplementing its national legislation with the Act amending the Road Haulage Act, the Mobile Workers Act, the Act on the Organization of the Working Time of Self-Employed Drivers, the Road Traffic Act and the Act on the Establishment of the Federal Motor Transport Authority (Federal Law Gazette I no. 29 of 24 May 2017).
Penalties for companies and drivers will be introduced. They will be imposed if drivers spend their regular weekly rest period in their vehicles or at a place without appropriate sleeping facilities.
In accordance with the administrative fines provision of section 8a(1)(2) of the Mobile Workers Act, companies that do not ensure that drivers spend their regular weekly rest period as prescribed by Article 8(6) of Regulation (EC) No. 561/2006 are committing an administrative offence. Under the legislative change, the requirement that drivers take a regular weekly rest period is not met if they spend it in their vehicles or at a place where there are no appropriate sleeping facilities.
Drivers will be committing an administrative offence if they spend their regular weekly rest period, as described in Article 8(6) of Regulation (EC) No. 561/2006, in their vehicles or at a place where there are no appropriate sleeping facilities. In case of infringements, the drivers and the company will be fined. However, in addition to that, drivers will also be prohibited from continuing their journey until they have spent their regular weekly rest period entirely at a place that has appropriate sleeping facilities.
The Act does not provide precise specifications on the nature of appropriate sleeping facilities. It is to be assumed that, in general, hotels, motels and guesthouses will meet the requirements. In principle, other premises in existing buildings (e.g. rented apartments) can also be considered as appropriate sleeping facilities.

 

Germania interzice efectuarea perioadei de repaus săptămânal normală (45 ore) în cabina autovehiculului

Asociația transportatorilor rutieri din Germania – BGL a confirmat IRU că incepind cu 25 mai 2017, intră în vigoare legea privind interzicerea efectuării perioadei de repaus săptămânal normală în cabina autovehiculului.  

Legea prevede că:

- perioada de repaus săptămânal normală nu poate fi efectuată în autovehicul;

- șoferului trebuie să i se pună la dispoziție un loc adecvat de dormit atunci când își efectuează perioada de repaus;  (conform legii, nu poate fi considerat loc adecvat de dormit cazul în care șoferul este obligat să stea în proximitatea autovehiculului sau nu i se pune la dispoziție un pat în afara autovehiculului pentru a se odihni)

- în cazul în care șoferul efectuează perioada de repaus săptămânal normală în cabina autovehiculului sau într-un alt loc neadecvat de dormit, se consideră că nu a efectuat deloc perioada de repaus săptămânal normală;    

- amenzile sunt identice cu cele care se aplică în cazul în care șoferul a omis să efectueze perioada de repaus săptămânal normală, respectiv:

            -  60 euro pentru șofer pentru fiecare oră petrecută în autovehicul în timpul perioadei de repaus săptămânal normală;

            - pentru operatorul de transport – 180 euro pentru fiecare oră petrecută de șofer în  autovehicul în timpul perioadei de repaus săptămânal normală, pentru că societatea nu a respectat legea.  

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Legea in germana poate fi consultata aici

 

https://www.bgbl.de/xaver/bgbl/start.xav?startbk=Bundesanzeiger_BGBl&jumpTo=bgbl117s1214.pdf#__bgbl__%2F%2F*[%40attr_id%3D'bgbl117s1214.pdf']__1495627549678

alte discutii....

 

 Noul regulament clarifică faptul că atât șoferul cât și compania de transport, primesc o amendă pe teritoriul german în cazul în care perioada de repaus săptămânal de 45 ore se face  într-un vehicul.

Germania a luat exemplul Belgiei si Frantei privind repausul saptamanal de 45 ore in camion.

Legea prevede că perioada de repaus săptămânal  normală nu poate fi efectuată în autovehicul, șoferului trebuie să i se pună la dispoziție un loc potrivit  de dormit atunci când își efectuează perioada de repaus.

In cazul în care șoferul efectuează perioada de repaus săptămânal normală în cabina autovehiculului sau într-un alt loc neadecvat de dormit, se consideră că nu a efectuat deloc perioada de repaus săptămânal normală.

Amenzile sunt aceleasi  cu cele care se aplică în cazul în care șoferul a omis să efectueze perioada de repaus săptămânal normală si anume:

  • pentru șofer -60 euro- pentru fiecare oră petrecută în autovehicul în timpul perioadei de repaus săptămânal normală;
  • pentru operatorul de transport – 180 euro- pentru fiecare oră petrecută de șofer în autovehicul în timpul perioadei de repaus săptămânal normală, pentru că societatea nu a respectat prevederile legii.

In consecinta....faptul ca nemtii lasa o perioada de acomodare cu noul regulament nu trebuie interpretat ca ''te lasa'' sa faci un repaus saptaminal pe teritoriul Germaniei..ca nu e data nici o lege...Cind vor incepe controalele se vor gasi destui care sa plinga ca nu au stiut..deci...mai bine sa stiti decit sa fiti amendati...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.