Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Depasire perioada de condus!


Ycarys

Postări Recomandate

  • Moderators

Ce imi e soferul si ce e camionul? Stau si ma intreb de multe ori.

Programul camionului il aud de foarte multe ori in discutii/.... Din pacate nu aud de programul omului sau al soferului decat de foarte putine ori.....

 

 

Eu mai am inca Carte de Identitate si nu un certificat de inmatriculare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Situatia a fost de fapt asa :

Am depasit perioada de munca /lucru cu 10 minute la insistentele coordinatorului de a ajunge si descarca , noi am inceput a efectua repausul zilnic iar cum nu ar fi deajuns la 5 ore petrecute in rampa ni se cere sa parasim incinta ....

De aici nu continuii ca luati exemplu prost ....

Fac pariu ca se supara daca il trimit cu atestatul inapoi la ARR . !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

.Am depasit programul camionului cu 10 minute.S din greseala cind erau 5 ore din pauza de 9 ore am scos cardul si l-am bagat imediat la loc.Mi-s-a sters pauza.Conduc in echipaj pe frig.Consecinte?

Nu iese cardul ala din greseala nici daca vrei sa faci greseala asta. A avut dreptate Mario s-a intamplat ceva  de l-ai scos dupa 5 ore. Si daca nu ai miscat masina nu e ok ca , tu in timpul ala trebuia sa te odihnesti nu sa umbli prin butoanele tahografului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

da mulțumesc! dar dacă raportez situația la englez și ma amendează el cu maxim 200£, nu-mi mai poate da și spaniolul amenda pentru aceeași abatere. Așa-i?

Iti da si spaniolu alta fara probleme. Ficare  stat are dreptul sa-si aplice legea prin" intermediul controlorilor de trafic" . Problema e ca spaniolu iti cam da de 10 ori mai mult

Editat de fery20
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Administrators

Iti da si spaniolu alta fara probleme. Ficare  stat are dreptul sa-si aplice legea prin" intermediul controlorilor de trafic" . Problema e ca spaniolu iti cam da de 10 ori mai mult

 

 

uite ce zice reg 561:

 

-Articolul 20 

 

(1) Conducătorul  păstrează dovezile furnizate de  către un stat membru cu privire la o 

sancţiune sau la deschiderea unei proceduri până în momentul în care aceeaşi încălcare a 

prezentului regulament nu poate  să mai atragă o a doua procedură sau o a doua sancţiune în 

conformitate cu prezentul regulament.

 

(2) Conducătorul prezintă dovada prevăzută la alineatul (1) la cerere. 

 

chiar sa vrea el, legea nu il lasa ! ( pe spaniol sau pe oricare din UE)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Da gongy scuze ai perfecta dreptate. Daca este vorba de aceeasi fapta nu iti poate da alta amenda. Dar spre exemplu daca esti controlat in Franta si agentii au trecut cu vederea o abatere "minora"sa zicem si dupa 2 zile esti controlat in Germania si ei nu vor sa treaca cu vederea atunci neamtul iti da amenda fara nici o discutie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...
  • Moderators
La 15/04/2016 la 0:04, mitzunator a spus:

Buna seara! Vreau sa aflu si eu cum se fac ca sa dau listare eveniment,in cazul in care nu gasesc parcare si cu cat timp inainte de a se termina cele 4,5 h de condus. Va multumesc!

Păi vezi în meniul tahografului, că după raportul pe 24 de ore, mai ai niște opțiuni... printare vehicul... etc. Dar nu înțeleg la ce-ți trebuie?! Că eu cam intuiesc ce vrei tu să faci... vrei să bagi ca turbatu' până în ultimul moment și după aia, înainte de a depăși cele 4 ore și 30 de minute de conducere continuă (că așa ai auzit tu, că trebuie înainte) vrei să printezi un raport și să scrii pe el că n-ai găsit parcare. Și după aia să te culci liniștit, că ai acționat legal.

Deși sunt tentat să-ți recomand insistent să faci așa și să te și prindă, ca să fiu sigur că te înveți minte... mai bine NU. Excepția din 561 referitoare la depășirea duratei de conducere continuă se referă la ''SITUAȚII CARE NU PUTEAU FI PREVĂZUTE DINAINTE!!!''. Și cred că organele de control din toată Europa asta s-or fi săturat de pseudoșoferii ce le înmânează mândri tichete de taho completate în modul descris mai sus și ulterior guralivi și acuzând că sunt abuzați... așa că n-o să reușești altceva decât să ți-o iei pe aia maximă, cel mai probabil.

Calculează-ți programul de lucru ca un profesionist și lasă prostiile.

P.S. N-ar fi rău să mai exersați din când în când și manevrele în spații strâmte... nu de alta dar de multe ori berbecii ''dau în program'' din cauză că nu sunt în stare s-o bage, de pe dreapta, într-un loc de parcare liber, dar cu accesul normal blocat de un alt coleg... și preferă să-i dea înainte spre următoarea parcare. Offf... ce dor mi-e de-un tandem :D

Editat de cico_3504
unit comentarii
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
1 oră în urmă, mitzunator a spus:

eu bag ca turbatu`,sau patronu te pune sa mergi si de ultimele secunde?!

E irelevant... că o faci tu, să că te pune patronu' (deși nu prea văd cum... că el de obicei e la birou și tu în cabină)... eu ți-am recomandat doar SĂ NU APELEZI LA METODA descrisă mai sus PENTRU SITUAȚIA descrisă mai sus. Atât. Și am și specificat că doar bănuiesc că despre asta e vorba.

În altă ordine de idei... dacă ai pretenții să fii numit șofer profesionist, atunci... comportă-te ca atare.

Ai primit ordinul de la disponent. Pasul 1: calcul traseu/program. Pasul 2: dacă nu bate cu ce ți s-a ordonat, contactezi disponentul ȘI-L ANUNȚI!!!. Pasul 3: în funcție de răspunsul lui, ai următoarea mișcare: 1) insistă să faci cum spune el că ''și alții merg așa''-> treci peste el (ierarhic); 2) îți schimbă ordinele -> continui;

Diferența între șofer profesionist și căruțaș se vede la pasul 1. Și încă ceva... în meseria asta trebuie să te angajezi undeva, dar să fii pregătit să părăsești acel loc de muncă ÎN ORICE SECUNDĂ. A te văicări ca o muiere pentru un loc de muncă, unde tu de fapt încalci legea... e pur și simplu o prostie.

Nu postez ca să fie la număr și nici nu încerc să fac pe deșteptul cu tine. Încerc să te învăț de bine...

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.