Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

claudiu tg mures

Members
  • Număr conținut

    92
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de claudiu tg mures

  1. Colegu SSP nu am apucat sa citesc ce ai scris la adresa mea si sincer mi se rupe traim in lumi diferite oricum,problema intradevar e reala modul cum e expusa in articol e aberAnt si jignitor la adresa noastra a tuturor eu ma refeream strict la articol,si eu am pierdut salar mare in 2009 si am fost nevoit sa lucrez pt firme din astea fantoma dar a fost doar un pas ca sa pot pleca din europa si nici ca m-am uitat inapoi de cand am plecat, de fapt nici nu stiu de ce mai scriu pe aici cred ca doar asa ca sa irit maestrii din astia ca tine si ca emblema site-ului VT 880 asta care e mare expert in toate(sic) hai da-ti cu bann-ul si cu ocazia asta va cer sa imi si stergeti contul ca nu am optinuea de a o face singur!!!!!
  2. Doar inca o metoda de manipulare a adevarului,jurnalism de doi lei,in primul rand Bratislava e in Slovacia nu Slovenia care are capitala la Lublijana in al doilea rand nu stiu cine mai lucreaza pe 30 de euro pe zi,lucram cu 50 de euro pe zi acuma 2 ani si weekend liber,si sa zici ca 1000-1200 euro e enorm fata de ce se castiga in Romania e iarasi deplasat,colegii care fac Romania tur retur cred ca si ei castiga mai bine asa ca ce e cu aberTia asta de material?
  3. mesaj eliminat partial,ai PM, .si ca sa fiu on topic eu sunt multumit,nici nu ma omor cu munca nici avere nu o sa fac trebuie sa existe un echilibru si cu munca asta,prea multa strica
  4. in general platesc intre 37 si 42 de centi pe mila depinde de firma la care lucrezi se fac legal in jur de 12500 de mile pe luna,eu am facut luna asta 12600 puteam si mai mult dar am stat si pe acasa nu m-am omorat cu lucrul ca sa nu mai zic ca aici e iarna si am condus mai mult pe zapada gheata si alte minuni.cat timp lucrezi aici legal ai aceleasi drepturi ca si un canadian ma refer la asigurari medicale,pensie si ce o mai fi totul se face pe fata legal nu cu contracte de doi lei si fara valoare prin cine stie ce tara baltica sau balcanica.
  5. Am primit mai multe mesaje pe privat in legatura cu canada cam toate aveau acelasi subiect,din pacate nu am destul timp ca sa va raspund la toti asa ca: permisul romanesc NU este valabil in canada....aici va trebui sa va obtineti permis de conducere canadian,in functie de vechimea permisului va trebui sa faceti scoala sau doar sa sustineti examenele,permise mai vechi de 2 ani o sa dati doar examen(4 examene). canadienii cer experienta in general cam 2-3 ani limba engleza trebuie sa o vorbiti destul de bine,se da test inainte sa va dea viza si e destul de greu note de la 1 la 9 trebuie sa luati minim 4.5 ca sa va dea viza in general cauta soferi care sa aiba si viza de america,dar nu exclusiv sunt baieti care lucreaza doar pe canada eu fac curse lungi in general spre america cu retur canada,o cursa dureaza intre 10 si 14 zile cu cateva zile liber,dar puteti lucra cum vreti puteti sta plecati si 3 luni daca vreti eu am facut asta in europa si nu mai vreau sa o fac niciodata. intre 5 si 6 luni pe an e iarna in canada,se pun lanturi si de 4 5 ori pe zi daca ai ghinion in canada poti conduce legal 13 ore pe zi,in state doar 11,camioanele in general nu sunt limitate daca te tin incheieturile poti merge si cu 140 km/h. Primul pas ar fi sa va gasiti un angajator dispus sa va faca oferta de munca mai sus am trecut niste adrese de mail de la firme care stiu ca angajeaza soferi din europa,puteti incerca nu costa nimic sa trimiteti un email.dupa asta mai sunt niste pasi de urmat dar asta ar fi cel mai important sa gasiti pe cineva care sa va faca oferta de munca. sper ca v-am raspuns la unele din intrebari.
  6. Subiectul e mult mai complex decat calculul pe care l-a facut virgil,problema cea mai mare e calitatea soferilor,toti vor salarii mari si sa fie respectati dar nu ofera nimic in schimb,experienta zero,de invatat nu invata nimic asculta doar povesti de canalu 22 sau de parcare,legislatie nu cunosc limba straina zero de abia daca vorbesc limba romana dar vor salarii de zeci de mii de euro,la sfarsit de saptamana sunt beti prin parcari si in timpul sapatamanii ii vezi la furat prin lidl-urile din europa,se stiu ei care sunt o sa se regaseasca multi in randurile astea,sunt si oameni cu caracter dar destul de putini din moment ce firme ca kim johanson si alte aberatii de firme inca functioneaza bine mersi,majoritatea or sa zica ca nu au avut de ales ca au datorii si de aia accepta sa lucreze pe banii astia,hai sa fim seriosi,daca nu a-ti accepta sa lucrati pe maruntis ar creste si salariile,fac comparatii de genul:pai eu daca iau 1000 de euro pe luna castig de 5-6 mai mult decat unul care lucreaza in fabrica in Romania deci sunt mai adevarat ca ala!gandirea asta e bolnava rau dar din pacate prezenta tot mai mult in mintiile soferilor romani,mie imi pare ca am fost nevoit sa emigrez,as fi preferat sa lucrez pentru o firma romaneasca si sa fiu acasa macar cateva zile la fiecare 2 saptamani,pentru mine nimic nu se compara cu sentimentul pe care il aveam cand intram in vama la Bors sau la Nadlac,sentimentul ala de acasa(mai ales daca nu erau nici ungurii la control:)) dar,din pacate,pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti! drumuri bune dragi Soferi Profesionisti, ca restu.... P.S. 1575 euro/6 saptamani vine 1050 euro/luna nu 787,5 euro oricum e putin si calculele in rest sunt aproape de adevar
  7. Numa cu experienta ca vrea sa ajunga omu' acasa de sarbatori!
  8. colegii incercati la LKW Walter au curse in toata europa platesc un pic mai putin e adevarat dar sunt foarte seriosi va luati banii la timp garantat puteti incerca stiu multe firme mari din romania care lucreaza cu ei,ei va pot da de lucru si pentru ansamblu complet cap tractor semiremorca. http://www.lkw-walter.ro/ro/transportat ... i-partener
  9. nasol,intradevar daca nu aveai nevoie de viza plecai in canada si aplicai aici direct pt permisu de munca mergea mult mai repede,am impresia gresita sau noi am vorbit la telefon mai in primavara ca tin minte ceva de faza asta ca ti-au zis ca ai lmo-ul te urci avion si gata.
  10. oho e prea mult,eu zic sa mai faci o data aplicatia e 150 de dolari nu e asa mult si vezi ce iti zic,LMO-ul nu mai conteaza in momentul cand tu ai aplicat pt permisul de munca,ce iti zice acolo ca e valabil pana in noiembrie aia inseamna ca pana atunci tu trebuie sa aplici pentru work permit,de acolo incolo poate sa dureze si doi ani pana iti dau astia permisul de munca,LMO-ul meu spre exemplu a expirat in iulie si eu am zburat la inceputul lui septembrie aici.
  11. Habar nu am ce sa zic,eu am trecut asa de la inceput pentru ca nu aveam de gand sa plec fara nevasta-mea am stat destul despartiti cu lunile cat am lucrat pe comunitate si am zis ca daca reusim sa plecam impreuna plecam daca nu,nu.dar tu cand ai completat formularele ai completat si family information?adica le-ai spus ca esti casatorit si ai copil,nu?totusi daca ai luat legatura cu o firma de avocatura mai ales daca ei sunt specializati in probleme de emigrare ar putea sa te sfatuiasca mai bine decat mine,eu cred totusi ca am avut noroc cu caru nu neaparat ca am facut ceva diferit de altii care au aplicat la fel.
  12. da,nici nu stiu ce sa zic,imi pare rau ca ai patit asta,eu am plecat impreuna cu sotia nu le-am dat nici o explicatie daca ma mai intorc sau nu,nici nu mi-au cerut vreun act sa dovedesc ca am legaturi stranse cu Romania gen casa,terenuri sau mai stiu eu ce,sotiei i-au pus viza pe 6 luni de vizitator,cand am aterizat la calgary pe aeroport la imigrari au intrebat-o daca vrea si ea sa lucreze in canada si ea a zis ca da bineinteles era la mintea cocosului si i-a dat pe loc permis de munca(open work permit) valabil tot atata timp ca si al meu respectiv 2 ani cu posibilitate de prelungire pentru inca 2 ani.l-am intrebat pe tipul de la imigrari cum de i-au oferit si ei permis de munca si mi-a zis ca data fiind situatia actuala in provincia Alberta cum ca e nevoie mare de soferi de cursa lunga sotiile soferilor care vin cu permise de munca primesc si ele automat drept de munca am ramas perplex,nu ne-am asteptat deloc la asa ceva si nu pot sa iti spun cat de bucurosi am iesit din aeroport. p.s. chiar e nevoie de soferi aici sunt pline ziarele de anunturi pt soferi cum era prins spania acum 7 8 ani.
  13. Eu aveam 6 ani experienta in momentul in care am aplicat,acuma nu stiu ce sa zic poti sa incerci ca nu te costa nimic.
  14. adica ti-au spus ceva de genul ca nu ai destula experienta mai pe romaneste,sa inteleg?astia is dezastru adica firma iti face oferta de munca,guvernul iti da LMO favorabil si ambasada iti da refuz de viza ca nu ai destula experienta sau nu o poti dovedii,ce idioti,eu ti-as recomanda sa mai aplici o data poate sa mai completezi cumva cu mai multe acte si poate ai noroc sa iti proceseze alt consul dosarul mai ingaduitor.
  15. care a fost motivatia lor cand ti-au respins aplicatia,pentru ca trebuie sa iti spuna de ce nu ti-au acordat viza?
  16. daca vreti sa ajungeti in canada si nu vreti sa platiti comisionul celor de la timasato puteti incerca sa ajungeti aici pe cont propriu,eu asa am facut dupa ce am fost respins de cei de la timasato:) va las cateva adrese de mail de la diferite firme din canada care accepta soferi din europa puteti trimite cv-uri direct la ei asta ar fi primul pas,bafta. kskromeda@bisontransport.com asta e de la firma la care lucrez eu scornford@westcanbulk.ca driver.recruitment@siemenstransport.com emekenkamp@vrv.ca sper sa va ajute
  17. 4,5 scris vorbit nu cred ca din cauza aia nu ti-au dat viza
  18. Nasol,o sa fie bine intr-un final,e pacat ca dureaza asa de mult pana la urma o sa se sature si angajatorii sa astepte atat pt soferi din Romanica,ti-am dat add pe facebook,Mustsee Claudiu:)
  19. Salut baietii!!eugen cum stai,ai primit actele?eu am rezolvat intr-un final si pe 20 spetembrie decolez via Frankfurt. bafta in continuare tuturor
  20. nu vorbiti de aceaiasi firma,talida el nu intreba de TOP LOGISTICS(verhelst) el intreba de LOGISTIC TOPLINE care e alta firma.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.